Scudo Sports

turlarda spd pedal kullanımı...

Spd pedal her zaman avantajlı çünkü
Normal pedalda sağ ve solu sadece basışta kullanabilirsin
spd pedalı ise
1- sağ sol basış
2-sağ sol çekiş
3-sağ basış sağ çekiş sol dinlenmede
4-sol basış sol çekiş sağ dinlenmede
5-sağ %50 basış sol %50 çekiş
6-sol %50 basış sağ %50 çekiş
7-bunların içinden seçip çoğalta bilirsin
Görüldüğü gibi her türlü kası çalıştırıp dinlendirebilirsin. Başlangıçta en düşük ayarı seçersen pedaldan ayağı çıkarması rahat oluyor.
DİKKAT etmen gereken tek şey arada ayarları kontrol etmen çünkü ayarlar kendi kendine sıkılabiliyor.Arkadaşların dediği gibi kullandıktan sonra bir daha bırakamasın.Benim gibi hem yazlık hemde kışlık ayakkabı alabilirsin.

Spd ile daha az yorgunluk daha çok yol yapabilirsin sonuç.

• Beğen
Tepkiler: gogogo
Scudo
Öncelikle herkese değerli yorumlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Aslında kilitli pedal için gelen bu kadar olumlu yanıttan sonra, almaya ve kullanmaya kesinlikle ikna olmuş durumdayım. Ancak ne zaman bunu yapacağım ve hangi malzemeleri alacağıma henüz karar veremedim. Sidi marka ayakkabılar oldukça kaliteli ve güzel gözüküyorlar. Ancak tabii ki kullanmış ve bilen arkadaşlar daha iyi tavsiyeler verebilirler.

Bu spd pedal konusunda pek ucuza kaçmak istemiyorum çünkü; istenilmeyen anlarda ayakkabının pedaldaki kilitten kurtulması sonucu, çok tehlikeli kazalar geçirmek mümkün ki bununla ilgili forumda da bir bisiklet sever dostumuzun kötü bir tecrübesi ile karşılaşmıştım(gezi fotğraflarıyla ilgili bir bölümde galiba).

Tabii her pahalı olan kaliteli olacak diye bir kural yoktur ama en azından kaliteli malzeme alıp, güvenliği artırmak düşüncesindeyim.

Oldukça önemli performans getirisi olan bu pedal sistemi aynı zamanda da çok güvenli bir şekilde ayağımızı bisiklete bağlamalı ve kaliteli materyallerden oluşmalı diye düşünüyorum.

Eşim ve ben SPD pedala iran - pakistan - hindistan yolculuğumuzdan bir gün önce geçmiştik. Bursa da şehir içinde 1 gün sürdükten sonra , doğubeyazıttan başlayarak 2600 km sürdük . SPD den kaynaklanan bir sebeple hiç düşmedik :eek:

54 günlük bu yolculukta anladık ki SPD vazgeçilmez. Pakistan da yol denen bir şey olmamasına rağmen.:(

Bu yaz, Almanya - Hollanda - Belçika ve Fransa da 35 gün boyunca ise kaymak yollarda inanılmaz bir rahatlık sağladı.

Gördüğüm , bildiğim , tanıştığım Uluslararası turculardan SPD kullanmayanını görmedim.

bende eagle5 var fena değil biras daha katıp katıştırıp srs alırsan daha doğrusunu yapmış olursun, başarılar.

• Beğen
@gogogo

Pedal olarak extra hafiflik takıntın yoksa shimano pd-m520'yi öneririm. Sana sorun yaşatmayacak fiyatına göre oldukça kaliteli bir pedaldır. Eğer tur amaçlı bir sistem düşünüyorsan şiddetle esner taban bir ayakkabı almanı öneririm.

• Beğen
Tur için shimano sh-mt 40, scott trail tarzı bir ayakkabı ile pd-m520 gayet yeterli olacaktır,
Pedalda daha üst modeller sağlamlıktan öte hafiflikte daha iyidirler.
Pedalların kendiliğinden kurtulması kaller çok aşındığında,
veya pedal kal arasına yabancı cisim sıkıştığı durumlarda olabilir,
tabi her pedalda olabilir bu.

Sidi veya Shimano'nun daha spor, performansa yönelik modelleriyle
yürümek işkence oluyor, palyaço gibi yürümenize yol açıyor benden söylemesi,
tabi performans amaçlı kullanıcağım ayağım yere fazla basmayacak
diyorsanız tamam

@Soner Sarihan

Öncelikle hemen gezi sayfalarınıza bir göz attım ve gerçekten bir çift olarak uyum ve azim göstererek böylesine güzel ve zorlu gezilerin üstesinden geldiğiniz için tebrik etmek istedim. Türkiye'de çok az insana nasip olabilecek bir şey, böyle uyumlu ve bisiklet sevdalısı bir çiftin dünyayı gezmeye çalışması. Kesinlikle dünyanın en şanslı insanları arasında saymalısınız kendinizi. Umarım bundan sonraki gezilerinizde de hiç bir sorun yaşamadan dünyayı dolaşırsınız.

Spd pedal olayında aklıma son takılan şey bazı arkadaşlarımın bana yumuşak tabanlı modelleri tercih etmem gerektiğini söylemiş olması. Açıkçası internetten modellere bakıyorum ve gözümün önünde uçuşan çok sayıda farklı tasarımlı ayakkabılar görüyorum. Almaya gittiğim yerde muhakkak soracağım ve bir sürü modeli deneyeceğim. Fakat forumda bu konu hakkında henüz bilgi sahibi olmayan diğer şahıslar için, link vererek veya model ismi yazarak yumuşak tabanlı modeller ve sportif modelleri bir kaç örnek şeklinde gösterebilirseniz çok iyi olacaktır.

Tüm yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: iCg
Ben SPD pedala yeni geçenlerdenim (hoş gerçi, yeni bisikletimi alalı 2 ay oldu zaten). Daha spd pedal teknikleriyle ilgili araştırma yapmadan dahi sürüş zevkimde ve performansında hissedilir bir artış yaşadım, tekniğimi oturttuğumda mutlaka daha iyi olacaktır. Herşeyden önce artık kendinizi çalışan bir dişlinin parçası gibi hissediyorsunuz.

Eğer her zaman SPD kullanmam, bazen belki düz ayakkabı ile de kullanırım diyorsanız, çift taraflı pedal alabilirsiniz benim gibi ( Shimano M324).

Ayakkabı işine gelince evet sıfırlar hayli masraflı ama 2.elde uygun modeller bulmak mümkün. Ben sağolsun bir arkadaştan çok temize Scott aldım 70YTL'ye. Eğer bütçe kısıtlıysa 2.elde olabilir sonuçta.

İlk denemelerinizi mutlaka boş bir alanda gerçekleştirin, ayağınızda SPD olduğunu iyice benimseyene kadar trafik içinde kilitli kullanmak tehlike yaratabilir, çünkü durduğunuzda normal ayakkabı var gibi refleks gösterirseniz, düşersiniz.

Küçük bir örnek sol dizim biraz problemliydi, sağ ayak yoğunluklu bugün 119.6 kmlik bir düz tur yaptık.

• Beğen
illa da ucuz olsun diyorsan kaliper de deneyebilirsin

ben geçen sezon sonunda ebay den güzel bir kilitli nike ayakkabi ve egg beater kitli pedal aldım.

spd yüzünden henüz düşmedim, evde dururken alistirma yaptim bol bol ve düsme riskinin fazla olduğunu düşündüğüm yerlerden geçerken dağda bisikletten iniyorum. kız arkadaşıma da almıştık ama o alışamadı biraz gözünde büyüttü, şimdilik psikolojik olarak rahat edene kadar normal pedallari kullaniyor. yani birazcik psikolojik bir durum ve hemen aliskanlik kazanmak için alistirma yapmalisiniz.

spd nin ayarlari var falan filan ayrica daha komplike çamur tutmaya çalışmamaya elverişli bir sistemi var gibime geldiğinden ağirliği da fazla olduğundan ben egg beater tercih ettim. turlar için tek kötü özelliği platformu olmadiğindan bisiklet ayakkabisi disinda kullanimi zor olabilir.

• Beğen
Spd kullanilmadigi icin iki kazaya sahit oldum.
Birincisi ayak pedaldan kayip asfalt ile pedal arasina sikisti ve arkadasin ayagi kirildi. Digerinde is pedal en ust pozisyondayken kayan ayak on ayna dislisinin ayaga saplanmasiyla son buldu. Arkadasin ayaginin ic kismi sanki kopek baligi isirmis gibi gorunuyordu.
Selamlar.
www.mumju.com

Hocam onerileri resmediyorum:)
Benim tavsiyem fiyatida uygun...
Ilk resim SHIMANO SH-MT21 Ayakkabi (tabani yumusak) + SHIMANO PD-M520
Uzun yolda dagda nerde cikarirsan cikar guvenli ve rahat kullanim saglar :)
http://img26.imageshack.us/img26/5822/dsc01367p.jpg
http://img26.imageshack.us/img26/2480/dsc04449z.jpg

Ikici resim SHIMANO SH-M076 09 Model Ayakkabi (sert taban Mtb) +SHIMANO PD-M520 Bu ikili daha cok Mtb kullanimi icindir ,ayakkabi tabani cok sert oldugu icin yurumek bile eziyet ,ama dag kullanimi cok cok ideal!!!
http://img26.imageshack.us/img26/4168/dsc01363cgl.jpg
http://img26.imageshack.us/img26/6282/dsc00863y.jpg

Iki resimdede ortak pedal M520 modeli ,yeni baslayanlar icin uygun bir model oldugunu dusunuyorum...Tercih sizin
http://img26.imageshack.us/img26/232/51729681200812162340041.jpg

spd'ye geçeli bir ay oldu. shimano m520 + exustar E-SM802 ((link)) toplam maliyeti 130 TL'dir. Ayakkabı bulmak oldukça güç. İşim pazarlama olduğundan ist'teki neredeyse tüm bisiklet mağazalarını dolaştım. İstediğin modeli ve numarayı bulmak biraz güç olabiliyor. biraz araştırmak gerekebiliyor. ben mtb kullanıcısı olduğum için daha yumuşak tabanlı bir ayakkabı seçtim. bisikletten indiğin zaman arazide çamurda rahat ettiriyor.
ilk gün 60 km. sıfır düşüş. yeni tip kas ağrıları :)

• Beğen
peki bu marka ayakkabıyı izmirde bulma şansımız varmı fiyat güzel 45 numara giyiyorum aldığınız firma ile nasıl irtibata geçebilirim

• Beğen
@serhan erdoğrucular

delta bisikletten temin ettim. yeni modellerde gelmiş. sitesinden inceleyebilirsiniz.

• Beğen
Herkese merhaba ;
Bende SPD pedala yeni başlayanlardanım. Look Quartz pedalımı alır almaz kendimi attım dışarı. An ve an size geçen süreci ve insan üzerindeki etkilerini anlatıyorum.

SPD PEDAL İLK KULLANMA BELİRTİLERİ
Soğuk terleme
Aşırı stres hali
Korku
Frene basmayla birlikte meydana gelen tedirginlik
Pedal basmada adaptasyon bozukluğu
Aşırı heyecana bağlı kontrolsüzlük

SPD PEDAL İLK KULLANMA BELİRTİLERİ ( KAÇINILMAZ SON ; DÜŞÜŞ
İnsan beyni mükemmel bir organdır. O bir tanrı gibi bütün bedenimizi yönetir. Ve bize bazı şeyleri öğretmek için bazen bize oyunlar oynaya bilir. Biz ayağımız bisiklete bağlı seyir halindeyken artık sorun olmadığını ve bu işi çözdüğümüzü düşünürüz. Oysaki bu böyle değil. Daha bedenimizin bisiklete kilitli olduğunu temel reflekslerimmize yansıtmamışızdır. Bunun için bir şey lazım. Bir olay yada bir senaryo. İşte o kaçınılmaz son. İlk düşüş ! O düşme anında beyin neden düştük diye bir dizi analizden sonra " Evet artık yaşamış olduğun stresin nedenini biliyorum , ve bu stresten çıkma vaktin geldi" diyerek ilgili reflekslere hayatımızın sonuna kadar bizimle gelecek olan o komudunu verir.

Öyle bir ilginçtir ki ( kendim için konuşuyorum) ilk düşüşümden sonra üzerimdeki bütün stres hali gitti ve ayak reflekslerim mükemmel çalışmaya başladı. ( SPD PEDALI TAM ANLAMIYLA KULLANABİLMEK İÇİN , BİR DÜŞÜŞ MUTLAKA KAÇINILMAZ SONDUR)

SPD PEDALIN FAYDALARI
Bu güzel icadı kullanmaya başladığım andan itibaren, bu güne kadar bisikleti yanlış kullandığımı fark ettim. Çünkü pedala yanlış basma yüzünden , bacağımdaki yanlış kaslar çok çalışmış , onlar gelişmiş ve temel bisiklet sporu için gelişmesi gereken kaslarım fazla gelişmemişti. SPD pedalla birlikte pedala doğru basmayı , doğru bisiklet süremeyi ve doğru pozisyonu öğrendim. Çok dik inişlerde , tırmanışta , ani hızlanmam gereken durumlarda( köpek kovalaması , bahçesine girdiğim amacanın "laynnn inin o kiraz ağacından, hanım tüfeğimi ver!" deyip kovalaması ) durumlarında son derece işe yarıyor.
SPD pedal kullanın , kullandırın. Gerçekten olmazssa olmazlardandır bu icat. Sevgilerimle.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman ve NZM!
SPD pedalın normal pedaldan farkı... Gücünüzü doğru orantılı ve eşit vermesidir... odak merkezi SPD için tam merkeze baskı yaptığı için GÜç aktarımında kaybın olmaz ve rahat uzun mesafede yol katedebilirsin...

SPD pedala geçince bunu kendin daha iyi anlayacaksın....
%25 daha rahat süreceksin ve daha az yorulacaksın farklı kas gruplarının çalışması nedeni ile daha çabuk gelişeceksin....

hiç durma SPD pedala hemen geç geçmediğin her dakika suç...!!!

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Geri