Scudo Sports

Tubless lastik, jant, sıvı ama ya hava :(

@Salih Kü

Tubless olmayan bir janttastan a ait Notubess ürünü ve uyumlu sibop ile tubless sisteme dönüştürme işini ilk kez görüyorum. Üstelik yanaklardan sıvı kaçmıyor ve sibop plastik contaları bile yok. Performansı nasıldır kullanana sormak lazım zira tubless dönüştürme kitleri 60usd civarına hala satılıyor. Bu bağlamda fazla masrafa gerek kalmıyor. Kullanan var mı merak ettim.

Ahmet SARI @ 200tl lik kompresörler bile iş görmüyor, metro da bakmıştım. bluelight ek bir araca ihtiyaç duyuruyor. Haliyle araba yanımızda gezemiyoruz ve malum ilk güçlü basınç bunda imkansız.

Scudo
Fulcrum racing 400 db yol bisikleti jantımın tubless olup olmadığını nasıl anlarım. Lastiğimin üzerinde tubless ready yazıyor jantta tubless ise sıvı ve sibop alıp tubless yapim diyorum. Sıvı ve sibop şu marka al önerilierinizi de esirgemeyin. Sevgiler

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@mavi silgi Tubeless Ready lastiklerde sıvı olarak mutlaka lateks bazlı sıvı kullanmanız gerekiyor.

Kullandığınız jant için üreticisinin sitesinde aşağıdaki ibare var. Bu ibareden jantınızın tubeless ready olduğu anlaşılıyor:

"2-Way fit Ready (for clincher and tubeless ready)"

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Mehmet Altuğ merhaba mehmet bey öncelikle ilgilenip cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Schwalbe doc blue 500 ml sıvı sipariş ettim. Hala uygun bir sibop bulamadım. Bu jant için ayrıda bi bant yada kit almam gerekiyor mu?

@mavi silgi (link) bunlardan arıyorsunuz galiba birde uygun jant bandı edinmeniz lazım.
(link) bu şekilde satılan kitler mevcut.

@Mehmet Altuğ merhaba mehmet bey öncelikle ilgilenip cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Schwalbe doc blue 500 ml sıvı sipariş ettim. Hala uygun bir sibop bulamadım. Bu jant için ayrıda bi bant yada kit almam gerekiyor mu?
Özel bantlar var.
Bandın genişliği teker çemberinin iç genişliğiyle aynı olmalı
(link)
(link)
(link)

@mavi silgi Ben göremedim ama neden tubeless. Ben daha önce kullandım iç lastikli sistem bana daha rahat geldi sanki.

@mavi silgi Bildiğim kadarıyla hem jantınız hem lastiğiniz Tubeless Ready ise, lateks bazlı sıvı kullanmak kaydıyla jant şeridine ihtiyaç duymuyorsunuz.

@mavi silgi Doc Blue zaten lateks bazlı bir sıvı, sizin kullanımız için ideal. Alternatif olarak Joe's sıvı da düşünebilirsiniz:

(link)

@Mehmet Altuğ joe alıp ikisini bir karıştırim mi mehmet bey
sadece doc blue 500ml sıvı sipariş ettim. Sibop bi arkadaşta varmış onu takıcaz. Bakalım işlem sağlıklı bir şekilde tamamlanırsa buraya bi fotoğraf atarım inşallah. Daha az patlaklı günlere merhaba demek istiyorum artık.

Son düzenleme:
2017 den itibaren Schwalbe Tire Booster ile basınçlı hava, 2018 den bu yana ise Stan's fiyatları çok yüksek olduğu için Schwalbe Doc Blue ile tubeless sıvı sorunumu çözdüm. Her iki ürünün de performansından memnunum.

Geri