Scudo Sports

Türkiye Bisiklet Federasyonu Logo Tasarım Yarışması

Ömer Ş.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.095
Türkiye Bisiklet Federasyonu yeni logosunu belirlemek için tasarım yarışması açmış arkadaşlar.

BİSİKLET2-1024x731.jpg

"Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı tarafından hazırlanan ve federasyonun yeni yüzünü , kimliğini ve marka değerini ön plana çıkaracak, ulusal ve uluslararası alanda temsil edecek logonun özgün tasarımı yarışmasıdır.

Yeniden tasarlanması planlanan federasyon logosunun, yurtiçinde ve yurtdışında Türkiye algısı oluşturacak, Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun bir Türkiye kurumu olduğu anlaşılacak şekilde hizmet etmesi amaçlanmıştır."

Son Başvuru Tarihi : 2 Mart 2018

1.lik ödülü 15.000 TL
2.lik ödülü 10.000 TL
3.lük ödülü 7.000 TL

Yarışma şartları ve diğer bilgiler Federasyonun sitesinde yer alıyor.

(link)

Federasyonun yeni logosu bisikletforumdan bir arkadaşımızın tasarımı olsa güzel olmaz mı :)

Scudo
Ben tasarımcı falan değilim,bende katılabilr miyim??? :kötü:

@Emre Yönlüer

Katılabilirsiniz :harika:

"Katılım ücretsizdir. Yarışma, seçici kurul üyeleri ve birinci derecedeki yakınları dışında amatör-profesyonel tüm sanatçılara, öğrencilere, kamu ve özel kurumların katılımına açıktır.

Adaylar en fazla beş adet çalışma ile katılabilir. Birden fazla kişinin ortak bir çalışma ile yarışmaya katılması durumunda ise, tasarım sahiplerinden her birinin tüm hakları saklı olmak üzere, yalnızca birinin temsilci olarak belirlenmesi gerekmektedir. Katılımcının reşit olmaması durumunda, yasal temsilcisinin yazılı izninin sunulması gerekmektedir."

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Bence federasyon logoya,şekile odaklanacağına bu spor için ileriye dönük çağdaş vizyonları hayata geçirmeli...
Yapılan icraatlara baktığımda "lale" nin çok yakışacağını düşünmekteyim:koptum: ...

Bu federasyon fakir değilmiydi bir logoya 32 bin TL verilir mi. 32 bin lira 32. OTUZ İKİ BİN LİRA

Grafik tasarımcılar bile 3 kuruş para ile çalışıyorlar birisinin kolundan tutsunlar bize logo yap desinler 20 lira en fazla.

@Pamuk
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle bişey sanırım. Bikere bir logoya 32 binde verilir 64 binde verilir logo şirketin-kurumun Yuzudur. Onun sayesinde tanınirsiniz. Ikincisi bir logoyu 20 liraya kime yaptiriyosunuz? Ayıp yahu bi meslek bukadarmi küçümsenir.

@Pamuk
Sanırım hiç fikriniz yok logo tasarım konusunda. Nike , adidas vb tanınmış firmaların logolarına verin bakalm milyonlarca dolar satın alabilecekmisiniz, sizin mantığınızla 20 liraymış ya bir logo!

@Theo3232
@Bigpatron

Tasarımcı olmadığımı ve ya ailem de tasarımcı olmadığımı nereden biliyorsunuz

Nike ın logosu 35 dolara bir üni öğrencisi tarafından yapılmış siz bence biraz araştırma yapmalısınız

Orada bisikletle alakası olmayan rezalet bir firma, kurum var

20 lirayı gidip en iyi tasarımcıya vermem tabiki ama şöyle düşünün bir lise öğrencisinin eline kağıt kalem verip güzel logo çizersen 20 lira veririm diyebilirim hatta birinci bile olabilir 35 bin lira az para değil

Forumda tasarımcı olan birisi yazsın bir devlet kurumunun bir logo için bu kadar para harcamaya hakkı varmıdır? Bisiklet için harcamamışlardır bu kadar parayı

Şimdi biri çıkıp bir çizgiyi 50 bin liraya atıyorum der

@JusTiMe
Bugün yolladım bakalım ne olacak:)
İnsallah yarına yetiştirirler benim kargoyu!!!:kötü::kötü:

@Emre Yönlüer Eskişehirden yolladıysan sıkıntı olmaz gibime geliyor. Umarım logoyu görebiliriz :)

@JusTiMe Sonuç açıklandıktan sonra buradan paylaşabilirim :):)
Yalnız sonradan öğrenmek kötü oldu,burada görmesem hiç öğrenemeyecektim:krktm::krktm:
Bir kaç günde çıkan tasarımdan pek bir şey beklemiyorum açıkçası:rolleyes::rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Yarışma filan yalan kazanan önceden belirlendi bile parayı kimin alacağını biliyoruz kasmaya gerek yok

Ben grafik tasarımcıyım.bisiklet federasyonu veya resmî herhangi bir kurum benden logo çalışması istese seve seve bedavadan yaparım ama iş karşılıklı maddiyata dönerse 20tlye bilgisayarımın düğmesine bile basmam. Nedense Bazı İnsanların algısı bitmiş bir işte “bunu bende çizerim” oluyor. Mesela ben lg nin logosunu 20 saniyede çizerim ama şuna eminim o logo günler beklide haftalar sonunda ortaya çıkmıştır. bu da büyük bir emek demektir.hiçbir meslek küçümsenemez.fazla uzatmadan aşağıdaki hikaye ile yazıma son vereyim herkese bol pedallı güzel günler dilerim.

Kıssadan hisse;
Picasso bir lokantada otururken garson onu tanır... Ve ona bir kağıt uzatıp üzerine bir resim çizmesini ister.
Picasso kırmaz ve hemen bir resim çizer. 5 dakika içinde kağıdı garsona verir ve bin dolar ister.
Garson çok para istediğini vurgulayarak “Ama 5 dakikada çizdiniz. Bunun için bin dolar mı istiyorsunuz” diye tepki gösterir.
Picasso’nun cevabı: Sadece 5 dakika değil, 40 yıl artı 5 dakika...

yarışma açıklaması 16 Mart'a kalmış o_Oo_O
(link)

böyle yarışmaların saçmalığı şu dur. çizim yapmanı isterler ve bu çizimi vectorel formatlarda bilmemkaç pixelde 20 çeşit formatta cd ye kaydedip, yazıcıdan çıktı alıp bir zarfa koyup posta ile yollamanızı isterler. seçici kurul gelen zarfı açar cd yi bilgisayara takar vs.vs. bir dünya zaman. teknoloji çağında yaşıyoruz adını soyadını adresini ve diğer kişisel bilgiler ile yaptıgın logo çalışmasını herhangi bir resim formatında e-form ile kurumun internet sitesinden yollarsın hem gönderene hem seçici kurula zaman kaybını önler işlerin hızlı yürümesini sağlarsın.

@Bigpatron

Nike'ın "swoosh" logosunu bir kadının tasarladığını ve 35 USD gibi bir fiyatla sattığını okumuştum. Şehir efsanesi de olabilir.

@specific

Siz Arkadaşın anlatmak istediğini yanlış anlamışsınız. nike adidas derken örnek vermiş. bende bir örnek vereyim, apple logosu ortaya çıktığında belkide 5 dolarlık marka değeri bile yoktu ama şimdi dünyadaki çoğu ülkenin gelirinden daha fazla marka değeri ve cirosu var.Mevlana'nın sözü vardır ''insanlar kıyafetleriyle ağırlanır fikirleriyle uğurlanır'' markanın kıyafeti de logosudur. markaya davet eden önce logosudur, sonra kaliteli hizmet veya ürünüdür. Şunu unutmayın bu iş tamamen emek işidir ve emeğin değerini sadece emeği geçen bilir ve belirler. ha biçtiği değer size uyar veya uymaz.

@danceros

Aklımda kalan bir bilgi olduğu için paylaşmıştım. Elbette logo, bir ürün için en önemli unsurlardan biri.

Geri