Scudo Sports

TREK 3700 vs. 3900

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
acumur, mantis'in o cevabı vermesinin sebebi hem direk kendisine sert bir cevap yöneltilmiş olması hem de alakasız ithamlar içermesidir. ben de sizin küllenmiş bir tartışmayı yeniden alevlendirmeye çalışmanızın konuyla ne alakası var anlayamadım. lütfen bir konuya cevap yazarken 2 şeye dikkat edin: 1 son cevaptan beri ne kadar zaman geçmiş, 2 sizin cevabınız bu konuya bir katkıda bulunacak mı. Mantis'in cevabı belki bulunuyor belki bulunmuyor ama sizinki de bulunmuyor. Bu tip tartışmaların hiçbirimize faydası yoktur. Trek 3700 ile 3900 ün karşılaştırılmasıyla alakalı bir konuda bu tartışmanın yapılması yersiz oluyor.

Scudo
sevgili tayfur öncelikle ben bu açıklamayı ilgili kişinin manasız mesajı üzerine yaptım.sonuç olarak mantıksız bulduğum yahut mevcut konuyla alakasını bulamadığım bir yazının eleştirisini gerek bir forum içinde gerekse reel hayatta bir topluluk içerisinde yapma hakkım vardır buda engellenebilecek bir konu değildir.ne kişilik haklarına bir saldırıda bulunuyorum nede hoş olmayan cümleler kullanıyorum sonuçta.ha dersenki konuyla alakası olmayan mesajlar bunlar evet haklısın ama konuyla alaksı olmayan mesaj atılmaya bu başlığın altına benim mesajımdan çok önce başlanmış zaten .benim mesajımın bisikletleri karşılaştırmaya ne kadar yararı yoksa ki haklısısn mantisin cevabınında bir o kadar olmadığını görmüş olmalısın.son olarak evet tarihe bakmayı akıl edememişim forumda yeni olduğumdan bu refleksim gelişmemiş kusura bakmayın.yinede amacım forum içinde huzursuzluk yaratmak değildir yanlış anlamayın lütfen.

beni siz yanlış anladıysanız ben özür dilerim. amacım sizin yanlışınız gçstermek değildi. bundan sonra dikkatli olmanızı istedim sadece. forumda bazen bu tip mesajlar üst üste devam ediyor ve konu tamamen farklı bir yöne kayıyor. benim rica etdiğim burada da aynısının olmaması için üyelerimiz duyarlılık göstermeleridir.

Bak ne güzel söylemişsin Tayfur kardeşim.."küllenmiş bir tartışmayı yeniden alevlendirmek" "sizin cevabınız bu konuya bir katkıda bulunacakmı"

İnsanın birisine öğüt verirken ilk önce kendisinin bunlara rivayet etmesi gerekiyo sanırım...
şu Meşhur fiyakalı laf olan "idrar yarıştırma"mesela...

acumur arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum,herkez fikrini belirtmekde özgür olmalı..
yeterki moderatör arkadaşlarımız biraz "objektif" olsun...
Bu bir eleştırıdır modaratör arkadaşlara...

Merhaba Mazhar Bey,
Fikir belirtme usulü bu yukarıdaki gibimidir.Fikir beyan edilen konuların tamamı, kişilerin birebir yaşadıkları tecrübelerdir.Bizler, kitaplardan tercüme yaparak buraya aktarmıyoruz, en iyisini en doğrusunu biliyoruz diye bir iddamızda yoktur. Bu forumdan kimsenin maddi bir menfaatide yok kimi markayı kötüleyip kimisini göklere çıkaralım. Bir konuyu açıklığa kavuşturalım, bu forumda buluşma sebebimiz bisiklete binme sevdası olmalı. Açıkcası kimin hangi marka bisiklete bindiği benim ve arkadaşlarımın umurunda değil.Kimimiz daha profösyonel kimimiz amatör ilgileniyoruz.Ama çoğumuz günlük yaşadığımız stresli ortamlardan uzaklaşmak, biraz kafamızı rahatlatmak için bu iş ile ilgileniyoruz.
Forum veya moderatörler için yorum yapacaksanız bir konu üzerinde saplanıp kalmayın, tüm forumu genel bir incelemeden geçirin. Sadece fikir soran arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışırız.Bisikletlerimizin resmi bölümünde ucuz pahalı bir sürü bisiklet resmi bulunmakta.Hangi markanın altına sizin tabirinizle savurup durmuşuz.Herkes kendi bütçesine uygun bisikleti alır ve istediği zaman ama sanal ortamda ama gezilerimizde aramıza katılır.Sizleri biraz daha sağduyulu eleştiriler yapmaya davet ediyorum.................

behçetatınç bey bende size soruyorum fikir belirtmek peki bu yukarıdaki gibimidir? ve yine tayfur beyin ''savuruyor, atıyor tutuyor dediğiniz kişiler bu işten az-çok anlayan insanlar'' cümlesinde belirttiği gibi forumda saygı duyulması gereken bir çok insan var bilgilerinden faydalanbilinecek arkadaşlardan bahsediyorum.peki soruyorum mantis ''Ayrıca hiçbir Trek etiketinde yazan parayı haketmiyor, hakediyor diyen gaflete düşmüştür'' cümlesiyle tayfurun bizzat kendisinin belirttiği gibi forumdaki az-çok anlayan insanlara,onların düşüncelerini hiçe sayarak direk bir saygısızlık yapmış olmuyormu.bu hassaiyetiniz neden kendisine bir uyarı olarak iletilmemiş bu konunun sıcak olduğu dönemde.söylemek istediğim şey burada amaç gözü kapalı moderatör kardeşliği yapmaktansa olayları bir adım geriden inceleyip hep söylendiği gibi objektif yorumlar yapmaktır.eski üyedir yada arkadaşımdır diyip ezbere bir savunma içine girilince biraz göze batıyor açıkcası.ayrıca ben inanmıyorumki kimse çıkıp özellikle bu forum içerisinde moderatörlere bir suçlama yapsın çünkü gördüğüm en güzel yardımlaşma yapılan forumdur burası.bizlerde üyeler olarak en azından kendi adıma konuşayım bir moderatör üye kapışması planlamak peşinde değilim(iz).insanlar istedikleri tercihleri yaparlar .benim çok param vardır gider en alakasız ürünü alırım yada kısıtlı bütçemle optimum bir alışveriş yapar karlı çıkarım .ama bu sadece beni ilgilendirir.birileri çıkıpta onu alma alırsan böylesin şöylesin derse buna net bir şekilde ahkam kesmek denirki,bu gibi durmlardada özelliklede kalabalık topluluklarda bir çatlak ses çıkar ve bişeyler söyler.yapılması gereken ;iş işten geçtikten sonra çatlak sesi kısmaya çalışmaktansa olayın başında ahkam kesenleri susturmaktır.

hayır mantis öyle diyerek kimseye saygısızlık etmiş olmuyor. gaflete düşmek ne demektir? gaflet, TDK sözlüğüne göre dalgınlık, dikkatsizlik demektir. ( (link) ) yani böyle diyenler tam araştırmadan, konuya hakim omadan bisikletlere parayı hakediyorlar diyorlar demektir ki şu anda hamiliğini yaptığınız kimseye hakaret etmek değildir.

Mantis'in kendisine uyarı benim tarafımdan MSN Messenger yoluyla zamanında yapılmıştır. Uyarı yapılmadığı bilgisini nereden aldınız bilemiyorum.

ezbere savunma yapıldığı ithamı da asılsızdır aksine objektif bir şekilde cevap vermeye çalışmıştım.

benim çok param var gider istediğim gibi alışveriş yaparım ya da optimum olanı alırım diyorsunuz. tabii ki hakkınızdır ama bunu foruma yazarsanız insanlar bunun hakkında istedikleri gibi yorum yaparlar biri de çıkıp ¨bu yaptığın gaflete düşmektir[dalgınlıktır,dikkatsizliktir]¨ der. bu da üyelerin hakkıdır. bu ahkam kesmek değil yorum yapmaktır.

Arkadaşlar,
Herkese söylemek istiyorum.Hepimizin bildiği ama uygulamadığı bir yöntemimiz var, karşılıklı konuşmak. Sizin belirttiklerinizde de haklı olduğunuz yönler var, bizim de haklı olduğumuz yönler var. Tayfur'un dediği gibi, üyelerimizin çoğuna uyarılar pm atılarak yapılıyor.Gene de kafanıza takılan , sizleri rahatsız eden bir durum var ise bana veya yöneticilerimizden birine pm ile müsait olabileceğiniz saatleri belirtin, bütün bunları msn üzerinden konuşarak çözelim. Buraya bu şekilde karşılıklı yazışarak bir yere varamayız diye düşünüyorum.

Arkadaşlar kapışmayın Bisikletlerin hepsi güzel sadece bazı markalar aşırı kar marjı ile piyasaya sürülüyor.
Zaten Türkiyeye daha fazla marka gelmeye başladı hangi markanın üzerindeki donanımına göre pahallı satıldığı ortaya çıktı.
Yakıda Cannondale ve Corratect ten sonra Scott markasıda Türkiyeye geliyor bir firma onunda distribütörlüğünü aldı !....
Aklıma gelmişken şunu öylemek istedim Trek 3700 ve 3900 artık Taiwanda değil China da üretiyiyor kutudan çıkar çıkmaz etiket sökülüyor bilginiz olsun...
Belki diğer modellerde China da üretiliyor. Artık kullanıcılar daha bilinçli hareket etsin bisikleti alırken Made in .......... ? etiketinin üzerinde durmasını istesin en azında China mı yoksa Taiwan mı üretimi olduğunu bilsin !....

herkese selamlar, saygılar:
valla rastgele girdim bu sayfaya, bir baktım tüm sevdiğim insanlar burda... ben aslında bir "bisiklet tüketicisi"yim.. yani tekniğim sadece kendimi kurtaracak kadardır.. iki laf edip hemen çıkacam.

öhö öhö:p
vekilsiz millet olmaz.. milletsiz vekil olmaz..
moderatörsüz üye olmaz.. üyesiz moderatör olmaz... bunlarsız forum hiç olmaz

arada sevgi ve hoşgörü "harcı" olmaya çalışan pek çok arkadaş görüyorum(onlardan sadece birisi= mazhar)..

burası gerçekten bir aile ortamı gibi.. (ben başka formlar da bilmiyor değilim, acizane)

tartışa da biliriz ama sonunda sarılıp dostca öpüşmeye mecburuz..

neyse lafı dağıttım biraz.. toparlıyorum.. demek istediğim şu ki:
valla : Bisikleti alan alan üsküdarı geçiyor.. bu anlamda birbirimize yardımcı olalım.. elin adamları nerdeyse bisikletle "ay" a gidiyor :D

hoşçakalın..

imza: hepinizi çok seven basit bir üye....

Not..ilginize teşekkur ederız,Mesaj duzeltılmıstır. tayfur & önder

tayfur o zaman buda uygun bir yorumdur ,hiç bir olumsuz yönü yoktur.ama sen moderatör gibi değilde mantisin kankası gibi hemen bir savunmaya girmiş tanımadık üyeyi direk olarak uyarmışsın kırmızı yazılarla!.(hatta üyenin kendi mesaj alanına yazıp bariz bir hiyerarşiyi gözüne sokmuşsun insanların)o zaman mantiside aynı şekilde uyaracaksınki ben senin adil bir moderatör olduğunu düşüneyim.msnde ne konuştuğunuz beni ilgilendirmez.herkese eşit davranılması gerekir o zaman.ben iki yorum arasında hiç fark göremedim uygunsuzluk olarak.çok net olarak taraflı bir tutum sergiliyorsun farkında değilsin.birde kalkıp bana tdk dersi vermeye kalkmassan sevinirim .önemli olan kelimenin ne manaya geldiği değil ne şekilde kullanıldığı üzerine nasıl bir mana yüklendiğidir.örn:'senin çok sığ bir beyine sahip olduğunu düşünüyorum' böyle bir cümle kurarsam sana hakaret etmiş olurum ama çıkıpta bak sığ kelimesinin manası bu TDK da öyle yazıyor derin olmayan demek, bu o manaya geliyor dersem kurnazlık yapmış olurum tamammı kardeşim.son olarakta ben bu manasız tartışmayı ikili münakaşaya çevirip senin kalbini kırmak taraftarı değilim.zira konu o yöne doğru gidiyor!o yüzden ben konuyu kapatıyorum.manasız iktidar savaşları sonucunda bazı insanlar geri adım atamayabilir o zamanda sıkıntı çıkar topluluklar içinde.

madem ki konununun tüm takipçileri, konunun manasız olarak münakaşaya gittiğinin farkında...bu noktada bunları bir kenara bırakmalıyız, hiçbirimize faydası olmayan işler.faydası olacağını -münakaşa veya karşılıklı atışmaların- düşünen varsa ilgiliye özel mesaj göndersin.

dönelim konu başlığımız Trek 3700 vs. 3900 konusuna.

asıl konuya dönüleceğine ben de çok sevindim.. teşekkürler..

Esasa dair medikal bir katkı.(son katkı)
(isimler ve tarihler kısıtlama gereği bende saklıdır)

Uzun yıllar önce, yabancı bir ilaç şirketi, çok kuvvetli bir antibiyotik keşfettiğini söyleyerek piyasaya pahalı bir ilaç sürdü. İlacı, tüm Dünya denedi. Etkisi benzerlerinden en az 2 kat kuvvetliydi ancak fiyatı da en az 3 kat daha pahalıydı. Diğer ilaç şirketlerinin de kışkırtmalarıyla pek çok ülkedeki sigorta şirketleri bu ilacın firmasını vurguncu diye mahkemeye verdi. O dönemde adı geçen şirketin bulunduğu ülkenin başbakanı bile bu konuyla ilgilenmek zorunda kaldı.
Mahkemelerde o ilacın sırrı(sebeb-i mucizesi) ortaya çıktı. Etkisi de ıspatlandı. Daha sonra aynı ilaç araştırma ve geliştirme ödülleri almaya doyamadı. İlacın üretim teknolojisi diğer firmalara örnek teşkil etmeye başladı.

Şimdilerde bu ilaç piyasanın en ucuzlarından. Onu taklit ederek üretilen yeni isimler ise o ilaçtan belki 5 (3 değil) kat daha pahalı satılabiliyor..

Ama artık araştırma ve geliştirme masrafları ne demek? herkes daha iyi bildiği için kimse 5 kat fiyat fazlalığını yadsımıyor..

Bilmem anlatabildim mi?

Şimdilerde; serbest piyasa ekonomisi gereği, herkes parasının yettiği kadar ilaç alıyor.. ve iyileşebildiği kadar da şükrediyor.. ve kimse o firmayla artık uğraşmıyor..

Sağlıcakla kalın ama bisikletsiz kalmayın..

konuya faydası olacağını düşündüğünüz mesajınız var ise bana özel mesaj gönderin.kiliti açarım.

mesajınızın silinmesini uyarı olarak algılamanızda sakınca yoktur ;)

konuya faydası olacağını düşündüğünüz mesajınız var ise bana özel mesaj gönderin.kiliti açarım.

konunun açık kalması, forum kullanıcıları için fayda teşkil etmeyecek.

başlık, görevini fazlası ile yaptı.

bu konuya ekleme yapabileceğini düşünenler bana özel mesaj ile göndersinler.ya kiliti açarım yada sizin adınıza mesajı girebilirim.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri