Scudo Sports

Türk mantığı ve yeşil bisiklet!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Çetin Güzel

Daimi Üye
Tepki
191
Sizlere Ataşehir'deki yeşil bisiklette yaşadığım olayı anlatmak istiyorum;

Uzun uğraşlar boyunda bulabildiğim tek salcano 51 kadro xrs030 apex'i almak için yeşil bisiklete gittimve bisikleti ilk görüdüğüm anda üstünde dandik bir lastik ve shimano r501 jantıyla beraberdi. Oradaki adam'a denemek için pedal takmasını istedim söylene söyle taktı üstüne'de bunların boylarının hepsinin aynı olduğunu söyledi, bende şaka yapıyorsn galiba dedim tabii bunlar olurken benimle bir kere bile ilgilenmedi, daha sonra bir arkadaşı mağazaya geldi, oo bilmem N gel otur ya dedi ondan sonra ben orada yokmuşum gibi arkadaşıyla muhabbet etmeye başladı sonra yanına gittim bisikleti nakit alacağımı söyledim ama fiyatta birşeyler yapmasını istedim; ağızındaki yemekle Napayım sen söyle bari, fiyatı biraz indir alayım dedim, bana fabrika satış fiyatından satıyoruz dedi, bunları söylerkende yemeğini yiyip suratıma bakma gereği bile duymadı. Bende bunun üstüne fabrika satışta üstünde CONTINENTAL lastikle, mavic aksium teker var ama dedim, yemeğini yerken yapacak birşey yok dedi. Bende çıktım gittim. Demek ki bu adamlar paraya bu kadar doymuş ki gelen müşteriyi bile sallama gereği duymadılar. 2300tl'ye bisiklet alacağız adam sanırım 10tl'ye şort sattığını sanıyor sanırım.

Not: 51 kadroyla 54 kadro değişimi istediğimde de 250-300tl masraf çıkar dedi.

Bende başka yerden scott speedster 20 aldım.

Scudo
Ben olsam çirkinleşebilirdim siz yine iyi sabretmişsiniz.:rolleyes:

Atasehirde oturuyorum daha atasehirdeki bir bisikletciye gitmedim :D adamlar demek ki aksiumu satiyor whr501 takiyor 200 lira fark var tabi uyaniklar :)

Neyse doğru düzgün bir bisiklet almışsınız.İlgilenmemesi size yaramış bence :)

bisikletiniz hayırlı olsun. güle güle kullanın...
başlığınız itici ''Türk Mantığı'' kelimesi hoşuma gitmedi...

bu o şahsın cahaletinden kaynaklanan ve esnaf olamamasından kaynaklanan bir durum. bende almış olduğum sigma sayaçın bozuk olduğunu düşündüğümde(-ki değilmiş) adamı arayıp abi bu bozuk dediğimde. hiç sorgu sual olmadan abi sen orda bir bisikletçi var(tanıyorum kendisini) ona bir göster, belki yanlış ayar yapmışsındır olmazsa direk gönder. ya da gösteremem diyorsan diyorsan yine direk gönder ben sana yenisini hemen yollayım diyen esnaflarda var. yani esnaflık satışın büyüklüğüne göre değil terbiye ile alakalı bir durum.

Sanırım bu kişi orada çalışan bir personel. 3 tane mağazası var gibi görünüyor. Dükkan sahibi bütün dükkanlara aynı anda bakamıyacağına göre burada çalışan personeller yerleştiriyordur. Muhtemelen de personel ile muhattap olmuşunuzdur. Bunu olayı mağazası ve personel ismiyle firmaya şikayet ettiniz mi? Yapmadıysanız bir bakıma suç sizde ve kendini bilmez bir kişi yüzünden firmayı direk karalamış oluyorsunuz. Siz şikayetinizi apacaksınız firmada gereğini yapacak. Ha şikayet ettiniz ve umursamadılar o zaman burada bu yapıkan terbiyesizliği bildirmekte yerden göğe kadar haklısınız. Ama bu şekilde hiç etik olmamış.

@Turan Babacan

Beni oraya yönlendiren zaten merkez bayii, şikayet birşeye yaradığını sanmıyorum dostum. Adamlar kadro değişimini onaylayıp üstüne 250-300tl masraf çıkabiliyor diyorsa şikayet etmenin mantığı yok. Benim direk düşüncem şu oluyor demek ki bu adamlar müşteriye doymuş. İşine gelirse mantığı.

Şahsen firmaların kurumsal olarak böyle sorumsuz davranacaklarını zannetmiyorum. Farkedemeden aldıkları personel böyle saygısızlaşıyor maalesef.
Benim başıma aktif pedal caddebostan şubesinde geldi. Oradan 3500 TL cıvarında malzeme almışımdır. Geçen seneydı sanırım. Eray diye birisi orda. Eldiven almak istedim gittim şu gün gelicek dedi. Tamam dedim o gün geldim yok. Perşembe gelicek dedi . Gittim yine yok, saygısız bir uslup. Yanında bir hatun sohbet ediyor bozmamak için kendimi zor tutuyorum. Dayanamadım. Bu yaptığının hiç ahlaki olmadığını eğer malzeme gelmeyecekse neden düzgün bir şekilde bildirmediğini, zaten ona ayıracak vaktimin olmadığını belirtmeden kendimi alamadım .İsmini aldım ama şikayet etmedim Zaten vaktim yok. uğraşmak istemedim
Herneyse aynı seri olsun diye şimdi beşiktaştan alıyorum malzeme ihtiyacımı. Saygılı ve sorumluluk sahibi bir şekilde davranıyorlar en azından. Kitaplarda geçen kurumsallaşma deyiminin anlamını insan yaşıyor böyle işte..:)

@ilker özmüş
Ben bahsettiğiniz esnaflığı reklam gibi olmasın ama Sn. Gürsel Akay'da gördüm. Ataşehir Yeşil Bisiklet'e ben de uğradım geçenlerde; Mehmet diye bir arkadaş vardı ama konuda bahsi geçen arkadaş gibi değildi sanki... Gerçi o gün öğrendiğim kadarıyla sabit durmuyorlarmış sürekli rotasyon halindelermiş.

Neticede alacağım bisiklet Gürsel Bey'de olsa ondan başka yerden almam (pahalı verse bile) ki fiyat konusunda da elinden geldiği kadar naz yapmadan direkt yardımcı olabilen bir esnaf...

Önünden bile geçilmeyecek mağazalar listeme ekliyorum Yeşil'i. Bu tarz insanları çalıştırıyorsa merkezinde de iş yoktur. Ben bu zamana kadar iki bisikletçi ile muhattap oldum ikisi de 10 numara çalışanlara sahipler. Birisi Fenerbahçe Bike&Outdoor diğeri ise Pendik Efor Bisiklet (Şenol Kızılay).

@Turan Babacan

Çetin bey zaten durumu ayrıntılı bir biçimde paylaşmış yani firmanın ataşehir deki mağazasında satış yapan kişiyle arasındaki bir diyalog olduğu belli.Bisikletin fabrika çıkış bileşenlerinin değiştirilip satışa bu durum belirtilmeden sunulduğunu üstüne de kadro değişimi için '250-300 tl masraf çıkar' diye; buna istinaden herhangi bir açıklama yapılmadan fiyat verildiğini de belirtmiş.Bu durumda etik olmayan sizin Çetin beyi etik olmamakla suçlayıp karalama yoluna gitmeniz olmuş.

Çetin bey bu arada bisikletiniz hayırlı olsun çok iyi bir tercih.

Gercekten sabirliymissiniz. Paylasim icin tesekkurler, yesil bisiklet icin iyi bi reklam oldu :)))

Bu bisikletcilerin bir cogunda var bu muhabbet. Bende 3-4 ay once basladim bisiklete ve istanbuldaki bir cok bisiklet ve yedek parca satisi yapan dukkanlara gittim. Bir cok dukkan boyle bende anlamadim sanki bedava veriyorlar urunleri. Ama en bombasi ileri bisikletti...

"Türk mantığı" ne alaka cozemedim ama benimle en iyi ilgilenen Atak Bisiklet ve Velespit tir. Digerlerinden cacik olmaz

@Tahsin Y.

Tahsincim ben çözdüm ama sana yazdıklarım silinmiş ne hikmetse; neyse herşey salaha erer sende çözersin inşallah:)

bende milliyetci bir insanım ama,
dolandırıcılık vb bir çok olumsuz listede dünyanın ilk 10u içerisindeyiz.
ama nedense kendimize toz kondurtmuyoruz? bu ne alınganlık !!!
eğer bir firma bir yerde dükkan açışıyorsa tüm çalışanlarından, tüm dükkanlarından sorumludur.
yok çalışanmış, yok firma sahibiymiş gibi savunmalar olmaz.
adam orjinal jantı ve lastiği söküp satıyor, yani aslında dolandırıcılık yapıyor ve üstüne birde terbiyesizlik yapıyor.
ve belkide aynı terbiyesizliği yarın sizede yapacak ama hala onu savunma derdindesiniz.
işte "Türk mantığı" budur.
bizler vatandaş ve tüketici olarak daha iyisine layığız.
ister firma sahibi olsun, ister basit bir çalışan farketmez.
herkes bize karşı dürüst ve terbiyeli olmak zorundadır.
bu kadar basit.

Dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış.

Şimdi birisi burada birisine hakaret ediyor. O hakaret eden yöneticilere şikayet etmek yerine tutup başka bir forumda bisikletforum şöylede böylede dese. İnsanlara hakaret ediyorlar dese o zaman yerden göğe kadar haklı.

Sizin düşünce yapınızla bu çıkar ortaya.

Daha öncede bu tarz şikayetlere rastladık. Dükkanlara personel alınıyor yalnız olduklarında hiç hoş davranışlar yapmıyorlar. Kavun değil ki bunlar personel alacağın zaman koklayıpta alasın. Bir süre öncede aynı sorun olmuştu. Personel doğru düzgün işini yapmıyor basmış gitmiş. Dükkan sahibi olayları öğrenince personel azar işitti.

Türk Mantığı diyorsun da asıl senin yaptığın düz Türk mantığı. Sorunları sürekli başkalarıyla ağzımızda sakız yaparız ama sorunu çözecek asıl kişilerle hayatta konuşmayız. ha tabii dükkan sahibi müvelcim boku yedi ya her haltı söylemeden bilecek. İlk önce gerekli yerlere şikayetini yap. Onların tavrına göre sonra burada şikayet edersin. bak salcano servis kötü diye şikayet edildiği halde hiç bir düzeltmeye gitmiyor. Burada haklarında bir sürü servis şikayeti bulursun.

Turan Bey 'e bok yeme kismi haric katiliyorum neticede kimin ne yedigini bilemeyiz ;) (oruclu oruclu midem kalkti)

@Gökhan K.
Ne tesaduf benim yazdiklarimda silinmis yasca buyuk ve tecrubelisinizdir diye biliyorsunuzdur belkidr belkide ben Turkce karakter kullanmiyorum diye bilmiyorumdur falan filan ;)
@ismail eren

Tamamda Turk Mantigi diye baslikta yazilmis bir mesaj sonrasinda degil kisaca yaptiginiz yorumu ilk mesaj icin yapmalisiniz sadece... O zamanda anlamsiz oluyor? Ayrica yapilan sey yanlis ama Turk mantigi ilede aciklanabilecek bir durum degil

Hop burada kestim yoksa konu uzar gider..
Ozetle yesil bisilletteki o adam terbiyesizmis ve o firma o kisiyi barindiriyorsa firmada da sorun vardir ama siz sikayet etmediyseniz firmanin sucu yok. Sen ben biz siz onlar sikayet etmesse firmaya vahiyde inmeyecegine gore bilemezler.

@Çetin Güzel

Kadro değişimi en az yarım günlük bir işdir. Bunu bedava mı yapmalarını isterdin? Sen maaş almadan mı çalışıyorsun?

Ayrıca hiçbir mal almadığın bir yeri şikayet etmek nasıl acayip bir şeydir ben anlamadım. İstediğin ürünü bulamamışsın ve almamışsın. Zararın yok ama zarar veriyorsun.

Evet bu kadar basit olan bir durumu hala çözememiş arkadaşlar var galiba. 'Türk mantığı' deyince 6. yüzyıldaki Göktürkler ve öncesi Ön Türkler yada günümüzdeki Tuva Türklerinin kastedildiğini sanıyorlar heralde.Ne diyelim Allah akıl fikir ,okuma ,okuduğunu anlama nasip etsin.Zaten hem dolandırıcılığı hemde satıcının lakayıtlığını normal görenler bu mantığın temsilcileri olmaktan öte gitmiyorlar.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri