Scudo Sports

Türkiye'nin en büyük iniş buluşması

@Serkan Yazıcı

serkan abicim tabi ki basit olmasın. olursa ayıp olur zaten. önemli olan yarışmak düşmek falan filan. zor olsun zevkli olsun. katılım için 50 lira bile veririm :p

Scudo
@Serkan Yazıcı

Oranın resimleri var mı?

Parkur sert olsa bile DH bisikletleri ile hardtail bisikletlerine ayrı 2 sınıf açılabilir, mızmızlık olmaması için:D (Tabi yurtdışındaki dh yarışlarında hardtaillerle fs ler aynı kategoride yarışıyor)

• Beğen
Tepkiler: -erkan-
single trackli ama bir hardtail bisikletide coık hırplayıp kafa göz dagıtmayacak parkur cıkar aydostan.ancak başlangıcı yangın inişi olmaz bu kesin cunku yangın inişi hem duz hem short cut oluyor biz keşif için başka yerden inelim demiştik bu sefer ilk basta bahsetmeye çalıstıgım single trackimizi kaybetmişyik..Detaylı bir keşif düzenleyelim en iyisi en kısa surede..yada yaz ayıona denk gelirse erkanın dediği gibi uludaga gidilir bide buyuk bikaç sponsorla ordaki telesiyejler bile çalıstırılabilir organizasyon için..tabi bizde freeridetr ekini olarak muhakkak orda olur yardımda da bulunurus :)

@ErkaL

Aydostaki parkur bence biraz kısa kalır ama sertlik seviyesi olarak FS lere ve HT lere uygun yanyana parkurlar oluşturulabilir... Ama bu parkurlar FS ve Agresif XC için olur yan yana... DH için çok iyi yerler var aydosta ama oralarada HT ler zorluk çekebilir...

Benim fikrimce Uludağ, Kartalkaya vs gibi bölgelerde taşıma sistemi hazır kurulu iken bunlardan faydalanmak için zemin hazırlamalıyız... Sonuçta ordaki işletmecilerde bir şekilde bu alandaki ilgiyi görürlerse yaz ve bahar aylarında kar yokken büyük orana boş geçirdikleri dönemlerde bu şekilde bir canlılıktan hoşlanacaktır... Sonuçta DH için gelenler Xc için gelenleride peşinden getirir arz talep meselesi yani bunun üstüne gitmeliyiz...

Bundan 15 sene önce Snowboard bu kadar yaygın değildi ama şuan her kayak merkezinde sezon içinde organizasyonlar düzenlenip yurt dışından sporcuların bile katılımı sağlanıyor... Bizde sıkı bir organizasyon yapıp bir ilk yaparsak devamı gelir diye düşünüyorum...

Ama bu organizasyon için bizim şahsi kişilerimiz yerine Serkan abinin yaptığı gibi firmaların girişimde bulunmaları daha dikkata alınır şekilde değerlendirilir...

Yani sonuç şu BASTIR SERKAN ABİ ARKANDAYIZ :D:D:D:D

illa yaris olmasina cok gerek yok buyuk bir organizasyon olursada cok guzel olur yani bi yer daha var bolu bu is icin biçilmis kaftanlardan biri bi abim 35 dk falan inis parkuru var diodu ama cok zorluyordu diodu bisiklette bu yani bu ekipman olmazsada baya kisi dagilir boluda ama daha hafif parkurlarda var diodu iyice arastirmak lazim kapadaokya nasil bileniniz varmi yada kara deniz aydos bu is icin hafif kaciyor
http://img233.imageshack.us/img233/6189/cesurkr3.jpg

Ben Uludağ'da kaçkarın bir yarışmasına katılmıştım yanılmıyorsam 2004 yılıydı. Biraz çevreyi inceleme imkanım olmuştu ve bence orası çok uygun bir yer. Kapadokya olması zor olur çünkü arada çıkış yapacağımız yerler oluyor. İlla yarış olmasına gerek yok şimdilik güzel bir buluşmada yeterli bence. Bu arada Qux bisikletin çok güzelmiş hayırlı olsun. Buluşma için illede iniş bisikleti gerekmez ben zamanında inişe başladığımda kros bisikletiylede ( maşa 3 cm çalışıyordu) çok deli iniş yapıyordum ama bu kros ile inişi aynı kefeye koyduğum anlamına gelmez, demeye çalıştığım sokak veya dj bisiklette iş görür.

yok bu benim bisikletim deil bi abimin bisikleti bolu dagindan inis yapiyor bu bisikletle ama bunu bile zorluyomus o manada koydum ama daha hafif parkurlarda var diodu

Biz street'cilerin de gelebileceği bi parkur çok güzel olur,sanırım bu da düşünülüyor zaten:)

Aydos bence İstanbulda yaşayanlara ulaşım açısından iyi burada her hafta sonu gidebileceğimiz bir parkurumuz olsun isterdim.Ama gözlemlediğim kadarıyla çok sık çalılık bi ortam biz single track tarzı yerler ararken orman içinde çok zorlanmışdık.Burada parkur hazırlamak çok zahmetli olacakdır ve uzun sürecekdir.Büyük katılımlı bir ekip çalışmasıyla birşeyler yapılabilir tabii.Ciddi bir şekilde organize olmalıyız bu iş için.

Özgür İstanbulda olduğum bir zaman Erkalla yada grup olarak gidicez bende GPS var harita çıkrarak harita üzerinde işaretleme yaparak parkur çıkarıcaz...

@H.ÇağrıBir sonrakinede kazma kürek el arabasıyla gideriz artık:)

@RuSKi

Ben ne demişim: "all mountain ve dj tarzı bisikletleri olanlar da oradan sağlam çıkabilsin". Yani inişten çıkıştan bahsetmedim nasıl bir bağlantı kurdun anlamadım. Ama ufak bi yanlış anlama sanırım önemli değil.

Şu ana kadar bisikleti zorlamadığım için nasıl hasar gelir bilmiyorum, o yüzden dedim sağlam çıkabilelim diye. Yani bisiklet sağlam çıksın yeter, zaten ben zorlu parkura motocross korumalarımla gelirim :D

Bahsettiğiniz İstanbul'daki parkurun resmi var mı?

Geri