Scudo Sports

Triathlon Yarışı Nasıl Olur?

Scudo
@altan

sendeki .pdf dosyası türkçemi? türkçe kaynaklar varmı başlangıç seviyesi için?

abi sporla ilgili toplam Türkçe yayın kaç taneki triatlonla ilgili kaynak olsun

@rockbu

Doküman ingilizce maalesef. Ben de türkçe dokümanla hiç karşılaşmadım.

• Beğen
Tepkiler: rockbu
triathlonun ne kadar zor olduğunu ve sporu yapan arkadaşlara ayrıcalıklı saygı duyulması gerektiğini sanırım bu videoda anlayabilirsiniz =)
1 saat 5 dk lık bi video ama beklediğinize değiyo arkadaşlar =)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Fatih Esen
Teşekkürler. Ironman bambaşka bi olay bence. İnsanın sınırlarını zorlayan bir yarışma. Birkaç yerde okumuştum(bu forumda dahil), ABD de yaşayan bir türk katılıyormuş. Acaba başarıları nelerdir? Kaç yarış bitirmiştir?vs... Bunları biryerlerden öğrenebilir miyiz?

sanırım bu spor dalı kişinin hayat tarzı ile bütünleşmesi ile alakalı,
para derdin olmayacak, herhangi bir işte çalışman gerekmeyecek, öyle sabah tan akşama kadar anteman yapacaksın, yoksa böylesi zorlu bir yarışta nasıl derece yapılır.

vallah bu sporu yapabilene helal olsun ve yürekten alkışlarım bence sizlerde alkışlayın
bisiklet konusunda daha çok yeniyim,ama sormadan edemeyeceğim
Türk sporcular dan dereceye girenler varmı..?

türkiyede bu bahsettiğin şekilde spor(bisiklet,triathlon gibi sporlar için geçerli) yapan çok az kişi var ki onlar içinde de para derdi yok demek pek doğru olmaz.Çoğumuz ya öğrenciyiz yada çalışıyoruz.Ama yinede birşeyler yapmaya çalışıyoruz.Uluslar arası yarışmalarda derece yapamamamızın nedeni bu olabilir.

TRİATHLON hakında bu kadar bilgi çok güzel bir şey.en azından sıralama
hakkında, becerebileceğimiz bir şey değil amabilgisi güzel.

mcaliskan, özel mesajına buradan cevap verebiliyorum:
m a rk.m ina syan @gmail (hepsibitişik)

tria, bisiklet kısmını ne kadar sürede bitiriyorsun? mcaliskan senin ilk yarışında bisiklet bölümü ne kadar sürdü?

Bu 52 dakika kaç km için?birde sonraki 10km yi kaç dakikada koştunuz?

@tria
evet benim söylemek istediğim de budur..ama çok yüksek devir zaten yorgun olan kasları krampa davet eder.Bu söylediklerim yeni başlayanlar için,elit duruma gelenlerin zaten kasları her türlü yüklemeye alışmıştır.

Kondüsyon durumum ve son 2 yılda katıldığım yarışmalara göre, 6 ay içinde olimpik triatlon yapıp yapamayacağımı merak ediyorum, yardımcı olur musunuz? 25-26 Temmuz'daki Hamburg Triatlonuna katılmayı düşünüyorum..

Düzenli koşuyorum ama km. fazla değil (ayda ort. 100km). 2007'de Avrasya Maratonu'na katıldım, 35-39km arası 3.5 km kadar yürümek zorunda kaldım fakat 4.52'de bitirebildim, amacıma ulaştım. 2008'de Boğaz yüzme yarışına katıldım, 57d11s'de bitirdim. 574 kayıt, 500 start, 441 bitiren kişi arasında genel klasman 89. oldum (Birinci Bertuğ Coşkun, 14-18 yaş kategorisinde sporcu, 49d29'la 1. oldu). 31-35 yaş amatörlerde ise 12 kişiden 8. oldum (lisanslı kategoride katılsaymışım 3. olacakmışım :)) Boğaz parkuru 6500m., fakat akıntılar yardımıyla gerçekte yüzülen mesafenin 3100-3200m. civarı olduğunu sanıyorum.

Aynı yıl, 2. kez Avrasya Maratonu'na katıldım. Bu sefer tamamını koşarak bitirdim, 4s21d.'da. 30dk iyileştirmiş oldum derecemi :)

Şimdiyse Runtalya'da yarı-maraton koşmayı planlıyorum, sadece spora destek olsun, 1 katılım fazla olsun diye. Herhangi bir derece çabam yok, jogging yapacağım. Çünkü kendimi yıpratmak istemiyorum. Bu sene yine boğaz yüzme yarışı, Triatlon ve sonrasında belki 3. maraton denemem benim için daha önemli.

2-3 hafta önce 2.el bir bisiklet aldım. Şimdilik 2 antreman yaptım, 12km ve 10km'lik, yani hiçbirşey, alışma ve bisikleti tanıma turları. Bisiklet antremanı yapmak çok zor, çünkü koşu ve yüzmeyi gece yapabiliyorken bisikleti yapamıyorum. Her neyse, bu hafta artık bisiklet antremanlarına başlıyorum. Haftasonu 2 gün üstüste, bir uzun bir kısa tur yapmayı planlıyorum, bir gün de haftaiçi yapmaya çalışacağım. O da heralde uzun olacak. Benim kısa-uzunlar 16km ve 32km olacak. Yarıştan önce 40-45km yapacağım 1-2 kez...

Bu bilgiler ışığında arkadaşlar, ben triatlon bitirebilir miyim? Kabaca hesapladım: yüzme 30dk, koşu 60dk, geçişler 2x3dk... etti 96dk. Bisiklet bölümü çok düşündürüyor, hedefim 1s30d'da bisikleti halletmek. Toplamda 3:06:00 gibi bir derece ediyor. Yapabilir miyim? Gıda, antreman, psikoloji.. her anlamda bilgi ve desteğe ihtiyacım var.

Benzer özelliklerde kişilere de örnek teşkil edebilir düşüncesiyle buradan danışmak istedim.

Teşekkür ederim.

@planet58

52 dk 20 km için :) , sonraki 10 bini değil de 5 bini 29 dk'da koştum. Yüzmede çok yorulduğum için bisikleti toparlanmak için yavaş geçtim ve koşuda da artık amacım yarışı bitirebilmek olduğundan zorlamadım kendimi. Ayrıca yarıştan sonra Ankara ya dönerken 5-6 saat araba kullanmam gerekiyordu.

Tebrik ederim, önemli olan önce katılmak, sonra da bitirebilmek. Yaşıt olduğumuz için tecrübelerin benim için önemli.

@m6rk

Valla durumun gayet iyi ama önce bir iki sprint triathlon koşarsan daha iyi olur. Bence bisiklet odaklı çalış yüzmen ve koşun iyi zaten. Bisiklet için trainer ile çalışmak zaman sorununu çözer gibi geliyor. Ortalama bir İngilizcen varsa en iyisi ABD den kitap almak. Amazon'da güzel kitaplar var Joe Friel in kitaplarını tercih edersen bence daha iyi olur.

Tavsiye ettiğin kitaplara bakacağım sağol.

@m6rk

Teşekkürler ama sanırım senin tecrüben daha fazla, ben de onlardan yararlanmak isterim. Özellikle boğaz geçiş yarışı dikkatimi çekti. Boğazda yüzmek zor mu rüzgar ve denizin durumu nasıldı?

Geri