Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?


  • Toplam katılım
    566
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

mmakif

Aktif Üye
Kayıt
2 Haziran 2017
Mesaj
162
Tepki
321
Yaş
26
Şehir
Sivas
İsim
Mehmet Akif
Bisiklet
Ümit
Geçmis olsun @hamlet2006 abi. Yariş sirasinda yapilmasi gereken ne bilmiyorum ama kendi adima gece birakicaksam hani agrinin ustune surda dinleneyim agrisi gecsin diceksem arveles veya dex forte(kana gecmesi kisa yari omru de kisa aksam alirsan kisa etkili agri kesici olsun ki sabah dizimiz ne alemde görebilelim diye dusundum agri kesicinin etkisinden çıksın olmadi bi tane daha alinir) gunduz devam ediceksem majezik(kana geçmesi de uzun kandaki yari omru de uzun bu yuzden gün içi alinirsa sizi aksam uyiicaginiz yere kadar inş idare eder ağrı var ağri var sonucta ). Yanima 5 er tane alirim 10 tane agri kesici hapim olur ki fazla bile.

Yanimda bimden aldigim dizlik var dizlikle desteklemek psikolojik de olabilir ama desteklendigi icin daha rahat oluyor.

O an sorunun ne olduğunu bilmedigimizden 2 gun sabah aksam kas gevsetici surerim diye dusunuyorum. Ve daha çok (basarken agri olusuyordu kondromalazi patella yasamistim yine hemen hemen cogu bisikletcide olan) çekme hareketini yaptim.

Yokuslarda yurumemiz gerekebilir düz yolda da belli bi hizi kazandiktan sonra hic basmayip sadece cevirme hareketi yaparim

Simdi ne oldu : 1- Agri kesici
2-Kas gevsetici
3- Dizlik
4-Çekme hareketi

Buraya kadar kendi sakatliklarimdan çıkarip uyguladiklarim tavsiye degil fikir olsun diye :)

Simdiki ağrınız için abi her zaman aynıdır bu sıra :
1-5-7 gün ara vermek(bu arada vucudu dinlemek gerek tabi erken dr iyilesilebilir ama garantici olmak lazim)
2-Tv izlerken veya otururken ayagi havada tutmak.(altina havlu yastik ..)
3-Ağrıyan yeri bandaj dizlikle sarmak.
4-Evde açma germe esneme hareketlerine devam.
5-Spora tekrardan başlayıp duşük vites yuksek kadans.(5 7 gunluk dinlenmeden sonra sporu birakmamak gerekiyor. Yavas yavas zorlamadan devam etmek gerekiyor az agriniz olabilir ama o gun 20 km surmessinuz 10 surersiniz 1 saat degil 1.30 saatte surersiniz.)

Son paragraf da nereye giderseniz gidin grafi veya ultrason yapilmiyacaksa 1 hafta sonra tekrar gelin denilecekse o 1 haftada bunu yapmaniz ve ağrınızda iyilesme olup olmadığınin sorgulandigi siralamaa .

Inş en kisa zamanda ağrıniz geçer @hamlet2006 abi.Yarin da agriniz devam ederse dinlenme moduna geçin en azindan 3 4 gun esneme hareketlerine devam edin. Kimsenin de başına gelmez inş benim moralimi fena bozuyor bu ağrı şeyleri yarişa kadar bişi olur diye sprinte bile kalkmiyorum hep çevirme hareketi konunun başlarinda @Süper Dede Mumtaz abinin dedigi gibi.
Benim için hiz değil alınan yol onemli bu yarışta inş kimsenin başına gelmez ben dahil:)
 
Scudo

makaram

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Ekim 2015
Mesaj
1.865
Tepki
4.398
Yaş
37
Şehir
İstanbul
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@hamlet2006 tek diziniz ağrıyorsa ortopedik bir probleminiz olabilir. bende de aynı sorun olmuştu. 2-3 gün dinlenince geçiyordu, bisiklete binince ya da halı sahaya gidince tekrar ağrıyordu. en son bir geldi ağrı bir daha da geçmedi. menisküs dejenerasyonu dediler. iki dizinizde de aynı ağrı oluyorsa düz pedala döndüğünüz için olabilir. sele yüksekliğini tekrar ayarlamanız gerekiyor. bir de yokuş çıkarken daha fazla baskı yapılıyor dizlere.

dizler bisiklet konusunda hayati bir organ. yarış esnasında Allah korusun bişey olmasın. ihmal etmeden bir doktora görünün derim
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Sevgili Süleyman kardeşim : Bir an önce bir doktora görün ve sıkıntının ne olduğunu anla. Diz problemleri çok yönlü olabiliyor ve sakın üstüne gitme, daha kötü olur. Sana daha önce de söylemiştim, dinlendir ve mesafeyi azalt diye....:(
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Sevgili Arkadaşlar : Ağrılarla ilgili dikkatimi çeken çok önemli noktalar var. Antrenmandan sonra kaslarınızda ortaya çıkan ağrı ve sızlama durumlarında hemen ilaçlara sarılmayın. Ağrı, kasta bir problem olduğuna işarettir. Kasın, üzerime fazla gelme demesidir. Siz ağrı karşısında ilaç alarak sigortayı daha kalın bir telle sarmış oluyorsunuz. Sigorta atmıyor ama evin başka bir yerinde başka bir cihazı yakıyorsunuz. Ya da evi yakıyorsunuz. Kastaki ağrı hissini ortadan kaldırmak ona daha fazla yüklenmenize izin verir ve siz farkında olmadan bir sürü hasarın büyümesine yol açar. Kas ağrılarınızı, soğuk su ile veya masaj ile gidermeye çalışın. Eğer ağrı ortadan kalkıyorsa sıkıntı o kasların yaptığınız çalışmaya uyum sağlamaya çalışma evresinde olduğunu gösterir. Ağrı gitmiyor ve hatta masaj yapmanıza daha çok ağrıyarak tepki veriyorsa o noktada bir hekime görünmenizde yarar vardır anlamını çıkartabilirsiniz. Son olarak, hemen ilaca sarılmayın. Durumunuz ne olursa olsun eğer hekim tavsiye etmemişse ilaç kullanmayın. Tüm ilaçların metabolize edildiği yer karaciğerdir. Sonra yaşlılığınızda çok sıkıntı yaşarsınız. Hepinizi çok seviyorum, sevgiyle kalın, sağlıkla kalın...:harika:
 

mehmetbulak

Ultra Bisiklet Yarışçısı
Kayıt
17 Eylül 2016
Mesaj
173
Tepki
523
Yaş
34
Şehir
İstanbul
İsim
Mehmet Bulak
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@hamlet2006
dızlerının ağrısı pedal çevirirken dizlerin aldığı konum olabilir. Dizlerin adeta kadroyu yalar gibi durmalı. Eğer dışa doğru açıyorsan kalça devre dışı kaldığından dizlerine yükleniyorsun demektir.

@mehmetbulak

Bu arada bu yolu gıttım. Yarışta Bolu Dağı'nı çıkmayacağız ama ıneceğız. Yolu tecrübe ettım, yol güzel, manzara harıka! Buralarda kafa rüzgarı var. 210km gıttım 2650m tırmandım (köyü strava göstermiyor, 250m tepede. ılk 120 km de 30 ort yaptım. Ne yorgunluk var ne ağrı ınsan antrenmanların meyvesını alınca mutlu oluyor. Lakın TCR de 1. olan James Hayden'ın 1 günde bu mesafenın 2 katını gıttığını düşününce şaşkınlıktan kendımı alamadım.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Bu konuda ben her zaman doğal olan yöntemleri kullanıyorum. Güzergahımızda bolca benzin istasyonu oluyor. en fazla 100 km de bir soğuk su ile yıkanmak tüm sorunlarımızı çözer.
Şehirler arası turlarda her zaman suyun altına girerim yaz sıcağında 10 dakikaya kurumuş olurum. Ayrıca tuzdan terden arınmış olurum.
 

karanbatu

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Kasım 2017
Mesaj
424
Tepki
993
Yaş
41
Şehir
İstanbul
İsim
Batu
Bisiklet
Fuji
@Basar Giderim
Abi bu yıkanma meselesini biraz daha açabilirmisin. Kıyafetlerle beraber mi yıkanıyorsun? Pedli tayt ile denemedim hiç kuruması ne kadar sürüyor?
 
  • Beğen
Tepkiler: cember3454

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@karanbatu
Havanın durumuna göre bazen elektronik malzemeleri çıkartıp olduğum gibi suyun altına giriyorum. Bildiğin araba yıkar gibi. Kask gözlük ayakkabı çıkarmam çok eğlenceli oluyor. Öyle ya hayattan keyif almak gerekir. Bazende özellikle güneş etkisini kaybedeceği zamanlarda sadece genital gölgeyi bol suyla yıkarım.
 

Cemal Ç.

Sadece sürüyorum. 😒 𐱅𐰇𐰼𐰰- 🚵‍♂️🚴‍♂️
Kayıt
28 Nisan 2016
Mesaj
4.635
Tepki
20.347
Yaş
38
Şehir
Türkiye Türkü
İsim
Cemal ÇELİK
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
@Basar Giderim
Selçuk, Aydın taraflarında çömlekçiler vardır. Bu çömlekçilerin neredeyse hepsinde araba yıkama yerleri vardır. Basit bir sistem. Havaya bakan bir boruya suyu dayarlar, oda geri yere dökülür. Altından geçeni sağlam ıslatır ?. Telefon, elektronik eşya falan olmayacak, doğrudan oraya gireceksin ?.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@CmlCLK
Geçen yıl ege turumda bu şekilde baya yıkandım. Çok eğlenceli Birde marmaristen çıkarken dağdan gelen dere vardı oraya girdim 40 derece sıcakta buz gibiydi sanırım 1 ekmek peynir zeytin salatalık domates almıştım. Hem onları götürdüm hemde güzel bir duş aldım. Zaten yukarıya tırmanmadan kurumuştum. Selçuktan geçerken de sıpa büyüklüğünde yaralı domuza denk geldim sabah 6 sıralarıydı yalnızken bu tür canlıları görünce insan ürkmüyor değil. :D
 

Cemal Ç.

Sadece sürüyorum. 😒 𐱅𐰇𐰼𐰰- 🚵‍♂️🚴‍♂️
Kayıt
28 Nisan 2016
Mesaj
4.635
Tepki
20.347
Yaş
38
Şehir
Türkiye Türkü
İsim
Cemal ÇELİK
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
@hamlet2006
Otobüs yolundan, anayoldan gidin efendim. Bana eşlik ederseniz oradan gideceksiniz ?.
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.