Scudo Sports

Tuzla

@CömertAnam o ne be abooooovvv :))))

Scudo
aha, salcano.com gitmiş. Firma yetkilileri belki buradan görür.
Halbuki bana deselerdi hiç gitmeyen site yapardım ben onlara. Hemi de bisiklet karşılığı :)

web sitesi yapılır, inşa edilir. bisikletleriniz anında değerinde nakite çevrilir. Kuyu açılır, çubukla su aranır, bel fıtığı çekilir, özel şampuanla halı yıkanır. Eskilerinizi adresinizden alıyoruz. Çakı çakmak kibrit, el feneri bel kemeri buyrruuuooann.

Bir Bisiklet Bakıcaktım Bakamadım. Başka Bisikletlere Bakayım Bari. B harfiyle başlayan kelimeleri araştırdım bulduklarıma inanamadım. Bakırsokum diye bir şey varmış Mars manasında.

Sonuç : Salcano.com tırtlamış..

salcano.jpg

Evet çözdüm olayı. Ben niye bisiklet bulamıyorum. Bulamam tabi çünkü bana göre bisiklet henüz karşıma çıkmadı. Yol baktım şehir baktım katlanır baktım chopper baktım İnternetten bakmayla da olmuyor. Neden bana göre bisiklet yok?

Bir gün kapaklı cep telefonu kılıfımı söktüm. Siyah deriydi. Önce derisini söktüm. Komple beyaza boyadım. Sonra hafif zımparaladım. Üstüne diklemesine bir çok şerit çizdim. Siyah şeritler. İnce bir kat daha boya attım tekrar zımparaladım. Üstüne vernik attım. Setleşti. Üstüne de mavi kalemle imzamı attım. Kişiye özel bir tasarım, tamamen benim zevklerime uygun mükemmel bir vintage ürün oldu. Bu, benim istediğim şeydi.

Arkadaşlar carraro manifesto alıyor. Bazıları ise aldım daha hiç kullanmadım ama çok güzel diyor. Bazıları yanına yaklaşıyor, onların istekleri farklı. Bu bisikleti alanlar, 9 vitesli bir bisikleti 2000 lira verip de aldılar. O fiyata daha fazla özellik sunan başka bisikletler de var. Ne bileyim örneğin 21 vites, amortisör vesaire. Ama var, aynı paraya daha çok özellik veren bisikletler var. O halde Bu insanlar bunu neden aldı?

Daha az paraya daha çok iş yapan ürün satın almak mantıklı olandır. Akla yatkın olan budur. Ama kişisel zevkler, faklı görüşler, farklı beğeniler varsa, o zaman hiç bir mantık yürütülemiyor. Adam sırf şekline şemaline hayran olduğu, kendisini ifade edebilen bir bisiklete sahip olduğu için aldığı bu bisikletle aslında zorlandığı yokuşta keyif alabiliyor.

Chopper, custom modeller hep bu nedenle ortaya çıkmadı mı zaten? Antika lar bu yüzden değerli değil mi zaten? Adam sııfırını alacağı paranın kat kat fazlasını vererek eskisibi sarın alıyor. Aslında eskiler hep daha iyidir, bunun da altını çizelim. Gün geçtikçe teknoloji gelişiyor, sağlamlık, dayanıklık, kullanılabilirlik artıyor ve üretim maliyeti düşüyor. Ama yeni ürünlerde de ruh yok. Sanat yok, Bluetooth koymuşlar sevgi koymamışlar. Özen vermemişler. Olmadı.

Benim alacağım bisikletin ruhu olmalı, sanatı, sevgisi, özeni olmalı. Dizaynı rengi dokusu yapısı beni ifade etmeli. Evet, bu hepimizin söylemi aslında. Tek farkla, sadece bir kısmımız bunu dile getiriyoruz. bazılarımız ön plana atıyor diğerlerimiz göz ardı ediyoruz.

Yok mu bulamadım mı, evde zımpara var. Hallederiz...

@Şeffaf burak sen bi hurdacilari gezssene oralardan canavar gbi seyler cikabiliyor. Custom kafasina gir en iyisi

Bak arkadas bu canavari 200 e almis.
oOvJQq.jpg

Ruhsa ruh , vinteycse vinteyc

@mariokaldatoValla doğru dedin. Ben bu hafta bi gezeyim bakalım şunları.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ne oldu yav site gitti sabahtan beri giremiyorum. elim ayağım titriyor, eksikliğini hissettim...

e29b184ffdb12d16721cd208da15e194.jpg

• Beğen
Bir kaç video gif filan ekleyeyim şenlensin ortalık

RPcYJp.gif

05zMW4.gif

9cFUDw.gif

prKQJI.gif

budur abi :

ehTvSr.gif

@Şeffaf

@Cömert

Emrah vakası yaşamadan , bu durumu idrak edebilmeniz sevindirici. Ne mutlu size ki , piyasada en çok bu satılıyor veya en çok şu martka model tavsiye edildiği diye , koşa koşa gidip almadınız. Neye ihtiyacınız olduğunu ve hangi marka ve modellerin size hitap edebileceğini , sadece siz bilirsiniz.

Haaa birde tayt meselesi var.Bundan kaçış yok. :) :)

Şuna bi bakayım yarın filan...
7cb0d3924d41c07a1eeb890389f96393.jpg

• Beğen
Tepkiler: appendix
@Şeffaf Hoş geldiniz. Hayırlı olsun. Bisiklet sürmek sağlık dostudur. Kalbe ve vücuda iyi gelir. Terledikçe toksinler atılır.

@Şeffaf

Kron markasının ve bianchi markasının katlanır bisikletleri bence güzeller. Yüksek vitesli bir katlanır bisiklet muhteşem olur. Bu tarz bir bisiklet kollarınızı yorabilir sırt ağrısı yapabilir.

@Şeffaf Abi siz en iyisi @mariokaldato abinin de dediği gibi ve yazdıklarınıza da bakarak bir kadro alın kafanız, ihtiyacınıza göre dizin derim. Size en hayırlısı o olacak gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@MakRo 90 li yillardan kalma şu anda 3 adet bisiklet elimden gecti. Toplama olsun restore olsun. Inanin bana isinizi gorurler cunku 90larda kadro uretimleri ömürlük olmak uzere idi. Illa bulunur oyle bi kadro hurdacilardan yada ikinci el sitelerinden.

received_1177051228972181.jpeg
Sonrasi
2018-01-23_09-55-41_HDR.jpg
Öncesi
aviary-image-1507921971432.jpeg
Sonrasi
2017-11-08_18-32-57_HDR.jpg
Oncesi
2018-04-19_15-15-42_HDR.jpg
Sonrasi
oOvJQq.jpg

Bunu kayincoya aldik direk biniyo
2017-12-02_15-54-21_HDR.jpg
Buda yakinda tamamlanir insallah
2018-04-02_17-56-23_HDR.jpg

Teeeey geldi geldi, bizim de bisikletimiz geldi. Artık ben de bisiklete binebilicem. Bak geldi tam da istediğim gibi oldu. şehir bisikleti galiba bu. Eski tarz biraz klasik gibi, 4 yaşında. Biraz sıradanlıktan uzak. Rengi de bi değişik. Garipsedim ama önce alette sadece 6 vites var :)

Çok hafif kaç kilo bilmiyorum. Jantlar yüksek kaliteli shunheing yonchua ching marka süper kaliteli, vitesler shimano'nun xt serisinden sonra çıkardığı yüksek modellerde kullandığı tz, frenler ise acayip bir v fren. Normal v fren değil ama bak, önler acayip arkalar daha bi acayip.
Tam V fren var bunda. Normal sizin bisikletlerde yarı v oluyor. Bu tam V.

Ondan sonracııma efendime söyleyeyim, vidalar paslı evet zincir de paslı o da tamam. Ama gidiyor be abi sevdim şerefsizi valla uçuyor gibi hissettim kendimi heyyaaaooo :) Bi sütçüye kadar gittim geldim hemen denemek için. Evet arkaya sele lazım. Sütü koyucak yer yok. Bakım filan yapmak lazım. hava karardı şimdi olmaz o iş.
Bunun dışında bir şey yok (dökülüyor lan :) (olsun benim gene de)

Bundan sonra Kudret abi korksun benden
B6002.jpg

@Şeffaf
Hayırlı olsun
Süt önemli:)

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve Şeffaf
@Şeffafhah, bak fotoğraf varmış. Bunu almışım :)d

• Beğen
Tepkiler: slckats ve Atasoy
Ne olmus ben anlamadim. Burak daha net yaz mevzuyu

@mariokaldatoGittim kafama göre bir tane buldum aldım üstat. Bundan sonra senin Engin bilgilerine başvuracağım artık. Şu üstteki çayır çimen içinde duran yeşil bisikleti aldım claud butter marka, 6 vitesli, hafif, ucuz.. Bakıma ihtiyacı var bazı yerleri paslı

• Beğen
@Şeffaf
Ooo onu restore edelim biz burak . hem akici hem rahattir onlar. Malum dede bisikleti sinifi firstclass a gjriyor :D
Pasli yerleri cocacola dokup bulasik sungerinin tirtikli kismiyla ovala piril piril olur. Parcalarida sokup bi kovaya mazot koyup 1 gun bekletip sicak suya bol bulasik deterjaniyla köpurterek hepsini guzelce sungerle yika . Kuruyunca yaglayip tekrar tak

• Beğen
Tepkiler: Darrow-21**
Geri