Scudo Sports

İnceleme Triban RC500 - Adventure/Gravel bisiklet üzerine bir inceleme

Zor bir sorum var. Ön kaliper kolunun yerinden çıktığından bahsetmiştim. Şu an bisikletim serviste, yeni ön kaliper gelmesini bekliyor. Ben bu arada ikinci el TRP Spyre set aldım ve orijinal yerine onu takmaları için Decahlon'a bıraktım. Ancak bugün beni aradılar ve TRP ön kaliperi yerine takamadıklarını söylediler (arkayı denememişler). Benim araştırmama göre TRP ön kaliper mevcut adaptörüyle, TRP arka kaliper de direkt olarak monte edilebilmeli. Bu konuda yardımcı olabilecek olan var mı?

Aşağıdaki resimler RC500'ün orijinal ön ve arka kaliperleri.
281139 dosyayı görüntüle
281140 dosyayı görüntüle

Bu da TRP'nin sitesinden mounting şeması:
281141 dosyayı görüntüle
dostum linkte ki triban rc520 de trp disk frenler mevcut. trp kaliperlerin bu modele nasıl monte edileceği hakkında bilgi verebilir .
servisteki arkadaşlara gösterebilirsiniz

(link)

Scudo
dostum linkte ki triban rc520 de trp disk frenler mevcut. trp kaliperlerin bu modele nasıl monte edileceği hakkında bilgi verebilir .
servisteki arkadaşlara gösterebilirsiniz

(link)
Aynen, %100 aynı montaj şekli ve kadro gibi görünüyor. RC 520 ve TRP HY/RD frenlerden de bahsettim ama yine de yapamadıklarını söylediler. Bisiklet yanımda olmadığı için kesin konuşamıyorum ama yapılabilmesi gerekir değil mi?

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Aynen, %100 aynı montaj şekli ve kadro gibi görünüyor. RC 520 ve TRP HY/RD frenlerden de bahsettim ama yine de yapamadıklarını söylediler. Bisiklet yanımda olmadığı için kesin konuşamıyorum ama yapılabilmesi gerekir değil mi?
Aynen dostum . rc500 ile rc520 aynı kadro ve maşalar . grup setleri farklı olduğu için model kodları farklı . bence decathlon daki arkadaşlara bu bisikletin resimlerini paylaş .

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
Aynen dostum . rc500 ile rc520 aynı kadro ve maşalar . grup setleri farklı olduğu için model kodları farklı . bence decathlon daki arkadaşlara bu bisikletin resimlerini paylaş .
Çok teşekkürler. Yarın uğrayacaktım zaten, bir gösteririm. Kaçırdığım bir şey var sanıp kafayı yiyecektim. Birinin doğrulaması iyi geldi :)

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Yeni alan arkadaşlara hayırlı olsun, uzun süredir takip ettiğim bir bisiklet ama M kadro bir türlü stoklara girmedi. Beklemedeyim.

• Beğen
Tepkiler: Ebabil
İnternette stok yokken mağazaya gidip depoda varsa getirtin demiştim. Haber vereceğiz dediler. Ben haber beklerken mail geldi stoğa girdi diye ve hemen sipariş geçtim. Taksit ile aldım. Aradan birkaç gün vakit geçti ve bugün teslimat görünüyordu. Ben başka bir ihtiyaç için decathlon mağazasında gezerken bisikleti tesadüf eseri atölyede gördüm. İlgililerle konuşup, mağazanın benim için depodan talep ettiği bisiklet olduğunu öğrendim ve hiçbir sıkıntısı yoktu. Ancak online aldığım için mağazadaki o bisikleti alamıyordum. Biraz vakit geçtikten sonra online alışverişim için beni aradılar ve aldığım bisikletin hasarlı olduğunu, stokta da devamının olmadığını, paramı iade edeceklerini söylediler. Çıldırmamak elde değil. 7500 lira karttan geçtim ve taksitle aldığım için iadesi de taksitle olacakmış. Öte yandan mağazadaki bisikleti almak için ekstra bir 7500 liram da olmadığını belirttim. Benim için bekleteceklerini söyledi yetkili arkadaş. Tamamen insiyatif alarak. Nasıl olduysa herkesle telefonda kavga ettikten sonra 2-7 iş günü içinde ilk taksiti yatıracağız dedikleri 7500 liralık tutar yarım saat sonra tekrar iade edilmişti. Sonunda gittim mağazadaki sağlam bisikleti aldım. Tabiri caizse doğum gibi bir hadiseydi. Süreç sancılı geçti ama sonunda mutlu sonu yakaladım...

Taytlı kullanımda seleden memnun musunuz? Değiştirenler ne tarz değişiklikler yaptılar acaba?

Şimdilik kullanıyorum ama kendi selesi 60-70 km üzeri sürüşlerde rahatsızlık veriyor.
Eski bisikletimde kullandığım Selle Royal'in şu selesini takıyorum yazın uzun sürüşlerde.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Bence bu bisikletin en kötü donanımı bu diyebilirim. Beni inanılmaz rahatsız ediyor. İlk fırsatta değiştireceğim.
1cm daha geniş olsaydı çok iyi olurdu. Zaten çok rahat değil ama taytla 4 saat sonrasında iyice rahatsız ediyor. 14 cm uygun açıyı karşılayacak bir sele bakıyorum.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Herkese İyi akşamlar. RC 500 almakta kararsızdım, hali hazırda şehir bisikletim var ve işe gidip gelmede kullanmaya 1 ay önce başlamıştım.
Bisikletimden de (Trek Fx 7.0) memnunum.
Evde iki bisiklet çokmu olur? balkonda yer kaplarmı? aynı anda iki bisiklete binemeyeceğim için israf olurmu? gibi kafam da sorular vardı.
Arada bir Decathlon un stoğuna bakıyordum, bana uygun olan S beden salı günü sabah 6 adet vardı.
Aynı gün akşam baktım stokta sadece 1 adet kalmıştı.
RC500 ün fiyatı nasıl olsa uygun ikisinide sırayla kullanırım hangisini daha çok beğenirsem diğerini satarım düşüncesiyle hemen sipariş verdim.
İlk yol bisikletim olacak. Henüz adresime kargo gelmedi. Kullanınca tecrübe ve hissettiklerimi paylaşmayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Herkese İyi akşamlar. RC 500 almakta kararsızdım, hali hazırda şehir bisikletim var ve işe gidip gelmede kullanmaya 1 ay önce başlamıştım.
Evde iki bisiklet çokmu olur? balkonda yer kaplarmı? aynı anda iki bisiklete binemeyeceğim için israf olurmu? gibi kafam da sorular vardı.
Arada bir Decathlon un stoğuna bakıyordum, bana uygun olan S beden salı günü sabah 6 adet vardı.
RC500 ün fiyatı nasıl olsa uygun ikisinide sırayla kullanırım hangisini daha çok beğenirsem diğerini satarım düşüncesiyle hemen sipariş verdim.
İlk yol bisikletim olacak. Henüz adresime kargo gelmedi. Kullanınca tecrübe ve hissettiklerimi paylaşmayı düşünüyorum.
Hayırlı olsun diyelim o halde :)

• Beğen
Tepkiler: Ebabil
Ne zaman sparis geçtiniz, benimkini gonderemiyorlar, iptal edecekler.

• İnanılmaz
Tepkiler: Cemal Ç.
Merhabalar benim sol pedalım kırıldı bisikletle gelen pedallar takılı idi ne önerirsiniz. şimdiden teşekkürler :)

Merhabalar benim sol pedalım kırıldı bisikletle gelen pedallar takılı idi ne önerirsiniz. şimdiden teşekkürler :)
Kilitli pedal öneririm.
Mümkünse spd-sl olsun. Bir de ayakkabı.

• Beğen
Tepkiler: ssafak
Ne zaman sparis geçtiniz, benimkini gonderemiyorlar, iptal edecekler.
18 ocak salı akşam saat 19;00 gibi sipariş geçtim. Kargo bugün geldi, sms geldi
işyeri kapalı olduğu için pazartesi teslim alacağım
Yeni alan arkadaşlara hayırlı olsun, uzun süredir takip ettiğim bir bisiklet ama M kadro bir türlü stoklara girmedi. Beklemedeyim.
Decathlon un Ankara metromall avm mağazasında stokta 1 adet M bedenRC500 bulunmakta.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: kyucel
18 ocak salı akşam saat 19;00 gibi sipariş geçtim. Kargo bugün geldi, sms geldi
işyeri kapalı olduğu için pazartesi teslim alacağım

Decathlon un Ankara metromall avm mağazasında stokta 1 adet M bedenRC500 bulunmakta.
Aradım stok bilgisinin yanlış olduğunu söylediler ve de uzun süredir böyle.

decathlona ne zaman bisiklet gelecek acaba .. rc500 ve rc520 .. önceki senelerden tecrübesi olan var mıdır? yoksa bu hastalık yüzünden mi stoklar böyle

decathlona ne zaman bisiklet gelecek acaba .. rc500 ve rc520 .. önceki senelerden tecrübesi olan var mıdır? yoksa bu hastalık yüzünden mi stoklar böyle
Decathlonda heralde fiyat güncellemesi olacak. Çünkü çoğu ürün gidiyor geri gelmiyor bende alacaklarımın hepsi gelsin derken yarısı daha gitti stoklardan :D bazısında fiyatı indirmişler diye sevinirken bi bakıyorum stok bitmiş

Geri