Teknoloji...
Ne çok şeyi öldürmüş! Fotoğraflardaki beraberlik de bunlardan biri galiba. Size 36 poz hakkı veren fotoğraf makinelerini kullanırken "Bi de beni tek çeksene!" deme hakkını görebiliyor muyduk kendimizde? Ya da belediye parkındaki çiçeklerin dibine çömelip "Hadi beni bi de böyle çek!" demek! Babam yapıştırırdı ağzıma tokadı vallahi. Ondan sonra bütün aile ve sağ yanağı kızarmış olan Yusuf, mutlu bir poz verip "Acaba nasıl çıktık?" diye fotoğrafları bastırana kadar düşünürdük.
Sonuçta dijital fotoğraf makinelerini sevmiyorum ben. Ama çoğu zaman kullanmak zorunda kalıyorum tabii ki. Canon'un SX 160 IS modeli işimi görüyor. Zevk alıyor muyum fotoğraf çekerken? Tabii ki hayır.
Bunun yerine Fujifilm'in Instax modeli benim favori fotoğraf makinem. Ucuz mu? Değil. Her fotoğraf 2 liraya geliyor (bu kısımda "vay enayi" dediğinizi duyuyorum, zaten bir turda 3-4 fotoğraf çekiyorum). Ama her gün bu fotoğraflara gözüm çarpıyor. Her gün Çemişgezek turumu, Yılmaz amcamın bisikletle Van'dan gelişini, bisikletimi Atatürk Havalimanı'nda sabırla toplayışımı, Kayseri'de uçtuğum günleri filan hatırlıyorum.
Benim makinem Fujifilm Instax kısacası.
http://2.bp.blogspot.com/-zyNDPB_UGE4/VAhPAMVNboI/AAAAAAAABC4/UAM4DVVI8aY/s1600/IMG_3231.JPG