Scudo Sports

Transcontinental No:7 2019

@KaragolAbdullah

Trans Türkiye'de sürerken peş peşe il sınırı tabelalarını aştıkça çok mutlu oluyordum. TCR'de peş peşe ülkeleri aşarken verdiği hissi çok merak ediyorum açıkçası. Bir de zayıf bir ingilizce ile tamamen yabancı bir ortamda olmak.. off çok sert :hihi: Durumum olsa cidden düşünürdüm de harbi çok masraflı. Trans Türkiye can hakikaten :harika:

Scudo
@Abdülkadir Ergin

Benim de devrelerim yanıyordu neredeyse. 6.gün Adapazarı'ndan kalkıp Bursa Karacabey'e giden 243 kmlik yolda Sakarya-Kocaeli-Yalova-Bursa il sınırlarını(ki neredeyse Balıkesir Bandırma'ya girecektim) görünce kendimi kaptanın otobüsü ilk defa sürmesine izin verdiği muavin gibi hissetmiştim.:ssrtcbya:
Seneye direksiyona direkt geçmeyi planlıyorum:cool:

@Abdülkadir Ergin
Hocam en az 3000 - 4000 € para gerekli. Sponsor bulunabilse, katılmak isterim. Bu sene rota daha zorlu.
@KaragolAbdullah
Evet benim içinde öyle Abdullah hocam. Seneye bizde TCR gibi mesafe ve yükseklik kazanımını artırabiliriz.

@Bahri Kaplan

3000 - 4000 Euro mu? Lükse kaçılmazsa katılım ücreti (300 £), vize masrafları (80 €) ve ulaşım biletleri dışında nadir birkaç konaklamayla çok daha ucuza halledilir. Yarışın tarihleri zaten belli. Önceden uçak, otobüs ya da tren biletlerini ucuza alabilirsiniz. Su beleş (çeşmelerden temiz su akar Avrupa'da. Benzin istasyonlarından ve kafelerden su rica ettiğinizde kimse size hayır demez), çadır beleş, ucuz marketlerden de yiyecek alırsınız, hepsi bu. Otel yerine de her türlü konforun ve muhabbetin olduğu 10-15 Euro'ya hosteller var. Çadır kurulamayacak yerlerde 5-20 Euro civarında kamp alanları var. Mecbur kaldığınızda birkaç kere kamp alanında, birkaç kere hostelde kalırsınız. Fazla bir şey tutmaz. Bu yarışa katılanlarla çok karşılaştım Avrupa'da. Buldukları yere uyku tulumunu açıp uyuyorlardı. 3000-4000 Euro onlar için de az bir rakam değil. Zengini verir ama çoğu vermez bu parayı.

@can onur

hocam evdekı hesap çarşıya uymaz. 2000 euro dan aşağı olmaz o da sefalet olur. Ben TR'de sadece yemek masrafı günlük en az 100 tl harcadım.

@yusufgs3625
2015'ten beri aklımda. Avrupa'ya yerleşme ihtimalimiz var. Gidersek katılacağım.

@mehmetbulak
Mezarlık dahil her yerde konakladım Avrupa'da. Konfor istiyorsanız bunun sonu yok tabii. 2000 Euro da olur, 4000 de... Ben konfor aramam. Bu arada, Türkiye'de ne yediniz de o kadar para harcadınız; hayret ettim. Türkiye'de herkes çay ısmarlar, yemeğini paylaşır. Türkiye'de (bahsettiğim İstanbul değil;Anadolu) yemeğe para harcamak zordur. Yemek için en çok parayı Gaziantep'te harcamıştım; o bile günde 100 TL değildi.

Son düzenleme:
@can onur

hocam sen turdan geziden bahsedıyorsun heralde :S Yarış olunca öyle milletin yemeğine ortak olacak, yemek yiyen adam bulacak kadar vaktın olmuyor maalesef. Çoğu zaman geceleri sürüyorsun gece kımı bulacan abı :D

@mehmetbulak
Evet, ben turdan bahsediyorum ama yaptığım turlar bisikletimin ağırlığına, şekline, taşıdığım yüke göre hızlı ve uzun mesafeli olur. Doğru beslendiğim için çok az yiyorum. Tek sabah kahvaltısıyla, sadece su ve soda desteğiyle 30 km ortalama hızla (yarış bisikletiyle), 400 km yol yapmışlığım var. Geçen ay Ankara'dan Afyon'a gittim. Rüzgâr karşıdan esiyordu ve şiddetliydi. Çok yoruldum ama Afyon'a kadar 1-2 avuç kuru yemiş dışında hiçbir şey yemedim. Eskiden ben de çok yerdim ama şimdi yolda neredeyse hiç yemiyorum. Beslenme tarzı, kondüsyonu ve harcanan parayı çok etkiliyor. Bu benim tercihim tabii.

@yusufgs3625
Protein ağırlıklı besleniyorum. İşlenmiş karbonhidrat asla yemiyorum. Hepsi bu.

@can onur
strava var mı hocam , ara vermeden 30km hızla 400km oldukça iyi bir değer. dilerseniz yeni bir konu açın bunla ilgili konuyu kirletmiş olmayalım.

Son düzenleme:
@srdrmrs
Ara vermeden demedim. Kısa aralar verdim, aralarda su ve soda içtim. Eskişehir'e vardığımda yanımda götürdüğüm haşlanmış yumurtaları yemiştim. Başka bir şey yok. Ara vermemek gibi bir saçmalık yapmam. Bisikleti kullanmaktaki amacım sağlıklı olmak. Seleye oturduğumuz bölgeler hassas ve uzun süre o bölgeye baskı yapıp zarar vermek istemem. Bisiklete bindiğim süre içinde ortalamam 30'du.

Bu da Strava verileri. GPS'in şarjı bittiği için son 17 km'si eksik.
(link)

Fiona , CP3 Parkurunu bitirmişti , 3. kontrol noktasından da geçti , bir süre yanlış yönde tırmanmış , doğru rotaya dönerken 45 dakika kaybetti.
diğerlerinin aksine bu kızın ping aralığı düzenli 5dk değil, karabatak gibi bir dalıp kayboluyor, sonraki ping belki beş dakika belki 2 saat sonra.
Yine böyle bir 20 dakikalık bir boşluk yaşamış.

Geri