Scudo Sports

Turkcell Granfondo İstanbul 30 Mayıs 2021

Scudo
Zerzevatci yokusu enlemesine kazili durumda. O bolgeyi gecemiyorsunuz. Calisma biter herhalde.

hemen yanında toprak yoldan bisiklet elde 30 metre yürüyerek geçilebiliyor sonrasında rotaya devam :)

hemen yanında toprak yoldan bisiklet elde 30 metre yürüyerek geçilebiliyor sonrasında rotaya devam :)
19 mayista surdum kaziya kadar indim ama kepce derinliginde enlemesine kazi vardi. Cok da zorlamadim.

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Selamlar kısa parkur strava bilgisi olan varsa paylaşabilir mi ?
Uzun rota
(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Kısa parkuru 3 kez uzunu ise 1 kez yaptım. Yokuş tırmanmamış ya da az tırmanmış arkadaşların boşuna katılmalarını tavsiye etmiyorum. Açıkçası sizi hayattan soğutabilir bir parkur. Yarışın hemen başında Yuşa yokuşu var, aslında çok zor bir yokuş değil beykoz-yuşa kısa olarak geçen segment 1.15km %7 lik bir ortalama ile karşınıza çıkıyor. Muhtemelen proya yakın bisikletçi abilerimiz ve ablalarımız burada kopacak, orta derece de pro olabilen arkadaşlar burada sağlam kalsa bile yoros kalesi yokuşunda kendilerine elveda diyebiliriz :) Yuşa'dan sonra askeriye'nin orada yoros'a bir iniş var, inişi bilmeyenler son iki virajda kaza yapabilir, özellikle cesur bir arkadaş ise kendisi pata küt yokuştan inecekse geçmiş olsun diyebiliriz şimdiden. yoros kalesi ise 0.62km olmasına rağmen 12.7 lik bir eğim ile oldukça zorlayan bir tırmanış. Sonrasında ise yer yer %3-5 arası değilen inişler ve çıkışlar devam ediyor. Aslında rota Anadolu feneri poyrazköy arası dışında sürekli bir eğim söz konusu. Özellikle yorostan sonra da tuna caddesi full diye bir segment var kendisi 4.38 kmlik bir yol ve eğim ortalam 4.6 km. Yokuşu iyi olan arkadaşlar muhtemelen hep buralarda fark atacaktır. Fener inişinden sonra belli bir süre düz yol devam ediyorken dereboyu caddesi tırmanışı 1.70km lik bir yolda %20'leri gören bir eğim var ancak ortalaması 6.5. Orayı da geçtikten sonra sırmakeş akbaba arasında da yer yer tırmanış yapıyorsunuz yine belli bir ortalamada. sonra ise belli bir hıza sahip olup bir sprint atabilirsiniz ancak akbaba çıkışında sola beykoza dönüp yine ufak bir tırmanış sonra ise sprinte geçiyoruz.

Özetle yokuş çıkmadıysanız,strava kayıtlarınızda yokuşa ait pek bir veri yoksa kendinizi üzersiniz :) Bir arkadaşım yoros kalesinde sürüşü bırakıp otobüsle evine döndü mesela :)

uzun parkur'da bundan farkı değil. Dereboyundan tırmanıp indikten sonra beykozdan rivaya doğru gidiyor, harika bir tırmanış olan kılıçlı ile devam edip polonezköyde uzun bir yokuşa merhaba diyorsunuz. Uzunu bir kez yaptığım için detaylı bir bilgi vermem doğru olmaz ben kısa da yarışmayı tercih ettim.

Ancak şuan beykoz ve civarında inanılmaz yol çalışması var o yüzden beykoz'a gitmemeyi tercih ediyorum. Köpek mevzusuna gelince yoros kalesi sonunda 2-3 köpek abimiz var ama zararsız, yuşa'da orta kesimde köpek dostlarımız bir miktar saldırgan, yorosu geçip iski'ye ait bir tesisin orada bir köpek abimiz gerçekten saldırgan. Onun dışında içiniz rahat edebilir :)

@antropologbiri tespitlerine kesinlikle katılıyorum uzun parkura 11-28 rubleli bir aero bisikletle gittim yokuşlar zorladı açıkcası yarışa katılacakmıyım hayır.

Yarış hakkında bilgi almak için sitedeki telefonu aradım (Telefon +905321110532) cevap veren olmadı.

1- Şehir dışından gelecekler için ulaşım imkanı sağlanacak mı ? Bursa'dan gelmek için Mudanya, Kadıköy ido var. Şu anda yasak durumu olduğu için bilet alımı yapılamıyor. İdo çalışırsa yarış startının ona göre düzenlenmesi lazım, ayrıca yarış startı ile Kadıköy ido arası 30 km
2-Herhangi bir kısıtlama durumunda yarışmacılar muaf sayılacak mı.

@sadi imren instagram dan 78event e (link) e mesaj yazip cevap almistim. Belki orayi deneyebilirsiniz.

İstanbul'da yapmaları bir lütufmuş bak bak :D

Kayıt yaptırdık bakalım kısa parkura sonumuz hayrola :) çocukluk zamanlarını saymazsak 1 yıldır aktif bisiklet kullanıyorum. amacım yarışı belirlenen süreler dahilinde tamamlamak sadece :)

Bir arkadaş sağlık raporu istendiğinden bahsetmiş ancak kayıt olurken bu konuda herhangi bilgilendirme çıkmadı. Hatta "hiçbir belge istenmemektedir" diye bir ibare vardı.
Bu konuda bilgisi olan var mı? rapor ne zaman isteniyor nereye veriliyor? kimden almak gerekiyor vs..

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Kayıt yaptırdık bakalım kısa parkura sonumuz hayrola :) çocukluk zamanlarını saymazsak 1 yıldır aktif bisiklet kullanıyorum. amacım yarışı belirlenen süreler dahilinde tamamlamak sadece :)

Bir arkadaş sağlık raporu istendiğinden bahsetmiş ancak kayıt olurken bu konuda herhangi bilgilendirme çıkmadı. Hatta "hiçbir belge istenmemektedir" diye bir ibare vardı.
Bu konuda bilgisi olan var mı? rapor ne zaman isteniyor nereye veriliyor? kimden almak gerekiyor vs..
Merhaba. Sağlık kurulu olan bir hastaneden lisans çıkartmak istiyorum diyip sağlık raporu alıp lisans çıkartmanızı tavsiye ederim. Ben de öyle yapacağım. Yok lisans istemem diyorsanız sağlık belgesi yşne gerekli. En azından lisans ilerde bir yarışa girerken indirim olmasını sağlar 😁
Merhaba. Sağlık kurulu olan bir hastaneden lisans çıkartmak istiyorum diyip sağlık raporu alıp lisans çıkartmanızı tavsiye ederim. Ben de öyle yapacağım. Yok lisans istemem diyorsanız sağlık belgesi yşne gerekli. En azından lisans ilerde bir yarışa girerken indirim olmasını sağlar 😁
Hatta lisans çıkartmadan kayıt yaptığıma pişman bile oldum 🤪 lisans çıkartıp kayıt yaptırılabilir, bilgi eksiği VAr aslında.

Hatta lisans çıkartmadan kayıt yaptığıma pişman bile oldum 🤪 lisans çıkartıp kayıt yaptırılabilir, bilgi eksiği VAr aslında.

Sağlık raporunu en kolay yoldan spor hekimliği bulunan hastaneler aracılığı ile temin edebilirsiniz.

arkadaşlar merhaba uzun parkur hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum..
1- @antropologbiri nin bahsettiği gibi parkur tırmanış sevmeyen, tırmanmayan biri için epey yıpratıcı olacaktır. Benim asıl üzerinde duracağım konu inişler.. Özellikle Yuşa tırmanışı sonrası arkada kalan arkadaşlar ön grubu yakalamak için Anadolu Kavağına inişte yüksek hızlara ulaşacaklardır. yolun sonu birden beton duvarlarla daralıyor ve sağa doğru keskin bir viraj, viraj sonu da 90 derece sağa dönüş olacak. 1-2 km sonra parket taşlı dar yola girilerek Yoros tırmanışı başlayacak.
2- Yoros tırmanışı sert fakat size önerim bir temponuzu bulup kendizi patlatmadan kendi temponuz ile çıkmanız.. yarışın başı ve tek yokuş burası değil... buraya kadar yuşa yokuşunda kopmadan gelebildiyseniz, bulunduğunuz gruptan kaçış yapacak babayiğidin olacağını düşünmüyorum..
3- Yoros çıkışı sonrası sıcak asfaltta kısa kısa tırmanışlar devam ediyor ve en son Anadolu Fenerine kaymak gibi bir yolda iniş bizi bekliyor. Tabi bu iniş öncesi son 400m % 10 ort eğimi geçmek gerekiyor.
4- Anadolu Feneri İnişi sonrası kaynarcaya doğru tatlı tatlı tırmanışlar başlıyor. Kaynarca merkeze kadar yokuşlar kendini hissettirmiyor. Kaynarca tabelasını sağınızda gördüğünüzde tırmanışa kendinizi hazırlayın. Sola doğru tırmanış başlıyor ama sakin kendinizi bitirmeyin. asıl tırmanış Uzun/Kısa parkur ayrımına gelmeden önceki son tırmanış olan Yeşilvadi tırmanışı. Bu tırmanışın sonuna yaklaşırken sola doğru son virajı döndüğünüzde karşınızda 200-300m kadar uzunluğunda resmen duvar yer alıyor. %17-18 i bulan eğimler ve ortalama %14 eğim. Burası çıkıldıktan sonra sağa doğru kıvrılıp sert bir iniş ve inişin sonunda sola Uzun parkurcular sağa da Kısa parkurcular ayrılıyor.
5-Sola döndükte hemen sonra Riva yoluna giriliyor ve sıcak asfallta tatlı bir inişle yüksek hızlara çıkılacak. sadece Alibahadır da kısa bi yokuş sonrası iniş ve sağa dönülerek Bozhane yoluna giriliyor.
6- Riva-Bozhane TT segment adından da anlaşılacağı üzere Kılıçlı tırmanışına kadar bizi tırmanış beklemiyor. Bu yolda dikkat edilmesi gereken tek şey aşırı olmasa da tümsekler ve çukurlar mevcut. Kılıçlı tırmanışı öncesi kaçış gubunda aşırı tempo olacağını düşünmüyorum. herkes burada tırmanışa odaklanıp bacakları dinlendirme derdinde olacaktır. onun için arkada kalanlar ön grubu yakalamak için bir fırsat olabilir.
7- Kılıçlı tırmanışı 2,4km uzunluğunda %5,5 ortalama eğime sahip kaymak gibi asfallta mükemmel bir tırmanış.Bu yokuş büyük ihtimal grupla çıkılır sonrası ve 2 km kılıçlı merkezi geçildikten sonra sert bir iniş. bu inişinde sonu sağa keskin dönüş. kısa bir soğuk asfalt sonrası sıcak asfalta geçerek Cumhuriyet ve Polonezköy yoluna giriliyor.
8- Cumhuriyet yoluna girdikten sonra miss gibi orman havası bol oksijen mükemmel atmosferde Polonezköye kadar tatlı tatlı tırmanıyoruz. Polonezköy yolunda 2 tane yokuş var ortalama eğimleri çok olmasa da bu yokuşlar sonlara doğru biraz sertleşiyor. 2 tırmanış arasında muhteşem bir iniş olacak.
9- Polonezköy 2 tırmanışı tamamlandıktan sonra kısa bir düzlük ve Zerdevatçı Caddesine dönmeden hemen önce de 150-200m kadar bir sert tırmanış olacak.Bu tırmanış hızlıca çıkılırp sağa dönüldüğünde muhteşem bir iniş olacak. 16 Mayısta parkur testinde buradaki menfez döşeme çalışması devam ediyordu ve enine tamamen kazılmıştı.

yarışın 29 Mayısta olacağını düşünerek şantiye şefine ne zamana kadar çalışmanın tamamlanacağını sormuştum. 10 gün kadar süreceğini söylemişti.
Pazar günü tekrar parkurda olacağım son durumu burdan yazarım.
10- Zerdevatçı inişi sonrası sola doğru dönüp Paşabahçe-Polonez yoluna girerken 600-700m kadar ortalama %7 eğimle bacakları bi yokladıktan sonra Kirazlı yaylaya kadar ortlama % 3-4 eğimlerle son 4-5 km tırmanışı da tamamlıyoruz.
11- Yarışın son tımanışı da bittiyse istanbul boğazını solunuza alarak keyifli bir inişle ana yola bağlanıyoruz. 400 m sonra göbekten tekrar sola dönerek 1km uzunluğundaki Beykoz korusundan geçtiktn sonra sahil hattına bağlanıyoruz. Finihe son 1 km diyoruz ve yarışı bitiriyoruz :) kalın sağlıcakla...

Pazar yasakları kalkmadı. Organizasyon izin yazı vs. birşey sağlıyor mu? önceki yarışlarda nasıl oldu. bilgisi olan var mı?

Pazar yasakları kalkmadı. Organizasyon izin yazı vs. birşey sağlıyor mu? önceki yarışlarda nasıl oldu. bilgisi olan var mı?
Açıklama bekliyoruz valilik ile toplantı yapılmış telefon ile iletişim numarasını aradım yarışmaya katılacaklar izinli sayılacakmış. Erteleme olmayacak dediler.

Geri