Scudo Sports

Trek'in En Üst Modelini Görmek isteyen buraya!!

Benim bildiğim kadarıyla sipariş üzerine Amerika'da üretiliyor.* Kutu uçakla Amerikadan gelmişti.

*Gürsel abi kesin olarak aydınlatır. :)

Scudo
@Şerif Şentürk
Merhaba.
Bu modeller Amerika'da , Trek'in Waterloo,(Wisconsin'deki) fabrikasında üretiliyor. Yani bu model "made in USA"..

Selamlar

Merak ediyorum bunun sahibi nasıl kıyıp binecek buna? :D
Ben alsam büyük ihtimalle vitrinde dururdu...

@monstermania
Alacak kişi de arazide kullanmayacak..
Sahilde veya adalarda biner..

@raven1442

iyiki neler yazılmış diye bakmışım çünki çok yerinde bir yorum yapmışsın aynısını ben yazacaktım

• Beğen
Tepkiler: Güney Tuncer
Gürsel Abi makine tek kelimeyle anlatılamıyor. Göze hitap edişi mükemmel.
Komponentler harika. E artık alana kazasız belasız güle güle binmek nasip olur inşallah.

• Beğen
Tepkiler: Gürsel A.
@Selim Üsel

Bende merak ettim diger onde gelenlerin markalarin top modelleri ne kullaniyor diye ve asagidaki sonuc cikti;( Amerikan versiyonlari)

Specialized S Works Epic Avid Ultimate SL
S Works Stumpjumper FSR Avid Ultimate SL
S Works Endura SL Avid Ultimate SL

Cannondale Rize 1 Shimano XTR
Rize 2 Avid Juicy Carbon
Rize 3 Avid Elixir CR
Rize 4 Avid Elixir R

Giant Anthem Advanced Shimano XTR
Anthem XO Avid Juicy Ultimate
Reign XO Avid Elixir CR

TREK Top Fuel 9.9 SSL Shimano XTR TI
Fuel EX 9.9 Avid Juicy Ultimate
Fuel EX 9.8 Shimano Deore XT TI
Fuel EX 9 Avid Elixir R

Scott Genius LTD Formula R1
Genius 10 Shimano XTR
Spark LTD Formula R1
Scale LTD Formula R1

• Beğen
Tepkiler: Necroshine
Listeye Merida ve CUBEde eklendi;

Merida Ninety Six carbon 5000 D Shimano XTR
Carbon FLX 5000 DI Shimano XTR

CUBE Sting Super HPC XO Shimano XTR
Elite HPC R1 Carbon Simano XTR E Type

@raven1442

@Ozzgurr

@Ozzgurr

Bu soruyu sormamdaki amaç "raven1442" arkadaşımızın 'her zaman daha iyileri vardır' iddasının neye dayanarak sunduğuydu. Yani kriteri neydi.

Sadece iyi fren modellerini seçerek koymasına anlam veremedim. Eğer daha iyisinden kastı şeklen görüntü vs. ise bazı modelleri için haklı olabilir.

Ama bana göre bir ürünün iyi olup olmadığı, kişisel bir tecrübe ve görüş olmakla birlikte marka kalitesi ve sözü geçen marka modelleri birebir kullandıktan sonra ortaya çıkacağı fikrindeyim. Çünkü söz konusu ürünlerin hepsi iyi ürünler. Ancak teknik özelliklerine göre XTR dan kat kat iyi modeller değiller.

Yaptığınız araştırma için ise ayrıca teşekkür ederim.

Şimdi bisiklet süper ona diyecek yok.
ama BB:30 FSA aynakol zaten satılan bir ürün yani TREK firmasına özel üretilmiş değil.
XTR frenlere gelince bende 160-140 XTR rotor kullanıyorum ama frenlerim XT
yakındada magura marta magnesıum'a geçiş yapıcam.
Kullananlar magura marta,avid carbon yada formula oro frenlerle xtr frenlerin arasındaki farkı çok iyi bilir.
Tamamen kendi fikrimi beyan ediyorum böyle özel bisikletlerin daha egzotik ekipmanlarla toplanması taraftarıyım.

@Selim Üsel

Juicy Ultimate, Magura marta SL, ve XTR kullanarak test etmiş biri olarak içlerinde en performanslı olanın Magura Marta SL olduğunu söyleyebilirim... Görünüş tabiki kişisel bişey...

Ama bende bu gibi üst model aletlerde daha egzotik ürünler görmek isterim... Specialized S-Works aynakol, Roval jant seti gibi, Futureshock gibi...

Tabiki bisiklete diyecek lafım yok... SOnuçta dünyada yerini ispatlamış bir makina ama gönül işte :D

@Selim Üsel

Daha iyi kelimesi ihtiyaca göre farklı olacaktır tabiki. Mesela en hafif frenleri isteyen birisi için XTR'a göre verdiğim listedeki Hope mini pro'lar ve Formula R1 modeli daha iyidir. Güçlü fren isteyen birisi için Formula'nın tüm modelleri XTR dan çok daha iyidir, hatta buna Avid Elixir'de ekleyebiliriz. Fiyat/performans oranı için Avid Juicy 7 mesela daha iyidir. Ortamala için Hasan'ın da dediği gibi Magura SL hemen göze batıyor. Ama görüntü açısıdan derseniz XTR o listedeki çoğu modelden daha iddalı gibi :)

Kendi tecrübelerime gelince şu ana kadar 2007 ve 2008 XT, XTR, Avid 7, Formula b4 pro ve Formula Oro k18 ve Hayes Stroker Ride kullandım. Shimano'da 2008 model XT ile XTR arasındaki fark nerdeyse yok denecek kadar az. Evet ağırlık farkı var ufak tefek başka şeyler var ama XTR'ı ancak fiyat farkı çok uygun olursa tercih ederdim. Markalarının top modelleri olmayan Avid 7 ve Hayes Stroker Ride'ın XT ve XTR'dan kullanım ve verdiği güven açısından biraz daha başarılı olduğu ise benim kişisel görüşümdür. Formula 'nın şu anki en alt modeli olan Oro K18 ise bambaşka bişey. 160 lık lik ön diskle bile serçe parmağınızın fren gücü yeterli geliyor. Muazzam bir güven, kalite hissi uyandırıyor ve XT den daha hafifler. Formula'nın top modellerini hiç düşünemiyorum bile :D. Okuduğum bir yorumda R1'in Oro Puro modeline göre %15 daha fazla güç sunduğu yazıyordu. Eğer bu doğru ise, aslında doğru olmasa da olur :) ve karbon/titanyum olan modelinin set olarak "rotor dahil" 240gr gelen ağırlığı düşünüldüğünde ve görüntüsü, bu bebek istisnasız aklınza gelen her alanda dünyanın en iyi XC freninini temsil etmektedir. Merak edenler aşadaki linkten R1 resimlerini görebilir.

(link)

FSA K-Force BB, dogrudur piyasada satiliyor ama TREK icin uretilmis olani 42/29 olculerinde olanidir. Fiatini merak ediyorum bana linkini verirseniz sevinirim, ben bulamadim.

Ayrica BB teknolojisi gercekten ustun bir teknolojidir, S work'tan assagi kalan bir yani oldugunu sanmiyorum.

Frenler konusuna gelince XTR TI 9.9SSL de kullanilan,XTR degil. Inaniyorumki o listede Formula R1 en ustun sistemdir, zaten Scott'un $13K ( Amerika fiati) olan bisikletinde var. Digerleri XTR ile 3 assagi 5 yukari aynidir, ama hic biryerde XTR TI karsilastirmasi gormedim.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
@Ozzgurr

BB30 teknolojisi aslen Cannondale tarfında geliştirildi il olarak sonra Specialized ve Trek bunu kullandı... Yatakları kadroya gömdü ve esnemezliği azalttı burulma payı düştü vs vs...

bende hiç bir yerde Juicy 7 Ultimate diye bir frenin karşılaştırmasını görmedim çünkü Specialized'e özel Magnezyum kollu üretilmiş vbir ultimate serisi... Ama kaliper ve rotor yapısı ultimate ile aynı... Firmalar için özel üretilen şeyler olabiliyor ama öyle süper farklı malzemeler olmuyor yani...

• Beğen
Tepkiler: Ozzgurr
Abicim bu neya çok harıka bir adrenalin makınası gerçekten çok güzel bisiklet allahım bizede kısmet etse ne güzel olur:D

@ilkerikier

Fiatini biliyormusun? Netten benim bulduklarim 39/53 34/50 22/32/44 olculerinde, hatta FSA'in web sayfasindan bile alamiyorsun 42/29.

Ayrica TREK 2009 Katalogunda ozel uretim notu var bu parca icin, bu ulkede kullaniciya yanlis bilgi verip maddi cikar saglamak adamin ocagina incir diker, belki o dukkandaki cikma parcadir.

• Beğen
@Ozzgurr

Bu tarz ürünlerin çıkmaları ebay gibi sitelerde zaman zaman bulunabiliyor... Yani FSA nin sitesinde bu yüzden olmayabilir... Mesela Cannondale in aynakolu da bulunmuyor... bunun sebebi BB30 orta mile sahip olmalarından kaynaklarıyor... FSA nın 29-42 aynakolu bulunur ama BB30 olanı bulunmayabilir mesela...

• Beğen
@Hasan Çağrı

Evet dogrudur BB30 teknolojisini Canondale'in gelistirdigi ve sonra SRAM ve FSA tarafindan adapte edilmis. Asagidaki linkte detayli bilgi var ve sizi dogruluyor.

(link)

:)

Geri