Scudo Sports

Turkcell Granfondo İstanbul 13 Ağustos 2023

Gncrvic

Üye
Tepki
159
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bu sene çok revaçta değil gibi, başlığı bile açılmamış eski başlıktan yürümüş biraz :) kayıt sayısı da 400'leri görmemiş henüz.

İlgilenenler için buradan devam etmek daha iyi, belki gözden kaçıranlar da vardır.

(link)

1690798579508.png

1690798602224.png
@gunerokn paylaşımıydı, burda dursun.

kısa tur rotası:

(link)

uzun tur rotası:

(link)

Scudo
Teşekkürler paylaşım için fakat uzun tur rotasında ufak bir değişiklik olmuştu. Kayıt yapılacak web sitesinde Strava barkodundan ulaşabilirsiniz.

İstanbul için kayıt baya az gibi.

Ben havale ile kayıt yapmıştım. 4 gündür falan beklemede, o yüzden listede yokum. Az önce org. şirketini aradım, bugün lansman varmış, onun yoğunluğundan bir süredir kayıtları güncelleyememişler pek. 1-2 güne kayıt sayısı fırlayabilir bu durumda.

kayıt azlığı var
bide forum da bile pek umursanmamış

adanadan kalkıp gelmek zor oluyor.. şöyle tam ortada bi yerde yapsalar da herkes rahat gelse.. istanbul, izmir, marmaris yol zor geliyor. başkent gran fondo tam kıvamında ya her yere eşit uzaklıkta .. biz takım olarak ankara ve antalya yarışlarını takip ediyoruz. ulaşım açısından..

Kayıt ücreti sunulan hizmetin ve verilenlerin yanında çok yüksek değil bence. Yüksek olan diğer maliyetler, ulaşım ve onun yanında gelen masraflar. Konaklama için ücretsiz kamp çok iyi fikir oldu. İstanbul potansiyeli için kayıt sayısının azlığı dikkat çekici buna katılırım.
Son zamanlarda yaşanan kötü haberler(bisiklete çarpanlar) ve onlara tepki olarak özellikle istanbulda yapılan protesto sürüşleri sonrası ciddi bir katılım beklerdim.

Kayıt ücreti sunulan hizmetin ve verilenlerin yanında çok yüksek değil bence. Yüksek olan diğer maliyetler, ulaşım ve onun yanında gelen masraflar. Konaklama için ücretsiz kamp çok iyi fikir oldu. İstanbul potansiyeli için kayıt sayısının azlığı dikkat çekici buna katılırım.
Kesinlikle katılıyorum, 500TL pek önemli bir meblağ değil belki ama şu an Ankara'dan İstanbul'a 5l/100km yakan dizel bir araçla seyahat etmeye kalksan git-gel 1.700TL yapıyor, 7l/100km yakan benzinlide bu meblağ 2.400'e falan çıkıyor. Memlekette 150-200km'lik mesafelerin ötesi için artık pek cazibesi olmuyor sanırım her hangi bir organizasyonun.

Son zamanlarda yaşanan kötü haberler(bisiklete çarpanlar) ve onlara tepki olarak özellikle istanbulda yapılan protesto sürüşleri sonrası ciddi bir katılım beklerdim.
Dün akşam Bostancı'daki sürüşe katıldım, gördüğüm kadarıyla orada bile katılım epey düşüktü. Gerçi zannediyorum yeteri kadar duyurulamadı ve paylaşımdaki "23km Kartal'a gidiş" ibaresi yüzünden de insanlar biraz tereddüt etti, aslında 16km'lik başlangıca dönüşlü bir sürüş oldu ve polis eşliğinde olmasından dolayı da gayet güvenli ve düşük tempoluydu.

Kesinlikle katılıyorum.
Kayıt ücretinin fazla olmadığını düşünüyorum.
Sorun konaklama ve kişisel yemek ve barınma. Bursa dayım gelemiyorum :/ Sorunum kalacak yerim yok ve sabah gel yarış geri git yapmam lazım. Eeee nasıl olacak bu?

adanadan kalkıp gelmek zor oluyor.. şöyle tam ortada bi yerde yapsalar da herkes rahat gelse.. istanbul, izmir, marmaris yol zor geliyor. başkent gran fondo tam kıvamında ya her yere eşit uzaklıkta .. biz takım olarak ankara ve antalya yarışlarını takip ediyoruz. ulaşım açısından..
Ankara'daki yarışa da Marmara ve Ege-Akdeniz bölgesinden katılım çok az oluyor.Elbette Ankara'da da olsun İstanbul'da da.Ben mesela Bursa'da olmamasını ve olması için adım atılmaması adına çok üzülüyorum.Büyükşehir kulubü federasyon yarışlarında Konya büyükşehir ile başları çekiyor ama gel gör ki Bursa'nın ev sahipliği yaptığı bir gf yok. Bunun basitçe iki nedeni var: Bisikletli (yarış koşan) çok az diğeri millet çok cühela. Yol kapayınca sövüyorlar.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Kesinlikle bende aynı fikirdeyim kayseride yaşıyorum hedef yarışı olarak gitmek istiyordum fakat son zamanda yapılan zamlardan sonra Kayseri'den katılmak pekte ucuz olmuyor yeme içme kalma ama başkent gf daha yakın en azından saatlerce yol çekme durumu kalmıyor. Umarım orda karşılaşırız daha yarışın tarihi belli muhtemelen bu yarış bittikten sonra detaylar gelecektir.

Bu sene bitmeden bir Gran Fondo havasi almaya niyetlenmis biri olaraktan bahsedildigi gibi yuksek maliyetler dolayisiyla Istanbul GF yerine Baskent GF'yi bekleyecegim. Bu tarz etkinliklerin cogunlukla bati tarafinda olmasinin sebebini tahmin etmek zor degil. Su durumda GF etkinligi Ankara'dan doguda duzenlenirse katilim cok eksik kalabilir. O yuzden Ankara anadoluda ve dogu kesimde yasayan ve amator bir yaris havasi almak isteyen bisikletliler icin bulunmaz nimet. Istanbul GF'de yarisacaklara da kazasiz belasiz atlatmalarini dilerim. Cok isterdim o parkurda surebilmeyi ama elbet bir gun gidecegim.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
biraz önce uzun tur için kayıt yaptım da sıra olarak 1700 küsur sıra verdi. düz mantıkla gidersem 300'den az kişilik kontenjan kalmış sanırım.

Yarım saat önce listeyi kontrol ettiğimde,
Kısa 578
Uzun 373
kayıt vardı.

Gecen sene yarışa ve başlığa ilgi daha fazlaydı bu sene düşük. 500 TL günümüz şartlarında para değil belki ama etkinlikte de biraz ödülleri düzeltsinler bence, insanların ilgisini çeksin. Granfondolar ödül noktasında çok vasat kalıyor, buda katılımı etkiliyor. Tamam organizasyon işleri kolay değil zor işler, ödülleri göze daha hoş hale getirirler ise katılımıda okadar etkiler diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Gecen sene yarışa ve başlığa ilgi daha fazlaydı bu sene düşük. 500 TL günümüz şartlarında para değil belki ama etkinlikte de biraz ödülleri düzeltsinler bence, insanların ilgisini çeksin. Granfondolar ödül noktasında çok vasat kalıyor, buda katılımı etkiliyor. Tamam organizasyon işleri kolay değil zor işler, ödülleri göze daha hoş hale getirirler ise katılımıda okadar etkiler diye düşünüyorum.
Hangimiz ödül alabiliriz ki ödül için katılacak kişi sayısı belli onlar kürsüye ambargo koyanlar. Sanmıyorum onlarda ödülün içeriğine baksınlar nasıl olsa hepsini alıyorlar. :)

Doğru, ödülden ziyade gerçekten bu sporu amatör olarak yapan bizler ile takım olarak profesyonel yapanların ayrılması gerekiyor.
Ben bu sene ilk defa uzun tur için katılacağım, rotayı da ezbere biliyorum fakat tamamen goygoy keyfi olarak süreceğim.
Hayatını bu spora adamış takım sporcuları ile rekabet edip kürsü alamayacağımın pek tabi farkındayım.

Doğru, ödülden ziyade gerçekten bu sporu amatör olarak yapan bizler ile takım olarak profesyonel yapanların ayrılması gerekiyor.
Ben bu sene ilk defa uzun tur için katılacağım, rotayı da ezbere biliyorum fakat tamamen goygoy keyfi olarak süreceğim.
Hayatını bu spora adamış takım sporcuları ile rekabet edip kürsü alamayacağımın pek tabi farkındayım.
Hiç öyle düşünmeyin. Hayatını adamaya gerek yok ancak düzenli ve planlı antreman ile özelliklerinize uygun yarışlarda kürsü hedeflemek çok da uçuk bir hedef değil. Takım sporcularının da (özellikle masterlar) bütük çoğunluğu haftada 12-15 saat arası antreman yapıp işine gücüne devam ediyor. Önemli olan bu antreman düzenine adapte olup devam edebilmek. Yaz kış sabah 5te kalkıp haftada 5-6 gün antreman yapmaya adapte olursanız kürsü hedefiniz çok uçuk bir hayal değil gerçekçi bir hedef olur. 🚀🚀

Geri