Scudo Sports

TRT ayıp etti!

ünlü bir dutbolcu gelse gazetelerin hemen hemen her sayfasında o transfer hakkında yorumlar ve bilgiler vardır.peki federasyon ülkemizde bisiklet sporunu yaygınlaştırmak için uğraşırken nasıl oluyorda basın bu kadar umursamaz oluyor,benim anlamadığım da bu.bizim sporcularımızla röpörtaj yapmamış olabilirler,vardır elbet bir nedenleri ama önemli olan ülkemizde bu sporun ilgi görmesini sağlayacak çabalar göstermektir.

Scudo
yapılan yorumların çoğuna katılıyorum. TRT nin bu süreçte bazı eksiklikleri olabilir, ama disiplin olarak MTB daha yeni yeni ivme kazandı ülkemizde,spikerlerin anlatımı bu bakımdan yeterli teknik düzeyde olmayabilir. (Herhalde İlker Yasin bir futbol maçını daha iyi anlatırdı.) .Hatırlayanlar bilir, Kenan Onuk TRT de iken yaptığı sunumlarla biz dünyada atletizm diye bir şey olduğunu anladık çocukken...Spikerin sunum yaptığı spor dalında bilgi sahibi olması izleyicilerin de o spora bakışını olumlu yönde etkiliyebiliyor.
Şİmdi de dikkat edin bazı spikerler belli disiplinlerde bilgi sahibi ve müsabaka esnasında aydınlatıcı bilgiler alabiliyorsunuz.(ben eskrim,yüzme, jimnastik gibi yarışmalardaki bazı anlatımlarda görüyorum bunu.)
Ben önümüzdeki süreçte TRT içinde de bisiklette teknik olarak bilgi sahibi spikerlerin gelişeceğini düşünüyorum,zira bisiklet branşı da gelişiyor ülkemizde.

Yorumlardan anlaşılıyor ki herkes aynı dertten muzdarip.

Ülkemizde sadece bisiklet, spor değil, sosyal konular, bilim vs her alanda medyada herşeyi idare eden "reyting" mantığı. Yani topluma bilgi, haber verilirken mutlaka heyecan katma, gerekirse haberi çarpıtma, meşhur olana, gözde olana söz hakkı verme mantığı var. Bunu bizzat mesleğim gereği basın ile zaman zaman içiçe olmamdan dolayı çok iyi biliyorum. Yani patronlar görüntüleri veya haberleri böyle istiyor, sansasyonel bir başlık olmadıkça haber olmuyor ülkemizde. Örnek bile verilmez ama düşünün bu MTB şampiyonasında büyük bir kaza olsaydı, dramatik sahneler olsaydı ya da olağanüstü birşeyler olsaydı bakın TV'lere gazetelere baş sayfalarda ilk haberlerde nasıl ballandıra ballandıra anlatılıyor. Bu mantığı ben şahsen anlayamıyorum.

MTB şampiyonasında TRT gerçekten ekibi ile çok büyük bir iş yaptı, eksikleri olacaktır, olmuştur ama çoğunuzun dediği gibi yerel basın dışında bilinen büyük basından olaya hiç ilgi gösterilmemesi daha da büyük ayıp, medyayı yönlendiren basın ve yayın organlarında bu olayın yeralmaması gerçekten yazık.

İnşallah böyle böyle basınımız dengeli bir şekilde haber vermeye başlayacak, "futbol" dışında başka spor dallarının da olduğu, bunlarda mücadele eden Türk gençlerinin de olduğunu farkedecektir diye umuyorum.

Saygılarımla

Bencede haklısınız daha çok konuşulan parkur nasıldı organizasyon nasıldı,işte 19 kamera ile çkim vs ,hiç bilal den laf edilmedi,ben 24. sırada olduğunu duydum br ara o kadar bence bu tip eksiklikler vardı

@HaliliOzturk
ne ben ne Bilal ne de bir başka Türk sporcuya birkaç saniyeligine bile mikrofon uzatılmadı bu organizasyonda. yarış günleri öncesinde yaptığımız toplantılarda bu konuda heyecanlıydık ve hemen yarış sonrası olabilecek bir röportaj için az çok neler söyleyeceğimizi toparlamiştik. ancak bu konu Trt nin acemiligine kurban oldu diye düşünüyorum. benim beklentilerimin çok üstünde bir çekim ve yayın gerçekleştirdiler, böyle bir detay belki atlanmamalıydı ama atlandı. bir dahaki sefer daha iyi olur, eminim.

@aybarssurucu

ben 5. turumu bitirirken Hermida 6. turunu bitirmeye gidiyordu. parkurun sonundaki dik çıkışı yaparken arkamda gözüktü, son zirvede RedBull çadırının altından geçerken saga geçip yol verdim. muhtemel bir son sprinte bir an bile engel olmak istemiyordum, gerçi adam zaten rahat geliyormuş. oradan sonra aşağı beraber indik. o merdivenleri geçip devam etti, ben %80 masasında durduruldum. Absalon da geçtikten sonra ara sokaklardan finiş bölgesine geldim. ilk 5-10 geçerken ben oradaydım. bir ara Trt muhabiri ile yanyana geçiştik, merhabalaşarak. herhalde yayın akışından bir Türk sporcu ile röportaja yer ayırmamışlardı.

dediğim gibi bir daha böyle bir organizasyon olursa bu konunun atlanmayacağına eminim. o kadar güzel bir yayın gerçekleştirdiler, birkaç noktası da eksik olsun.

valla onu bunu bırakında trt nasıl olduda bisiklet sporu için böle bi iyilik yaptı anlayamadım bile türk sporcular ile röportajlara bende hiç rastlamadım 19 kamera varmıs ama hep yabancılar göründü neyse bunada şükür

ama yol yarısları neden gösterilmiyor asıl ona yanıyorum

Merak ediyorum, yerli basının ilgi göstermemesinden yakınan arkadaşlarımızın kaçı, bir bisikletçi olarak, Türkiye Bisiklet Tarihine geçen organizasyonu izlemeye geldiler?

İşte soru burada hadi yanıtlayın bakalım?

Ya da kaçımız birbirimize, yurtdışındaki eş dost hısım akrabaya bunu duyurduk?

Bizim fabrikada hayatında bisiklete binmemiş yarış seyretmemiş arkadaşlara yayın denk gelmiş; soluksuz izlemişler.

Muammer senden de alçakgönüllü efendi bir sporcu diye bahsettiler haberin ola :)

Belki çok lokal bir çalışma oldu ama biz burada mesajla ve telefonla zinciri kurduk. Her starttan önce bilgi, zincire ulaştırıldı.Muğla dışındaki ilgili arkadaşlarıma mümkün olduğunca haber verdim.
Eminim Kapadokya ya gelmek orada olmak bütün bisikletçi dostlarımın özlemi olmuştur ancak, nesnel koşulları atlamamak gerekiyor... Birçoğumuz farklı sektörlerde çalışıyor ve bu sektörlerden bazıları hafta sonları da mesai gerektiriyor, evli-bebekli veya çocuklu olanlarımız var (bu durum değil il dışına çıkmayı bazen antrenman yapmayı bile engelleyebiliyor.):(
İşte bu gibi nedenlerden dolayı, Türkiyedeki sahibinin sesi magazin basınını ya da TRT nin disipline dönük teknik yetersizliğini eleştirebilme hakkı elde etmek için mutlaka yarış alanında olmak gerekmiyor diye düşünüyorum.
Son not; bu sayfadan TRT nin aldığı olumlu-olumsuz eleştiriler tek kamu yayıncısı olan TRT yi yüceltir...:)

@mystery of altarAltan bey, kendimle ilgili bir ayrıntı vermek istiyorum. Evliyim, iki cocuğum var. Ürgüp'te ikamet ettiğim halde yarışma organizasyonu sırasında 20 gün Göreme'de otelde konakladım. Bu süre boyunca cocuklarımı 2 kez görebildim. Bu kısa periyodu bir kenara bırakalım, Nisan 2006'da Avrupa Bisiklet Birliği yetkilileri Kapadokya'yı onayladıklarında ilk hareketim burada iş bulup ailemi, evimi taşımak oldu. Doğal olarak profesyonel mesleğimi de bir kenara bırakıp tamamen farklı bir sektörde çalışmaya başlamış oldum. Tek amacım yapılacak Avrupa Şampiyonasına elimden gelen en büyük katkıyı verebilmekti.

Kısaca, yapmak istediklerimiz için göze alabileceklerimiz tamamen ne kadar istediğimiz ile alakalı. Gel(e)meyenlerin terazisinde Avrupa Şampiyonası ağır basmamış olacakki burada değildiler.

Aramızda, Avrupa Şampiyonası yapıldığı için en mutlu olanlardan biri ben olmalıyım. 20 gün kala zor şartlar altında oluşturduğum parkur Dünyanın önde gelen sporcuları ve antrenörleri tarafından çok beğenildi. İçinde bulunduğum organizasyon UCI Başkanı tarafından bizzat görüşmemde tarafıma "Dünya Şampiyonasını hak ediyorsunuz" olarak değerlendirildi. Şu anda internet üzerinde, önümüzdeki ay bir çok önde gelen bisiklet dergisinde haberler yayınlanacak. Bunların hepsi birlikte çalıştığım ekibin ve bize güvenen Başkan Emin Müftüoğlu sayesinde. Hepimiz şampiyonanın başarılı olmasını istedik ve buradaydık.

Gürol bey, söylediklerinize katılmakla beraber,kendi adıma 200 nabız bile abansam :) oraya gelemeyecek durumda olduğumu belirtmek isterim. Ama bir dahaki kapadokya organizasyonunda-söz vermeyeyim ama-her türlü asistanlık görevlerinde sizlere yardımcı olmak üzere orada olmak bana mutluluk verecektir.Candede ile birlikte parkur içinde çalıları kestiğiniz bağ makasından bir tane de bana vermeniz şartıyla...

• Beğen
Tepkiler: candede
Ben gelmeyi çok istiyordum fakat triathlon balkan şampiyonası ile aynı tarihe denk geldi. Hatta rapor alıp yarışa girmemeyi ürgüpe gelmeyi bile düşündüm . gerçekten çok büyük ve çük güzel bir organizasyondu. TRT de bence üstüne düşen görevi fazlası ile yaptı. Bütün yarışı canlı olarak verdiler. Ufak tefek ayrıntıları konuşmaya da çok fazla gerek olduğunu zannetmiyorum. Triathlon un T sinde bahsetmiyorlar. Bence eleştirmeyi bırakında bu yayının tadını çıkartın.Türkiyede çok fazla spor organizasyonu böyle bir yayına hasret...

Değerli Dostlar,
Bugün 21.07.2007 Saat 19:00'da ve yarın 22.07.2007 saat 19:40 'da TRT 3 de Avrupa şampiyonası tekrar yayınlanacak.

İlgililerin bilgisine,

bilği için teşekkürler ama yeni bir başlık açsak daha güzel olur buraya herkez girmeyebilir.

@spokesman

bilgi için teşekkürler.

@nuriaktürk

halledeyim;)

yarış günü federasyon başkanı müftüoğlununda dediği gibi biz buraya tüm yerel ulusal ve uluslararası basını davet ettik. bisiklet federasyonu ve bu yarışla ilgili emeği gecen herkes bunun milli bir dava olarak gördüklerini söylediler ama bizim ülkemizde sporun %90 nını futbol %5 ninin basketbol ve geriye kalan dağılımın da diğer branşlarda younlaşması ülkece bu olayın farkında olmamamızdan kaynaklanıyor insanlara göre bisiklet sadece binip gezebileceğin bi araç fazlasının yapılamayacağını düşünüyoruz toplumca

kendimden biliyorum 4 sene yarı amatör bisiklet sporuyla ugraştım yerel basında yaptığımız çabaların hiç biri yer almadı komik olan bizim onlara haber götürmeniz onların gelip haber alması değil di

insanlar hala kim kimi transfer etmiş kaç para almış şampiyon olurmuyuz derdindeler offff çok şey kaybediyoruz kimselerin haberi bile yok bisiklet magazin dergilerinin çoğu yarış fotolarını ve makalelerini önümüzdeki ay yayınlayacaklar bizde gazete küpürlerinin kıyısında bile haber olmadan yarışı umarım alnımızın akıyla yapıp bitirmemiz olmuştur.

• Beğen
Tepkiler: Pelin
evet bencede trt ayıp etti bence biraz daha milliyettçi olmaları lazımdı ve kendi evinde yapılan bi yarışta tabiki de türk sporcuları tutmaları lazımdı

Geri