Fatura kimin üzerineyse ona verilir . '' Hıltı '' markasının uyguladığı bir politika var . Servise gelen herhangi bir ürün , fatura sahibi dışında biri tarafından servise getirilirse , fatura sahibi kimse aranılarak haber veriliyor ve kesinlikle ürün fatura sahibinden başka birisine teslim edilmiyor . Süper bir uygulamadır ki . Hilti nin hiç bir parçasını servisi dışında temin edebilmek veya mudaili ile çalışır hale getirebilmek maalesef mümkün değil . Bir firma istere müşterisini bu kadar güven altına alabilir i anlatıyor gibi .
İkinci el aldığımız bir üründe fatura sorgulamak , fatura sahibinden veya en kötü satın aldığımız kişiden ürünün seri numarasının yazılı olduğu imzalı bir kimlik belgesini almamız , bizim hakkımızı savunabilmemiz veya zor durumda kalmamamız için göz ardı etmemiz gereken noktalardır . Sırf üç kuruş ucuz olsun diye kayıtsız , faturasız veya yazısız imzasız şansa bırakılan ürünler almamamız gerekiyor . Marka itibari ile faturasız ürün olmayacağını tahmin ediyorum , eğer çokça paylaşıp ürün sahibinin ürününü tanımasını sağlayamazsak zaten bu durumun farkına vararak ürününe hiç bir zaman ulaşamaz Aynı modelden gördüğü kimin bisikletine yanaşıp , acaba benim bisikletim mi diye bakabilir ki ? Bisiklet sahibine ulaşmak gerekli ..
Böyle bir durum bizimde başımıza gelebilir . lütfen duyarlı davranalım