Scudo Sports

Türkiye Gün/Mesafe Rekoru Projesi İçin Destek Lazım

Merhaba Athletic,

Projeni istediğin zamanda gerçekleştirememen üzücü ama vardır bir hayır diyerek geçmişi unut önüne bak. Anladığım kadarıyla proje hala herzaman gerçekleştirilebilecek gibi taze duruyor. İlk mesajındaki İstediklerine bir göz attığımda olmayacak şeyler değil aslında:

1-Medya'ya duyurma ve yer almasını sağlama: Bu bazen en zor bazen de en kolay iş. Öncelikle İstanbul Medyası olması gerekiyor. Düşünüyorum da bu aralar radyoda tv de çevrecilik, benzin fiyatları, alternatif ulaşım kaynakları vs bahaneleri sonucu bisikletin adı geçiyor habire. Medyanın sık sık malzeme, haber aradığı bir meslekte olduğumdan mantıklarını çok iyi biliyorum. Öncelikle yaptığın işin sadece spor, insanın sınırları vs olmaması gerekiyor. Yani olayı başka şeylerle süslemen lazım. Mesela çevrecilik, bisiklete ilgi çekmek, Türkiye'de bir ilk (gerçekten öyle olacaksa) filan gibi cazip başlıklar bulunmalı.

Aklıma CNN Türk'te "Her Yerde 1 Haber Var" programı geliyor. (link) için çok iyi bir malzeme olabilirsin, iletişim kurmayı dene. TV kanalı olarak NTV'den Haber Koordinatörü Oğuz Haksever ile görüşmeye çalış. Eşim ATV de çalışırken kendisinin göründüğü gibi sıcak bir insan olduğunu söylerdi. Ama artık çalışmıyor ve oldukça uzak kaldı medyadan. Star'da bir tanıdık muhabir arkadaşımız var konuyu bir açıcam kendisine. Forumda bir medya çalışanı arkadaşımız var Lütfü Çolak. Acaba bu yazışmaları takip ediyor mu? Birşeyler yapabilir mi acaba?

Ayrıca (link) ile projen konusunda iletişime geçtin mi? Şu anda Türkiye'de en bilinen, medyada en çok yeralmış bisikletle ilgili organizasyon.

Bunun dışında TRT radyosunda "Gecenin Sesi" programına çıkmayı dene. Antalya radyosunda istersen tanıdıklarımız var seni kabul ederler.

2-Prof.Orhan Kural'a ulaşma: Bu kişi (link) kurucu üyesi. Kendisine direkt ulaşamazsan Murat Suyabatmaz eminim yardımcı olur.

3-Her türlü kitlesel ortama bu bilgiyi duyurma: İşte bunda en başta medya geliyor. Gazete konusunda AA kanalıyla yardımcı olabilirim ama bana tahmini veya kesin hareket tarihi lazım. Bunun dışında forum üyeleri zaten doğal olarak bunu yapıyor ama her üye çevresine yaymalı tabii ki. Hatta bu kadar üyesi olan bir forumda senin sponsorluk ve medya konularına çözüm bulabilecek iş sahalarında çalışanlar olabilir diye düşünüyorum.

4-Sponsor bulma: Bu hakikaten uğraştırıcı birşey. Sponsorluğu maddi anlamda mı yoksa malzeme, reklam vs olarak mı düşünüyorsun. Maddi ise mesela ne kadar bir miktar gerekebilir. Vallahi aklıma forumda reklamı olan bisiklet firmalarından başka pek birşey gelmiyor şimdilik ama araştıracağım.

5-Sponsor bulamama durumunda gerek varsa parça vb. temini: Bkz. 3

6-Bilgi paylaşımı (tecrübeli arkadaşlardan, doktorlardan) İşte forum, cevaplar gelmiş bile :)

7-Geçeceğimiz şehirlerde forum üyeleri, bisikletsever arkadaşları görmek bile bize destek sağlayacaktır: Bunda hiç sıkıntı çekeceğini sanmam, sen yeter ki başlangıç tarihini ver.

Evet belki net çözümler üretemedim ama en azından aklıma gelenleri aktararak birşeyler paylaştım.

Son söz olarak hiçbirşey bulamazsan da projeni gerçekleştir. Çünkü ben sadece harçlığımla 1990 yılında İstanbul'dan Foça'ya yol bisikleti ile gitmiştim. Rekor sürüşü diil tabii, gezi olarak 2.5 günde, sadece gündüz sürüşü ile :)

Hoşçakal

Scudo
merhaba fatih abi öncelikle bu rekor denemeni başarmanı dilerim

geçenlerde sportive mağ.dolaşırken iki kişiyle tanıştık bunlar habertürk de oksijen diye bir porogram yapıyorlar bende onlara bisiklet olayından bahsettim onlarda bana sizleri çekmek isteriz dediler bende onlara bu siteten bağsettim eğer çekmek isterlerse çarşamba günleri tur yaptığımızı söyledim

olursa onlarla kontak kurulur

• Beğen
Tepkiler: çirkin
Peki bu rekor tek başına mı yapılmalı.Grup olarak yapılsa aynı mesafe daha kısa sürede biter.

fatih 6 ay zaman ver bana istanbul izmir turunu beraber kıralım. verilcek 15 kg kaldı. seni tanımak güzelll

merhaba ben gökay.500 km lik parkurdan bahsediyorsunuz.denilen parkurda bu basarılabilir.burada manisa bölgesi iceride kalbıgı için zorlu biraz.ben sahsen2007 yılının eylül ayında ramazana1 gün kalınca gölgede 40C sıcak varken 17 satte 450 km yol yaptım.yazılarda bahsedildigi gibi yiyecek ve su ile degil ayrıca ve 15 kg biskletle(1993 üretim bisan)parkur antalya-korkuteli(tahtalı beli*910 m)-elmalı(karaman beli*1350 m) sütlegen-kalkan-kaş-kale-finike-kumluca(belen rampası)-kemer- antalya.parkurda 5 adet 10-15 kmlik durmamksızın cıkış var.sabah06.00da başladı aksam 02.00 da bitti.bisikletin üzerinde olunmatyan süre 1 saat.oda rampaları cıkarken soyunmak ve inişlerde giyinmek için.bu parkurda benden8 kg eksildi(57kg dan49 kg indin)allerji hastası oldugum ve kalkana inerken yagmur yedigim için solunum sistemim felc oldu ayrıca sab dizimde dejenerasyon oluştu.kendimi 1 haftada toparladım.insanın kendisini zorlaması için akdeniz-karadeniz ve dogu anadoluda bisiklet sürmeli bence

Tüm konuyu okuyamadım ancak Orhan Kural'a ulaşılması gerekliliği yazılmış. Guinness rekorlar kitabı için olduğunu düşündüm, sitelerinde şöyle bir yazı var :

Guinness World Records şirketinin Türkiye'de herhangi bir temsilcisi yoktur. Sadece Infomag şirketi kitabın Türkçe baskısını yayımlama hakkına sahiptir

Bütün rekor fikirleri Londra ofisinde bulunan egitilmiş hakemler tarafından tasdik edilir. Dikkatinizi çekmek istediğimiz gerçek şu ki, Orhan Kural Bey hiçbir zaman ne Guinness World Records ile ortak bir şekilde ne de şirketimize bağlı olarak çalışmamıştır. Orhan Kural`ın ne Guinness World Records adına konuşmaya hakkı ne de Rekor Kırma Servisi icin danışman olarak çalışacak herhangi bir ayrıcalığı yoktur. Rekor denemeniz başka bir kişi tarafından sunulursa, işleminizin reddedilebileceğine lütfen dikkat ediniz.

Eğer rekor başvurusu yapmak istiyorsanız, ücretsiz Ingilizce web sitemizde yapabilirsiniz. Başvuru hakkında daha fazla bilgi için lütfen (link) adresini ziyaret ediniz.

Kaynak:
(link)

• Beğen
Tepkiler: exacbachay
@Soner Sarihan
türkiyedeki şöförler 2 tekere önem bile vermiyor bırakta gazeteciler de takmayıversin abi geçmiş çağlarda kalmaya devam ediyoruz bizler

• Beğen
Tepkiler: karatascaner
Tüm konuyu okuyamadım ancak Orhan Kural'a ulaşılması gerekliliği yazılmış. Guinness rekorlar kitabı için olduğunu düşündüm, sitelerinde şöyle bir yazı var :

Abi keşke konuyu daha önce görebilseydim,okul kapanmadan önce Orhan Kural bizim okula konferansa gelmişti,hatta o konferanstayken kitaplarını ben satmıştım :D

• Beğen
Olsun kardeşim, bu iş Orhan Kural gibi insanlarla çözülecek birşey değil.
O parasına bakar.Biz ise yüreğiyle hareket edip "somut destek" verecek şahıs ve mecralar arıyoruz.
Güncel Haber;
( UMCA) Dünya Ultra Maraton Bisiklet Derneği ile eski ve yeni denemelerim konularında görüşmeler yapıyorum.Kendileri yabancı olmalarına rağmen "Türkler gibi yoksaymak yerine", insan yerine koyarak tekliflerime cevap verip yardımcı olmaya çalışıyorlar.

• Beğen
Peki son durum nedir ? Ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz acaba ?

Arkadaşlar destek ve daha çok kişiye duyurmak adına, aynı zamanda da güncel bilgilerden haberdar olmak için lütfen facebook grubuma üye olun ve listenizdeki herkesi davet edin;

(link)

Yakında sürpriz bir girişimle karşınıza çıkabilirim.Beni izlemeye devam edin.

Ben bir şeyi çok merak ediyorum. Yoldan yola fark far. Kimi yolun yokuşu, kiminin inişi, kimininde düzlüğü çok olur. Kimi yol düzgün olur, kimisi bozuk. Yani bu mesafe katedilmeye çalışılırken seçilen yol aynı olmayacağı için farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Acaba bu koularda rekor kırmış olan insanlar ne tür yollarda rekor kırdılar. İstanbul-İzmir gibi gerçek yollarda mı? Yoksa pist benzeri yerlerde mi? Eşitlik için pist olması daha mantıklı gibi sanki.

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Eşitliğe gerek yok, çünkü bu tip rekorları dünyada kırmaya çalışan 100lerce insan var ve 100lerce insanı, bu özel denemeler için işinden, gücünden, ailesinden, ülkesinden alıp tek bir yerde toplayıp orada deneme yapmalarını sağlamak, onları fazla sınırlamak olurdu.
Bu yüzden başlangıç-bitiş noktalarını, bisikletinizin türünü, özelliklerini, parçalarını, o günkü rüzgarın yönünü, zeminin kalitesini belirttiğiniz sürece bunlar da fikir verecektir.
Tabi velodrom'da da rekor kıran var ama o bana hem sıkıcı hem de yapay geliyor.

Arkadaşlar bu rekor denemesinde kullanılmak üzere (dileyen emanet olarak da verebilir ve sahibi/sahipleri gerekli görürse sözleşme ile üzerimize zimmetlenebilir)
2 adet Yol bisikletine ve Kask kamerasına ihtiyacımız bulunuyor.

Yol bisikletleri Karbonmuş, Aluminyummuş, 10kg mış, 7kg mış farketmez.

Önemli olan kısmı STI kollara sahip olması (hangi seri olduğu önemli değil, 8li,9lu,10lu) ve akordu sorunsuz akıcı teker setine, yıpranmamış 700x25, 700x23, 700x21 lastiklerden birine sahip olmasıdır.

Kamera ise yine bisiklet kadar önemli zira 500km yol katederken durup da hatıra fotosu, videosu çekmek biraz amatörce oluyor.Bu yüzden hem kanıtlamak adına, hem de geniş kitlelere bu eşsiz anları paylaşmak adına kameranın kaskta ve sürekli çekim modunda olması çok daha iyi olur.

Herkesin çevresi geniş değil.Herkesten bu projeyi duyurmasını bekleyemiyoruz.Ama elindeki kendi veya 2.bisikleti olur, kamerası olur bunları paylaşarak bile bu projeyi hayata geçirmede bize destek olacak herkesin adını/firmasını projenin başında, esnasında ve sonunda her anında zikrederek onore edeceğimizden şüpheniz olmasın.
Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar Fatih Bey,

Bu sponsored by konusu için belediyelerle görüşülemez mi acaba? Büyükşehir belediyeleriyle özellikle. Şundan diyorum mesela İstanbul Büyükşehir Belediyesinin mahalle aralarındaki amatör futbol klüplerine, ufak tefek mahalle takımlarına bile forma, krampon, top vs. gibi malzemeler tedarik ederek hiçbir reklam çıkarı gözetmeden (başka çıkarlar vardır mutlaka tabiki ama) yardımlarda bulunduğunu geçtiğimiz hafta sonu bizzat gördüm ve öğrendim

Halkla ilişkilerin ve sportif faaliyetlere desteğin bu kadar önemsendiği günümüzde belediyelerin sırf tanıtım ve reklam amacıyla bile bu işe destek olabileceğini sanıyorum. Belediye bütçeleri gerçekten sınırsız. İş ki bu konuya ilgi gösterecek bir belediye halkla ilişkiler müdürü yada acar bir başkan bulmada. Partisi, görüşü, kimyası farketmez. Büyük ilçe belediyeleri bile düşünülebilir gibi geliyor bana. Bakın ne güzel faaliyetleri detekliyoruz demeleri adına. Ama hakikaten güzel de bir destek olur. Bence bi araştırın derim.

Gönül koyduğunuz bu işte başarılar diliyorum. Selamlar, sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: cedrick41
kullandiğiniz bisikletin ithalatçısı başta olmak üzere tüm firmalara bir çağrı yapılabilir sanırım..

Geri