Scudo Sports

Türkiye'de bisiklet sürmek için en yaşanılası şehir

mugla güzel bence. yaz dönemi çok erken çıkmak lazım sadece. antalyada da güzel muglaya göre düz yolları da çok fazla, aynı zamanda dağları da var. ama eğer bir il olsaydı şile derdim. şile çok güzel.
 
Scudo
Araba yollarında nasıl sürüyorsunuz anlamıyorum. Ben sokak arasında süremiyorum. Elimde götürüyorum sahile bisiklet yoluna kadar. Sokak arasında arada sürdüğümde hemen sıkıştırıyorlar. Sanki ana yolda gibi gidiyorlar. Sosyal medyada takip ediyorum kadın yarı prolar bile ana yollarda bisiklet sürüyor. İyi cesaret valla. Ben asla sürmem. Kesin bi 120yle sahil yolunda giden hafriyat kamyonu altına alır. 2 ay yatar çıkar gene. Dağ tepe yollarıda tehlikeli trafik azda olsa. Cesaretinizi tebrik ederim.
Geçen gün Amerikalı bir adamın, İstanbul'da neden bisiklet sürülmediğine dair videosuna denk geldim. Trafik kültürünün zayıf oluşu, yolların buna uygun olmaması gibi sebepleri örnekli göstermişti. İstanbul için bisiklet kullanımı aslında halkın işi gereği, ilçeler arası seyahat etmesi yüzünden pek gelişecek gibi durmuyor. Ev-iş, ev-okul arası aşırı uzak. Bisiklete talep olsa, yol uzun. Yol yapsanız, eğimli çok mevki var. Haliyle işlevsiz bir çözüm. Toplumun yaşantısını kökten değiştirmeden İstanbul'da bisiklet sürmek hep sıkıntılı olacaktır.

Çok kenardan sürerseniz (park etmiş araçlara veya kaldırımlara), işgal ettiğiniz alan dar olduğu için birçok araç sürücüleri geçmek için fırsat diye sıkıştıracak şekilde yakın geçer. Park halindeki araçlara çok yakın giderseniz, bu seferde, kapı açılırsa arkadan gelen aracın önüne düşersiniz. Sık sık denk geldiğimden, yan aynalardan sürücü var mı diye bakarım, varsa kapı mesafesi kadar boşluk alırım. O yüzden, motorlar kadar olmasa da biraz alan çiğnemek şart. Sizi engel olarak görmelerini, yanınızdan geçilmesini sağlatacaksınız. Kaza olacaksa zaten siz istediğiniz kadar sakının.

Sık sık elinizle arkadakini sürücüye gitmesi gereken noktayı veya "ben bu hizaya kadar geleceğim, yanımdan geç" diye işaret etmeniz lazım. Tabi bu dediklerim şimdilik Antalya için geçerli. Belediye başkanları, ceplerini ve koltuklarını düşünmeyi bırakıp, geleceği düşünmeye başladığında, buraya güzel şeyler yazarım.
 
  • Beğen
Tepkiler: oranozel
İstanbulda bisiklete başladım ama mersinde kendimi geliştirdim..Şu an mersin erdemlide yaşıyorum.Burasının en önemli avantajı iklim ve tırmanış seviyorsanız coğrafyası.Tırmanış yapmak için uzun mesafelere gerek olmadan yaylalardaki köylere sürebiliyorsunuz.İki saat sürüp geleyim dediniz.Hemen ortalama %7-%8 eğimli bir rota bulabiliyorsunuz.Bölgenin bonus güzelliği tarihi eser kalıntıları içinde sürüyorsunuz.İklim konusunda tek dezavantajı poyrazı.Daha arkamızdan estiğini görmedim hep kafa rüzgarı yediriyor sağolsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: AykutA ve Atasoy
İstanbul Anadolu yakası bence hobiye başlamak için gayet ideal sahildeki uzun bisiklet yolları ile. Sonraki aşamalar için bir şey diyemiyorum şöförlere güvenmediğim için.
 
Yaklaşık 12 yıl İstanbul Anadolu yakasında bisiklet sürdüm. Evlendim ve Burdur a yerleştim. 8 yıldır Burdur da bisiklet sürüyorum. Bol rampa, teknik iniş, dağ parkuru, uzun mesafe sürüşü hepsi mevcut. Yaz kış sürüyorum. Burdur candır ❤️
 
Konya da şehir içindeki trafik akışını aksatmayacak şekilde tempolu sürerseniz genelde sıkıntı olmaz . Çok fazla kalabalık gördüyseniz alternatif yollara girmenizi tavsiye ederim.

Konyanın genel olarak düzlüğü ise bisiklet sürmeyi güzelleştiren bir etmen .

Ben dağlara çıkacağım rampalı virajlı yollarda gideceğim göl yeşillik görmek istiyorum diyorsan şehir merkezine yakın Sille tatköy sulutaş sarayköy rotası var . Arka yollarından köylere gitmek mümkün . Daha da uzaklarda 20 km mesafede Altınpara barajı ve Beyşehir tarafı . Örneklede çoğaltılır
 
Geri