Scudo Sports

Tunç Soyer'in işe bisikletle gitmesi

@Cemal Ç. ortaca dalyan arasında hem gidiş hemde dönüş yolunda mis gibi bisiklet yolu yapılmış.. buranın halkı çokta sever bisikleti..herkesin illaki vardır..ona rağmen o bisiklet yolunda her 100 m de bir ya araba parketmiştir, ya öteberi vardır ya da traktörün taşlaşmış çamuru..bazende herne hikmetse anneler bebek arabalarını oradan iterler....zamanla olacak ama...10 lu yaşlarımda bu millet daha belediye otobüslerinin döşemerini, süngerlerini parçalıyordu...nerden nereye...bunada alışacağız..

Scudo
necmeddin
ben samimiyetine inanıyorum,girişimci bir ruh,ayrıca şuna inanıyorum bence liderlerin toplumlar üzerinde olumlu veya olumsuz etkileşimleri çok yüksek oluyor,çünkü göz önünde olanlar her zaman taklit edilir.şimdi bu adamı bisikletle gören herkes aynı tepkiyi veriyor,aaa başkana bak bisiklete biniyor diye fısır fısır konuşuyorlar.bence bu bile insanların bisiklete teşvik edilmesi için yeterli bir sebep.yaptıklarının yarısı şov olsa ki değil,yinede olumlu bir hareket.

@seko35.50 kesinlikle katılıyorum , Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Kıymetli valimiz Recep Yazıcıoğlu , Çorumda Alacada kaymakamlık yaparken Babamdan duyardım Alaca herhalde Çorumdan vilayetliği alacak diye . Çorumda bunun şakası yapılırdı. @HakanAydn abimin yaşı benden büyük belki o espiriyi duymuştur. Rahmetli Vali oldu halktan ve Haktan hiç dönmedi. Devlet adamıydı siyasetçi değildi. Aklı eripte ismini duyupta hangi görüşten olursa olsun sevmeyene yada saygı duymayana denk gelmiş değilim. Şimdi bisiklet olayında da Tunç başkan siyaset üstü. Olaya taraftarlık olarak baksam şuraya iki kelam yazmazdım. Dileyen reklam desin. Dileyen politika yapıyor.
Önemli olan benim için bisiklet sürmesi. Çok şükür bisiklet süren bir başkan gördü bu ülke. Başkası nasıl düşünür bilmem ama eğer hastalık geçirmeyipte 20 yıl sonrası nasip olursa şöyle diyeceğim.
Halkını seven bir Vali vardı.
Bisiklet süren bir başkan vardı.
Olaya bu gözle bakmak lazım vesselam.

Ali Kılıç 35.5
inşallah ikna edersin ama zor biraz,tembel tunç ebike kullanıyor:komik:

Ben de e bike kullanıyorum.
Bu başkanın teknoloji yi iyi takip ettiğini ve modern birisi olduğunu gösterir.
E-bike ile de pedal çevirmemiz gerek. Ama ebike yormaz terletmez. İşe gitmek için bire bir.
Ha e-bike ın e si yani elektriğini kapatabiliyorsun. Aynen evde lamba kapatır gibi. Normal bisiklet gibi.

Bisikletle ile Avrupa daki politikacılar İşe gider.
Çok şükür bu işe İzmir den başladık. Devamı gelir inşallah.:)

anti panik
hocam ebike konusunda tembel derken latife yapmıştım adam hergün spor yapan birisi,ebikeleri çok beğeniyorum özellikle gravel tarzı olanları imkanım olduğunda edineceğim,laf aramızda arkadaşımın var arada kullanıyorum :harika: tembel lafına siz sakın alınmayın nolur dediğim gibi şakaydı sadece

Hiç basından ya da başka bir yerden takip etmedim sadece burada yazılanların bir kısmını okudum. Bizim millet olarak maalesef yanlışımız şurada başlıyor: Siyasi görüşü bize uygunsa ne yaparsa yapsın doğrudur siyasi görüşü bize uygun değil ise ne yaparsa yapsın yanlıştır. Bir başkanın bisikletle işe gidip geliyor oluşu asla kötü bir şey olamaz. Bazı arkadaşlar şov yapıyor demiş bazı arkadaşlar e bike kullanıyor demiş falan eğer buradaki belediye başkanı gibi seçimlerden önce bisiklet üzerinden inmeyip şehrin etrafını bisiklet yolarıyla döşeyeceğim deyip seçildikten sonra makam arabasından inmeyen biri olsa idi şov yaptı kelimesi doğru olabilirdi ama seçilmesine rağmen hala bisikletle gidip geliyorsa ve bunu sadece gazetecileri gördüğünde değil sürekli yapıyorsa bu şov değildir bence. Arkadaşlar eleştirmek çok kolay ama yapıcı olmak zordur. ben şuna inanaırım bir şeyi eleştirebilmek için o şeyin daha iyisini ya da en azından benzerini yapmak zorundayız.

@seko35.50 Tembel deme adama :D Bayraklıya işim düştüğünde sabahları bisikletle işe giderken, Tunç soyerin koşu yaptıgına denk gelirim hep :D Soyer pisikletime pis pis bakar, bendemi binsem diye :D Bi ara selamlaşırdık, pandemi nedeniyle yüzde maskeler vs derken sessizçe geçioz yanyana :D

Seferihisar belediye başkanı iken koşu yaparken denk geliyordu bana da. "Kim ulen bu parlak göbel, zabahınan koşturup duruyor buralarda?" diye düşünüyordum. Meğer belediye başkanıymış. O aralar siyasetten ne kadar uzak kaldıysam artık. Belediye başkanımı tanımıyorum. O derece yani.

Dün Tunç Soyer işe giderken yakalanmış, varyanttan konağa inerken araçların arasından :D İzmirdecevirmede baya olay olmuş :D bulamadım fotosunu

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Hiç basından ya da başka bir yerden takip etmedim sadece burada yazılanların bir kısmını okudum. Bizim millet olarak maalesef yanlışımız şurada başlıyor: Siyasi görüşü bize uygunsa ne yaparsa yapsın doğrudur siyasi görüşü bize uygun değil ise ne yaparsa yapsın yanlıştır. Bir başkanın bisikletle işe gidip geliyor oluşu asla kötü bir şey olamaz. Bazı arkadaşlar şov yapıyor demiş bazı arkadaşlar e bike kullanıyor demiş falan eğer buradaki belediye başkanı gibi seçimlerden önce bisiklet üzerinden inmeyip şehrin etrafını bisiklet yolarıyla döşeyeceğim deyip seçildikten sonra makam arabasından inmeyen biri olsa idi şov yaptı kelimesi doğru olabilirdi ama seçilmesine rağmen hala bisikletle gidip geliyorsa ve bunu sadece gazetecileri gördüğünde değil sürekli yapıyorsa bu şov değildir bence. Arkadaşlar eleştirmek çok kolay ama yapıcı olmak zordur. ben şuna inanaırım bir şeyi eleştirebilmek için o şeyin daha iyisini ya da en azından benzerini yapmak zorundayız.
ilk cümlelerinize katılıyorum ama Tunç beyi işe giderken mercedes s serisi otomobilinin arkasına bisiklet takılı çok görmüştüm 2.si izmirde bisiklet yolları çok az ve sahilde hepsi belirli bir azınlığa hizmet ediyor

Dün Tunç Soyer işe giderken yakalanmış, varyanttan konağa inerken araçların arasından :D İzmirdecevirmede baya olay olmuş :D bulamadım fotosunu
Screenshot_20200811-104108_Twitter.jpgBen bu arkadaşı inandırıcı bulmuyorum. Şov gibi geliyor bana.

@Tutmosis89 adam orbea avant alip, izmirbelediyesi aero formayla nabiz odakli antreman yapsa? Oda yetmezmi :D sov gibi degilde daha cok bisiklete ozendirma amacli biniyor bence.

Peki bir de şu açıdan bakalım olay,belediye başkanı işe bisikletle gidiyor ama işe güvenle gidebileceği bir yol yok? peki bu yolu kim yapacak belediye başkanı?
Başka sorum yok
sudan geçerken düştüğüm yerle ilgili izmir hime başvurdum ama olay çözülmedi sulamaya devam ediliyor, artık cevap da yok

@BerkEvren Evet fotoda bisiklet surdugunu goruyoruz. Ama senede kaç kere işe bisiklet ile kaç kere audi ile gidiyor. Olaya siyasi olarak yaklaşmıyorum. Apolitik bir kişiyim. Politikacılarımızın oy kaygısı ile hareket ettiklerini düşünüyorum. Bu tarz hareketlerini de inandırıcı bulmuyorum. (Hepsi için geçerli)

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Ama senede kaç kere işe bisiklet ile kaç kere audi ile gidiyor.
0'dan fazlaysa bile gayet olumlu buluyorum bu durumu. Sadece koca adam bisiklete mi biner algısını yıkmak için bile güzel bir durum bu. Aynı oy kaygısı ile kılıç kuşanmakla kıyaslanmaz bu nedenle.

E bisiklet sürüyor kendisi...

Meşhur İskandinav ülkelerinin devlet adamları iki teker kullanıyor diye oraların vatandaşları bisiklete yönelmiş değil...
Bu olağan bir alışkanlık..Uzun yılların oluşturduğu kolektif bir kültür.
Biz bir bürokratı pedallarken görmeye alışkın değilken, o ülkelerde bunu konu yapan bile yok...Çünkü içselleşmiş, kanıksanmış bir şey bu. Statü, prestij, kariyer,gösteriş v.b. kompleks yapabilen durumlar orada önemsiz şeyler..
Neden-Sonuç ilişkisini doğru kurmamız lazım...
Orada kullandığı araca, pahalı mı ucuz mu, saray da mı kalıyor, kaç yüz koruması var falan gibi şeylere takılmıyor kimse...
Ülkeyi/Kenti nasıl yönetiyor, yönetişiyor mu ona bakılıyor....

Tutmosis89
Dostum öncelikle şunu söyleyeyim savunmasını yapmıyorum ama son derece spor düşkünü biri olur kendisi,hemen hemen her sabah yaz kış demeden koşuya çıkar,bisiklet olayının şov olmadığını biliyorum,Seferihisar belediye başkanı iken bile beraber sürmüşlüğümüz var,ayrıca yaz sıcağı hariç bahar mevsimlerinde ekseriyette bisiklet biner,terleme muhabbetine de e bike biniyor sanırım,makam aracının arkasında her daim bisiklet taşıyıcısı olmasının sebebi de gittiği yerlerde binebilsin diye,ama şu bir gerçek diğer arkadaşların bahsettiği bozuk yollar ve yetersiz bisiklet yolları ile ilgili tüm söylemlere de katılıyorum.

Geri