Scudo Sports

Trek 7.5 mi Giant rapid 2 mi

Kaos.

Aktif Üye
Tepki
122
Bisiklet
Peugeot
Herkeze selam. Birini alacağım. Deneyimli arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var.

Trek Fx 7.5 2012 € 980 peşin
Giant Rapid 2 € 880 peşin

Hergün işe giderken kullanacağım. Şişli'den Taksim'e. Burada sorun yok. Ama bilirsiniz ki Istiklal Caddesinin taşları yerinden oynar, yağmurda araları çamurlanır. Giant'ın lastikleri kanalsız ve 700 / 25. Sorun olmaz mı ? Trek'inkiler 700 / 28 ve tüm hava şartlarına uygun. Bir diğer önemli farksa Trek'te V fren var, Giant'ta U fren. Trek yaklaşık 10.2, Giant 9.5 kg. Bir de arada €100 fark var. İki kadro da aynı Giant fabrikasından çıkıyor değil mi ? Diğer detaylar için, çevirebildiğim kadarıyla buyurun :

Trek :
(link)

http://i51.tinypic.com/jjo8hz.jpg

Kadro FX Alpha Gold Aluminum
Çatal Bontrager Nebula, carbon, SpeedTrap compatible
Jant Bontrager Approved, 24-hole wheelset
Lastik Bontrager Race All-Weather Hard-Case, 700x28c

Arttırıcılar :
Shimano R440, 9-speed trigger
Front derailleur Shimano Sora
Rear derailleur Shimano Deore

Aynakol ve Diğerleri :
Crank FSA Vero, 50/34 compact road gearing
Cassette SRAM PG-950 11-34, 9 speed
Pedals Nylon body w/alloy cage

Saddle Bontrager H2 Flex Form
Seatpost Bontrager Nebula
Handlebar Bontrager Satellite Plus IsoZone OS, 25mm rise
Stem Bontrager SSR, OS, 10 degree
Headset Slimstak, semi-cartridge bearings, sealed
Brakeset Tektro alloy linear-pull brakes w/Tektro adjustable-reach alloy levers
Grips Bontrager Satellite IsoZone Elite, lock-on, ergonomic

Giant Rapid 2
(link)

http://i54.tinypic.com/167t46u.jpg

Kadro ve çatal
Frame ALUXX SL-Grade Aluminum
Fork Advanced-Grade Composite, Alloy OverDrive Steerer

Arttırcılar
Shimano R440
Front Derailleur Shimano R453
Rear Derailleur Shimano Tiagra
Brakes Tektro R358, Alloy Dual Pivot
Brake Levers Tektro Alloy

Aynakol ve diğerleri
Cassette SRAM PG 950 11x26, 9-Speed
Chain KMC HG-73
Crankset Shimano R453, 30/39/50
Bottom Bracket Shimano Sora, External

Lastikler :
Rims S-R2
Hubs Giant, 32h
Spokes Stainless Steel, 14g
Tires Giant P-R3, Flat Guard, Front and Rear Specific, 700x25

Şimdiden teşekkürler

Scudo
Ben derimki Giant Rapid. Daha guzel ve daha hafif. ( Bicycling dergisi Rapid, FX ve modelini unuttugum Cannondale'yi karsilastirmisti, o testen biliyorum en hafifi oldugunu)

• Beğen
Tepkiler: Kaos.
@Ozzgurr

Ya aslına bakarsan benim gönlümde hafifliği ve çevikliği yüzünden Rapid'de. Ama Trek ismi insanda güven uyandırıyor ve 7.5 daha geniş bir kullanım yelpazesine sahip. Öyle değil mi ?

Trek, Giant, Specialized, Cannondale.... Bunlarin hepsi onde gelen markalar, buyuk ureticiler ve urunlerini guvenle kullanabilirsin. Ikiside ayni amaca hitap eden bisiklet, FX'in daha genis kullanim alani oldugunu dusunmuyorum.
Ben olsam Giant alip aradaki farki upgradede harcardim.

• Beğen
Bana göre Giant göze daha hoş geliyor, ruhu okşuyor...Ayrıca daha hesaplı.Ozzgurr ' ün dediği gibi aradaki fiyat farkını upgrade için harcamak da cabası...

• Beğen
Ozzgurr ve
Kamil BULUT
yani 700 / 25 kanalsız lastik şehir içi günlük kullanımda sorun çıkarmaz mı ? İstanbul sokaklarından bahsediyoruz :)

@Huseyin Dogan

peki kıyaslama yaparsan ?
Sonuçta Giant daha az parayla daha hızlı gidecek
Trek'te Deore var Giant'ta Tiagra

bu beyazı distuributorden duyduguma göre Trek özel olarak cıkartmış.. Lance Armstrong diyorlar mesela ona.. Trek 7.5 demiyorlar.. şiddetli bir akıcılıgı varmış... fiyatı 2500 tl'nın uzerinde... Trek ömür boyu kadro garantisi ve ucretsiz bakım destegi veriyor. bu yuzden önemsiyorum kendilerini ve kendi işlerini de ciddiyetle yapıyorlar... hiç bir sekilde sorun cıkartmıyorlar... Giant hakkında fazla bilgim yok ama duyduguma göre Giantın fabrikasından birden fazla firmanın ürünü çıkıyormuş ki kendi ürünlerine ne kadar fazla zaman ayıracaklar bilmiyorum (yanlış da olsa bir akıl yurutmedir)...

Yani Trek secim sebebi olacaksa...Guven ve huzurun oldugu yerde mutluluk vardır derim ki Trek number one'dır benm.. Bugun Trek'ın musteri poşetlerinin uzerinde World's NO:1 yazar =)

• Beğen
şu da onemli ...hızı vurgulamışsın mesajında....

hız bisiklete cok baglı degildir...donanım onemlidir elbette ve akıcılıkta cabası ama bisikletin üzerinde pedallayan adama bakacaksın once =) bmx ile pof bir yarıscı benm altımda full ultegralı ne bileyim xtr li yol bisikleti de olsa geceer mesela (o kadar da degil)

• Beğen
Ben resimdeki FX bisikletin 15 gündür sahibiyim
bisikletimi övecek değilim eksiklikleri elbette var daha şu an bile nasıl geliştirebilirim hesabı yapıyorum
fakat senin yerine olsam oyumu Trek ten yana kullanırım herkesin zevki ayrıdır ama güzellik açısından Trek önde Karbon maşa ve özel selenin konforunu
artı elciklerde olan gelişmeyi yabana atmayın Ortaköy e gidin mutlaka inceleyin göreceksiniz almadan evvel öndeki iki dişli aynakol dan ürkmüştüm acaba yokuşlarda problem olurmu diye ama arka 9 lu (11-34)arka ruble sayesinde çıkamam dediğim yokuşların üstünden geldim gerçi sizin güzergah sizi üzmeyecek türden ama
birde alışverişlerde karşınızda ciddi ve sattıkları ürüne sahip çıkan satıcıların olması bisikletin avantajı
amatör bir bisiklet sevdalısıyım ama sormak istediğiniz şeyler varsa elimden geldiğince yardım edebilirim

• Beğen
Tepkiler: ARJİN ve Kaos.
@Bora Yurttutan

Ya birşey rica etsem. Daha önce ne vardı sende ? Bir kıyaslama yapar mısn ? Denemiş ve test etmiş biri olarak. Bende şu anda 7.0 var.

Trek 7100 alpha diye bir Trek modeliydi kendisi şehir bisikleti sınıfındandı
doğrusu mukayese edilebilecek bir model değildi o
ondan inip buna binince uçuyorum sandım

• Beğen
@Huseyin Dogan

Meftunu olduğum diğer analitik yorum ve duyumlarınızı bilemeyeceğim ama evet doğru duymuşsunuz. Giant pek çok markaya bisiklet üretir. Giant fabrikasından bir görüntü mesela :)
http://farm2.static.flickr.com/1340/5126229878_7d10a62122.jpg

Ayrıca ismi Lance Armstrong olan bir şeye binmek pek hoş olmasa gerek :)

• Beğen
@rahmi kocaman

nayır nolamaz bu photo montaj =)

bunu yarın ilk agız olan ditrubutore soruyorum ve geri donus yapıyorum ayrıca LAnce abimizin nesi kötü? onu gectim Andy Schlek yani (nasıl yazılıyorsa artıkın..) o biniyor yanlış biliyorum ya...

• Beğen
@Derya Keçeci

Oh be Derya abicim. Bu yazı iyi geldi. Sağolasın

@Huseyin Dogan

Bence o kadar kötü değil. Orta ve alt ürün grubunu Giant gibi bir firmanın üretmesi iyi bir şey. Sizin yorumlarınızdan markaya aşık olduğunuz izlenimi oluştu, onun için size takıldım biraz En nihayetinde ticari firma bunlar, sizden çok kendini düşünür, bunu unutmayın gerisi önemli değil.

Lance esprisi biraz İngiliz işi oldu, daha açık yazamam :)

Konuyla ilgili bir şey yazmam icab ederse ben de 7.5 derim.

@Derya Keçeci

Derya Bey,Sorunun muhatabı siz değilsiniz tabi ki ama bilginiz vardır diye soruyorum:Bu kadar marka arasında corratec in ismi neden yok ?

Geri