Scudo Sports

Trek, Corratec veya Sedona?

kostebek

Üye
Tepki
3
Selam arkadaslar,

Ben 9lu sisteme sahip bir dag bisikleti almayı dusunuyorum. Butcem pek genis degil. 2009 modeller arasında ilgilendigim 3 model var:

Trek 4500 (595 €)
Corratec X-Vert Motion (549 €)
Sedona 751 (490 €)

Uc bisikletin karsılastırmalı tablosunu (link) adresinde bisikletleri secerek gorebilirsiniz.

Ucunun de donanım olarak ozellikleri birbirine yakın, en onemli farklar masaları. Trek'te rock shox dart 2, Corratec'te rst gila ve Sedona'da suntour xcr var. Ucu de v-frenli, o fiyatlarda hidrolik disk frenli bisiklet bulmak zor, o yuzden v frenle baslayıp daha sonra iyi bir hidrolik frene yukseltebilirim. Masadan ve markadan dolayı trek biraz agır basıyor benim gozumde, ama Sedona da benzer ozelliklere sahip ve ustelik 100 euro gibi bir fiyat farkı var. Corratec de komple deore vitesli olması ve kadrosunun guzelligiyle one cıkabilir.

Bunların dısında Giant, Scott gibi markalardan da onerdiginiz baska modeller varsa beklerim, fakat fiyatı fazla arttırmak istemiyorum, 595 €luk trek de pahalı benim icin ama uzun yıllar kullanılabilecek bir bisikletse verebilirim.

Scudo
SEDONA!!! Bende bu aralar 781 (2009) kadro almayı düşünüyorum gerçekten şık kadroları var...

• Beğen
Tepkiler: kostebek
(link)

bu da Süleyman Uzunköprü'nün verdiği seçeğene ek olarak verilebilir. Fiyatı şu an çok iyi. Haziran başında yeğenim 1080 TL'ye aldı. Şu an kullanıyor. Çok memnun. Güzel bisiklet.

Ben 2008 Sedona kullandığım için 255srd'nin sadece SRAM Gripshift'leri hoşuma gitmiyor. Süleyman Uzunköprü'nün verdiği seçenekte Shimano sistem var.
Bir de Salcano'ların en güzel yanı bütün sistemin aynı seriden olması. Aynen Corratec'te dediğiniz gibi.

Ayrıca 2009 Sedona 751'i beğenmedim ben. Parçalar seri değil, farklı farklı. Ayrıca kadrosunu da yakından gördüm, köşeli bir yapısı var hoşuma gitmedi.

• Beğen
Ayrıca sizin verdiğiniz seçeneklerden sonra Salcano 255SD ve 255srd' deki hidrolik disk fren de bir artı olabilir. Hidrolik fren sistemi güzel bir olay.

751'deki tektro v-frenler de o seviyedeki bir bisiklete yakışmıyor bana kalırsa

• Beğen
ben COTTAREC derim.evet maşa olarak trek avantajlı.ancak diğer maşalarda kötü değil.ayrıca corratec'teki her maşa aynı değil.bendeki motin'da rst değil suntour xcm var mesela..
buna karşılık arka attırıcı olarak motion avantajlı.
trek ve sedona ağırlıklarını bilmiyorum ancak motion gayet iyi ve diğer 2 modelin 12.9kg'dan hafif olduğunu sanmıyorum.
bir başka mevzuda fiyat konusunda.motion tektro hid.disk frenli olanını sağlam bi pazarlıkla aynı fiyatlara alabilirsin.hiç sonrada uğraşmazsın disk taktırcam diye.
son olarak,bisiklet sürekli değiştirilen bir araç olmadığından almışken en iyisini almanı öneririm.corratec ve trek kadroları çok kalitelidir.görüntüsü yada çok ufak fiyat farkından ötürü sedona tercih etme derim ben.fakat zevkler tartışılmaz benimki sadece fikir verme..
umarım kendin için en iyisini seçersin.şimdiden hayırlı olsun diyorum(=

• Beğen
Bence bir türk firması olan Sedona markası tercih edilmeli zaten 3 bisikletin arasında uçurum yok aşağı yukarı aynı seviyede bisikletler..

• Beğen
Ben bir Trek kullanıcısı olarak sana Corrateci onerecegim. Kısa bir sure once aldıgım Trek 3700 umden gayet memnunum ama eger maddi imkanlarım elverseydi kesinlikle senin begendigin model yada bir ust model bir Corratec i tercih ederdim. Teknik detaylara girmek cok uzun surer, ki zaten arkadaslar bayagı bir acıklama yapmıslar ..

hepsi birbirine yakın donanımlıkta bısıkletlerler birinde amortisor daha iyiyken dierinde ön arttırıcı daha ii.. o yuzden hangısını alırsan hiçbirinden pişman olmazsan o aradaki donanım farklarını zaten ilerleyen yıllarda yeni parça alırken daha üst model taktırcagın ıcın pek bi önemi yok.. ama hepsini canlı olarak bi gör derim ve dükkandaki bilen kişidende 3unun arasındaki farkı anlatmasını istersin...

bende alırken corratec gösterilmişti üzerindeki bazı donanımlar trek tekinden daha iyiydi fiyatıda daha ucuzdu.. ama ben trek i seçtim çünkü corratec dış görunus olarak içime sinmemişti.. 2007 model trek aldım sonradan doğru kararı werdıgımıde anladım corratec alsaydım sırf donanımı daha iyi die şuan bu kadar severek bınıor olmucaktım çunku kadrosu guzel deıldı bana göre tabi.
şunu demek istiorum dış görünüşte önemli.. uzerındekı parçalar değişebilir daha iyilerini alabılırsın ama yeni bir kadro almak pek kolay olmıcaktır..

ilgilenirseniz 0 kadar temiz fıstık yeşili sedona 751 v fren bisikletim satılık.

Geri