Scudo Sports

Trek FX Serisi

Yanlış hatırlamıyorsam Formula marka noname sayılabilecek bir göbek vardı tekerlerde. Arka göbeğe bakım yapayım derken pert etmiştim ben de. Trek genelde ucuz bileşenler kullanmış bu modelde. Fiyatı düşük tutmak için muhtemelen.
Çok da düşmemiş fiyat :D karı maksimize etmek için desek daha doğru olur sanki :)

Scudo
Çok da düşmemiş fiyat :D karı maksimize etmek için desek daha doğru olur sanki :)
O bizim ülkedeki esnafın saçma sapan fiyat politikasından kaynaklı. Yurtdışı fiyatı şu :

1744359396040.png

Sürekli indirimde. Bu arada hiç 800 olduğunu görmedim. Burada 45 k istiyorlar.

O bizim ülkedeki esnafın saçma sapan fiyat politikasından kaynaklı. Yurtdışı fiyatı şu :

326144 dosyayı görüntüle

Ben geçen Eylül'de indirim ile, Türk Lirasına çevirirsek 15 bin TL vererek almıştım.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Ben geçen Eylül'de indirim ile, Türk Lirasına çevirirsek 15 bin TL vererek almıştım.
Ben iki sene önce türk lirasıyla 18 bine almıştım. Seçim öncesi. Seçimden sonra bir haftada iki katına çıktı fiyatı.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar

326144 dosyayı görüntüle

Bu fiyatı da oradaki bisikletlerle kıyaslamak lazım, Trek bir tık pahalı fiyatlıyor genelde. Şu alttaki bisiklet burada olsa alırım gündelik hatta bunun prosunu almayı planlıyorum yurtdışından gelirken, çok hoşuma gitti. Bir tane de isviçre markası var benzer o daha pahalı ama inanılmaz çok satıyor. R&M

Image 11.04.2025 at 12.57.jpeg

• Beğen
Bu fiyatı da oradaki bisikletlerle kıyaslamak lazım, Trek bir tık pahalı fiyatlıyor genelde. Şu alttaki bisiklet burada olsa alırım gündelik hatta bunun prosunu almayı planlıyorum yurtdışından gelirken, çok hoşuma gitti. Bir tane de isviçre markası var benzer o daha pahalı ama inanılmaz çok satıyor. R&M

326146 dosyayı görüntüle
Bataryasını ayrıca kargolamanız ya da karayoluyla getirmeniz gerekir. Detayına ( kapasitesine ) bakmadım ama tehlikeli madde sınıfına giriyor genelde.

• Beğen
Bataryasını ayrıca kargolamanız ya da karayoluyla getirmeniz gerekir. Detayına ( kapasitesine ) bakmadım ama tehlikeli madde sınıfına giriyor genelde.
aynen hocam öyleymiş @TeamO2.cc uyarmıştı ama sanırım söylemeden vermiş farketmemişler :D Bilmiyorum yapmak ne kadar doğru ama biz bir yerde de Türküz. aklımda arabayla yunanistana gidip taşıyıcıya takıp getirmek var, onda sorun olmaz herhalde, tabi Yunanistanda ne kadar bulunur istediğim model o da var.
Bu arada ben powerbanki yanlışlıkla alt bagaja vermişim kabin bagajına koydurttular çağırıp, acaba bunun pili kabin bagajına koydurturlar mı?

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
aynen hocam öyleymiş @TeamO2.cc uyarmıştı ama sanırım söylemeden vermiş farketmemişler :D Bilmiyorum yapmak ne kadar doğru ama biz bir yerde de Türküz. aklımda arabayla yunanistana gidip taşıyıcıya takıp getirmek var, onda sorun olmaz herhalde, tabi Yunanistanda ne kadar bulunur istediğim model o da var.
Bu arada ben powerbanki yanlışlıkla alt bagaja vermişim kabin bagajına koydurttular çağırıp, acaba bunun pili kabin bagajına koydurturlar mı?
160Wh sanırım Litium Ion için limit. Bunların hiçbirini yolcu taşımacılığı yapan uçağa almazlar. Kargo ile gönderilebilir. En makul çözüm Dedeağaç'ta mutlaka tanıdık bir Türk vardır , oraya sipariş verip araç ile alıp gelmek olur. :) En azından sadece bataryasını.

160Wh sanırım Litium Ion için limit. Bunların hiçbirini yolcu taşımacılığı yapan uçağa almazlar. Kargo ile gönderilebilir. En makul çözüm Dedeağaç'ta mutlaka tanıdık bir Türk vardır , oraya sipariş verip araç ile alıp gelmek olur. :) En azından sadece bataryasını.
Hayatımda hiç dedeağaçlı birini tanımadım :) ama bilgiler için teşekkürler.

Bugün sonunda dandik Tektro frenlerden kurtuldum ve Shimano XT fren (link) (link)setine kavuştum montaj ettirdim. Önümüzdeki ay rotorlarıda değişeceğim. Ayrıca vites kollarınıda (link)yaptım gerçekten fark etti. Toplamda 22.400 TL tuttu.

Erdoğanlar bisikletten aldığım 2 adet (link) elime dün ulaştı hatta gidip kargo firmasından kendim aldım sonra bisikletçiye gidip monte ettirdim. Şuanda frenleme sistemim muazzam oldu.20250615_165014.jpg

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
hayırlı olsun öncesinde de hidrolik miydi frenler sadece marka değişti sanırım
Bisiklet ile gelen dandik frenler hidrolik tektro frenlerdi. Hidrolik frendi lakin orta seviye bir V fren bile daha iyi frenliyordu tektro kıyasla. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Erdoğanlar bisikletten aldığım 2 adet (link) elime dün ulaştı hatta gidip kargo firmasından kendim aldım sonra bisikletçiye gidip monte ettirdim. Şuanda frenleme sistemim muazzam oldu.327958 dosyayı görüntüle
hocam Erdoğanlardan ne zaman sipariş vermiştiniz? Ben de cumartesi sipariş verdim bir türlü kargoya veremediler de ondan soruyorum.

hocam Erdoğanlardan ne zaman sipariş vermiştiniz? Ben de cumartesi sipariş verdim bir türlü kargoya veremediler de ondan soruyorum.
Cuma günü sipariş verdim cumartesi teslim aldım kargodan. Cumartesi günü çoğu kargo öğleye kadar kargo alım kabul ediyor.

Erdoğanlar bisikletten aldığım 2 adet (link) elime dün ulaştı hatta gidip kargo firmasından kendim aldım sonra bisikletçiye gidip monte ettirdim. Şuanda frenleme sistemim muazzam oldu.327958 dosyayı görüntüle

Arkadaşım yurt dışında gelirken yanında getirtmiştim 140ve160mm yedek tutuyorum. Montajlı halini görünce heyecanlandım. Kazasız sürüşler dilerim. Hayırlı olsun.

• Muhteşem
Cuma günü sipariş verdim cumartesi teslim aldım kargodan. Cumartesi günü çoğu kargo öğleye kadar kargo alım kabul ediyor.
Erdoğanların kargo ile ilgili kısmındaki yazıları okudum, normal şartlarda dün kargoya vermeleri gerekiyordu hâlâ vermediler nedense.
(Cumartesi verilen siparişler devamındaki ilk pazartesi iş gününde kargoya verilir yazıyor.)
Tedirgin olmaya başladım. Bugün kendileriyle de iletişime geçeceğim.

Düzenleme: İletişime geçtim, kargoya verilmiş meğerse fakat takip no bulamadım ve telefona sms olarak gelmedi. Faturanıza ve e posta adresinize bakın dedi, bulamadım. Yurtiçi kargoya geçmişler.

Son düzenleme:
Yapay zekaya bir karşılaştırma yaptırdım, arada yanlış hesaplamalar yaptığı olsa da bu hesap makul geldi bana. Buna göre çok yerinde bir karar olmuş değiştirmek.

SistemTork (Nm)Kuvvet (N)İvme (m/s²)Durma Mesafesi (m)
Shimano MT201405004.353.55
Tektro HD-R28035437.53.804.07
Ultegra R817065812.57.062.19
Sizinki mt900 daha iyidir ben güncel modellerde üzerindeki karşılaştırmıştım arkadaşa alırken

• Beğen
Benim kendi deneyimime göre daha üst sınıf fren rotoruna geçmek çok uç koşullar haricinde fren mesafesini hissedilir düzeyde değiştirmiyor. Üst sınıf rotorlarda genel olarak değişen şey daha hafif ve soğutma performansının daha iyi olması. Bir de Ultegra ve Dura-ace rotorlar göze daha hoş gözüküyor.

Son düzenleme:
Bisikleti hidrolik frende en kısa sürede durdurmak için :
1) 4 Pistonlu fren mi?
2) Çapı büyük rotor mu(örnekgin:160 dan 200 e büyütme) ?
Hangi yöntem daha etkili olur?

Geri