Scudo Sports

Turlarda hangi fotoğraf makinesini kullanıyorsunuz?

boyutu küçük diye tavsiye edilen g15-g16 giriş seviyesi dslr lerden pahalı. onun için tavsiye etmem. gidin 600d,1100d alın daha iyi.

hızlıal da panasonic dmc gf2k vardı kampanyalı fiyatı 699 a düşmüş, bu fiyat civarında bütçeniz varsa eğer kaçırmayın. başka seçenek ararsanız nikon j1 de 600-700 tl civarında f/p ürünlerden

Scudo
@Nail Acun

kesinlikle! artık bu makineyi almam kesinleşti. Aslında bir üst modeli cx160'ı almayı düşünüyordum ama nette yaptığım araştırmalarda hemen hemen herkes cx150'nin daha iyi olduğunu söyledi. İki makinenin de örnek resimlerine baktığımda farkı ben de anladım. 200 liraya alınabilecek en iyi compact makinedir bence

@tuna k

bütçem düşük olduğu için önerdiğiniz makinelere yönelemiyorum şimdilik. bir de bisikletle tur yapacağım için dslr makineler bana taşıma açısından zorluk çıkarabilir.

bunun için hem boyut bakımından hem fiyat ve kalite bakımından en uygun makine olan canon sx150'yi almayı düşünüyorum

Bu konuda yakın zamana kadar epey araştırma yaptım.(DH ekibi epey yardımcı oldu)

DSLR aynasız makinalar boyut ve fotoğraf kalitesi olarak epey uygun.

Onun dışında kompakt olarak Canon SX230, Panasonic LX3, Canon S95-S100-G12 tavsiyeleri aldım.

@tahirkaya

DH ekibine güvenmezdim. Fuji reklamıyla bir çok bilinçli üyenin ayağını kaydırdılar forumdan. Bir çok bilinçli kişide tepki olarak bıraktı forumu. Fotoğraf bölümü DSLR-like'cı bebeler doldu.

Kimin ne dediğini tutarlı olarak mı söylüyor. Bir gün böyle ikinci gün böyle mi diyor dikkat ederim.

Teknoseyir mesela; 12mp 4x zoomlu bir kompact tanıtıyor. Bunun sensörleri küçük en fazla 14mp ye kadar destekler. Fazlası bir işe yaramaz. 5x den sonra fotoğraf kalitesi çok düşmeye başlar mavi çizgiler oluşur 11x den sonra fotoğraf kalitesi kalmaz fazlası abartı. Doğru mu doğru.

Daha sonra bir baktım. 20x zoom var. Müthiş bir şey. Adamlar bu cihazın içine 24 mp sığdırmışlar. Teknoloji çok gelişti. Hadiya. Reklam parası iyi gelişmiş.

Teknoloji...

Ne çok şeyi öldürmüş! Fotoğraflardaki beraberlik de bunlardan biri galiba. Size 36 poz hakkı veren fotoğraf makinelerini kullanırken "Bi de beni tek çeksene!" deme hakkını görebiliyor muyduk kendimizde? Ya da belediye parkındaki çiçeklerin dibine çömelip "Hadi beni bi de böyle çek!" demek! Babam yapıştırırdı ağzıma tokadı vallahi. Ondan sonra bütün aile ve sağ yanağı kızarmış olan Yusuf, mutlu bir poz verip "Acaba nasıl çıktık?" diye fotoğrafları bastırana kadar düşünürdük.

Sonuçta dijital fotoğraf makinelerini sevmiyorum ben. Ama çoğu zaman kullanmak zorunda kalıyorum tabii ki. Canon'un SX 160 IS modeli işimi görüyor. Zevk alıyor muyum fotoğraf çekerken? Tabii ki hayır.

Bunun yerine Fujifilm'in Instax modeli benim favori fotoğraf makinem. Ucuz mu? Değil. Her fotoğraf 2 liraya geliyor (bu kısımda "vay enayi" dediğinizi duyuyorum, zaten bir turda 3-4 fotoğraf çekiyorum). Ama her gün bu fotoğraflara gözüm çarpıyor. Her gün Çemişgezek turumu, Yılmaz amcamın bisikletle Van'dan gelişini, bisikletimi Atatürk Havalimanı'nda sabırla toplayışımı, Kayseri'de uçtuğum günleri filan hatırlıyorum.

Benim makinem Fujifilm Instax kısacası.

http://2.bp.blogspot.com/-zyNDPB_UGE4/VAhPAMVNboI/AAAAAAAABC4/UAM4DVVI8aY/s1600/IMG_3231.JPG

SONY xperıa GO
Konuşturabilen ve internete bağlanabilen fotoğraf makinesini kullanıyorum
Yok yok. Su geçirmeme, toza ve şoka dayanıklılık gibi nedenlerden dolayı hep cep telefonumla fotoğraf çekiyorum.
Bir kez çamura düşürmüşlüğüm de var. Yıkayıp devam ettim.:)
http://i.imgur.com/pomG7GU.jpg

Merhaba,

Aslında konuyu serbest kürsüye açmak istiyordum ancak yeni üye olduğumdan olsa gerek izin verilmiyor.
Konu bisikletle direkt alakalı değil aslında forumda aradım mamafih bulamadım.

Şu aralar yaptığım kısa turlarda gopro hero 5 kullanıyorum hem video kaydı hem de fotoğraf için. Fotoğraf kalitesinden de aslında memnunum. Tabii ki hem ben fotoğrafçılıktan anlamadığımdan hem de fotoğraf makinesi olmadığından öyle şaşalı fotoğraflar çekemiyorum. Ayrıca zaten yanımda büyük makineler, fotoğraf ekipmanları vs. taşımak istemiyorum. Yani eğer bir fotoğraf makinesi alırsam digital compact bas çek bir şey olacak. Örneğin sony rx100 III gibi.

Merak ettiğim konuysa böyle bir fotoğraf makinesiyle yapacağım çekimler gopro hero 5'in yaptığı çekimlerden ne kadar daha iyi olabilir? Gerçekten bir fotoğraf makinesine vereceğim paraya ve yanımda taşımaya değecek kadar fark yaratır mı benim için?

Konuyla ilgili görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.

Teşekkürler.

Geri