Konya'nın tramvayları ve tramvay hatları yaklaşık 7 8 sene önce yenilendi. Bu uygulamaya sokulan tramvay ise depoda duran ve herkesin tabiri caizse "Boşa Yatmasıyla" dikkatini üzerine çeken tramvaylardan sadece biriydi. Zaten günümüzde halka hizmet eden tramvaylar insan dolup taşıyor. Bir de bu bisikletleri koyabilecek ortam oluşturmak neredeyse imkansız. Zaten bisiklet yolları her zaman üstüne basa basa söyledikleri kadar var, şehri çepeçevre çevreliyor ve iç taraflarda da sıklıkla bisiklet yolu görebiliyoruz fakat bu bisiklet yollarına insanların gösterdikleri saygı ve nezaketi söylemiyorum tadımız kaçmasın şu mutlu günde. Bisiklet tramvaylarını kullanan pek olmayacaktır diye zannediyorum.
Gelelim sizin durumunuza. Sizin bir bisikletsever veya bisiklet kullanıcısı olduğunuzu düşünmüyorum zira bisiklet ile ilgili her ne yapılırsa yapılsın gerçek bir "Bisikletsever" kesinlikle memnun ve mutlu olacaktır çünkü günümüzden birkaç sene öncesine kadar bisiklete neredeyse 0 değer veriliyordu. Böyle gelişmelerin olduğunu görmek insana umut veriyor. İsterse hiç bisikletli taşımasın ama o raylarda o tramvayların üzerinde bisiklet logoları, resimleriyle görelim ve içimizden "Vay be" diyelim(Bisiklete verilen değer için). Burada amaç bisikleti gün yüzüne çıkarabilmek. Zaten bisiklet sürüyoruz tabii ki tramvayla yolculuk edecek değiliz birkaç kez denemek isterim tabii.
İşin siyasi tarafına girmeden yorum yapılması daha adil olur!