Evet çözdüm olayı. Ben niye bisiklet bulamıyorum. Bulamam tabi çünkü bana göre bisiklet henüz karşıma çıkmadı. Yol baktım şehir baktım katlanır baktım chopper baktım İnternetten bakmayla da olmuyor. Neden bana göre bisiklet yok?
Bir gün kapaklı cep telefonu kılıfımı söktüm. Siyah deriydi. Önce derisini söktüm. Komple beyaza boyadım. Sonra hafif zımparaladım. Üstüne diklemesine bir çok şerit çizdim. Siyah şeritler. İnce bir kat daha boya attım tekrar zımparaladım. Üstüne vernik attım. Setleşti. Üstüne de mavi kalemle imzamı attım. Kişiye özel bir tasarım, tamamen benim zevklerime uygun mükemmel bir vintage ürün oldu. Bu, benim istediğim şeydi.
Arkadaşlar carraro manifesto alıyor. Bazıları ise aldım daha hiç kullanmadım ama çok güzel diyor. Bazıları yanına yaklaşıyor, onların istekleri farklı. Bu bisikleti alanlar, 9 vitesli bir bisikleti 2000 lira verip de aldılar. O fiyata daha fazla özellik sunan başka bisikletler de var. Ne bileyim örneğin 21 vites, amortisör vesaire. Ama var, aynı paraya daha çok özellik veren bisikletler var. O halde Bu insanlar bunu neden aldı?
Daha az paraya daha çok iş yapan ürün satın almak mantıklı olandır. Akla yatkın olan budur. Ama kişisel zevkler, faklı görüşler, farklı beğeniler varsa, o zaman hiç bir mantık yürütülemiyor. Adam sırf şekline şemaline hayran olduğu, kendisini ifade edebilen bir bisiklete sahip olduğu için aldığı bu bisikletle aslında zorlandığı yokuşta keyif alabiliyor.
Chopper, custom modeller hep bu nedenle ortaya çıkmadı mı zaten? Antika lar bu yüzden değerli değil mi zaten? Adam sııfırını alacağı paranın kat kat fazlasını vererek eskisibi sarın alıyor. Aslında eskiler hep daha iyidir, bunun da altını çizelim. Gün geçtikçe teknoloji gelişiyor, sağlamlık, dayanıklık, kullanılabilirlik artıyor ve üretim maliyeti düşüyor. Ama yeni ürünlerde de ruh yok. Sanat yok, Bluetooth koymuşlar sevgi koymamışlar. Özen vermemişler. Olmadı.
Benim alacağım bisikletin ruhu olmalı, sanatı, sevgisi, özeni olmalı. Dizaynı rengi dokusu yapısı beni ifade etmeli. Evet, bu hepimizin söylemi aslında. Tek farkla, sadece bir kısmımız bunu dile getiriyoruz. bazılarımız ön plana atıyor diğerlerimiz göz ardı ediyoruz.
Yok mu bulamadım mı, evde zımpara var. Hallederiz...