Kondüsyon durumum ve son 2 yılda katıldığım yarışmalara göre, 6 ay içinde olimpik triatlon yapıp yapamayacağımı merak ediyorum, yardımcı olur musunuz? 25-26 Temmuz'daki Hamburg Triatlonuna katılmayı düşünüyorum..
Düzenli koşuyorum ama km. fazla değil (ayda ort. 100km). 2007'de Avrasya Maratonu'na katıldım, 35-39km arası 3.5 km kadar yürümek zorunda kaldım fakat 4.52'de bitirebildim, amacıma ulaştım. 2008'de Boğaz yüzme yarışına katıldım, 57d11s'de bitirdim. 574 kayıt, 500 start, 441 bitiren kişi arasında genel klasman 89. oldum (Birinci Bertuğ Coşkun, 14-18 yaş kategorisinde sporcu, 49d29'la 1. oldu). 31-35 yaş amatörlerde ise 12 kişiden 8. oldum (lisanslı kategoride katılsaymışım 3. olacakmışım

) Boğaz parkuru 6500m., fakat akıntılar yardımıyla gerçekte yüzülen mesafenin 3100-3200m. civarı olduğunu sanıyorum.
Aynı yıl, 2. kez Avrasya Maratonu'na katıldım. Bu sefer tamamını koşarak bitirdim, 4s21d.'da. 30dk iyileştirmiş oldum derecemi
Şimdiyse Runtalya'da yarı-maraton koşmayı planlıyorum, sadece spora destek olsun, 1 katılım fazla olsun diye. Herhangi bir derece çabam yok, jogging yapacağım. Çünkü kendimi yıpratmak istemiyorum. Bu sene yine boğaz yüzme yarışı, Triatlon ve sonrasında belki 3. maraton denemem benim için daha önemli.
2-3 hafta önce
2.el bir bisiklet aldım. Şimdilik 2 antreman yaptım, 12km ve 10km'lik, yani hiçbirşey, alışma ve bisikleti tanıma turları. Bisiklet antremanı yapmak çok zor, çünkü koşu ve yüzmeyi gece yapabiliyorken bisikleti yapamıyorum. Her neyse, bu hafta artık bisiklet antremanlarına başlıyorum. Haftasonu 2 gün üstüste, bir uzun bir kısa tur yapmayı planlıyorum, bir gün de haftaiçi yapmaya çalışacağım. O da heralde uzun olacak. Benim kısa-uzunlar 16km ve 32km olacak. Yarıştan önce 40-45km yapacağım 1-2 kez...
Bu bilgiler ışığında arkadaşlar, ben triatlon bitirebilir miyim? Kabaca hesapladım: yüzme 30dk, koşu 60dk, geçişler 2x3dk... etti 96dk. Bisiklet bölümü çok düşündürüyor, hedefim 1s30d'da bisikleti halletmek. Toplamda 3:06:00 gibi bir derece ediyor. Yapabilir miyim? Gıda, antreman, psikoloji.. her anlamda bilgi ve desteğe ihtiyacım var.
Benzer özelliklerde kişilere de örnek teşkil edebilir düşüncesiyle buradan danışmak istedim.
Teşekkür ederim.