Scudo Sports

Türkiye'nin en büyük iniş buluşması

@-erkan-

parkur değil rampa. yeşilköy tayfasından isteyebilirsin

• Beğen
Tepkiler: -erkan-
Scudo
arkadaşlar iniş yarışı gerçekten çok zevkli olur aslında fakat ben mtb kullanıyorum onunla yarışa katılma imkanım olabilirmi

@RuSKi

O tip parkurlara "Enduro" deniyor, Enduro yarislari 3/4 inisli 1/4 yokuslu oluyor. Genel de 4 special yapiliyor (yani gun icinde 4 farkli pisten iniliyor), 3u teknik, 1 tanesi de fizik.
Enduro yarislarda parkuru onceden analize etmek yasak, herkez inerken kesv ediyor :) Gecmiste Belcikada katildim, daha yeni 2 gun evel bu sezona kayit oldum. Her tip bisikletler ile iniliyor, ama bisiklet tiplerine gore "handicap" belirleniyor, galiba agir DH bisikletleri avantajli oluyorlar (- bir kac saniye)
Parkur cok teknik olmuyor ama yine de hatirliyorum tum parkurlarda 1, 2 ziplama vardi.

• Beğen
abilerim bi önerim olacak eskişehirin bozdağında iniş yarışı düzenlenebilecek güzel parkurlar var ve eskişehirden dh la uğraşan abiler var onlarda fikirlerini sölerlerse güzel bir yarış yapılabilir eskişehirde bizde xc yarışcısı olarak katılabiliriz :)

Arkadaşın dediği gibi Eskişehir in her yeri parkur biz daha pek yer keşfedemedik sokak arasında bile rampa çıkyo karşınıza:D Bende bi Eskişehirli olarak beklerm;):):):):)

Arkadaşlar ilk defa düzenlenecek bir yarış için bisikletlerin genelde FS ve HT olacağı düşünülürse 2 ayrı kategori yapılabilir.Parkur aynı kalmak şartıyla tabi.Yarışın İstanbul'da olacağı kesin başka yerlerde yaz vakti zaman ayırma şansımız yok.Yarışın amacı sadece iniş olacak.Parkurda çıkışlar elle yapılacak mecburen.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
arkadaşlar bizde mersin takımı olarak 5 10 kişi geliriz ama qux arkadaşımıza katılıyorum parkurun çok iyi olması gerekiyor mesela izmir gibi

Haziran ayının sonu gibi nasıl olur sizce Uludağ'a bir gezi yapsak? Başka önerisi olanda buraya yazsın sonra hepimiz bir karara varalım.

@niyo

bmx'ten ya da citybike'dan bahsetmiyoruz zaten tabi ki mtb yarışı olacak.
mtb= MounTain Bike

• Beğen
@-erkan-

Uludağa da ayrıca bir gezi yapabiliriz tabii. Ancak yarışın İstanbul da olması konusunda Serkan Abi ye katılıyorum. Hem çok daha kolay düzenlenir, hem de katılımcı daha çok olur.

Federasyondan da taş koyamamalarını rica etmek lazım. Olmadı kendimiz tutsak vakitleri hakeme falan da gerek yok zaten, başlangıç-bitiş zamanları belli. Bize gelen almanlar sürekli öyle yapıyormuş, kaçak DH yarışı düzenliyorlarmış, tabi orada toplandı mı çıkıyordur bi 100 kişi:D
Onların yarışı da polis basıyormuş diyolarmış biz gezmeye geldik burada:D
Aydos ta kaza oldumu da zaten aşağısı Kartal devlet hastanesi çok yakın belediyeden ambulansa da gerek yok:D
Bu şekil çok kolay olur yarış, ben elimden gelen yardımı yaparım. Afiş te benden olsun hatta. Ama en büyük yardım katılmak olur heralde:D

evet sanırım yapabileceğiöi en büyük katkı katılmak. çünkü ne kadar çok kişi bu yarışa katılırsa bir daha düzenlenmesi o kadar sorunsuz olur...

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
Yarış olsun tabi katılalım ama benim dediğim ayrıca bir buluşma. Ben diğer inişçilerle de tanışmayı çok isterim yani amaç sadece yarış değil tanışma-gezi-iniş yani ortaya karışık bir şey.

Yalnız yarış aydos dağında olursa illaki bi ufak kamyonet gerekır.Araba için patiklar mevcut bunu soylememın nedenı Aydos dağından yukarı çıkmanın yürüyerek 1-1 buçuk saati bulması..ama ufak bi pick up o yollları hızlı hızlı dolanıp 15 dakıkada cıkarır bizi yukarı..Bu cevabım Serkan abiye idi :):)

Aydos olursa katılımcıda cok olur gercektende ıstanbuldakı herkez gelır ozman.bizde yesılkoy tayfasıda gelır polıste geldımmı en fazla ne yapıyosunuz der bızde derız ıste coluk cocuk geldık pıknık yapıyoruz :D turkıyede en dogal karsılanıcak sey cunku pıknık :D ıkıtanede pıjamalı abıyı koydummu oraya tmmdır :D

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
yer-mekan-ücret-hastalık vb. farketmez bisikletimi yarışın düzenlenceği zamana kadar hazırlarsam tamamımdır:D ama hazirana kadar biter teşekkürler kaçkarbisiklet.

beyler uludag organizasyonu konusunda yardımcı olabilirim. bölgedeki neredeyse bütün patikaları biliyorum.zevkli inişler var uludagdan ama tam downhill havasında deil baştan söyliyim.

ben bısıklet toplamaya başlıyım.demek iniş yarısı başlıyor .....serkan abi ne varsa sızde var. bencede en guzel ve ıdeal olan yer uludağ.super olur orası....

@beverly

Nasıl yani, Uludağ iniş havasında değil mi? Nasıl öyleyse.

daha çok cross-country gibi inişler. öyle sıkı bi iniş yok. çok se ummyın yani.

• Beğen
eğer aladağları düşünürseniz (sitede kapodakyada freeride başlığı altında görüntüleri var)yardımcı olabilirim, uzun süre orada dağ rehberliği yaptım, hatta o video daki Marzocchi ve Santacruz un özel takımına rehberlik eden kişiler beraber çalıştığım kişiler, malesef planet x geldiği zaman askerdeydim, göremedim, çıkış için traktör, kalacak yer ayarlamaları vs yi rahatlıkla hallederim , tek sorun değişik illerden niğde aladağlara ulaşım, bir de herhangibir sakatlıkta ilk yardım.

Geri