Kisin bile bisiklet sürünce terlerim. Insanda 20+ kg fazlalik, sigara gibi lanet bir bagimlilik ve 13+ kg MTB olunca haliyle terliyor haliyle. Konu ile cok baglantisi yok ama yine de bir animi yazayim:
2013 Nisan'da ilk defa günübirlikten daha uzun bir tura ciktik esimle. Salzburg'a kadar trenle gidip oradan Hallstat ve ötesine pedallayacagiz. Artik nerede paramiz/zamanimiz biterse. Turu yapmadan önce planlamak güzel ama bisiklet üzerindeyken ayni kolaylikta olmuyor isler. Avusturya da masallah cok güzel memleket, lakin hic mi düzlük olmaz? Sürekli rampa cik, in, cik, in; 40 kilometrede bizde pil bitti. Bisikletler de öyle yüklü filan degil, sadece birer canta giysi var. Kondisyonumuzun nerelerde oldugunu siz hesap edin artik.
St.Gilgen diye ufak bir köye vardik. Toplasan 50 ev ya var ya yok. Onlarin da yarisi pansiyon, diger yarisi da hediyelik esya dükkani. Tamam dedim, burada kaliriz bu gece. Fakat köyde mesai 4:00'te bitiyor herhalde cünkü saat henüz 5:00 bile degilken her yerde kapi duvar. Neredeyse bir saat sonunda acik bir pansiyon bulabildik. Girdim iceri, adam hic istifini bozmuyor. Insanda para kazanma derdi olmayinca tabi...
- Var mi bu gecelik bos oda iki kisi icin?
- Var.
- Ne kadar?
- 80 Euro.
- Hmm... (Ic ses: Baska yer de yok ki anasini satayim! Bayilacagiz artik ne yapalim?!) Olur.
Bu anda adam önündeki laptoptan kafasini kaldirmaya zahmet edince ilk göz temasi gerceklesiyor.
- 80 Euro, 18 degil! (Mealen: Eighty, not eighteen!)
Ter, toz - toprak icindeyiz tamam da niye eziyorsun kardesim? Seytan diyor "Bas küfrü, git!". Nereye gideceksin? Zaten zor bulmusuz kalacak yer. Ikna olmus ki bu sefer "Cikar 100 Euro'yu, cak alninin üstüne!" dedi seytan. Cikardim 100 Euro'yu ama aldim para üstünü. Kolay kazanilmiyor malum.
Adama paranin yüzü sicak gelmis olacak ki bizi odaya cikarirken ufak da olsa bir ilgi gösterdi:
-Nereden geldiniz?
-Budapeste'den.
-Bisikletle mi?
-Evet.
Bir helal olsun bakisi aldik burada, karizmayi biraz topladik. Yalan da sayilmaz sonucta. Trene yüklemis de olsak bisiklet ile geldik. :islik: