Merhaba, Ortlieb heybe kullanıyorum. Bikepacking olan versiyon. Arka tarafa çocuk koltuğu taktıktan sonra arka bagaj kullanılmaz duruma geliyor. Zaten ağırlığı biraz öne alayım çok ağır biriyim diye düşünüyordum. Ön bagaj araştırması yaptım. Bisiklet konusunda ne ararsam Türkiye'de artık bulamadığımı fark ettim. Arka bagajım tubustu. Açıkçası o kadar sert ki iki bacağını da montajlarsam kadroyu kastırıyordu. Ön tarafta öyle olur mu bilemiyorum. Fiyatlar da aşırı yükselmiş. XLC olan lowrider modeli var bir tane. Disk frene uyumlu. Bir adet de Racktime Topit diye bir model buldum.
Racktime Topit aslında aradığım modele yakın. İleride bagajın üst kısmını da mat veya diğer kamp malzemeleri gibi doldurabilmemi sağlar diye düşünüyorum. Fakat heybeler çok mu yukarıda kalır? Heybeler göbek merkezinden daha yukarı yaklaştığında bisiklet ne gibi bir tepki verir? Gidon mu ağırlaşır? Manevra mı zorlaşır? Çok ağır yüklemeyi düşünmüyorum. Muhtemelen en fazla iki tarafa da 4'er kilo en fazla.
Heybe bu :
(link)
Racktime Topit 2.0 :
(link)
Tubus Tara Lowrider :
(link)
Tubus Duo Lowrider :
(link)
Bir de bu iki tarafı ayrık olan bagaj modelleri sağa sola oynar mı? Sağlam durur mu?