Scudo Sports

Tur Bisikletine Ön Bagaj Tavsiyesi

Arkadaşlar herkese merhaba. Yakın zamanda düz maşa hidrolik disk bisiklet almayı planlıyorum fakat ön bagaj olarak fotoğraftaki gibi bir bagaj bakıyorum nerden temin edebilirim. Bunun markası tubus ve hiçbir yerde bulamadım. İzmirde bagaj yapan Hüseyin ustada çelikten yapıyormuş. Alüminyum tercihimdir. 290826 dosyayı görüntüle
Maalesef yurt içinde pekte seçenek yok hatta pek olması bile ihtimal dışında. Bu konuda belirli markaların ürünü var onlar içinde illa ki yurt dışı seçeneği ortaya çıkıyor. Ben kısa bir dönem de olsa xlc arkada bagajımı bir kaç aparat ile ön tarafa montajlayıp kullanmıştım. Hatta geçenlerde benzer şekilde kullanan da görmüştüm. Şuan yurt dışı yeni gümrük muhabbeti yüzünde 150€ üzeri ürün için zaten keşmekeş durumda ama yine de (link)

Dosyalar

• IMG_20200628_133913-2-2.jpg
    IMG_20200628_133913-2-2.jpg
    63,1 KB · Okunma: 21
Scudo
Tubus'ların fiyatı epey yüksek ve muhtemelen yurtdışından getirmeniz gerekecek. Hüseyin usta'nın yaptığı bagaj "Bunun garantisi benim" güvencesi altında ancak bagaj turda kırılıp da Hüseyin usta'yı aradığınızda "Aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor" dinletisiyle karşılaşma ihtimaliniz epey fazla.

Aluminyum bagaj kırılırsa hurdacıya gider. Çelik bagaj kırılırsa kaynak yapılarak tamiri mümkün. Ağırlık takıntısı gibi özel bir sebep yoksa çelikten mamül bagaj tercih edilmeli.

Tubuslar çok uçuk maalesef ve çeşitte yok yurtiçinde. Hüseyin ustaya facebooktan yazdım. Muhtemel bisiklet aldığım zaman onu yaptırıcam gibi. Yurtdışından almak sıkıntı şu an.

Merhaba, Surly markasının ön bagajını tavsiye ederim. Şu anda İran'da turluyorum. Aksilik olmazsa birçok Asya ülkesinde de turlayacağım. Şu ana kadar çok memnun kaldım.

(link)

Merhaba tubusada bu siteden bakmıştım. Bagajlar çok güzel ama fiyat olarak yüksek ve ordan getirtmeleride sıkıntı bir çözüm bulacağız bakalım. Size şimdiden iyi turlar benimde gelecekte İrana gitme isteğim var :D

Maalesef yurt içinde pekte seçenek yok hatta pek olması bile ihtimal dışında. Bu konuda belirli markaların ürünü var onlar içinde illa ki yurt dışı seçeneği ortaya çıkıyor. Ben kısa bir dönem de olsa xlc arkada bagajımı bir kaç aparat ile ön tarafa montajlayıp kullanmıştım. Hatta geçenlerde benzer şekilde kullanan da görmüştüm. Şuan yurt dışı yeni gümrük muhabbeti yüzünde 150€ üzeri ürün için zaten keşmekeş durumda ama yine de (link)

Bizdeki en büyük sorun çeşitlilik olmaması maalesef. Linkini attığınız sitedeki çeşitliliğin yarısı keşke Türkiyede olsa. Ben muhtemel izmirdeki Hüseyin ustaya yaptırıcam gibi gözüküyor. Baktığım bagaj yaklaşık 100 euro

• Beğen
Tepkiler: MakRo
arkadaşlar ön bu tarz yada muadili ön bagaj arayışı içindeyim. kapm matı ve çadırı taşımak için kullanacağım. yardımlarınızı ve fikirlerini bekliyorum. teşekkürler156313098_112341917546107_4448026623193479901_n.jpg218329131_175111667935798_8126649854776590498_n.jpg269964623_303316095137455_4792258274302741702_n.jpg271628214_314481530687578_8101156540520046661_n.jpg271646113_314506204018444_4557682394513996737_n.jpg275985004_358032899665774_7421399364667955686_n.jpg

arkadaşlar ön bu tarz yada muadili ön bagaj arayışı içindeyim. kapm matı ve çadırı taşımak için kullanacağım. yardımlarınızı ve fikirlerini bekliyorum. teşekkürler294679 dosyayı görüntüle294680 dosyayı görüntüle294681 dosyayı görüntüle294682 dosyayı görüntüle294683 dosyayı görüntüle294684 dosyayı görüntüle

story bike hüseyin uthan dan yardım alabilirsiniz. ölçüleri verip tasarımı anlatırsanız yapabilir. bana ürettiği bagajı 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum.

story bike hüseyin uthan dan yardım alabilirsiniz. ölçüleri verip tasarımı anlatırsanız yapabilir. bana ürettiği bagajı 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum.
750 TL istedi

750 TL istedi
Kendiniz uğraşmadıkça veya yurt dışı seçeneklere bakmadıkça yurt içinde böyle bir ürün olduğunu sanmıyorum. Zaten Yurtdışı fiyatlarını da görseniz o 750lira devede kulak kalır, malum kurlar ve gümrük işleri.

2 yıl önce ben 350 - TL vermiştim. Enflasyonu düşününce çok değil bence.
abi fiyatlar can yakıyor. kafamıza göre işe yarar bişey alamıyoruz. güya bisiklet karbon salınımı yok. ucuz gezi vs ama bence hiçde öyle değil

Selamlar.Bikepacking taşıyıcı ön maşa (Anything cage) bagajı almayı düşünüyorum sem çantada var uygun gördüğüm . kullanan varmı? daha uygun başka önerebilen. dry bag taşıyacağım. çok zorlamaya geliyormu bu bagajlar bide?

Selamlar.Bikepacking taşıyıcı ön maşa (Anything cage) bagajı almayı düşünüyorum sem çantada var uygun gördüğüm . kullanan varmı? daha uygun başka önerebilen. dry bag taşıyacağım. çok zorlamaya geliyormu bu bagajlar bide?
Yurt içinde bu tip üretim yapan bir Sem Çanta birde forumda daha önce bagajlarını kullanılan (link) var. (link) 'nın ürününü kullanmadım ama bana diğer ürüne göre daha uygun gibi geldi. Yurt dışı seçenekleri çok olsa da mevcut döviz kuru, kargo ve gümrük masrafları düşünüldüğünde absürt fiyatlar çıkabiliyor. Kullanma olarak 3D baskılı bir modelini kullandım çok ağır yükler taşımadım matara kafesi yerine bağlayıp cırt cırtlı bant ile daha büyük su şişeleri için kullandım. Örnek bir kaç 3D model bu veya benzeri sitede farklı örnekler mevcut.
(link)
(link)
(link)

Çok zora gelir mi konusu olarak Dry Bag kullanacağınız için çok sıkıntı olmayacaktır diye düşünüyorum. Sonucunda drybag içinde genelde uyku tulumu veya kamp malzemeleri oluyor hali ile belirli bir ağırlığı oluyor.
Vakti zamanında şu konuda da bol bol konuşulmuştu. Turculukta yeni bir taşıma aparatı: Anything case Hatta kendi yazdığım mesajlardaki bazı siteler format ile gitmişti, benim içinde iyi oldu hatırlamış oldum.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
İyi oldu sizin içinde. Düşünüyordum uzun süredir bisiklette ağırlık merkezini öne almayı. Böylelikle itme kuvveti uygulayarak daha rahat yol alabileceğime inanıyorum.
Gidona ise çadır ve matı takmayı düşünüyorum

• Beğen
Merhaba, Ortlieb heybe kullanıyorum. Bikepacking olan versiyon. Arka tarafa çocuk koltuğu taktıktan sonra arka bagaj kullanılmaz duruma geliyor. Zaten ağırlığı biraz öne alayım çok ağır biriyim diye düşünüyordum. Ön bagaj araştırması yaptım. Bisiklet konusunda ne ararsam Türkiye'de artık bulamadığımı fark ettim. Arka bagajım tubustu. Açıkçası o kadar sert ki iki bacağını da montajlarsam kadroyu kastırıyordu. Ön tarafta öyle olur mu bilemiyorum. Fiyatlar da aşırı yükselmiş. XLC olan lowrider modeli var bir tane. Disk frene uyumlu. Bir adet de Racktime Topit diye bir model buldum.

Racktime Topit aslında aradığım modele yakın. İleride bagajın üst kısmını da mat veya diğer kamp malzemeleri gibi doldurabilmemi sağlar diye düşünüyorum. Fakat heybeler çok mu yukarıda kalır? Heybeler göbek merkezinden daha yukarı yaklaştığında bisiklet ne gibi bir tepki verir? Gidon mu ağırlaşır? Manevra mı zorlaşır? Çok ağır yüklemeyi düşünmüyorum. Muhtemelen en fazla iki tarafa da 4'er kilo en fazla.

Heybe bu :
(link)

Racktime Topit 2.0 :
(link)

Tubus Tara Lowrider :
(link)

Tubus Duo Lowrider :
(link)

Bir de bu iki tarafı ayrık olan bagaj modelleri sağa sola oynar mı? Sağlam durur mu?

Merhaba, Ortlieb heybe kullanıyorum. Bikepacking olan versiyon. Arka tarafa çocuk koltuğu taktıktan sonra arka bagaj kullanılmaz duruma geliyor. Zaten ağırlığı biraz öne alayım çok ağır biriyim diye düşünüyordum. Ön bagaj araştırması yaptım. Bisiklet konusunda ne ararsam Türkiye'de artık bulamadığımı fark ettim. Arka bagajım tubustu. Açıkçası o kadar sert ki iki bacağını da montajlarsam kadroyu kastırıyordu. Ön tarafta öyle olur mu bilemiyorum. Fiyatlar da aşırı yükselmiş. XLC olan lowrider modeli var bir tane. Disk frene uyumlu. Bir adet de Racktime Topit diye bir model buldum.

Racktime Topit aslında aradığım modele yakın. İleride bagajın üst kısmını da mat veya diğer kamp malzemeleri gibi doldurabilmemi sağlar diye düşünüyorum. Fakat heybeler çok mu yukarıda kalır? Heybeler göbek merkezinden daha yukarı yaklaştığında bisiklet ne gibi bir tepki verir? Gidon mu ağırlaşır? Manevra mı zorlaşır? Çok ağır yüklemeyi düşünmüyorum. Muhtemelen en fazla iki tarafa da 4'er kilo en fazla.

Heybe bu :
(link)

Racktime Topit 2.0 :
(link)

Tubus Tara Lowrider :
(link)

Tubus Duo Lowrider :
(link)

Bir de bu iki tarafı ayrık olan bagaj modelleri sağa sola oynar mı? Sağlam durur mu?
Maşaniz ne. Eğer gravel bir maşaniz varsa hic bagaj işine girmeyin direk 2 adet baglanti aparatlari var ortliebin onu kullanin. Ama öne fazla yük bindirmek iyi birsey degil. Heleki sizde agirsiniz frenleriniz kaliteli degilse çok sikinti yasarsiniz.

Maşaniz ne. Eğer gravel bir maşaniz varsa hic bagaj işine girmeyin direk 2 adet baglanti aparati ve 2x drybag alin halledin işi. Egerki maşaniz gravel degil ise gene ara aparatlar var bunun icin. Klasik tur cantalari cok agir kendi agirliginizda fazla diyorsunuz sizin icin agirlik cok onemli bisikleti agirlastirmayin kesinlikle.
Bisiklet Trek Fx 2 Disc 2023 modeli. Maşa düz ve tek bir montaj deliği var göbekteki hariç olarak. Çantalar zaten mevcut. Arka tarafta kullanıyorum sadece. Göbekleri ve jantları daha sağlam olması açısından dt 350 ve dt 545d jantlarla değiştirmiştim. Bisiklet standartta zaten 135 kg kaldırıyor. Bu kurulumla muhtemelen daha da fazlasını çeker. Çocuk varken zaten çok yük kullanmayı düşünmüyorum. Yiyecek, içecek mama vs.

Bisiklet Trek Fx 2 Disc 2023 modeli. Maşa düz ve tek bir montaj deliği var göbekteki hariç olarak. Çantalar zaten mevcut. Arka tarafta kullanıyorum sadece. Göbekleri ve jantları daha sağlam olması açısından dt 350 ve dt 545d jantlarla değiştirmiştim. Bisiklet standartta zaten 135 kg kaldırıyor. Bu kurulumla muhtemelen daha da fazlasını çeker. Çocuk varken zaten çok yük kullanmayı düşünmüyorum. Yiyecek, içecek mama vs.
attiginiz bagajlar saglam bagajlar sorun yasamassiniz onlarla ama bence canta olculerini ve bagaj olculerini bir kontrol edin. Cunku öne takilacak heybeler normalde 10 15 lt falan oluyor. 20 25 lt heybe takarsaniz yere sürtebilir. Ön bagajda arka bagajdan daha alcakta oluyor genelde cunku.

Günlük sürüşlerde, onlar için bu koca heybeleri bisiklete takmak mantıksız değil mi? boşuna gidona kere yük. Pratik bir sırt çantası yeterli gelmez mi kıs sürüşlerde.

attiginiz bagajlar saglam bagajlar sorun yasamassiniz onlarla ama bence canta olculerini ve bagaj olculerini bir kontrol edin. Cunku öne takilacak heybeler normalde 10 15 lt falan oluyor. 20 25 lt heybe takarsaniz yere sürtebilir. Ön bagajda arka bagajdan daha alcakta oluyor genelde cunku.
Bunlar 12,5 lt aslında ön çanta olarak geçiyor normalde. Çifti 25 lt oluyor diye hatırlıyorum :😀 alırken ben de tanesi oyle sanmıştım.

Günlük sürüşlerde, onlar için bu koca heybeleri bisiklete takmak mantıksız değil mi? boşuna gidona kere yük. Pratik bir sırt çantası yeterli gelmez mi kıs sürüşlerde.
Kışın da sürüyorum ben fırsat buldukça. Yedek kıyafet için geniş hacim gerekiyor. 30-70 km arası sırt çantası beni yorar ben tişört giyince daralan bir adamım 😀

Maşada iki delik olsaydı fork pack olandan alacaktım. Ama tek delik var. Maşa için aparatla uyum sağlanır demişler ama konik maşa ve karbon maşada olmaz diyor. Benim maşa alüminyum fakat konik. Tek vidayla da sağlam olmaz diye düşünüyorum. Yoksa 5 lt olan fork packler çok cazip.

Bunlar 12,5 lt aslında ön çanta olarak geçiyor normalde. Çifti 25 lt oluyor diye hatırlıyorum :😀 alırken ben de tanesi oyle sanmıştım.

Kışın da sürüyorum ben fırsat buldukça. Yedek kıyafet için geniş hacim gerekiyor. 30-70 km arası sırt çantası beni yorar ben tişört giyince daralan bir adamım 😀

Maşada iki delik olsaydı fork pack olandan alacaktım. Ama tek delik var. Maşa için aparatla uyum sağlanır demişler ama konik maşa ve karbon maşada olmaz diyor. Benim maşa alüminyum fakat konik. Tek vidayla da sağlam olmaz diye düşünüyorum. Yoksa 5 lt olan fork packler çok cazip.
Ne bileyim çocukla 3-5km sürersin ancak demiştim

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Ne bileyim çocukla 3-5km sürersin ancak demiştim
Benim hatam oldu tam anlatamadım kendimi 😀 Çocuk koltuğu ile lazım oldu bu bagaj işi fakat zaten ağırlık arkada benden ötürü çok fazla diye öne almayı düşünüyordum. Almışken yalnız da önde kullanabileceğim bir şey alayım diyorum.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Benim hatam oldu tam anlatamadım kendimi 😀 Çocuk koltuğu ile lazım oldu bu bagaj işi fakat zaten ağırlık arkada benden ötürü çok fazla diye öne almayı düşünüyordum. Almışken yalnız da önde kullanabileceğim bir şey alayım diyorum.
Tur bisikleti için tecrübeli değilim ama fizik bilgim bana bu heybelerin senin gereksiz yere sürüş kaliteni ve gidon yönlendirmeni bozacağını düşündürüyor 30km sürsen de bu kadar büyük heybeye ihtiyaç olmaz gibi geldi.
Şu tarz daha iyi olmaz mı.

Image 23.jpeg

• Beğen
Geri