Scudo Sports

İnceleme Triban RC500 - Adventure/Gravel bisiklet üzerine bir inceleme

triban yazısını görünce sanki böyle avrupa devletlerinde gibi bi his veriyor ama türkiyedesin :D. benim bisan bildiğin bisan. :D
Sakın yanlış anlaşılmasın. Bana da Triban denilince fonetiksel olarak "gariban" çağrışımı geliyor. :ssrtcbya: Söylüyorum Triban'a bak. (Garibana bak.) Triban aldım(Gariban aldım) Tribanım bozuldu(Garibanım bozuldu) @Cemal Ç. Triban'a biner(Cemal Garibana biner) Hiç öyle güçlü Avrupa hissi falan uyanmıyor bende. Avrupa'nın garibanı gibi.:krsn:

Scudo
aslında
Sakın yanlış anlaşılmasın. Bana da Triban denilince fonetiksel olarak "gariban" çağrışımı geliyor. :ssrtcbya: Söylüyorum Triban'a bak. (Garibana bak.) Triban aldım(Gariban aldım) Tribanım bozuldu(Garibanım bozuldu) @Cemal Ç. Triban'a biner(Cemal Garibana biner) Hiç öyle güçlü Avrupa hissi falan uyanmıyor bende. Avrupa'nın garibanı gibi.:krsn:
Katılıyorum dostum. Allahtan yerli firmalarla birlikte peugeot ve Decathlon da var . yoksa bisiklet alıp binmek daha maliyetli olurdu. İkisi de Fransanin Bisanı ve Kronu gibi .
iyi ki varlar . yoksa yerli firmaların fiyatları frenlenmezdi.
bu arada biz deki peugeot lar ile Fransa'daki kiler tamamen farklı .
bir de Fransa decathlon daki triban ürün gamında ki çeşitliliğe bir baksanız hayran kalırsınız . bizde triban riverside felan filan .
örnek olsun diye bizde olmayan bir kaç ürünün linkini atıyorum

(link)
keşke bunu getirseler de bizdeki carraro crt nin fiyatı alıp başını gitmese

(link)

EDR AF Ultegra Road Bike - White/Black
Bu Fransa'da 1400 € yahu, daha ucuz yani.
(link)

Türkiye'de olsa çok daha ucuz gibi olur.
İngiltere'den almayın. £ fazla değerli! olduğundan çok pahalıya geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Teşekkürler, decathlon ile görüştüm bugün, kurulumu kendiniz yapabilirsiniz dediler 👍

Şöyle açıklayayım; "Tiriban" diye okuyunca alt seviye bisikletler anlaşılıyor. "Tıraybın" diye okumak lazım ki en az orta sınıfa atlasın. Günümüz şartlarında çok sayılmaz ama ben RC500'e 7500 lira vermişim. Tiriban diye okutmam! Tıraybın diyeceksiniz!

Ben de bugün S bedenden sipariş geçerek aranıza katıldım. Garanti için Decathlon'a mı kurdurmam lazım yoksa kendim kursam sıkıntı oluşturmaz mı?
Avcılar Decathlon da hallettir Başkan. Araç yoksa yardımcı olurum.👍

Şöyle açıklayayım; "Tiriban" diye okuyunca alt seviye bisikletler anlaşılıyor. "Tıraybın" diye okumak lazım ki en az orta sınıfa atlasın. Günümüz şartlarında çok sayılmaz ama ben RC500'e 7500 lira vermişim. Tiriban diye okutmam! Tıraybın diyeceksiniz!
Böyle de düşününce "majesteleri" demem lazım. :ssrtcbya:

Ulen memleketi ne hâle getirdiler. Sora setli Triban için bile bir asgarî ücretli iki ay çalışmak zorunda. 7500 liraya sora setli makine alıyoruz. 2015'te sıfır Salcano xrs 040 sora 1300 liradan satılıyordu. Hatta bi ara satamadılar acayip bir kampanya yapıp 1000 lira fiyat koyup ellerindekileri bitirmiştiler. Nereden nereye?!!!!!

Yalnız google amcaya sordum Fransızca okunuşu tam da yazıldığı gibi Triban imiş. Sayın @Cemal Ç. daha iyi bilir ama olmadı galiba sizin orta sınıf işi. :D Benim Bisan'a da Baysen demiyoruz nasılsa, her türlü Bisan(ayiye gidip geleyim) bisikleti.

bisikleti aldığımdan beri yaklaşık 130 km yol yaptım; rc500, eski bisikletim karbon kadro ultegra setli peugeot r11’den 2 kg daha ağır olmasına rağmen yokuşları daha hızlı tırmandım. zaten strava’da çoğu yerde pr yapmışım. ben çok konforlu buldum. daha önceki bisikletimde yaşadığım dirsek ağrısı, diz ağrısı çok zorlamama rağmen hiç olmadı. bisikleti şiddetle tavsiye etmekle beraber lastiklerinin ıslak yolda hiç güven vermediğini belirtmeliyim. hele çamurlu olabilecek bir rotada sürülecekse bence kesinlikle daha kalın bir lastik alıp takılmalı. ben aşağıda 28lik lastikle çamurlu olabilecek köy yolları rotasında sürmek gibi bir amatörlüğümün sonucunu paylaşayım da belki faydası dokunur:)

benim gibi ateşe dokunup da “lan bu sıcakmış gerçekten” dememeli.
66AF2184-AE2F-4D59-9103-274A6A8E4FB1.jpeg

Geçmiş olsun, aynakol oranları farklı olabilir mi yokuş meselesinde?

• Beğen
Tepkiler: Efe ÇEPEL
Geçmiş olsun, aynakol oranları farklı olabilir mi yokuş meselesinde?

eskisi 52/36 - 11-32’ idi. bu, 50/34 - 11/32 oranlarında. bence oranla alakalı olsa iki diş farkından dolayı daha yavaş tırmanmam gerekirdi. bence önceki bisikletin kadrosu büyük geldiği için gücümü tam aktaramıyordum, bunda daha hakim hissediyorum, ağrı sızı olmadığı için de abanabiliyorum.

@Efe ÇEPEL çok geçmiş olsun. Evet o lastiklerle ıslakta fazladan dikkatli olmak lazım. Ben lastik havalarını minimum seviyeye düşürüyorum yağmur çamurda.

• Beğen
@erhan erhan teşekkür ederim. düşük psi olayı mantıklı ama ben bir çift 33-35 kalınlığında lastik almayı planlıyorum, kışın da sürmeyi sevdiğim için en azından nisan-mayısa kadar onları takarım, kar-çamur-yağmur demeden her yola dalarım.

Ben de ıslak zemine uygun lastik peşindeyim.. biraz dolar düştüğü anda wiggle'dan kış lastiği sipariş edicem.

• Beğen
1-) chaoyang gravel lastik - çifti 260 tl
bu lastik iyi midir hiçbir fikrim yok, internette geri dönüş bulamadım. fiyatı çok uygun fakat 38’lik bizim bisikletlere maks 36 denmiş, uyar mı, bilmem.

(link)

2-) schwalbe g-one 700x35 - çifti 1100 tl.
bu lastik instagram’da gördüğümüz hemen hemen tüm gravelcilerin kullandığı, kendini kanıtlamış, bütün yorumların olumlu olduğu bir lastik. ama pahalı. (hiçbir şey sağlıktan, güvenlikten önemli değil diyip alabilirim, sonuçta bisiklette en önemli parça lastikler.)

(link)

3-) rubena sky scylla - çifti 400 lira. bunla ilgili de bir geri dönüş bulamadım. lastik yapı itibariyle diğerlerinden farklı. cyclecross lastiği olarak geçiyor. tamamen fiyatından dolayı daha iyi olabilir diye düşünüyorum.

(link)

açıkçası çok da farklı bir seçenek bulamadım, bu üçünden birini alacağım herhalde.

• Beğen
Tepkiler: templeos ve MakRo
bisikleti aldığımdan beri yaklaşık 130 km yol yaptım; rc500, eski bisikletim karbon kadro ultegra setli peugeot r11’den 2 kg daha ağır olmasına rağmen yokuşları daha hızlı tırmandım. zaten strava’da çoğu yerde pr yapmışım. ben çok konforlu buldum. daha önceki bisikletimde yaşadığım dirsek ağrısı, diz ağrısı çok zorlamama rağmen hiç olmadı. bisikleti şiddetle tavsiye etmekle beraber lastiklerinin ıslak yolda hiç güven vermediğini belirtmeliyim. hele çamurlu olabilecek bir rotada sürülecekse bence kesinlikle daha kalın bir lastik alıp takılmalı. ben aşağıda 28lik lastikle çamurlu olabilecek köy yolları rotasında sürmek gibi bir amatörlüğümün sonucunu paylaşayım da belki faydası dokunur:)

benim gibi ateşe dokunup da “lan bu sıcakmış gerçekten” dememeli.
280177 dosyayı görüntüle
Güldüğüme bakmayın. Geçmiş olsun.

• Beğen
Geri