@mesut emin yarıcı
ötme tamamen pabucun kalitesinden kaynaklı oluyor. mühendisler lastikleri dökerken içine tebeşir tozu da koyduklarından lastiğin kalitesi düşer. annemiz hamur yaparken, hamura maya koyar ya aynen onun gibi.. bu arada sizin yaptığınız bu delilikleri ben 11-12 yaşımda bursa yalova yolunda ovakça marceralarımda bir iki kez yapmıştım. sizden tek farkım frenlerim tutuyordu. yaptığım delililk ise arabaların, kamyonların durmaksızın geçtiği yolda yolun ortasına çıkıp el salarak bisiklet sürmekti, aynı şekilde kenarda yavaş yavaş giden kamyonları sollamaktı. üstelik tüm bunları yağmurlu havada yapmıştım.. 15 yaşımdan beri yaptığım bu delilikleri düşünüp dururum. hatta bazen ileride Allah izin verirse çocuğum olursa ona bisiklet bile almam dedittirecek kadar oluyordu. şu anda sizin de dediğiniz gibi burada olamayabilidim, bunları yazamayabilidirm. özellikle annemi, beni sevenleri çoookk çoook üzmüş olabilirdim, hatta bu üzüntüye annemin dayanabileceğini pek zannetmiyorum.. Allah korumuş.
Hayatta bazen risk almak gerekir ama bu riskler hayatımızı kurtarır nitelikle olmalıdır. hiç unutmam Ordu'da köy gezisinde (14 yaşındayım o zaman) tek bisiklet iki kişi muabbetlerindeyken hızlı bir şekilde rampa aşağıya iniyordum. yolun ucunda da arabaların freni patlayıp eve çarpmasın diye büyük bir duvardan set yapılıydı ve aynı şekilde benim frenim patladı (ön fren zaten patlak) zaten hızlıyız ayağımı arkaya koyma imkanım da yoktu ve ilk aklıma gelen bisikleti devirmekti ve uygun bir şekilde bisikleti devirip bu baderiye çok ufak sıyrıklarla atlattım. ben bu riski almamış olsaydım bu kazanın sonucu çok kötü olabilirdi. şunu demek istiyorum hayatta bazen risk almak gereken durumlar olacaktır ama bu risk körü körüne, ölüme gider gibi olmamalıdır..
Size önerim, yaptığınız bu kötü davranışla gençelere kötü örnek olmayın ve yaptığınızın çok yanlış bir şey olduğunu gençelere vurgulayın. Sizi Allah korumuş..