Scudo Sports

Tur bisikleti topluyorum öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum

@M.Ozkul

Düz maşa düşünmedim değil fakat düz maşalarda şöyle bir olay var amortisör gibi iç bacağın sıkışması için boşluk olmadığından dolayı bisikletin önü en az 10 cm daha aşağıda oluyor.Bu da eğilerek bisiklet sürmeyi gerektiriyor ve uzun süreler sonunda sırt ağrıları oluşuyor. Seçtiğim maşa Rock Shox Tora gidondan kilitlemeli ağırlığı 2500 gr mossolara göre 1700 gr fazlalığı var ama bu çokta önemli değil benim için.

Scudo
@Wintherr Bulut

Jant ve kadrom alıntı 28 e geçmem imkansız artık. imkan olsada geçmem gerçi çünkü almadan önce kararımı vermiştim.

Başından beri takip ediyorum. Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum diye açılan topikte, önceden iyice düşünüp kadroyu seçmişsiniz. Her öneri ve tavsiyeye verilecek cevabınız da hazır. Bu durumda benim tavsiyem; güzergahınızı bilmememe rağmen "toplamaya devam edin, bu bisiklet bu iş için uygundur, bununla rahatça bu turu yaparsınız."

Tur bisikleti konusunda ince eleyip sık dokuma taraftarı olmadığımı başka topiklerde belirttim. Üzerinde rahat edilen, frenleri iyi olan herhangi bir bisiklet bu işi görür. Bu günkü bisikletlerdeki vites durumu zaten derya gibi. Hiç antrenmansız bile seyahatin ikinci haftasında neredeyse duvara bile çıkılabilir.
Avrupa' da (nerede olduğuna bağlı- İstanbul da Avrupa ya!) lastik patlama sorunu zaten fazla olmaz. Trafiği az olan yolların seçimi konusunda da bir öneriye gerek yok, zaten Türkiye de otoyolda bile biniliyor, alışksınızdır. Ancak geçeceğiniz ülkelerde ışıklandırma ve reflektör konusundaki yaptırımları inceleyin, maazallah, kaza durumunda suçlu duruma düşebilirsiniz.
Güzergahınızı bilmediğim için seçtiğiniz mevsim konusunda şüpheliyim. Çok aşırı yağmur yağabilir, çok sıcakta olabilir. Çamurluk konusundaki öneriyi yabana atmayın.
Yolunuz açık olsun.:)

• Beğen
Tepkiler: Bisikletli Gezgin
Ihtiyar abime katılıyorum. Önerilerinizi bekliyorum diye açılmış ama forum çapında 24 telli bir jantla avrupa turu yapmayı bir siz düşünüyorsunuz. tercihlere saygım var. Ama varsa biraz da kendi tecrübelerimden yararlanarak o jantların ağır yük altına uzun süre gelemeyeceklerini düşünüyorum.36 telli bir jant seçimi yapmış olsaydınız 36+36=72
72:3=24 yani 3 tane jant kullanmış gibi olacaktınız. Belki jant sizi taşır ama bu tip uzun turların sorunsuz geçebilmesi için en önemli etken bence lastik ve jantlar.
Keşke çember mavic göbek shimano olan bir set toplasaymıssınız. Çok daha rahat yedek parça bulurdunuz.
Neyse abicim size başarılar takipteyim...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ihtiyar

Güzergah muhtemelen Kuzey avrupa üzerinden almanya, almanyadan geri avusturya ve oradan ototrenle edirneye dönmeyi planlıyorum. Mevsim olarak temmuz sonunda yola çıkacağım turun yarısını sıcak yarısını serin geçireceğim muhtemelen.

@Baran Baranbey

Bu konuda haklısın, çözümü 28 maşa kullanıp disk fren kullanmak, sonuçta amortisörü söküp düz maşa takınca bisiklet dediğin gibi ön taraftan aşağı iniyor ve tüm açıları değişiyor, mtb mtb olarak kalmalı :)

Geri