Scudo Sports

Triathlon Yarışı Nasıl Olur?

Bu arada bisikletforum un triatlona katkısı gerçekten çok büyük konunun reytingi bunu gösteriyor;) .

Scudo
Ben şimdilik triatlon sempatizanıyım, umarım yakında triatlon yapmış biri olurum. Kendi kendime nasıl çalışmam, beslenmem gerektiğini sorgularken, sizin gibi tecrübe sahibi, paylaşımcı insanlarla karşılaştığım için çok mutluyum. Sizlerin anlattıkları ve okuduklarımla mümkün olduğunca doğru bir senteze varmaya çalışıyorum. Arada sesli düşünürken buraya yazmamın sebebi kesinlikle ukalalık yapmak değil, öyle anlaşıldıysa kusura bakmayın. Yanlış düşünüyorsam sizler uyarırsınız diye yazıyorum.

Bundan böyle ilk triatlonumu koşmadan yorum yapmayacağım :)

Sayin m6rk ve diğer arkadaşlar,

Ben de bir süredir triatlon hazırlığı yapıyorum, ancak herhangi bir iddiam yok. 15 yıllık triatlet olan Fuat Bozak ile beraber çalışıyorum. Daha doğrusu o beni çalıştırıyor. Dolayısıyla, burada uzun uzun anlatması zor olmakla beraber, paylaşım açısından yapabileceğimiz şeyler var.

Elim bazen klavyeye gidiyor ama bu konuda daha konuşacak kadar yeterli hissetmediğim için pek yazmak istemiyorum. Onun yerine bilenleri dinlemekle yetiniyorum. Ancak, triatlona daha planlı ve bilimsel yaklaşmak ve sabırlı olmayı öğrenmek gerekiyor. "Plan-bilimsel-sabır" üçlemesi ile ilgili günlerce konuşulur aslında ama sanırım deneyimli arkadaşlar bu konuda benimle hemfikir olacaktır.

Sanirim Istanbul'dasiniz. İsterseniz cumartesi gunleri sabah 8:30-9:00 gibi koşu antremanim sirasinda bana katilabilirsiniz. Benim için de motivasyon olur.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Uçaksavardaki tartan pistinde koşuyorum. Giriş bedava, tesis bütün gün açık. Park imkanı çok kolay. İlgilenen herkesin katılımdan zevk duyarım, bu yüzden ortak alana yazıyorum...

Bu arada, bilgi ve tecrübelerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim, faydalı oluyor gerçekten, elinize sağlık...

-levent

• Beğen
Tepkiler: beniko ve m6rk
Arkadaşlar herkes duygu düşünce ve tecrübelerini yazabilir bu kimseyi ilgilendirmez.
Bilen zaten biliyor burada asıl biribirine destek olması biribirini beslemesi daha önemli olanlar aynı seviyedeki kişilerdir.

Benim amacım yarışlara katılmak ve bitirmek, yani mücadelem başkalarından çok kendimle. Yarış havasını solumak farklı yerlerde farklı insanlarla tanışmak ve güzel zamanlar paylaşmak. Elbette zamanla daha iyi olmaya çalışmak lazım ama bundan öteye bir hırsım yok. Yani yeniyim ama seviyorum bu sporu kime ne ?

İsteyen gider sadece elit sporcular için konular açar kim karışır?
İsteyen de herkesle konuşur görüş alışverişinde bulunur. Hepsi güzel ve değerli.
Ama kimse kalkıp da "daha sen yenisin ne biliyorsun da konuşuyorsun?" gibi imalarda bulunmasın,

Ne burası okul ne de birileri öğrenci birileri hoca!

Evet sporcu eleştiriye açık olmalıdır ama kim olursa olsun karşısındakinin düşüncesine de saygı duymalıdır.

@mcaliskan23

Bana kimse "sen daha yenisin sus" imasında bulunmadı ama daha hic yarisa bile girmemis biri olarak "yarışta en önemli ayak hangisidir" gibi bir konuda susmayi tercih ediyorum.

Zaten benim görüşüme göre, yarışın en önemli ayağından ziyade kişinin kendi en zayıf yönüne eğilmesi daha önemli.

Bu spor ile insan kendini tanımayı öğreniyor, herşeyi çalışmadan kısa yolsan elde etmeye alışmış (bkz. 500 milyar yarışmaları, loto cılgınlıkları, rüşvetçiler vb.) toplumumuzda uzun vadeli planlar yapip sabirla bu hedefler için çalışmayı ögreniyorsunuz. Bizim yaşlılarımız 60 yaşında merdiven çıkamaz hale gelirken, avrupa'dakiler hala triatlon koşuyor oluyorlar. Hayat boyu omurga saglam, eklemler sağlam, kimseye muhtac olmadan, kaliteli bir hayat sürebiliyorlar.

30 sene sonra hala triatlon koşabilecek olmayı hayal ediyorum ben :)

Levent, davet için teşekkürler.. bu ctesi için 2 arada bir derede kaldım şimdi :).. Hasdal kavşağı-kemerburgaz-göktürk-ağaçlı güzergahında turlayan bir bisikletçi var, sabah ona katılmayı düşünüyorum... Ben Göktürk'te oturduğumdan turun ufak bir bölümünde ona eşlik etmeye çalışacağım. Haftaya ctesi de koşuyorsan gelirim.

tabii, her haftasonu bir sabah mutlaka koşu yapıyorum sonuçta. bana ozelden email adresini verirsen, haber verdigim bir ekip var, seni de ekliyeyim madem...

pazar da belgrad'ta bisikletteyim insallah :)

Henüz özel mesaj atamıyorum, sen özele atar mısın? Belgrad'da koştuğun oluyor mu? Ben orda genelde pazarları 2 tur koşuyorum, gerçi 2 aydır gidemedim..

Herkese esenlikler dilerim.

Bu forumda yazılanları baştan sona okudum. Ben de forumun çoğu katılımcısı gibi İstanbul'da yaşıyorum. Bir arkadaşımızın yazdığı gibi ben de ''triathlon sempatizanıyım''

5 yıldır amatör olarak atletizm ile uğraşıyorum. Orta ve uzun mesafe koşu yarışmalarına katılıyorum. Bu hafta sonu Trabzonda yarı maraton, 2 hafta sonra Antalyada 10 km koşacağım. Yoğun iş çalışma tempomdan dolayı (postacıyım) haftada 1 ya da 2 idman yapabiliyorum. Bu yüzden derecelerim pek iç açıcı değil. Yarışlarda 10 km'yi 46 ile 50 dk arasında koşabiliyorum.

Bunun dışında yüzmeyi çok seviyorum. Yazın yaklaşık 4 ay boyunca haftada en az 1, bazen 2 kez POYRAZKÖY'e giderim ve yüzerim. Yaz ortalarına doğru performansım gelişiyor ve hiç dinlenmeden 40-45 dk kulaç atacak kondisyona ve tekniğe ulaşıyorum. Ancak yaz sonrası 8 ay yüzmeyi bıraktığım için kondisyon ve tekniğim yine düşüyor.

Bisikletim yok, almak istiyorum; ancak İstanbul'da bisiklet antremanı yapabileceğim yer pek fazla olmadığı için bir türlü alamadım.

Biz 3 arkadaşız, diğer arkadaşlarımında performansları benim ayarımdadır. Bu yaz en az 2 tane sprint tiriathlon yarışmasına katılmak istiyoruz. Bize yardımcı olursanız sevinirim. Özellikle İstanbul'da yaşayanların önerilerini bekliyoruz.

Yüzme ve bisiklet antremanlarını nerede yapıyorsunuz?
Öncelikle hangi yarışmaya katılmamızı önerirsiniz?
Ne gibi ekipmanlara ihtiyacımız var?

Bu konularda görüşlerinizi bekliyorum.

@serhat1923
öncelikle ben istanbulda değilim ama birkaç cümle yazarsam bir bisiklet edin .Sempatizan olarak elindekiler yeter gibi ama sonrada yani başladıktan sonra sempatizan kalabilirmisin.Kısaca koş-yüz-bisiklet koşu yap mesafe doldur.sonra bir iki sprint koş ve duahtlon eğer düşüncelerin değişmezse aynen devam ama yetinmezsen asıl ozaman başlıyor demektir.
saygılarımla

@serhat1923

merhaba,
ben istanbul'dayim ve triathlon ile ilgilenmeye birkac ay once basladim. daha hic triathlon yarisina girmedim. onumuzdeki antalya kosusunda 10km kosacagim. daha sonra duathlon ve sprint de yapacagim, asagi yukari benzer durumda oldugumuza gore, sezonu beraber planlayabilir, belki antremanlarimizi zaman zaman cakistirabiliriz. isterseniz haberleselim: topculev@gmail.com

-levent

@levo_redkid

bende antalyada 10 km koşacağım. orada tanışabiliriz.

biz yaşları 20 ile 50 arasında bir kaç koşucu arkadaşız ve bu yaz mutlaka bir iki sprint tiriatlona katılma niyetindeyiz. genelde bakırköy taraflarında antrenan yapıyoruz. siz ne taraftasınız?

levent

mesajını aldım ama ben özel mesaj gönderemiyorum.

biz bakırköydeyiz. henüz bisiklet almadık. aldığımız zaman sana yazarım, beraber yaparız idman.

sahil yolu tehlikeli olmuyor mu?

slmlar,
sahil yolu dikkatli olundugu surece problem degil. ama dur kalk oluyor biraz tabii. interval antremani filan yapmak mumkun degil. simdilik mtb ile biniyorum, mart ayinda yol bisikletimi de alacagim insallah.
buradaki konuyu dagitmamak icin email adresimi vermistim, oradan da haberlesebiliriz.
sevgiler,

@ali karagönlü
ifadeni açarmısın.ironman bir kısım değil.veya yarışın bir kısmı değil.

@Fırat Dizman

belli ki triatlon la pek alakası olmayan bir arkadaş..
öylesine sallamış ortaya boşver :D

uzun süre bisiklete bindim diz probleminden bi sene bıraktım şimdi yavaş yavaş tekrar binmeyi düşünüyorum ama eskisi gibi ağırlık veremeyeceğim,
ben de arayı kapatmak için yavaştan koşmaya başladım ama koşmak çok zor geliyor bisikletle kıyaslayınca, yani koşuda pek iyi sayılmam,
yüzmeye 8 aydır devam ediyorum ve bırakmayı da düşünmüyorum,
bu kadar sporu yaparken acaba triatlon ya da duatlon yarışına katılsam bitirebilir miyim diye düşündüm, amacım sadece tamamlamak,
bayan kategorisinde bitirmek için şansım olur mu sizce,
bisiklette çok iyiydim, dayanıklılık altyapım süper ama ciğerlerim zayıf kalıyor,
napmam lazım? yazın 3lü antremana başlamayı düşünüyorum temmuzda yani..
bu arada sitede triatlon yarışına katılan bayan var mı acaba?
denizde hiç yüzmedim, hep havuzda yüzdüm, istanbul boğazı yüzme yarışına katılsam çok zorlanır mıyım acaba? ilk deniz uzun mesafenizde korku oluyor mu? bende hafif bi çekingenlik var ama becerebilirim gibi geliyor,

Geri