Scudo Sports

Tutmayan frenlerle 30 km yol yaptım :D

Değerli yorumlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Kaskım bir kaç güne kadar geliyor frenlerin de tam ve doğru bir şekilde çalıştığından emin olup tekrarlamayı düşünüyorum bu yolculuğu bir de sanırım rüzgar dizlerimi fena etkilemiş dün akşam romatizmalarım azdı sanırım :D

Scudo
@mesut emin yarıcı

ben hala orda pas görüüyorum demekki hepsi sökülmemiş:D bence bidaha denemeyin.birde bişey sorucam frenler eski sistem v fren mi yoksa yeni sistem mi.onu öğrenebilirmiyim.saygılar

@atilla alperen efe

bu bisikletin ilk fotoğrafı bundan sonra pabuçlar teller değişti defalarca fren ayarı yapıldı jantlar akort edildi boşlukları alındı pas sökücü ve zımpara ile paslarını tamamen temizledim söküp iyice sabitledik ama olmayınca olmuyor frenler eski telli sistem yani sele altına kadar fren teli geliyor oradan frenler bir tel ile bu tele bağlanıyor :D inşallah anlatabilmişimdir şuan elimde frenlerin fotosu olmadığından ekleyemiyorum ama şunu ekleyebilirim sanırım :D

http://i56.tinypic.com/2e4m0k8.jpg

bu bisikletin ilk fotoğrafı bu fotoğraftan sonra sele değişti elcik ve gidon saplarına sünger taktım ruble aynakol zincir değişti ikinci el bi arka aktarıcı takıldı öne el feneri takıldı tüm vites ve fren telleri değişti ayarları yapıldı pabuçlar değişti arka göbek söküldü tekrar bilya dizildi ve şimdi hatırlayamadığım daha pek çok şey yapıldı şunu anladım ki eskiye para vermek zengin işiymiş :D

@leicam9

@İBRAHİM GÖKÇE

@uğur kocaağa

@bhdr_dmn

@Rana Süsal

@semahat bilge

@Deniz Onur SARIOĞLU

@Samet Horasan

@FATİH ÇOLAK

@Yngwie Malmsteen

@MuhammedErkan

sanırım haklısınız arkadaşlar :D çok kötü şeyler olabilirdi ve şuan bunları yaz(a)mıyor olabilirdim :D zaten geri dönerken dedim kendi kendime ya hastaneye gidecem ya eve :D daha önce birkez bisikletten düşmüştüm(küçükken) havada takla atıp kafa üstü dümüştüm dikiş fln attılardı :D
o zamanda frenler tutmuyodu o geldi de şimdi aklıma sanırım bundan sonra biraz daha dikkatli olacam :)

• Beğen
Tepkiler: erdemis
mesut arkadaş. benim eskişehirdeki bisikletimin frenleride aynı sendeki gibi. fren papuçlarını bulabildiğin en kalın zımpara ile tam 90 derece olacak şekilde zimparala. janttın yağlanmış olabilir. sabunlu su ile jantları temizle. papuçları montaj ederken janta tam 90 olacak şekilde montaj et. bu şekilde düzelmesi gerekiyor.

bunlar benim deneyimlerim. benim bisiklette işe yarıyordu. :)

zımparayı çok denedim ama yeni pabuçlarda denemedim arka sol pabuç sürekli olarak lastiğe sürtüyor ve frene basınca arka sağ pabuç korna gibi ötüyor sanırım bunların da sebebi fren mekanizmasının eskimiş olması ne kadar sıkarsan sık sürekli ileri geri doğru bir boşluk kalıyor bu arada jantların akortu bozulmuş yöne lastik bi aşağı bir yukarı gidiyor :D onları akort ettirip pabuçları ve jantları tekrar zımparayayıp kolları değiştirmeyi düşünüyorum belki ondan sonra sağlıklı bir fren sistemine sahip olabilirim :D

@mesut emin yarıcı

ötme tamamen pabucun kalitesinden kaynaklı oluyor. mühendisler lastikleri dökerken içine tebeşir tozu da koyduklarından lastiğin kalitesi düşer. annemiz hamur yaparken, hamura maya koyar ya aynen onun gibi.. bu arada sizin yaptığınız bu delilikleri ben 11-12 yaşımda bursa yalova yolunda ovakça marceralarımda bir iki kez yapmıştım. sizden tek farkım frenlerim tutuyordu. yaptığım delililk ise arabaların, kamyonların durmaksızın geçtiği yolda yolun ortasına çıkıp el salarak bisiklet sürmekti, aynı şekilde kenarda yavaş yavaş giden kamyonları sollamaktı. üstelik tüm bunları yağmurlu havada yapmıştım.. 15 yaşımdan beri yaptığım bu delilikleri düşünüp dururum. hatta bazen ileride Allah izin verirse çocuğum olursa ona bisiklet bile almam dedittirecek kadar oluyordu. şu anda sizin de dediğiniz gibi burada olamayabilidim, bunları yazamayabilidirm. özellikle annemi, beni sevenleri çoookk çoook üzmüş olabilirdim, hatta bu üzüntüye annemin dayanabileceğini pek zannetmiyorum.. Allah korumuş.

Hayatta bazen risk almak gerekir ama bu riskler hayatımızı kurtarır nitelikle olmalıdır. hiç unutmam Ordu'da köy gezisinde (14 yaşındayım o zaman) tek bisiklet iki kişi muabbetlerindeyken hızlı bir şekilde rampa aşağıya iniyordum. yolun ucunda da arabaların freni patlayıp eve çarpmasın diye büyük bir duvardan set yapılıydı ve aynı şekilde benim frenim patladı (ön fren zaten patlak) zaten hızlıyız ayağımı arkaya koyma imkanım da yoktu ve ilk aklıma gelen bisikleti devirmekti ve uygun bir şekilde bisikleti devirip bu baderiye çok ufak sıyrıklarla atlattım. ben bu riski almamış olsaydım bu kazanın sonucu çok kötü olabilirdi. şunu demek istiyorum hayatta bazen risk almak gereken durumlar olacaktır ama bu risk körü körüne, ölüme gider gibi olmamalıdır..

Size önerim, yaptığınız bu kötü davranışla gençelere kötü örnek olmayın ve yaptığınızın çok yanlış bir şey olduğunu gençelere vurgulayın. Sizi Allah korumuş..

Bisiklete olan ilginiz güzel ama en temel eksiklerle böyle şeyler yapmanız aklı-selim bir davranış değil. Size akıl verecek değilim tabi ama kendinize zarar başkalarına vicdan azabı ve üzüntü verebilirdiniz.

• Beğen
Tepkiler: özgür çelikkaya
eski bisiklette masraf bitmiyor fren telleri vites telleri ile başlıyorsun pabuçlar elcikler fren kolları diye devam ediyorsun aynakol ruble zincir derken bir de bakıyorsun ki 50 tl masraf yapmışsın :D benim aynakol ruble ve zinciri değiştirmem zaruri idi zira aynakol dişlileri aşınmıştı ruble dişlileri de öyle sürekli tıkır tıkır ses çıkıyordu ayrıca ön vites çalışmıyordu şimdi de aktarıcılarda fren sisteminde ve jantlarda sorunlar var ama onları da halledeyim dersem bana çok pahalıya mal olacağını biliyorum bisikleti 55 tl ye aldım 76 tl masraf ettim + yağıydı, gresiydi yama takımıydı kaskıydı pompasıydı flan fln derken 50 tl kadar da onlara harcadım tabi onlara bişey olmaz onlar benim için bir kayıp değil ama bu bisiklete verdiğim her kuruşu sokağa atmış gibi hissediyorum kendimi nedense çünkü arızası bitmiyor geçende seleyi yükselteyim dedim sele borusunu sökemedim yarım kutu pas sökücüyü boca ettim boru anahtarıyla çevirdim eski seleyi neredeyse kırdım çekicle yukarı doğru vura vura yok arkadar çıkmıyor nedense anlamadım :D o yüzden bu bisiklete fazla bir masraf etmeden bir sene kadar binmeyi düşünüyorum bu sürede de kendimi iyice bisiklete alıştırmış olurum sonra bi 500 verip iyi bir bisiklet almayı düşünüyorum

@chari

ben çok ama çok sabırsız bir adamım istediğim birşey hemen olsun isterim o yüzden baktım frenleri kısa sürede yapamayacağım bir an önce kondisyonumu artırmak için bir antremana çıkmaya karar verdim :D

@Cihat ÖZİNAN

@Murat Ege

eywallah gençler :D bu akşam yine gittim frenlerim tutuyordu ve kaskım da vardı anladım ki bu şekilde o yokuşlardan inmek daha zevkliymiş en azından insanın güvende olduğunu bilmesi güzel birşey :)

Mesut kardeşim frensiz bisiklete, abi nasihatı birdaha binme. Tutmayan frenle hel hele 30km büyük risk.

@Kanber Gülhan

bana da yollar mısınz? Lazım olur bazen :DDDD

@Ahmet Vehbi Aslantürk

öncelikle ayakkabın kalın olcak ve arka çamurluğun olmuyacak:) sol yağını içe kıvrık şekilde tekerleğin üst kısmına değdir bir müddet sonra yavaşlayınca ayağınla iyi bastır sanki bir fren görevi yapıyormuş gibi :) işte bu kadar ama gene de frenlerin yokken trafikli bir yola çıkma aniden önğne bir şey çıkarsa işin biraz zor olur :D

• Beğen
Tepkiler: Paslı Bisiklet
1_ öncelik le mrb diyimm mesut bey arkadaşım bildiğim kadarıyla karabük te oturuyonuzz .
2_sizi ilk görüyorum burdaa isterseniz bi tanışalım 05445324944
3_ karabuk safranbolu dan biz tam 15 kişi filen varızz isterseniz beraber de gezebilirizz
4_ yazınızı okudum güzel ve hecalı bi tur olmuş paylaşım lar için tşler

saygılarım la karabükten ömer kabul

Geri