Yorumlardan anlaşılıyor ki herkes aynı dertten muzdarip.
Ülkemizde sadece bisiklet, spor değil, sosyal konular, bilim vs her alanda medyada herşeyi idare eden "reyting" mantığı. Yani topluma bilgi, haber verilirken mutlaka heyecan katma, gerekirse haberi çarpıtma, meşhur olana, gözde olana söz hakkı verme mantığı var. Bunu bizzat mesleğim gereği basın ile zaman zaman içiçe olmamdan dolayı çok iyi biliyorum. Yani patronlar görüntüleri veya haberleri böyle istiyor, sansasyonel bir başlık olmadıkça haber olmuyor ülkemizde. Örnek bile verilmez ama düşünün bu MTB şampiyonasında büyük bir kaza olsaydı, dramatik sahneler olsaydı ya da olağanüstü birşeyler olsaydı bakın TV'lere gazetelere baş sayfalarda ilk haberlerde nasıl ballandıra ballandıra anlatılıyor. Bu mantığı ben şahsen anlayamıyorum.
MTB şampiyonasında TRT gerçekten ekibi ile çok büyük bir iş yaptı, eksikleri olacaktır, olmuştur ama çoğunuzun dediği gibi yerel basın dışında bilinen büyük basından olaya hiç ilgi gösterilmemesi daha da büyük ayıp, medyayı yönlendiren basın ve yayın organlarında bu olayın yeralmaması gerçekten yazık.
İnşallah böyle böyle basınımız dengeli bir şekilde haber vermeye başlayacak, "futbol" dışında başka spor dallarının da olduğu, bunlarda mücadele eden Türk gençlerinin de olduğunu farkedecektir diye umuyorum.
Saygılarımla