Scudo Sports

Transcontinental No:7 2019

Scudo
Helal olsun tebrikler Ahmet Yeşil ?

@Ilter Elmas

Yazıda bahsi geçen Jasmin Paris'te efsane ultra maratoncu. Epic tabirinin gerçek bir örneği kadın. Avrupa'nın en zorlu maratonların biri sayılan "(link)"i kazanan ilk kadın sporcu. Emzikli bebesi için molalarda sütünü sağıyor. Veteriner ve doktora öğrencisi olduğu için her sabah 4'te kalkıp antrenmanını yapıp 8'de işine gidiyormuş. Yarış boyunca sadece 2,5 saat uyumuş. Ve kazandığı maraton sonrası sponsorluk tekliflerini reddediyor, "bu benim hobim ve bir şeyden para kazanmaya başlarsanız o hobi olmaktan çıkar" diyor. Bayılıyorum kadınların böyle destansı başarılarına, hastasıyım :)

Son düzenleme:
@Mustafa Zeybek
Ingilizce bilmeyince bir espiriyide gerçek sana biliyor insan .
Insana özgü bir saflık.
Uyarın için teşekkür ederim.

@cagatay17

Özür dilerim , o kısmını düşünemedim. paylaşırken şaka yollu olduğunu biraz daha vurgulamak gerekirdi.

Singlespeed kullananlardan Ivan Cornell cap5 yarışı zamanında bitirdi,
Fridtjof Harwardt cap120 , CP4 parkurunu bitirdikten sonra çekilmiş.
tcrno7cap120.png

Son düzenleme:
Sevgili Ahmet Yeşil, TCR 7 deki çabanızı ve bitirme zamanınızı canı gönülden kutluyorum...:):harika:

@tanerhosgor sanki organizasyonun her an içindeymişsiniz gibi başından sonuna paylaştınız, teşekkürler. Açıkçası sizin anlatımlarınız sayesinde başka kaynaklardan bakmaya gerek kalmadı. Zamanında forum üyesi olan Ahmetgitar @Ahmetgitar Ahmet Yeşil 'i ayrıca tebrik ederim böyle bir organizasyonu verilen süre içerisinde bitirmek bile başlı başına bir başarı.

@tanerhosgor
Taner bey olurmu öyle şey rica ederim
Siz gereken hassasiyetti özelden yazarak gösterdiniz hassasiyetiniz için ben teşekkür ederim.
O mesaj benim doping ve yarışma hırslarına karşı duruşunum bir mesajı olarak kaldı silmedim kimse bu konuda kırılıp üzülmesin
Biz pişkin insanız dert etmem öyle şeyleri.
Bu organizasyonu benim gibi takip etme sıkıntısı olan kişilere çok faydalı oldunuz.
Esas ben teşekkür ederim.
Selamlar.

@tanerhosgor
Benim için hiç bir anlam ifade etmemektedir.

Yarışın Facebook sayfasında kapanış , kaynaşma partisini canlı yayınlamışlardı.
Sembolik bir ödül töreni ve konuşma konuşma, çok bakamadım sıkıldım.
Meraklıları için özet ; Fiona 6. dakikada anons ediliyor, 7. dakikada 20 saniyelik bir konuşma ama çok da konuşamadı duygusallaştı heyecan yaptı, alkışlar yardımına yetişiyor. ağlamıştır :)
-Bu tecrübe için çok teşekkür ederim, benzersiz idi ve çok sevdim , hepimiz bunun bir parçasıyız, TCR a bişi için teşekkür dedi ama anlamadım.

Bir de kaydın sonunda bir siyah forma verme geleneği var, galiba parti başlama saatinde girene veriliyor, Formayı alan eleman Ahmetten bir kaç dakika önce girmişti :)
-Düzeltme : The Maglia Nera, Siyah forma ; partiye geceyarısından önce son katılana veriliyormuş.

Son düzenleme:
@tanerhosgor
Hocam,
''Lanterne rouge'' bu yarışta da oluyor mu?
Dereceye girenlere verilen ödüller hakkında bilginiz var mı?

@hamlet2006

Evet , Lantern Rouge var ve... 250 nolu Els De Clercq ve Marie Lou Vanassche çifti hala bırakmadılar, yarışın en arkadan gelenleri.

250b.JPG

Partide ilk üçe sembolik bir karton poşet verdiler, içine t-shirt anca sığar , yarışta giydikleri kepler kendilerine kaldı o kadar.
Partideki biraları bile cepten almışlardır.
Ha sponsoru olanların kazançları kendilerine göre olur o ayrı , ama organizasyondan maddi bir ödül hiçbiryerde geçmiyor.

@tanerhosgor hocam ağzına ve yüreğine sağlık. Bu ultra da kişilerin kendileri ve rakibleri ile olan mücadelelerini bize yaşattığın için teşekkürler. Gerçekten teşekkür ediyorum. Bisiklet Ultram olmasa da ultra maratondaki mücadelelerimi hatırlattınız. Sanki orda ki bendim.mucadele edenler benim için çok anlam ifade ediyor..cok ama çok teşekkür ederim. senin ağzından sanki görevinmis gibi ustlenip anlattığın için, bisiklet ultrasina kosu ultrasiyla tat veren @Abdülkadir Ergin arkadaş a teşekkürler... Yapıcı insanları görmek çok güzel....

Estağfurullah , teveccühünüz.
Sağolsun Ahmeti takip edecem diye nereye bakacağımı şaşırdım , üstüne fiona gibi müstesna biri çıkıp beklentileri altüst etti, iyice yarışın içine çekti...
O ikisini yakından takip edeyim derken diğerlerinin hikayeleri de önümden geçiyor. Ortamı çok kirletmiyim, ilgi belli kişilerde kalsın, çok da dağılmayalım diye çoğu şeyi buraya taşımaya çekindim aslında.
Bu yarış ve bu tip yarışlar bir başka, yarış işin bahanesi, insanların birbirlerine karşı verdiği mücadeleden çok daha büyüğünü yola - havaya ve kendilerine, kendi limitlerine karşı verdiler.
İkinci saatte düşüp omzunu çıkaran... Hastanelik olup hastaneden kaçıp yarışa dönen... Araba çarptı kaç kişiye, bisiklet kiralayıp yarışa döndü hatta ilk 10a girdi biri, var oğlu var.
Boş bir zamanıma da denk geldiği için buraya bu kadar şey koydum ama daha yazılmaya değer yüzlerce sayfa çıkardı.
Takip etmesi bile çok yorucuydu, Şimdi bakıyorum arada yanlış bildiğim/yazdığım şeyler de olmuş, hatalı kopyala yapıştır yaparken anlamsız cümleler olmuş , sağolsunlar düzeltenler beni de bir kaç yanlış bilgiden kurtardılar.

@tanerhosgor yarışın içine çekti diyorsun... Işte bu güzel. Bazılarımız da çekti. Yoksa okur okur geçerdik.. Ama yorumlamalar olmasaydı bu sadece bisiklet ultrasina olur çıkardı..

• Beğen
Tepkiler: tanerhosgor
Doping moping bilmem ama şampiyon ablamizin hem alaman , hem labratuar calisani olmasi hasebiyle Alman biliminin bir urunu oldugunu dusunmeye basladim ciddi ciddi. Bakislarindaki rahatligi ben kendimde bile goremedim bunca yildir. 4 bin km gidenin bakisi degil onlar tobe est. Bi degisik bakiyor yav :(

Ahmet bugün dönüş yoluna başlıyor. Trenle Paris'e geçip, uçakla Türkiye'ye dönecek.
Dün dinlenme ve beslenmeyle geçirirken yarışla ilgili özet geçmiş. Neler yaşadığından biraz bahsetmiş.
O kadarıyla kurtulamaz tabi ama iyice kendine gelsin sonra sakin kafayla sorguya çekeriz.
İzin almadığım için sadece linkini vereyim, (link) .

Geri