Scudo Sports

Tuzla

hoşgeldin ertuğrul. maalesef ben msn kullanmıyorum. haftaiçi 7 den sonra bisiklet binelim derseniz bana sanırım uyar(mesai olmazsa) . buradan yazarsanız olumlu veya olumsuz yanıt verebilirim.

Scudo
Başlıkta belirttiğim gibi bir arkadaşımla bu yolculuğa çıkmayı planlıyoruz kısmetse. Tuzla -> Kadiköy -> Eminönü şeklinde başlamayı planlıyoruz ama ötesi için sizin görüşlerinize ihtiyacımız var. Harita üzerinde hangi yolu takip edeceğimizi gösterebilirseniz çok sevinirim.
Sabah erken saatte yola çıkmayı planlıyoruz ortalama hızımız 25km/s olacak şekilde gün içinde rahat ulaşırız diye düşünüyorum, yanlışmıyım ?
Yol üzerinde uğramamız gereken yerler olsun, bilmemiz gereken önemli hususlar olsun, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.:)

Bölüm "Şehirlerarası Gezi ve Tur Makaleleri-Fotoğrafları" şeklinde geçiyor, bilgi almak için böyle bir konu açmamın sakıncası yoktur umarım.

otoyolda bisikletle dün yaklaşık 4 saat bisiklet sürdük,4 ayrı trafik ekibi ve sayısız motosikletli polisle karşılaştık,kısaca otoyolda sorun yok..! :) bizce e-5 den daha güvenli..

• Beğen
Tepkiler: Ertuğrul Mengi
@bülent samsunlu

Doğrudur fakat yasaktır.

*Yerleşim yeri içerisi: 30km/s (Saatte otuz kilometre hız)
*Şehirlerarası Çift Yönlü Karayolları: 45km/s (Saatte kırkbeş kilometre hız)
*Bölünmüş yollar: 45km/s (Saatte kırkbeş kilometre hız)
*Otoyollar: Giremez.

üstelik otoyoldaki aracların hızları diger yollara gore daha yuksek oldugundan risk daha fazladır. ve adı ustunde orası otoyol otomobillerin yolu yaya bisiklet vs için degil.. siz genede tedbirli olmak acısından e-5den gitmeyi dusunun.

hem daha guzel yerlerden gecersiniz. silivriye ugrarsınız oncelikle istanbuldan kucukcekmeceden sonra. oradan sonra yolun yarısı bitmiş olur kınalıdan da çorluya varabilirsiniz. zaten e-5deki asfaltta gayet guzel.

Geçtiğimiz çarşamba sabah 06:15 vapuruyla kadıköyden karaköy e geçtim , yola çıkarkenki amacım geliboluydu fakat tekirdağ a geldiğimde hiç bir planım olmadığı için ve yokuşların artık aşırı derecede zorlaması sebebiyle moralmen çöktüm ve dönme kararı aldım. Rotam ise karaköyden sahil yoluyla küçükçekmece civarına kadar gittim sonra e5 e çıktım ve tekirdağ a kadar gittim ( öğlen sıcağının geçmesini kumburgaz a gelmeden güzelce köyü var orada geçirdim sonra devam ettim güneş batımıyla tekirdağ a vardım ) Size önereceğim en önemli şey güneş kremi kullanmanız. Face hesabınız var ise bu da fotoğraflarım (link)

Teşekkür ederim paylaşımlarınız için rotamız e-5 üzerinden olacak muhtemelen. Ahmet bey yükünüz gerçekten çok fazlaymış zorlanmanız normal, güneş kremi tavsiyenize uyacağım.

arkadaşlar bende cuma günü trenle muratlıya ordan petala kuvvet tekirdag uçmakdere şarköy gelibolu geyikliden bozcaada ya kadar uzanacam.zamanı olan arkadaşlar eşlik ederlerse sevinirim.bu arada rüzgarı kollarsanız iyi edersiniz trakyanın rüzgarını iyi bilirim.iyi seyahatler.

geçen hafta biz de grup la beraber (AYPG) tekirdağ yeniçiftliğ e gittik
E5 giderken gayet güzel yol kenarları bisiklet sürmek için ideal
ortalama hızımız 22 km
dönüş kınalıya kadar emniyet şeridinden sağlıklı şekilde geldikten sonra
kabus oluyor güzelce ye kadar yolun kenarında bisiklet sürecek alan yok
çizgi üzerinde ilerlemek zorunda kaldık
beylikdüzüne kadar olan mesafe tem otoyolundan (yasak ama) yapılırsa
kınalı-büyükçekmece arası inanın hayatınızı daha az riske atmış olursunuz

Arkadaşlar istanbulun en kör noktasında oturuyorum. TUZLA'da !!! Buraya direk gidip elden birşeyler alınabilecek ilçeler olarak PENDİK var. Ordan ötesi çok karışık bisiklet almak için bisikletcim.com'dan sedona 301 sport spariş verdim bugün aradım sordum elimizde kalmamış firmaa bildirdik firma gönderecek daha sonra biz faturasını göndericez dediler. Bende iptal edin öyle sparişmi olur zaten sabırsızlıktan etlerim eridi dedim kızdım adama.

Neyse bana normal doğru düzgün fiyattan kapıda ödeme seçeneği olan yada istanbulun çok içine dalmadan pendik civarında falan bilinen oturmuş bisikletsatıcısı varmıdır acaba. Çok sabırsızlandım artık alıp pedallı dünyaya giriş yapmak istiyorum.

Cevpalar için şimdiden teşekkürler.

EK larak pendikte EFOR BİSİKLET varmış orası bilinen bu konuda sistemini oturtmuş biiryermi.

Kadıköy'e gitme imkanınız var ise görerek almanız daha iyi olacaktır. Fenerbahçe stadı ve Kızıltoprak civarında bir çok bisiklet satan firma mevcut.

Örneğin
(link)
(link)
(link)

İstanbul(Anadolu) PENDİK
ÜNVAN : YÖN ALIŞ. MERK. TİC. LTD.ŞTİ.
ADRES : BATI MAH. GAZİPAŞA CAD. NO:26
TEL : 0216 390 84 30
İstanbul(Anadolu) PENDİK
ÜNVAN : ALBAYRAK MOT.AR/M.ALBAYRAK
ADRES : BATI MAH.ANKARA CAD.BERKMAN APT.NO:44
TEL : 0216 354 20 78
FAX : 0216 354 20 78FAX :

İstanbul(Anadolu) PENDİK
ÜNVAN : MERKEZ BİSİKLET/CEVDET BAŞ
ADRES : DOĞU MAH. LOKMAN HEKİM CAD. 1/1 PENDİK
TEL : 0216 354 59 12
FAX :
İstanbul(Anadolu) TUZLA
ÜNVAN : GÜVEN TİCARET
ADRES : POSTAHANE MAH. BARBAROS HAYRETTİN CAD. NO:12/B
TEL : TEL:0216 395 69 28
FAX :
İstanbul(Anadolu) TUZLA
ÜNVAN : DOĞAN İNŞ LTD ŞTİ
ADRES : YAYLA MH FEVZİ ÇAKMAK CD NO 62
TEL : 0216 395 22 01
FAX :
bunlar tuzla ver pendikteki salcano bayiileri , bazıları ayrıca sedona bayiisi de olabilir , sizin ikamet ettiğiniz tuzlada da iki tane var

@ulaş alkaşi

Hocam burdakiler evkur tarzı yerler diyim sen anla böyle sırf bisiklete özel işin ehli olan yer yok diğer verdikleriniz için sağolun teşekkür ederim

@Erdal YILMAZ
Hocam ilginiz için teşekkür ederim ama son çare oraya gitmek olmadığı sürece mümkün değil en azından metro tuzlaya kadar gelseydi bu sorun ortadan kalkıcaktı yinede teşekkürler

düşündüğünüz markanın web sitesine bakın isterseniz , orda bayiiler var. tuzladakiler dediğiniz gibi avm belki ama pendik kartal maltepe - küçükyalı -bostancı - suadiye - göztepe - feneryolu - kızıltoprak - kadıköy. bu semtlerin hepsinde bisiklet bayiileri var

İstanbul(Anadolu) PENDİK
ÜNVAN : MERKEZ BİSİKLET/CEVDET BAŞ
ADRES : DOĞU MAH. LOKMAN HEKİM CAD. 1/1 PENDİK
TEL : 0216 354 59 12
-----------------------------------------------------

Burası evkur tarzı değil, Yetkili servis aynı zamanda(Bianchi, Carraro , Salcano).

Teşekkür ederim model bolluğu varmı belki fikrimi değiştiricek ve param yetecek bir model çıkar önüme

Ben salcano city sport 40 bisikletimi merkez bisikletten aldım. Model çeşitliliği konusunda ortalama düzeyde . Ben alırken salcano city sport 40 ve 30 vardı. Ancak bu dönem itibarı ile sürekli olarak yeni modellerin geldiği düşünülürse oldukça tatmin edici bir çeşitlilik bulabilirsiniz. Bisiklette peşin fiyatında Cevdet bey ve eşi oldukça yardımcı oluyorlar diyebilirim. Aksesuar fiyatları konusunda ise internetle başedemiyor gibi görünüyorlar. Dolayısı ile bisikleti almak için çok iyi bir yer diyebilirim. Her konuda gerçekten yardım eden iyi insanlar . Aksesuar konusunda ise başka seçenekler de değerlendirilmeli diye düşünüyorum.

@oğuz çetinkaya

Cumartesi gittim görüştüm pazartesi alıcam şimdiden kafamda bir model netleştirmek için geldim dedim çok yardımcı oldular kafamda 2-3 model belirledim bugun paramı cebime koyup gitmeyi düşünüyorum Allah'ın izniyle bir bisikelt alıp eve geçicem kafamdaki yeni soru işareti eve bir an önce gönderiyormu acaba.

Geri