Scudo Sports

Turkcell Granfondo İstanbul 13 Ağustos 2023

Hangimiz ödül alabiliriz ki ödül için katılacak kişi sayısı belli onlar kürsüye ambargo koyanlar. Sanmıyorum onlarda ödülün içeriğine baksınlar nasıl olsa hepsini alıyorlar. :)

Kesinlikle katılıyorum... adamlar( pro antrenman, bisiklet, teçhizat,takım vs ye sahipler)amatör bisiklet yarışçılarının yarışına girip bir de kürsüye çıkıp utanmadan kupa madalya alıp seviniyorlar ..ilginç..

Scudo
Oynamasını Bilmeyen Kız Yerim Dar Demiş.
Yerini Genişletmişler (Bollatmışlar), Gerim (Yenim) Dar Demiş.

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Merhaba,cahilliğime verin ama forumda nasıl konu açılır bulamadım birisi anlatabilir mi?

Yarışa gayriresmi uzun parkurda goy goy olsun güzel parkurda arabasız ve biraz adrenalin olsun diye katıldım. Aralarda durup gelen geçeni seyrettim, kestirmelerden geçip öndeki gruba baktım. Adamlar uzaylı gibi hızlı gidiyorlardı bravo. Ama bu bir amatör yarış ise iyi ayırım yapmak lazım.
beslenme noktalarında tek bir yiyecek olmaz mı, değil muz meyve bar uydurma kek kola bile yoktu. bir sponsor vermiş kötü enerji içeceğini bir tek o
yanlız işaretleme tek kelime ile berbattı hiç bir kavşakta işaret yoktu kısa uzun ayrımı falan hakgetire zaten bi sürü adam kaybolmuş.
Şunu da gördüm ki antreman yapmadan kilo vermeden bu yarışlarda hiç şansın yok. Hatta zevk de alamıyorsun bacaklar yokuşta çekmez olunca. Zaten bu yarışı düzenleyenleri şu polonezköy yokuşuna bir sokmalı ve görsünler.
sonuçta bu kadar bisikletçi olan bir ülkede üç beş fondo kalmış buna da şükür mü diyelim

Yarışa gayriresmi uzun parkurda goy goy olsun güzel parkurda arabasız ve biraz adrenalin olsun diye katıldım. Aralarda durup gelen geçeni seyrettim, kestirmelerden geçip öndeki gruba baktım. Adamlar uzaylı gibi hızlı gidiyorlardı bravo. Ama bu bir amatör yarış ise iyi ayırım yapmak lazım.
beslenme noktalarında tek bir yiyecek olmaz mı, değil muz meyve bar uydurma kek kola bile yoktu. bir sponsor vermiş kötü enerji içeceğini bir tek o
yanlız işaretleme tek kelime ile berbattı hiç bir kavşakta işaret yoktu kısa uzun ayrımı falan hakgetire zaten bi sürü adam kaybolmuş.
Şunu da gördüm ki antreman yapmadan kilo vermeden bu yarışlarda hiç şansın yok. Hatta zevk de alamıyorsun bacaklar yokuşta çekmez olunca. Zaten bu yarışı düzenleyenleri şu polonezköy yokuşuna bir sokmalı ve görsünler.
sonuçta bu kadar bisikletçi olan bir ülkede üç beş fondo kalmış buna da şükür mü diyelim
Uzaylı olarak adlandırdığınız bahsi geçen şahıslar da amatör bisikletçi. Sporda amatörlük ve profesyonellik nedir ilk önce bunu kafanızda netleştirmenizi öneririm. Birinci olanlardan birisi benim arkadaşım. Kendisi bir fabrikada çalışıyor ve hayatını bu şekilde idame ettiriyor. Yani anlayacağınız gibi profesyonel değil. Profesyonel sporcular hayatını sadece yaptığı spordan kazandığı maddi gelir ile iadem ettirir.

Sizi tanımadığım için bu cümlenin dışında tutarım, Fakat; "Kıçı seleye değdiğinde 160 nabız gören Instagram bisikletçilerinin bu yarışlardaki kürsü ve sıralama konusunda abuk sabuk yorumlar yapması bırakın beni sinirlendirmeyi, traji komik geliyor."

Daha önceki mesajlarda Ayhan @Bıyıkov yazmış galiba. Kendisine katılıyorum. Siz de bahsi geçen stratosferi aşıp, uzaylı olma konumuna geçmek istiyorsanız, sizin de o insanlar gibi hafta içi 05:00 da kalkmanız ve yaptığınız spora uygun beslenmeniz. 06:15 gibi toplanma noktasında antrenman (Bakın burası ŞOK önemli. Antrenman - Tur değil) arkadaşlarınız ile buluşup, belirlenen rota ve antrenman programında sürüş gerçekleştirmeniz gerekiyor. BU arada bu sadece hafta içi. Hafta sonu sizi daha çok zorlayacak veya hafta içine göre daha çok vakit alacak antrenman yapmanız gerekiyor. Tabi bu sürüşlerin içeriği bir gün önceden WhatsApp grubunda belirleniyor. Şuraya kadar şöyle gidelim, şuradan sonra şu aralıklarla şu kadar yükleme yapalım v.b.

Birde bu işin en zor tarafı olan Off Season yani kış ayları tarafı var. Trainer üzerinde kıçınızın yanakları çürüyene kadar her gün saatlerce olduğunuz yerde bisiklet sürmeniz gerekiyor. Bir sefer olsun trainer üzerinde durmadan 100 km yapan arkadaşlar bunun ne demek olduğunu anlayacaktır. Ha birde tabi Zwift takımı, yarışları, bunlara hazırlanmak ve katılmakta var. Bu döngü Aralık ayında 15./20.000 kilometreler ile bitiyor. Tabi Ocak ayında her şeye sil baştan başlıyorsunuz.

Kısaca söylemek istediğim. Bu işler DI2 setli muhteşem kadrolu bisikletler ve profesyonelleri aratmayacak mayo ve takımlar ile olmuyor. Arka planda çok büyük özveri ve emek var. Sizlerin de "Uzaylı" olarak tabir ettiğiniz insanlardan bir eksiğiniz yok. Azmederek onlar gibi disiplinli bir şekilde çalışarak bir yere gelebilirsiniz.

Merhabalar, ben de tandemle katıldım yarışa. Tandem sonuçlarına ulaşamıyoruz. nereden ulaşabiliriz? Sitede tandem sayfasında sonuç butonu yok. Bilgisi olan var mı?

Yarışla alakalı da, ilk yarışımdı ve pek iddiam yoktu. 2.turda girilecek viraja 1.turda girdik ve haliyle diskalifiye olduk. Sonraki yarışlara daha hazırlıklı ve GPS'imi ayarlayıp katılacağım :)

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Uzaylı olarak adlandırdığınız bahsi geçen şahıslar da amatör bisikletçi. Sporda amatörlük ve profesyonellik nedir ilk önce bunu kafanızda netleştirmenizi öneririm. Birinci olanlardan birisi benim arkadaşım. Kendisi bir fabrikada çalışıyor ve hayatını bu şekilde idame ettiriyor. Yani anlayacağınız gibi profesyonel değil. Profesyonel sporcular hayatını sadece yaptığı spordan kazandığı maddi gelir ile iadem ettirir.

Sizi tanımadığım için bu cümlenin dışında tutarım, Fakat; "Kıçı seleye değdiğinde 160 nabız gören Instagram bisikletçilerinin bu yarışlardaki kürsü ve sıralama konusunda abuk sabuk yorumlar yapması bırakın beni sinirlendirmeyi, traji komik geliyor."

Daha önceki mesajlarda Ayhan @Bıyıkov yazmış galiba. Kendisine katılıyorum. Siz de bahsi geçen stratosferi aşıp, uzaylı olma konumuna geçmek istiyorsanız, sizin de o insanlar gibi hafta içi 05:00 da kalkmanız ve yaptığınız spora uygun beslenmeniz. 06:15 gibi toplanma noktasında antrenman (Bakın burası ŞOK önemli. Antrenman - Tur değil) arkadaşlarınız ile buluşup, belirlenen rota ve antrenman programında sürüş gerçekleştirmeniz gerekiyor. BU arada bu sadece hafta içi. Hafta sonu sizi daha çok zorlayacak veya hafta içine göre daha çok vakit alacak antrenman yapmanız gerekiyor. Tabi bu sürüşlerin içeriği bir gün önceden WhatsApp grubunda belirleniyor. Şuraya kadar şöyle gidelim, şuradan sonra şu aralıklarla şu kadar yükleme yapalım v.b.

Birde bu işin en zor tarafı olan Off Season yani kış ayları tarafı var. Trainer üzerinde kıçınızın yanakları çürüyene kadar her gün saatlerce olduğunuz yerde bisiklet sürmeniz gerekiyor. Bir sefer olsun trainer üzerinde durmadan 100 km yapan arkadaşlar bunun ne demek olduğunu anlayacaktır. Ha birde tabi Zwift takımı, yarışları, bunlara hazırlanmak ve katılmakta var. Bu döngü Aralık ayında 15./20.000 kilometreler ile bitiyor. Tabi Ocak ayında her şeye sil baştan başlıyorsunuz.

Kısaca söylemek istediğim. Bu işler DI2 setli muhteşem kadrolu bisikletler ve profesyonelleri aratmayacak mayo ve takımlar ile olmuyor. Arka planda çok büyük özveri ve emek var. Sizlerin de "Uzaylı" olarak tabir ettiğiniz insanlardan bir eksiğiniz yok. Azmederek onlar gibi disiplinli bir şekilde çalışarak bir yere gelebilirsiniz.

Arkadaşın bahsettiği kişiler takım hâlinde katılan kişiler galiba, Bu forumu takip edip, bu işe gönül veren arkadaşlar, az çok bu sporun iyi bir hazırlık ve beslenmeden geçtiğini biliyordur. Günlerce bisiklete binmeyip, âaa falanca etkinlik varmış dur bende katılayımda kürsü yapayım diyerek katılıyorsa zaten bu spor hiç anlayamamış demektir.
polonezköy yokuşuna bir sokmalı ve görsünler.
O bahsettiğiniz.yokusu gecen sene ben carraro 121 D ile yeri geldi elimde yeri geldi dinlenerek 😂 çıkmıştım. Gerçekten her babayiğitin harcı değil, bisikleti belli bir düzeyde kullanmıyor iseniz sıkıntılı zorlayıp sakatlanmaya gerek yok.

Son düzenleme:
O bahsettiğiniz.yokusu gecen sene ben carraro 121 D ile yeri geldi elimde yeri geldi dinlenerek 😂 çıkmıştım. Gerçekten her babayiğitin harcı değil, bisikleti belli bir düzeyde kullanmıyor iseniz sıkıntılı zorlayıp sakatlanmaya gerek yok.
3. kategoriden bi tırmanış var orda, 6km kadarlık bi kısmı ortalama %6 gibi bi eğime sahip. Ama yer yer %15'lerin üstüne de çıkıyor sanırım, vahşi. Benim de acemiliğime geldi bi geçtim, 6,5km/s ortalama tutturmuşum :)

• Hahaha
Tepkiler: ErzincanLee
Uzun parkura ilk defa katildim simdiye kadar hep kisa parkurlara katiliyordum kendimi denemek icin katilayim dedim gorduklerimi paylasmak isterim.Oncelikle hicbir yonlendirme yoktu kesinlikle kendim 3 kere sormak zorunda kaldim nereye donecem diye bu cok buyuk eksiklikti ustune ustluk parkur orta duzeyde amatorler icin bile zorlu ve kırıcı bir parkurdu ustune kafa ruzgari da tuzu biberi oldu cok fazla yokus vardi ve egimlerde hic yabana atilir derecede degildi demem o ki biraz daha ust duzey bir parkurdu bu yani amator ruhla katilacak bir parkur kesinlikle degildi o yuzden yetersizlik hissetmeyin yarisimiz kendimizle,amacimiz kendimizi bir ust noktaya tasimak.Buralarda dereceler alabilmek icin ust duzey adanmislik lazim profesyonel seviyede antreman yapmak lazim onun icin kursuden ziyade kendinize odaklanin bence.Granfondodan ziyade yaris parkuru hazirlamak istemisler sanirim ve basarmislar.Ben kendi adima kendimi test ettigim bir yaris kosmus oldum ve cok zorlandim ama yarismanin amaci da bu zaten tek basimiza olsak boyle bir parkurda kendimizi bu kadar zorlamazdik.Bir diger konuda artik zevk icin bile bu yarislara katilmakta cok zorlanacagiz alanyadan istanbula git gel sadece mazot icin 3700 lira harcadim kalacak yerim olmasina ragmen bir haftasonu eglencesi 5bin liraya mal oldu senede 3-4 yaris yerine birine bile gidemeyecegimiz gunler geliyor sanirim kendim ve ulkem adina cok uzucu bir durum hatta acinasi malesef.

5000 lira eskinin 500 lirası.

Evet gelir artmadı ama gideler astronomik arttı.

• Beğen
Tepkiler: Umut Tuna1
3. kategoriden bi tırmanış var orda, 6km kadarlık bi kısmı ortalama %6 gibi bi eğime sahip. Ama yer yer %15'lerin üstüne de çıkıyor sanırım, vahşi. Benim de acemiliğime geldi bi geçtim, 6,5km/s ortalama tutturmuşum :)
Bir kere gittim dahada gidermiyim bilmem. Ayni rotayı aynı sekilde giden bir Youtuber askadasta görmüştüm yeşil ormanlık hoşuma gitti dedim bide ben gidim. Gerçekten çok zor akşam 4 eve zor gitmiştim. 🤣

• Hahaha
Tepkiler: Umur Bora
5000 lira eskinin 500 lirası.

Ne kadar güzel yazıyorsunuz ama ne yazık ki sosyal medyada dilinin kemiği olmama durumuna yenik düşüyorsunuz.
uzaylılar = galacticos yani bir şeyi iyi çok iyi yapan kişilere deniyor, kötü bir anlamı yok
"kıçı seleye değince nabzı 160 atan, di2 li instagram bisikletçileri, abuk sabuk yorumlar" lafları ne kadar çirkin. yazarken farketmiyorsanız bir kez daha okuyun karşınızda bir bisiklet forumunda yazı yazan tanımadığınız birisi var. halka açık bir ortamda bu lafları yüksek sesle söyleyin belki anlarsınız.

ben niye yazmışım, çünkü bu işler laylaylom olmuyor antreman ve çaba gerek diye. Siz de öğretmen edasıyla sabah 6.15 antremanı var demişsiniz.
Başka birisi demiş ki 5000 TL nedir eskinin 500 TL si.
Burada herkes kendi deneyimini anlatıyor. Ben iki sene önce İzmir granfondo da yaş grubumda birinci olmuşum çünkü o zaman 6.15 de kalkmışım ve sizin deyiminizle kıçımı çürütmüşüm. Şimdi ise işim yoğundur, sakatlık geçirmişimdir, moralim bozuktur, kilo almışımdır, param vardır param yoktur siz yorumlarınızı yazarken bunları bilemezsiniz. Ben bu deneyimimi yazıyorum. Sizin nabzınız ne kadar atıyor yarış başlayınca bir data paylaşın da görelim. hangi yarışlarda ne kürsüler aldınız müthiş antremanlar sonucu. Bisiklet sporu ile bu kadar alakalı olmak, blok yazıları yazmak size bu forumlarda tanımadığınız kişilere nezaketi aşan yorumlar yapma hakkı vermiyor uzun lafın kısası bu.

Ayrıca granfondolara fabrikada çalışsa da düzey olarak çok ileri kişiler katılıyorsa bu işin anlamı kalmıyor. Profesyönel bisikletçilik tabi farklı bir şey ama bir bisikletçi belli takımlara girip, federasyon yarışında, üst düzey yarışlarda yarışıyorsa gelip bu tarz yarışlarda işi olmaması lazım.
Bir başka konu da özellikle kadın bisikletçiler arasında var. Yarışa kendini yarış boyunca çeken bir erkek bisikletçi veya grupla giriyorlar ve tek başına, desteksiz yarışan kadınlara karşı yarışıyorlar. Bu da ne kadar adil buraya bir soru işareti bırakalım.

Bir son laf da organizasyona, halen web sitesinde sonuçları yayınlamamışlar. bunca insana saygısızlık

Ne kadar güzel yazıyorsunuz ama ne yazık ki sosyal medyada dilinin kemiği olmama durumuna yenik düşüyorsunuz.
uzaylılar = galacticos yani bir şeyi iyi çok iyi yapan kişilere deniyor, kötü bir anlamı yok
"kıçı seleye değince nabzı 160 atan, di2 li instagram bisikletçileri, abuk sabuk yorumlar" lafları ne kadar çirkin. yazarken farketmiyorsanız bir kez daha okuyun karşınızda bir bisiklet forumunda yazı yazan tanımadığınız birisi var. halka açık bir ortamda bu lafları yüksek sesle söyleyin belki anlarsınız.

ben niye yazmışım, çünkü bu işler laylaylom olmuyor antreman ve çaba gerek diye. Siz de öğretmen edasıyla sabah 6.15 antremanı var demişsiniz.
Burada herkes kendi deneyimini anlatıyor. Ben iki sene önce İzmir granfondo da yaş grubumda birinci olmuşum çünkü o zaman 6.15 de kalkmışım ve sizin deyiminizle kıçımı çürütmüşüm. Şimdi ise işim yoğundur, sakatlık geçirmişimdir, moralim bozuktur, kilo almışımdır, param vardır param yoktur siz yorumlarınızı yazarken bunları bilemezsiniz. Ben bu deneyimimi yazıyorum. Sizin nabzınız ne kadar atıyor yarış başlayınca bir data paylaşın da görelim. hangi yarışlarda ne kürsüler aldınız müthiş antremanlar sonucu. Bisiklet sporu ile bu kadar alakalı olmak, blok yazıları yazmak size bu forumlarda tanımadığınız kişilere nezaketi aşan yorumlar yapma hakkı vermiyor uzun lafın kısası bu.

Ayrıca granfondolara fabrikada çalışsa da düzey olarak çok ileri kişiler katılıyorsa bu işin anlamı kalmıyor. Profesyönel bisikletçilik tabi farklı bir şey ama bir bisikletçi belli takımlara girip, federasyon yarışında, üst düzey yarışlarda yarışıyorsa gelip bu tarz yarışlarda işi olmaması lazım.
Bir başka konu da özellikle kadın bisikletçiler arasında var. Yarışa kendini yarış boyunca çeken bir erkek bisikletçi veya grupla giriyorlar ve tek başına, desteksiz yarışan kadınlara karşı yarışıyorlar. Bu da ne kadar adil buraya bir soru işareti bırakalım.

Bir son laf da organizasyona, halen web sitesinde sonuçları yayınlamamışlar. bunca insana saygısızlık
bi ara hadikaydol adlı sitede sonuçlar yayınlanmıştı şimdi baktım yok.. ben indirmiştim. belge olarak ekliyorum.

forumda peşin hükümlü konuşmak çok kolay.. karşındakini tanımıyorsun fln.. böyle yanlış anlaşılma durumları oluyor.. burada bizi kurtaran şey nezaket, empati olmalı.

organizasyondan bir özür fln da görmedim ben. başkent granfondoyu da aynı organizasyon düzenleyecek bilemedim katılıp katılmama konusunda çekimserim.

Dosyalar

• KISA-YAŞ.xls
    172,5 KB · Okunma: 11
  • UZUN-YAŞ.xls
    121 KB · Okunma: 9

5000 lira nedir ki eskinin 500 TL derken ben bir gerçeğe işaret etmiştim yoksa 5000 lira küçük bir meblağ demedim. Bizim gelirimiz artmadıysa bu organizatörün giderlerinin 10 kat artmadığı anlamına gelmiyor.

• Beğen
Tepkiler: canelmas
Sonuçları Ptesi yarışın resmi kayıt sayfası olan haydi kaydol sitesine koydular, halen de orada duruyor. Şimdi baktım hatta

1692348015374.png

• Beğen
Tepkiler: canelmas
iki senedir yol yarış etkinliği yapıyoruz. bizzat ben ve arkadaşlarım işin içindeyiz. gerçekten çok zor bu işler. bürokrasiyi aşmak izinler almak zor. yolları kapatmak. işleri organize etmek vs.. biz tamamen gönüllü olarak yapıyoruz.. ücretsiz katılım ve dereceye girenlere para ödülü veriyoruz. uzaktan gelenler için kalacak yer ve yemek imkanı sunuyoruz. yarış bitiş alanında ikramlar sunuyoruz.. bunların hepsini belediye ve sponsor firmalardan aldığımız destekle yapıyoruz.

ülkenin en büyük markalarının sponsor olduğu, kayıt ücreti alındığı bir turkcell granfondo gibi bir organizasyonda da ufak tefek aksaklıklar olabilir ama yol işaretleri / işaretcilerinin olmaması , kabul edilemez. öyle yorumlar okudum bir saat sürmedi bitiş çizgisine gelmişim, uzun başlayıp kısa bitirdim fln diyenler

bu arada merak edenler için kozan bisiklet kozbi ve kozan belediyesi olarak yarış düzenlemiştik. hatta foruma da başlık açmıştım ama forum yöneticileri konuyu adana başlığı içine atmışlar.. forum altyapısı yeterli olmadığı için böyle yaptık demişlerdi. böyle yarışlar her zaman olmuyor herkesin görmesi duyması iyi olur adana başlığı içinde konu kaybolur dedim ama düzeltmediler..
2024 yılı içinde yapacağız o zaman başlık açmamıza izin verirler umarım.

Geri