Scudo Sports

Türkiye'de bisiklet sürmek için en yaşanılası şehir

@ugur3458 Ben yillarca Mersin'de bisiklet sürdüm, koşu yaptım.
Sahilde bisiklet sürmek sadece eğlenceli başka bir şey yok, sahilde bisiklet sürerkende koşarkende sürekli rüzgara maruz kalıyorsun.
Sahilde bisiklet sürmek Hiç mantıklı gelmiyor bana

Bisiklet için Konya gerçekten iyi

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Scudo
Ben Antalya/Finikede yaşıyorum rotalar güzel deniz dağ bayır hepsi var Olimpos Demre Kaş Kalkan Elmalı Kemer ........😁

Çorum olmadığı kesin akşamları anlamsız bir şekilde sürekli rüzgarlı sabahları dondurucu soğuk haftasonları anca sürebiliyorum

Finike/Kumluca
Rampa sevmiyorum derseniz ( ayni yereden iki defa gecmeden )150 km yapabilirsiniz.
Ben rampaciyim derseniz evden ciktikdan 5/10 km sonra 1600 lere tirmanirsinz.
Check out my ride on Strava: (link)
Yok ben deniz kenarinda inisli cikisli ama guzel manzarali yollari seviyorum derseniz.
Mtb ile issiz dag, orman rotalari seviyorum derseniz.

Yok arkadas ben gol kenarinda Angaralilar gibi (eymir) turlayacam derseniz

Arkadas benim 1/2 saat vaktim var dogada antrenman yapacagim derseniz.
Turcular gibi turistik tur yapacagim derseniz

Finike/Kumluca
Rampa sevmiyorum derseniz ( ayni yereden iki defa gecmeden )150 km yapabilirsiniz.
Ben rampaciyim derseniz evden ciktikdan 5/10 km sonra 1600 lere tirmanirsinz
Abi nasip olursa ya sana komşu olacağım ya @Can Çelik 'e.
@Can Çelik sana göre 1-0 geride. Adam hayvansal ürün tüketmiyor - ben milli yiyiciyim, Can ile nasıl olur ki- ama benim başımın etini yer mi bilemem.

• Hahaha
Tepkiler: Atasoy
Sen Atasoy abi'ye katıl. Kanına girmeyeyim. Hem belki bu vesile ile zayıflarsın.

Kesinlikle İzmir

Kocaeli... en yaşanılası mı bilmem ama en güçlü adaylardan biridir bence...
Hocam bende kocaeline yeni taşındım. Başiskele tarafındayım. Yavaştan keşfetmeye başlayacağız rotaları

• Beğen
Tepkiler: muratkidiri
Hatay-İskenderun

İzmir de 4 mevsim 52 hafta sürüş yapabiliyorsunuz.
100 km yi aşan rotlar var. Mesela Karşıyaka kuş cennetinden Urla ya git-gel gibi.

Bursa'da şehir içi yolları bisiklet için oldukça tehlikeli ancak dağ, deniz ve ova rotaları bakımından oldukça çeşitlilik var. İlçeleri merkezine göre bisiklet sürmeye daha uygun.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Rüzgar çok diyolar doğru mu

Türkiye için genelde bisiklet yollarından ümitsizim.En baştan yıllar önce şehir planlamaları çok önemli.Hollanda örnek ülke döner kavşaklar öyle bir ayarlanmış ki hızlı kavşağa giremezsin.Bir bölgede bisiklet yolundan doğrusal gidiyorsun,başladığın noktaya geliyorsun,Kanallar açmışlar;bu da kenarlarına bisiklet yollarını getirmiş,yeşil doğayı getirmiş.Mahalleler arası araba geçişleri otobanlarla sağlanmakta(geçersin ama uzun sürer).5 km çapında mahallelerin içinde(okul,sağlık,sanayi,çarşı) ihtiyacını karşılarsın.Bu yüzden trafik en aza düşmekte.Bizde bir neden şehirlerin tarihi oluşu.Büyük şehirlerde yeni kurulan semtlerde dahi güzel bir plan ve bisiklet yolu planlanmamış.Bu bir kültür ve talep işi tabi.İstemeyince bir şey nasıl oluşsun ki.Selamlar,saygılar.

İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Eskişehir, Mersin yaşadığım şehirler. Bursa'da halen yaşıyorum ve Bursa diyeceğim :) Ana yola inmeden gidebileceğiniz çok fazla alternatif güzergah var ve mesafeler de çok yakın. Göl kenarı, deniz kenarı, orman, dağ, meyve bahçesi, zeytinlik, arazi, patika, tırmanış, iniş, kamp, glamping vs vs... Her türlü aktivite ve rota mevcut... Bisiklete karşı bir bilinç de var diyebilirim...

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve Özcan
Konya 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti unvanını almaya hak kazandı.

(link)
Bu nasıl bir saçmalık halen anlamış değilim. O kadar avrupa ülkesi varken gelip Konya'yı nereden buldular? Konya'da bisiklet sürüyor olmasam inanasım gelir.

Bu nasıl bir saçmalık halen anlamış değilim. O kadar avrupa ülkesi varken gelip Konya'yı nereden buldular? Konya'da bisiklet sürüyor olmasam inanasım gelir.
O kadar haklı bir serzeniş ki sizinki 👏👏👏

Konya'da bisiklet sürüyor olmasam inanasım gelir.
Sırf bu yüzden bile Avrupa Bisiklet Başkenti olmasa bile Türkiye Bisiklet Başkenti olur.
Zira diğer şehirlerde bisiklete pek binilemiyor bile. En azından Konya'da bisiklet sürebiliyor olman bile iyi büyük bir şey. :ssrtcbya:

Geri