Scudo Sports

Trek Kullanıcıları Kulübü

@SevcanAlkan Güle güle kullanın. Seleniz çok alçakta değil mi? Kadro boyu size büyük olabilir mi?

Scudo
Ben de 2. el Trek 1.5 alarak aranıza katıldım çok doğru bir karar vermişim çok memnunum bisikletimden. Bir de spd pedal ayakkabı uydurayım tamamdır.

20171215_113155-jpg.140215

@sadi imren Bisikletinizi güle güle kullanın. ikinci el sitesinden mi satın aldınız bu model gözüme aşina geldi biraz.

@trainspotting35 sahibinden alışveriş sitesinden aldım İstanbul'dan eyvallah.

@sadi imren Ben de sahibinden.com u kastederek ikinci el sitesi demiştim. Kazasız belasız kullanın. :)

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Konuyu açan arkadaşta kayıp bu arada

• Beğen
Tepkiler: kaju
@trainspotting35 teşekkürler hocam şuan fotoğraftaki den yüksekte sele, kadro boyu 54. Sele yüksekliği, sele açısını ayarladık. Gidon uzaklığı da kontrol ettik, normaldi.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Merhabalar, bende trek 1.1 kaptım bir tane. bütün konuyu baştan sona okudum. İlk 15-20 sayfa trek sayfasından ziyade FX sayfası gibiydi :D. sonra biraz dallanıp budaklanmış.
Merak ettiğim konu uzun turlarda kullanım kolaylığı için takabileceğim maksimum lastik genişliğini bilen var mı acaba? 700/35 - 32 zırhlı lastikleri kullanabilirmiyiz?

• Beğen
Tepkiler: SevcanAlkan
@kaju en fazla 30c sanırım, maşanın genişliği kaç mm ölçtünüzmü? Internet te bulamadım.

Domane kullanan varmı acaba, kafama takıldı bisikleti aldığımdan beri isospeed'i hiç çalıştığını hissetmedim. En son siyah plastic çıkarttım kontrol etmek için. Sele borusu sağ tarafa yapışık duruyor ortada değil. Yerinden mm rik te olsa oynaması imkansız gibi. Sizce kadro normal mi?

Fotoğraflar
(link)
(link)
(link)

Edit:
Trek müşteri hizmetlerine yazmıştım, bu şekilde geri dönüş yaptılar;

Hello Sevcan,
Thanks for reaching out to us. Sorry to hear that you are having issues with your Domane. From the photos you sent, it appears that one of your Isospeed bearings may not be installed all the way or could have a spacer missing. This is repairable however, it is a service that requires special tools and knowledge for this part of the bike. You should return the bike back to your Trek dealer. From there your Trek dealer should reach out to us so we can guide through the correct repair process.
If you would like to let us know the name and contact info of your retailer, we would be happy to reach out to them for you.
Sincerely,

Bugün mağazaya da gittim sorun yok dediler, ama sıkışmış gibi ve yamuk duruyor. Şimdi satıcı bilgilerini müşteri hizmetlerine ilettim, Umarım düzeltirler.

@SevcanAlkan teşekkür ederim. Bende internette bulamadım. Ölçme işinede hiç girmedim. İş başa düştü artık :)

An itibari ile bisikleti satıcıya tamir için bıraktım.

Trek teknik destekten aşağıdaki dönüşü yaptılar dün;

Hello Sevcan,
Thanks for reaching out to us. Sorry to hear that you are having issues with your Domane. From the photos you sent, it appears that one of your Isospeed bearings may not be installed all the way or could have a spacer missing. This is repairable however, it is a service that requires special tools and knowledge for this part of the bike. You should return the bike back to your Trek dealer. From there your Trek dealer should reach out to us so we can guide through the correct repair process.
If you would like to let us know the name and contact info of your retailer, we would be happy to reach out to them for you.
Sincerely,

Dün satıcıya da götürmüştüm sorun yok demişti. Bugün ise maili gösterdim direk, sorun var düzeltmemiz lazım dedi küfür ettirecekler illa. Bide omg diyor maili görünce...

@SevcanAlkan

her yerde aynı tip satıcı var yani. birde sizin sofyada olduğunuzu hep unutuyorum. hangi esnaf omg der yaw diye düşündüm :)

• Beğen
@Punctum 2018 trel 920 yurtdışı satış fiyatı 1999 dolar daha türkiye fiyatı belli değil 2017 model trek 920 türkiye fiyatı 9000 tl gibi bir fiyattı. 2018 modelinin türkiye fiyatı belli değil ama ben 8000 tl ye 2018 model aldım türkiyeden ..

bisikletimi sattım.

2. el Trek fx. 7.2 önerir misiniz gerçekten efsane mi yoksa altı üstü bisiklet mi? 51 kadro. benim boy 176 iç bacak 76 cm. hangi kadro bana uygun olur.

1800 TL den ilan var. kaça alınır 2015 model bir trek?

@BurakLEE hocam şöyle bir araştırdım, bisiklet günlük kullanım için uygun duruyor. Bende DS1 de var, DS1'e göre süspansiyon olamadığı için daha hafif ve ön maşa daha rijittir. Bence güzel bisiklet diğer markalarda göre daha iyi seçenek olabilecek bir model var mı bilmiyorum yalnız. Bence güzel bisiklet, DS1 den edindiğim izlenime göre kadro da gayet güzel, ama 2015 model biraz daha ucuz olabilir. Gerçi durumuna da bağlı. Sıfırı 3200tl şuan, Türkiye için emin değilim ama ben BG de 2017 DS1'i 600leva yani 1480tl ye satıyorum. Biraz fiyatı indirebilirseniz iyi olur.

Sizin modelin özellikleri: (link)

Tahmini boyutlar için: (link)
Bence 51 kadro size uyacaktır, yeni modeline baktığımda 51 kadro için 174cm ile 186cm arası yazmışlar. Tahminen eski model ile de bir farkı yoktur.

Benim düşüncelerim bunlar. :)

• Beğen
Tepkiler: BurakLEE
@SevcanAlkan tşk ettim emekleriniz ve zamanınız için hocam. İyi bir bisiklet istiyorum aslında aklımda merida speeder 100 veya 200 vardı. Ancak ikinci elde sıfırlarına göre 400 tl gibi az bir indirimle satıyorlar zaten birkaç ilan var. Şehir içinde kullanacağım için araştırmalarım devam ediyor. Lakin carraro 225 i sattım ve 14,30 kg idi kesinlikle 10-11 kg civarı birşey istiyorum bundan Emin'im. Ancak bütçe işi birazda bütçemi zorlamalı mıyım bilemiyorum çünkü günlük 10 km biniyorum ortalama . Belki düz maşalı daha ucuz modeller de işimi görür ama bakınca zevk almak bir başka tabi zevk meselesi.

• Beğen
@BurakLEE hocam eğer dediğiniz gibi günde 10km bir kullanımınız varsa, her nekadar bisiklet önemli olsada giyim ve aksesuar da çok önemli hele şuan kışken. Bisiklet konusunda ise ben 14.76kg luk DS1 den domane ye geçince ağırlık farkını direk hissettim 5kg civarı fark vardı, diğer hissettiğim ise vites geçişlerinin akıcılığıydı(tourney&altus=>tiagra).

25dk da gittiğim yolu 19dk da daha rahat bir şekilde gitmeye başladım. Ama şuan kullanamıyorum bisikletimi nedenide bütçemi zorladım ve giysi almaya para kalmadı. Kışlık doğru düzgün giysim yok.

Sonuç olarak ikiside önemli doğru dengeyi kurmaya dikkat edin.

Not:ben normalde Domaneyi haziranda alıcaktım, ama kış nedeni ile 2000tl civarı indirim olunca kaçırmak istemedim. Böyle olmasaydı giysi almış DS1 ile bisiklet sürmeye devam ediyor olucaktım.

Edit:
Domane serviste tamir edilmiş, teslim aldım. Özür diledi sorunu açıkladı falan ama uğraştırdılar resmen bayiye sorun olduğunu kanıtlamak için Trek'ten mail gelmesi gerekti. Domane'nin adını Juliet DS1'in de Romeo koydum, uyumlu oldu :) Domaneye güzel bir pedal alınca DS1'in pedallarını geri takıcam, pedalsız kaldı canım :(

Dosyalar

• WhatsApp Image 2018-01-17 at 19.49.09.jpeg
    WhatsApp Image 2018-01-17 at 19.49.09.jpeg
    91,4 KB · Okunma: 39
Geri