Scudo Sports

Türkiye'de bir ilk! Konya'da bisiklet tramvayı raylarda

İstanbul'da alibeyköy-eminönü arasına da bisiklet yolu vs bir uygulama şart. Bu güzergah hergün yüzlerce bisikletli tarafından ulaşım amaçlı kullanılıyor ve bu yolda araçlar çok hızlı gidiyor. Her akşam eve vardığımızda hayatta kaldığımıza şükreder olduk.

Scudo
@Vintage. abi yap o zaman dışarıya ayrı bölme, bu kadar zor olmamalı. Çözüm oldaklı düşünülürse her şey yapılır, PR amaçlı düşünülürse başarısız olması kaçınılmaz.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Konya'nın tramvayları ve tramvay hatları yaklaşık 7 8 sene önce yenilendi. Bu uygulamaya sokulan tramvay ise depoda duran ve herkesin tabiri caizse "Boşa Yatmasıyla" dikkatini üzerine çeken tramvaylardan sadece biriydi. Zaten günümüzde halka hizmet eden tramvaylar insan dolup taşıyor. Bir de bu bisikletleri koyabilecek ortam oluşturmak neredeyse imkansız. Zaten bisiklet yolları her zaman üstüne basa basa söyledikleri kadar var, şehri çepeçevre çevreliyor ve iç taraflarda da sıklıkla bisiklet yolu görebiliyoruz fakat bu bisiklet yollarına insanların gösterdikleri saygı ve nezaketi söylemiyorum tadımız kaçmasın şu mutlu günde. Bisiklet tramvaylarını kullanan pek olmayacaktır diye zannediyorum.

Gelelim sizin durumunuza. Sizin bir bisikletsever veya bisiklet kullanıcısı olduğunuzu düşünmüyorum zira bisiklet ile ilgili her ne yapılırsa yapılsın gerçek bir "Bisikletsever" kesinlikle memnun ve mutlu olacaktır çünkü günümüzden birkaç sene öncesine kadar bisiklete neredeyse 0 değer veriliyordu. Böyle gelişmelerin olduğunu görmek insana umut veriyor. İsterse hiç bisikletli taşımasın ama o raylarda o tramvayların üzerinde bisiklet logoları, resimleriyle görelim ve içimizden "Vay be" diyelim(Bisiklete verilen değer için). Burada amaç bisikleti gün yüzüne çıkarabilmek. Zaten bisiklet sürüyoruz tabii ki tramvayla yolculuk edecek değiliz birkaç kez denemek isterim tabii.

İşin siyasi tarafına girmeden yorum yapılması daha adil olur!
Bazen okul stresine dayanamayıp bisikletle gitmek istiyorum okula ama evim Konya'nın başka bir ucunda olduğu için derslerden verim alamıyorum. Bu şekilde çarşıya bisikletle gelip okula tramvayla giderim. Oradan da farklı güzergahlarla evime ulaşabilirim. Bence kullanışlı. Sadece otobüslerde bisiklet arkaya değil de öne konulabilecek şekilde bir aparat tasarlansaydı daha mantıklı olurdu bence.
Yazınız için teşekkürler bu arada :)

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan ve Atasoy
Bisiklet travmayı gerçekten harika bir haber. Çok yaratıcı olmuş. Umarım daha da gelişir, sayısı ve sıklığı artar. Darısı iki yakalı, yedi tepeli kadim şehrimize.
Ancak burada da olan şu bisiklet askı aparatlarına hiç güvenmiyorum. Çok sevimsiz itici ve güvensiz geliyor. Hayır trafikte onca manyak varken, hiçbir koruma önlemi olmadan bisikletimi oraya takamam. Ya otobüs bir yere çarparsa ? Ya yandan gelen bir manyak bisiklete vurursa ? Asla güvenemiyorum. Daha geçen ay bi otobüs tarafından kasten sıkıştırıldım. Böyle bir adamın kontrolüne ben neden bisikletimi teslim edip o otobüste bekleyeyim ? Diğer türlüsü hiç değilse bisikletimin yanındayım. Kaza her an yaşanabilir elbet ama o aparatlarda dışsal riskler cok daha fazla.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan ve Atasoy
Tamamen saçmalık değilmiş :)
Ben bisiklet için atılan her adıma pozitif bakıyorum. Yeter ki o adımlar bisiklet için atılsın. Bizler, gerekiyorsa diğer uçtan o adımın sahibinin kolundan tutup bu tarafa çekmeye başlarız. Sonrasında gelmek istemese de mecbur kalır.

• Beğen
@Ronin45 Siteye kaydolurken hata yapmamdan dolayı 20 gözüküyor aslen 16 yaşındayım, teşekkür ederim. Zaten fikirlerimiz tek bir noktada buluşsa idi bugüne kadar tekdüze bir hayattan başka bir şey yaşayamazdık böyle fikir ayrılıkları çeşitlilik katabiliyor hayatımıza.
@lordOFbolts Rica ederim. Kesinlikle bu tramvaylar siz ve sizin gibi bisiklet kullanıcıları için biçilmiş kaftan.

• Beğen
Tepkiler: lordOFbolts
Fikir guzel de uygulama yanlis. O bisikletleri kalabalik saatlerde sokup cikarmak cok cok cok zor olur.
Izmir de otobuslerin onunde tasima aparatlari var cok guzel bir tasarim.
Bir arkadasim resim gonderdi polonya da metroya binince kapinin hemen yaninda bisikleti dik olarak yerlestirdiginiz yuvalar var.
Benzer birsey yapilabilirdi.

• Beğen
Kullanıcı olanların yorumlarını merak ediyorum.
Acaba "Atılan taş ürkütülen kuşa değdi mi" diye..
Her yenilik sonradan yapılacak inovasyon ve iyileştirmelerle daha işlevsel hale getirilebilir.
Burada Konya bisikletçileri mevzuya sahip çıkıp somut önerilerini sunmalıdır...

İstanbul'da marmarayın trenlerinin 1 vagonunu bisiklete ayırmaları lazım+köprülerden bisiklet geçişinin de serbest olması lazım iki yaka arası bisikletle gitmek gerçekten çon zahmetli

4-5 kez bindim tramvaya. Merkezden Bosna'ya tramway ile gidip tekrar merkeze sürüş yaptım her defasında. Tramvay da hiç bir sıkıntı yaşamadım. Genelde akşamları son sefere bindim çok kalabalık olmuyor. Çok tercih edilmiyor gibi geldi bana. Belki de son sefere bindiğim içinde olabilir. Hatta dün akşamki binişimde sadece biz vardık tramvayda. Bisiklet bağlantı yerleri gayet güzel .Tramvay sarsılmasında bisikletlerinize bir şey olmuyor. Kalın tekerli bisikletler için de mekanizma eklediler daha sonradan . Sadece duraklarda normal turnikeler var. Bisikletliler genelde engelli kapısını açıp giriyor ve her duraktan binemiyorsunuz belirlenen duraklar haricinde. Tramvay haricinde her seferinde Bosna'dan merkeze inerken bisiklet yolunu kullandım ve hali perişan bir durumda. Dün akşam lastik patlattım. Zaman içerisinde orayı da güzelleştirirlerse daha keyifli olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Geri