Uzaylı olarak adlandırdığınız bahsi geçen şahıslar da amatör bisikletçi. Sporda amatörlük ve profesyonellik nedir ilk önce bunu kafanızda netleştirmenizi öneririm. Birinci olanlardan birisi benim arkadaşım. Kendisi bir fabrikada çalışıyor ve hayatını bu şekilde idame ettiriyor. Yani anlayacağınız gibi profesyonel değil. Profesyonel sporcular hayatını sadece yaptığı spordan kazandığı maddi gelir ile iadem ettirir.
Sizi tanımadığım için bu cümlenin dışında tutarım, Fakat; "Kıçı seleye değdiğinde 160 nabız gören Instagram bisikletçilerinin bu yarışlardaki kürsü ve sıralama konusunda abuk sabuk yorumlar yapması bırakın beni sinirlendirmeyi, traji komik geliyor."
Daha önceki mesajlarda Ayhan
@Bıyıkov yazmış galiba. Kendisine katılıyorum. Siz de bahsi geçen stratosferi aşıp, uzaylı olma konumuna geçmek istiyorsanız, sizin de o insanlar gibi hafta içi 05:00 da kalkmanız ve yaptığınız spora uygun beslenmeniz. 06:15 gibi toplanma noktasında antrenman (Bakın burası ŞOK önemli. Antrenman - Tur değil) arkadaşlarınız ile buluşup, belirlenen rota ve antrenman programında sürüş gerçekleştirmeniz gerekiyor. BU arada bu sadece hafta içi. Hafta sonu sizi daha çok zorlayacak veya hafta içine göre daha çok vakit alacak antrenman yapmanız gerekiyor. Tabi bu sürüşlerin içeriği bir gün önceden WhatsApp grubunda belirleniyor. Şuraya kadar şöyle gidelim, şuradan sonra şu aralıklarla şu kadar yükleme yapalım v.b.
Birde bu işin en zor tarafı olan Off Season yani kış ayları tarafı var. Trainer üzerinde kıçınızın yanakları çürüyene kadar her gün saatlerce olduğunuz yerde bisiklet sürmeniz gerekiyor. Bir sefer olsun trainer üzerinde durmadan 100 km yapan arkadaşlar bunun ne demek olduğunu anlayacaktır. Ha birde tabi Zwift takımı, yarışları, bunlara hazırlanmak ve katılmakta var. Bu döngü Aralık ayında 15./20.000 kilometreler ile bitiyor. Tabi Ocak ayında her şeye sil baştan başlıyorsunuz.
Kısaca söylemek istediğim. Bu işler DI2 setli muhteşem kadrolu bisikletler ve profesyonelleri aratmayacak mayo ve takımlar ile olmuyor. Arka planda çok büyük özveri ve emek var. Sizlerin de "Uzaylı" olarak tabir ettiğiniz insanlardan bir eksiğiniz yok. Azmederek onlar gibi disiplinli bir şekilde çalışarak bir yere gelebilirsiniz.