burki
Üye
- Tepki
- 66
- Bisiklet
- Claud Butler
"I have just come back from a weekend in Istanbul. A wonderful city but 30 years behind Europe in terms of urban cycling. In reality, cars always have priority over pedestrians and cyclists - regardless of any traffic lights or pedestrian crossings. I went on a very enjoyable (although occasionally scary) bike tour with a group of hardy Dutch tourists. They explained that the key to survival is to make yourself big, point at the driver, then show the palm of your hand while shouting stop or something similar. It worked every time - although the drivers looked astonished. The few Turkish cyclists I saw seemed rather tense - like rabbits during hunting season.
Bir haftalık istanbul turundan yeni döndüm, Istanbul harika bir şehir fakat bisiklet kullanımı açısından Avrupanın yaklaşık 30 yıl gerisindeler.Aslına bakarsak Arabalar her zaman yaya ve bisikletçilerden daha yüksek önceliğe sahip.Trafik ışığı ne renk yanarsa yansın yayalar daima yola atlıyor-karşıya geçiyor.Kondisyonlu Alman turistler ile birlikte çok eğlenceli bir tur yaptık fakat ara sırada korkmadım değil.Hayatta kalmanın anahtarı olarak kendini büyük göstermek, sürücülere işaret yapmak sonra da el kol hareketleri ile bağırmak ya da bu tarz şeyler yapmamız gerekiyor,her seferinde işe yaradı.Az da olsa gördüğüm Türk bisikletçiler oldukça stresli görünüyorlardı- av sezonundaki tavşanlar gibi
kaynak: (link)
Bir haftalık istanbul turundan yeni döndüm, Istanbul harika bir şehir fakat bisiklet kullanımı açısından Avrupanın yaklaşık 30 yıl gerisindeler.Aslına bakarsak Arabalar her zaman yaya ve bisikletçilerden daha yüksek önceliğe sahip.Trafik ışığı ne renk yanarsa yansın yayalar daima yola atlıyor-karşıya geçiyor.Kondisyonlu Alman turistler ile birlikte çok eğlenceli bir tur yaptık fakat ara sırada korkmadım değil.Hayatta kalmanın anahtarı olarak kendini büyük göstermek, sürücülere işaret yapmak sonra da el kol hareketleri ile bağırmak ya da bu tarz şeyler yapmamız gerekiyor,her seferinde işe yaradı.Az da olsa gördüğüm Türk bisikletçiler oldukça stresli görünüyorlardı- av sezonundaki tavşanlar gibi
kaynak: (link)