@ihtiyar
dostum adaşım ,
senin verdiğin her bilgi benim için çok değerli federal almanyada durumlar nasıl görüyoruz ,
şimdi bu forumda belçikada ve italyada ve fransada yaşayan var ise orada durumlar nasıl onuda öğrenir idik
ama ben tahmin edebiliyorum ,
oralarda da kesin yerel bisiklet takımları vardır ve sponsörleri
bu ülkenin kuzeyinden güneyine doğusundan batısına yerel kaç adet sponsörlü bisiklet takımı var
sayı ortaya çıkar ise çok üzülürüz,şu istanbulda sadece attila bisiklet takımı gözüküyor ama onlarda pek yarışlarda var olmuyor uluslar arası yarıştan bahsediyorum tabi,
cumhurbaşkanlığı yarışlarını seyrettim istanbulda adamların altındaki bisikletleri gördümde türkiyede yok o yol bisikletleri,
bu ülkede sponsör bulmak zor ,sponsörler bu işten kara bakacak şimdi ticarette herkes karı düşünür tabi ,burada kar etmek isteyecek sponsör firma ,hiç kimse babasının hayrına masraf yapmaz yapılacak masrafın bi karı olmalı ,
avrupada yapılan bisiklet yarışlarında panolara bakınca hangi firmaların sponsör olduklarını görüyoruz örnek shimano dev bi şirket tabi ,
şimdi sadece uluslar arası bisiklet yarışlarından gayri bu ülkede aynı mahalle futbol takımları gibi mahalle bisiklet takımları olacak yani diyelim kadıköy bisiklet takımı,yani ilçe bisiklet takımları amatör olacak ,
ve buralardan yetişecek gençler
en önemli mesele şudur
bu ülkede lisanslı diplomalı bisiklet antrenörleri olacak
birisi ile tanışmış idim
bana bayağı tiyolar vermiş idi ,aynı zamanda mehmet ali dostumun hocası idi ,benim hibriti beğenmiş idi
yalnız mtb kadrosu olduğu için hız zor olur demiş idi işin mühendislik tasarımlarını biliyor idi ,
o dostumun söyledikleri kulağıma küpe olmuş idi.ön tarafa açısı farklı olan çatal önermiş idi ,böylelikle ön teker kadroya yaklaşacak idi
nitekim cyclo cross lara baktığım zaman ön teker yanaşık kadroya benimki önde oluyor ,,
evet dostum ihtiyar ,bu ülkede çok şey eksik ama yapılacak çok şeyde bizi bekliyorda
uygulama yapacakların olması lazım .