Scudo Sports

Tüy dökücü için öneriler?

@Hastateker 30 dakikada 12 km.koştuğunuza emin misiniz? Türkiye salon 10 km.rekorunun 27 dakika olduğunu hatırlatmak isterim.

Scudo
@Hastateker ben hem futbol hem basketbol takımlarının kondisyonerliğini yaptım, aynı zamanda atletizm antrenörüyüm. Sizin koştuğunuzu söylediğiniz zaman ve mesafe imkansızın da ötesinde olunca ben tepki olarak cevap yazdım...Lütfen bu durumu hakaret olarak algılamayınız.:) iyi akşamlar diliyorum...

100 metreyi 10.5 saniye de koşan arkadaşım vardı...
Hocam bir önceki mesajda da dedim kafadan hesap :D ama iyi koşuyorduk Allah bar yukarda şahit :D

@Mümtaz Öztürk
Hocam sizin de deneyiminize sığınarak açıklama yapmak istiyorum
Uzun mesafe koşularda son metrelerde hızlanmak için atak yapmak için belirli bir tempoda koşulur.
Biz de o yoktu hızlıydık hep ve de bir amda kesiyorduk 30 dk olunca.
Atmasyon yapıyormuşum gibi bi muamele gördüm bi anda ama asla yalan söylemiyorum

Kıllı bacak enerjiyi dışarı yansıtmaz enerji içte kalır

Sonuc aliyormuyuz, kaliyormu killar :)

Almıyoruz hocam kıllar enerjiyi korur ve extra performans sağlar :)

Şaka bir yana kılların kas gelişimini engellediği tamamen hurafe kocakarı inancı bence . Ha estetik açıdan diyosan bişey diyemem ama kas gelişimi engel falan hikaye

• Beğen
Tepkiler: aallyy_3585
Kılların jilet, tüy dökücü v.s ürünler ile artması söz konusu değildir. Çok uzun süredir üzerinizde olan ve artık yıpranmış durumdaki kıllar tekrar sağlıklı olarak çıktıklarında size artmış gibi gelirler sadece.

• Beğen
Tepkiler: DurgunDeniz
@furkantrojka
O zaman neden insanları kandırıyorlar kim bu kandıranlar maksatları ne.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Taxonera
Böyle bir şehir efsanesidir bu, jiletle alınırsa kıllar daha kalın ve çok çıkar. Olmayan kıl kökü, nasıl jilet ile tıraş sonrasında oluşabilir? Kıl makine ile değil, jilet ile kesildi diye neden kalınlaşır? Bunların hiçbir bilimsel temeli yoktur dediğim gibi, boş hurafeler. Çene bölgemi yılda belki bir, belki de iki defa tıraş ederim mesela. Yanaklarımsa sürekli tıraşlı olur, yani bildiğimiz top sakal ancak çene bölgem yanaklara nazaran çok daha sık ve gür sakallara sahiptir, yanaklarda hala boşluklar vardır.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Hocam almanı tavsiye etmem hoş durmuyor şahsen eskiden basketbolcuydum alayım demiştim de ordan biliyorum fiziğin de güzelse daha tehlikeli :komik::koptum::koptum:
@furkantrojka Hocam ben göğsü de almıştım zamanında tüy dökücü kremle kıl yoktu ama göğsümde bildiğin tüydü yani aldıktan bir ay sonra ağaçlar fidana fidanlar ormana diyim sana :agla::agla::agla:
Kısacası kılınızı hiç almadıysanız, hiç almayın öyle kalsın hocam, hem gereksiz, hem hoş durmuyor kanımca, hem de sonradan pişman olabilirsiniz sonradan benim gibi :harika::harika::harika:

@A.Tahsin

Hocam bu kısmı ne güzel anlatmışsın :koptum::komik:

@furkantrojka
@Taxonera
@Auron Sanchez
Vücut da kıllar sadece bizim gördüğümüz siyah olanlar değildir. İnsanların maymunlarla aynı sayıda kılı vardır. Ancak insanlar o kadar çok ihtiyacıolmadığı için zamanla körelmiştir(ateşi bulmuş soğuktan korunmuş kürke gerek yok,kiyafeti bulmuş derisini kapatmış kıla gerek yok...)
Halk arasında tabiri şöyle olur. Daha yeni kıl çıkıyorsa ismi tüydür. Tüy bilimsel olarak sadece kuşlarda vardır.
Biz bacaklarımızı jilet ile veya makine ile keselim sadece siyah/sarı kılları değil maymunlarda ki kadar sayıda kılı kesmiş oluruz. Derideki her ter gözeneğinin üzerinde bir kıl vardir. Belki 0.001mm bilemeyiz.
Kesilmesinin üzerine kıl kökleri daha sağlam tutunabilmek kesilmeyi kopmayı engellemek için daha uzun kök ve de daha gelişmiş kıl şeklinde oluşmaya başlar. Kesilen sakal gür çıkar mantığı buradan gelir.
Makine ile jilet arsındaki fark da şudur. Jilet kıl köküne yakın bir noktadan "keserken" makine kıl köküne uzak bir noktadan "kırar"arak tıraş eder cildinizi.
Vücüt kıl ilişkisine gelince terlemek vücudun en önemli işlevidir süs diye konulmamış o kıllar sonuçta.
Sakalların çene etrafında ve de dudak üzerinde ilk çıkmaya başlamasının sebebi de kan dolaşımıdır. Kan nerede fazla dolaşırsa orada ki kıl kökleri uzar. O yüzden göğüsümüzden kalbimizden dolayı kafamızdanda beynimizden dolayı kıl kökleri oluşmuştur. Tabi bunun diğer nedenleri de var.
Kanın daha yavaş hareket ettiği yerlere vücüt yağ deposu olarak kullanır popo göbek vs. Siz poponuzu hareket ettirin oturduğunuz yerden kan poponuza da rahatça ulaşacağından popo yağlarınız da kullanılır o yüzden spor der doktorlar yağlar oralarda kalmasın diye
Uzun lafın kısası kesin bir şeydir kesilen sakal gür çıkar

• Beğen
Tepkiler: orneken
Bisiklet üzerinde güzel de normal bir şort giyip dışarıda gezerken veya arkadaşlarınızın yanına falan gittiğinizde oldukça ilgi görüyorsunuz :) Ben bu yüzden almıyorum artık.

@Hastateker
@Hastateker
Burada herhangi bir varsayımdan, basit gözlemden v.s bahsetmenin gereği yok. Somatologlar, dermatologlar bu konuları incelemiş ve bu durum için bilimsel deneyler yapmış ve bunları makaleler halinde yayınlamışlardır. Vücuttaki her ter kanalında kıl yoktur, hatta hiçbir ter kanalında kıl yoktur. Ter kanalları kıl köklerinden farklı yapılardır. Kılların boyutları, şekilleri ve renkleri genotipte belirlenir. Buraya bu konu hakkında yayınlanmış bir kaç bilimsel makale bırakıyorum.
(link)
(link)

Bu konu hakkında bu kadar net konuşabilmek için kişisel basit gözlemden ziyade bilimsel kanıtlara, kontrollü deneylere ihtiyacınız var.

Makina+roll on ağda 10 numara. Tam başlıyorsun yolunmus kaz gibi olmaya o an o ince acı hissettiriyo kendini. Ama akılla degil kılla adam olundugundan ulkemizde bisiklet kosu haric kısa giymiyorum.

Yav 100 kilo adamda 50 gram olmayan kıl olsa ne fayda olmasa ne fayda birde bana troll derler asıl troll sizsiniz haberiniz yok :)...

@furkantrojka
Bana kesinlikten bahsetmişsiniz ama?

"Böyle bir şehir efsanesidir bu, jiletle alınırsa kıllar daha kalın ve çok çıkar. Olmayan kıl kökü, nasıl jilet ile tıraş sonrasında oluşabilir? Kıl makine ile değil, jilet ile kesildi diye neden kalınlaşır? Bunların hiçbir bilimsel temeli yoktur dediğim gibi, boş hurafeler. Çene bölgemi yılda belki bir, belki de iki defa tıraş ederim mesela. Yanaklarımsa sürekli tıraşlı olur, yani bildiğimiz top sakal ancak çene bölgem yanaklara nazaran çok daha sık ve gür sakallara sahiptir, yanaklarda hala boşluklar vardır."

diyen sizsiniz sadece kendinizden yola çıkarak konuşmuşsunuz.
Tabi ki de kanıtlanmış bilimsel verilerden ilerlemeliyiz katılıyorum size
Ter bezlerinin olduğu yerlerde daha doğrusu yoğun olduğu yerlerde kıllar yoğunluktadır ssebebi de soğumanın hızlanmasıdır. Terlemenin amacı bi aktivite sonucunda ısınan vucudu soğutmak eski normal ısıya çevirmektir. Optimal vücut ısısı haricindeki diğer sıcaklıklar hücrelere zarar verir.
Koltuk altımız yoğuk terlediğimiz bir bölgedir kıllar vardır ki soğumaya yarayacak fazla su buradan atılsın
Konumuz amacından saptı da sonuç olarak :D
Kıllar proteini kalsiyumu kullanarak uzarlar. Kılları alınca kalsiyumdir proteindir gidecek yer azalacağı için kıllar alınır. Bu fark sizi 100 metre de 1 metre öne atacak potansiyelde ise alın :D hatta tüm vücudu alın ama ne ben 100 metreye yarışıyorum ne de forumun %95i

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/03/04/07F79009000005DC-0-image-a-16_1425476010387.jpg

(link)

Hamam otun hiiç kullanmayın bence,tehlikeli.

Ben tamamen kılsız gezmeyi değilde,kılları seyretlmeyi düşünüyorum.Fazla kıllıyım çünkü.

Geri