Scudo Sports

Tubeless lastik niye?

Bir şey soracağım, altı ayda bir ya da yılda, iki yılda bir sıvı yenilenecek markaya göre fakat, eski sıvı kuruyor mu? ya da lastiğin içi temizleniyor mu? üstüne devam mı ediliyor?
Ben 6 ayda bir kere temizlemeden sıvı basıyorum. Zaten lastikler 1 - 1.5 yılda bir değiştirdiğim için kuruma konusunu hiç dert etmedim ve evet lastik içinde kuruyor ve uzun süre lastik değiştirilmediğinde lastik ağırlığına dezavantajı olacaktır ama başka bir eksisi olmaz sanırım.. Bir de her lastik değiştirdiğimde jant bandını da değiştiriyorum. Tubeless Ready yerine tubeless (mavic ust gibi) jantlar daha tercih edilebilir bence. Hem de jant başları iç çeperde değil hem de band gereksinimi yok.

Scudo
Evet ben de ağırlık açısından düşünmüştüm, bisikletin üzerinde geldi, giant content ar 1 , tubeless ready değil yani, jantın yanakları çok enli, büyük ihtimalle jant başları içinde dediğiniz gibi
Ben yanıma bir yedek iç lastik alayım en iyisi, çünkü yanıma yama seti alsamda şişirmesi sorun, normal pompa ile şişmiyor sanırım

Ben yanıma bir yedek iç lastik alayım en iyisi, çünkü yanıma yama seti alsam da şişirmesi sorun, normal pompa ile şişmiyor sanırım

İç lastik yedekte olsun, sıvının kapatamayacağı bir durum olursa diye, ki olma ihtimali var.

Benzinliklerdeki hava pompasında patlak lastik düğmesi var göstergede, onunla şişiyor, ani ve tam güç hava veriyor o düğmeye basınca.

İç lastik yedekte olsun, sıvının kapatamayacağı bir durum olursa diye, ki olma ihtimali var.

Benzinliklerdeki hava pompasında patlak lastik düğmesi var göstergede, onunla şişiyor, ani ve tam güç hava veriyor o düğmeye basınca.
Evet doğru, her ihtimale karşı bulundurmak gerekir

Sıvı patlağı gideremediği zamanlarda iç lastik iyi oluyor ancak şöyle bir problem oluyor: sıvı hafif yapışkan ve kaydırmaz bir hal alıyor ve iç lastik lastik içine doğru, düzgün oturmuyor ve şişirildiğinde jantın tüm akordu kayıyor. Ben ufak bir seyahat şişesinde sabunlu su taşıyorum. İç lastiği takmadan önce hem iç lastiği hem de lastiğin iç duvarını su ile ıslatıyorum ve iç lastik yapışmadığı için akord sorunu olmadan işimi görüyorum. Bugüne kadar 2 kere iç lastik gerekti ki ikisinde de 1cm kadar yarık vardı ve 2. seferde su yanımda vardı hoplama zıplama olmadan eve varmıştım. Uzun yolda yanınızda olsun derim.

Anladım, değerli bilgiler için çok teşekkür ederim, mutlaka bulundururum artık, genelde bizim patlaklar cam, tel ya da diken kaynaklı küçük galiba, tubeless sıvılarda 3mm ye kadar diyor kurtarır sanırım

yaklaşık 2 senedir mavic tubeless jant kullanıyorum. 10bin km civarı oldu. Mavic yksion 2 lastikleri 8000 km sonra, vittaria pro lastikler ile değiştirdim. Sıfır patlak ile devam ediyorum. 6 ayda bir lastiği tamamen temizleyip sıvısını yeniliyorum. Sıvı eskidikçe sibopunda çevresinde donmaya başlıyor. Hava basmakta zorlanıyorum ama komple söküp temizledikten sonra normale dönüyor.

Anladım o zaman çok mantıklı maşallah diyeyim, yanınızda tedbir olarak ne bulunduruyorsunuz? merak ettim

(link)
Bunu aldım iç lastikte kullanmak için. Kullanan var mı ? Bir bisikletimde tubeless var çok memnunum sıfır patlak. Arada bakıyorum lastiğin üstünde sıvı görünüyor. Demek ki patlıyor ve sıvı işini yapıyor diye düşünerek diğer bisikletin iç lastikleri için bunu aldım. Patlayınca tamir için veya patlak önleyici sıvı olarak kullanılabiliyor yazıyor. Zaten aldım ama içine mi doldurayım yanımda mı taşıyayım bilemedim. Fikri olan?

• Beğen
Tepkiler: wolverin
Ben 28 mm Durano DD'lere biraz fazla güvenip bozuk köy yollarına da dalıyorum, o yüzden çift yedek, soğuk yama, get vs. taşıyorum yanımda, dağ başında zor bulurlar beni yardım istersem :)

IMG_4811.JPG

IMG_4365.JPG

Dosyalar

• IMG_4894.JPG
    IMG_4894.JPG
    283,7 KB · Okunma: 37
Siboplardaki sıvı katılaşmasını temizlemek için aseton çok iyi az aseton içinde sibop başını 1 dakika bekletip hafif sallayarak kolayca temizleyebilirsiniz hem de sibop başı ve contasına zarar vermeden.

• Beğen
Sıvılar sanırım su bazlı, yani su ile temizlenmesi gerekir yalnız, kuruyunca çözemez büyük ihtimalle

(link)
Bunu aldım iç lastikte kullanmak için. Kullanan var mı ? Bir bisikletimde tubeless var çok memnunum sıfır patlak. Arada bakıyorum lastiğin üstünde sıvı görünüyor. Demek ki patlıyor ve sıvı işini yapıyor diye düşünerek diğer bisikletin iç lastikleri için bunu aldım. Patlayınca tamir için veya patlak önleyici sıvı olarak kullanılabiliyor yazıyor. Zaten aldım ama içine mi doldurayım yanımda mı taşıyayım bilemedim. Fikri olan?
Kendime cevap : almayın aldırmayın efendim. Lastik patladı test ettim tövbe ettim. Yedek iç lastik ve co2 kurtardı beni

Yani vittoria markasından mı memnun olmadınız?
Ek olarak şu anda satışta olan patlak sıvısı ne önerirsiniz?

genelleme yapmak doğru olmaz bence, Vittoria sıvısını mavic lastiklerimle kullandım 8bin km hiç bir sorun yaşamadım. şimdi de arkadaştan aldığın no name bi sıvı kullanıyorum, vittoria lastikler ile herhalde 2-3 bin km oldu sıfır patlak.
sağlam bi kesikte lastikte, sıvıda hiç bir işe yaramaz...
Her sürüşümde lastik havalarını tavsiye edilen değerlere tamamlarım.

• Beğen
Kendime cevap : almayın aldırmayın efendim. Lastik patladı test ettim tövbe ettim. Yedek iç lastik ve co2 kurtardı beni
Bende 20 tl lık birşey var bunlar gibi hiç sorun yasamasım tek seferde 3 diken bile çıkardım :D

Ben patladıktan sonra iç lastikte denedim işe yaramadı. Siboba takıp basması çok zor zaten, bastıktan sonra yayılsın diye çevirdim salladım ama etkisi olmadı. Evde lastiğe suda baktım çok küçük bir delik hava kaçıran yer. Onu da kapatmazsa neyi kapatacak.
Patlamadan önce önleyici olarak kullansaydım tubeless deki gibi işiniyapabilirdi belki bilemiyorum. Diğer bisikletin tubeless lara serviste ekliyorlar markasını bile bilmiyorum ama hiç patlak yaşamadım.Yer yer lastiklerin dışında sızıntı görüyorum ama patlaktan mı yoksa iç lastik olmadığı için lastiğin katmanların arasından sızıntı mı yapıyor bilmiyorum

Bende 10 eylülde tubelesse geçiş yaptım ama bugün jant telim kırıldı diye aklıma 1 soru takıldı bu tubeless şeridi sökersek tekrar kullanabilir miyim diye başka 1 sorumda benim haricimde araba subabı taktırdım. Benden başka aynı olan var mı?

Geri