Scudo Sports

Trek Kullanıcıları Kulübü

Arkadaşlar canınızı sıkmak istemem ama dün gece bikeforum dan fx yorumlarını okuyordum, adamlar nerdeyse bizim yarı aldığımızın yarı fiyatına aldıkları bisikletlerin pedalını, frenini eleltiriyotlar ve en önemlisi de fiyatının fazla olduğunda hemfikirler. Demek ki biz amerikalıkardan daha zenginiz çünkü bunları hiç hesaba katmıyoruz, üstelik daha fazla ödeyip.

Şuandan itibaren bende fx 7.4 sahibi oldum. Boyum 184 ve 22,5 kadro
Bana tam olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.
İlk eksi yorumum ise 22,5 kadro 20 lik kadro kadar rijit, yani sert ve esnemez değil. Esneme pedal basma yani göbek bölgesinde değilde kadro üst tarafında oluyor, yani gidon tarafında.

Fx kullanan arkadaşlar siz hangi çamurluğu kullanıyorsunu? Yabancı forumlarda küçük bir işlemle sks bluemels in tam olduğunu okudum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

Scudo
Cagri hayirli olsun, benim trek 1.2 fx'in akrabasi. Trek 1.2ye bluemels tam oluyor. Tavsiye ederim. Sadece metal çubukları boyuna gore keseceksin ki onu da bir bisikletcide yaptirmani tavsiye ederim.

Ha bu arada bu da benim trek 1.2. Ama zonda jant ve ultegra vites grup set takviyesi var.

Dosyalar

• 20160528_203321.jpg
    20160528_203321.jpg
    88,7 KB · Okunma: 68
  • 20160528_203349.jpg
    20160528_203349.jpg
    86,1 KB · Okunma: 56
  • Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Hastateker
Sele kendi selesi değil.Bontrager Ssr güzel bir sele ama takas ettiğim arkadaş başka bir bisiklete takmış o yüzden üzerinde el yapımı italyan retro deri bir sele vardı Fx üzerinde fazla ihtiyar duruyordu ve fazla rahattı bende babamın peugetona taktım:)
Uzun maratonlarımın ilacı selem ve barendli elciğim

San Marko Bioactive Milano sele
35 tl ye aldım ama TC de şu an yok.İtalyan sitelerinde tek tük denk geldi.Uzun yol için ekonomik rahat bir jel sele Tur/Mtb arası bir görünüme sahip
image.jpg

gidonda ellerimi 300+ km de bile yormayan elin gerçek anatomisine göre yapılmış Shimano Aim İntegrated Sportif barendli elcik kullanıyorum.
Gerçektende Japon mühendisliğiyle yapılmış bir ürün.Velo gibi tombul ve yeşil gri gibi hiçbir bisiklete yakışmayan bir yapıya sahip değil yada matara ve ıvır zıvır üreten +plus markanın barendli elcikleri gibide değil.
Performans tırmanış gibi bir çok sürüşte büyük katkısı oluyor.Trekking gidon yerine düşünülebilir.
Parkur bisiklette mevcut.
image.jpg

@Candan Biberci
O elcikleri khesaba kattım ben de alacağım abi teşekkür ederim :)
Kendi selesi rahat ise sorun olmaz benim teşekkürler.
Tourney sisteme hollowtech göbek takılabilir mi?

@Ozan k. Teşekkürler. Sen sanırım 28 lik kullanıyorsun. Banada 35 uygun olur muhtemelen. En önemlisi bu çamurlukları görüntü için takmıyoruz, yanlardan su sıçratmaması çok önemli.
@joachim bisikleti sürerken gidonu sağa sola, kalçanla ters açı yaptırarak farkkı istikametlere bükmeye çalış. Her bisiklet illaki esniyor ama ben fx 7.4 51 kadroyu esnetememiştim. 22,5 kadro ile aradında 6 cm gibi ciddi bir fark var, bu esneme normal diye düşünüyorum. Eski bisikletim mossoda iki elimi bırakıp süremiyordum çünkü gidon salınıma giriyordu. Trekte bu titreşim seviyesinde kaldı. Bilmem anlatabildimmi?

@Ozan k. Bana öyle geliyorki bu fxle size 50 km rahat eşlik ederim. Özellikle konforu ile bütün gün üstünde kalabilirim gibi geliyor :-D
Gelecek ay bunu belki caad içinde söylerim. Sağım solum belli olmaz benim.

• Beğen
Tepkiler: joachim
@çağrı can
iyi bir gözlemcisiniz. Hissedilir bir esneme olabileğini düşünmezdim. Ben de deneyeyim.

Peki esnemiyor olması verimlilik açısından daha iyi değil mi ?

@joachim elbette. Çok esnerse ellerini bırakıp süremiyorsun çünkü gidon bir salınıma giriyor ve rezonansı gittikçe artıyor. Bir noktadan sonra ya bisikletin üstünden sizi atar yada kadro parçalanır. Yani öyle bir titreme oluyor

@çağrı can
Bu mantıkşa fx 7.3 de esnemez diye dusunuyorum dogru mu ?

Birde rezonans acısından drğilde pedala uyguladıgın kuvvetin kadroyu esneterek boşa gitmesini kastettim. Gerci darbe emici olması acısından da iyi olabilir belki

@çağrı can
Fx kadrosu daş gibi daşş :)
Büken delikanlı henüz çıkmadı:)
@Hastateker
Üzerinde gelen göbekler zaten Formula..
Kısmet olurda o meşhur kutu açılırsa ilk sürüş deneyimindeki akıcılığı görünce Formula göbeğin nasıl bir şey olduğunu anlarsın;)

@çağrı can bende 25 var. Bana yetiyor acikcasi memnunum. Simdi sendeki yol bisikletleri gitti mi?

@Hastateker
Hiç sorun olmaz merak etme.Bende 105 tim ama boy uzun olduğu için ordan kurtarıyordum.Şimdi 95 im 16 temmuza 5 kg daha gider.Ramazandan sonra nasipse 2 haftada 1000-1200 km arası Uludağ tırmanısı öncesi performans yapacağım.

Fx le 105 kg iken ön arka 28 kg yükle turlar yaptım.Anlayacağın çekeri gayet iyi.

@Candan Biberci
Abi içimi rahatlattın sağolasın:)
Formula göbekleri merak ettim şimdi bi binelim kutu açılışı yapalım da :)
105 kilo varımdır belki daha fazla sınav senesi oturmak yaradı yani :)
3 ay da hedefim 90a inmek inşallah olur
Uludağ tırmanışına illaha yol bisikleti ile mi katılmak şart yoksa normal bisiklet ile de tırmanılabiliyor mu?

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Ozan k. Bende dükkanda deneyip 35 veya 38 alırım

@Ozan k. Caad8 duyuruyor. 54 kadro olduğu için henüz binip bünmemeye bir türlü karar veremiyorum. Delta 450 liraya 55 kadroyla değiştirmeyi kabul etti ama aynı bisiklete 450 boşa para vermekte aklıma pek yatmadı. Birde şeytan yurtdışından canyol al derken :-D
Muhtemelen bu yaz 54 fıstık caadla idare edicem

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
@Hastateker
Yol ve Mtb ödülleri demişler Fx muhtemelen yol kategorisine girer.

• Beğen
Tepkiler: Hastateker
@Hastateker
Yol bisikletim yok ama Allah izin verirse tamamlarım.
Maksat böyle güzel bir organizasyona katılmak:)
image.jpg
Yol bisikletçilerine karşı ben:D

• Beğen
Tepkiler: KırmızıBereli
Geri