Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@karanbatu
Arkadaşlar : isteyen istediği bisikletle katılabilir. Adamın elinde ne tip bisiklet varsa onunla katılsın. Ancak kurallar bölümünde sözü edilen bisikletlerin dışındaki "katılamaz" denilen bisikletler de katılır ama klasmana giremez. Şu da var : en az beş tane elektrikli bisiklet katılmak ister ve onlar kendi aralarında bir klasman oluşturur biz de ona göre değerlendiririz. Başka bir beş kişi tandemle katılır, onları da ona göre değerlendirir ve tandem klasmanı oluştururuz. Sayıları tutturamayıp ta sadece o atmosferi yaşamak istiyorum ama benim bisikletim yarış kriterlerine uygun değil diyen arkadaşım da katılabilir, O da tek başına bir klasmanda kendi bisikleti ile değerlendirilir. Şunu anlatmaya çalışıyorum : dileyen dilediği şekilde dilediği bisikletle katılır, ama genel klasmanda değil kendi gibi katılanların klasmanında değerlendirilir. Ötekileştirmeye ve yasaklara hayır diyerek bitiriyorum... :):):)

@Basar Giderim

Transcontinental Race, TCR5 için PEdAL ED bir omuz çantası (link) tasarlamıştı, satış fiyatı da 15€'ydu. Onu almak isteyip alamamıştım. Yarışlara katılamayınca ürünlere takıldım bende işte. Haklısınız, yarışmacı olarak o ürünleri hak etmek başka tabii ki. Kolaylıklar dilerim, Birol bey. :)

@Süper Dede

Mümtaz bey, çok naziksiniz. Antrenman konusundaki paylaşımlarınızı takip ediyorum. Bir sonraki yarışa, daha iyi şartlarda katılmayı düşünüyorum. Çok teşekkür ederim. :)

İyi günler.

Son düzenleme:
@Taze Fasulye
Her zaman başımızın üzerinde yeriniz var, yarışla ve bisikletle ilgili her konuda elimizden geldiğince ucundan tutarız... :)

bu turu acaba kaç kişi sağlığı yerinde bitirecek.katılan kişilere profosyonel bilgi yardımı yapılması lazım.eksik yönleri olabilir.beslenme uyku ve barınma konusunda fikir ve bu işi kolaylaştıracak çözümler lazım.en önemlisi,olimpik bir vucut lazım,bu herkezde olamaz ve geliştirilemez.bu tur da bir sene karadeniz,2.sene ege ve 3 sene akdeniz yapılarak katılımcı sayısı artırılabilir ve tur daha sağlıklı sürdürülebilir.bu tura devlet desteği dahi alınabilir.cumhurbaşkanlığı bisiklet turu organizasyonun bu tura maddi manevi katkıları sağlanabilir mi acaba?selamlar,saygılar..

Son düzenleme:
@Taze Fasulye

:) Bildiğiniz gibi bu mesafede Türkiyede yapılacak ilk yarış olacak. Yarış ve sonrası yapılacak o kadar çok şeyler var ki hepsi aklımızda. Ancak önceliğimiz hakkıyla kazasız belasız ve başarılı bir organizasyon yapmak. Dışardan çok basit gibi görülüyor sanırım :D
Amatörce çıktığımız bu yolda profesyonelce iş çıkarmaya çalışıyoruz.
Sizlerden sadece biraz sabır istiyoruz.
:)

@soner kalaycıoğlu

Gerek burada gerekse katılımcıların bulunduğu whatsapp grubunda bu konular konuşuldu ve konuşuluyor. Öncelikle bu bir yarıştır tur değildir. Bu yarışa girecek olanlar nasıl ve ne kadar gitmesi gerektiğini iyi bilirler. Sağlıkları ve güvenliklerinden öncelikle kendileri sorumludurlar. Bizler ise elimizden gelen desteği sunacağız.
Bildiğiniz gibi Türkiye de işler biraz farklı işler. Başarılı olanların arkasından her zaman birileri gelir. Bunlardan bazıları çelme takmak için fırsat kollarlar bazıları da destek olurlar. Devlette ise adamın varsa yanındadır yoksa kimse yaptığınızla ilgilenmez. Ne zaman ki yaptığınız işte başarılı olursunuz o zaman bütün kurumlar yanınızda olur.

KISACASI YAPTIĞIMIZ İŞİ DÜZGÜN YAPACAĞIZ.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@MakRo

Antrenmanlar sırasında ya da şehir içi ulaşım ihtiyaçlarımı karşılarken herhangi bir kaza bela başıma gelmediği sürece bu yarışa fixie ile katılacağım. Henüz kesin kayıt yaptırmadım ama en kısa zamanda yaptıracağım. Bitirebilmekten başka bir hedefim yok. 12. günün sonunda Kemer'de olmak için elimden geleni yapacağım. Olamasam bile önemli değil. Muhtemelen bir yerlerde bırakmak zorunda kalabilirim. Öyle bile olsa denemeye değer. Hangi bisikletle katılalım falan bunları düşünmeye gerek yok diye düşünüyorum. Sonuçta birinci olana altın madalya takılmayacak. Evet, bu kuralları olan bir yarış! Ama ben kişisel olarak yarış diye düşünmeyeceğim.

@Ali Kılıç 35.5 Ayakların dağlarda bitmediği sürece Aydın'a kadar geleceğinden eminim. Aydın'dan sonraki yerlerde frenle ilgili sıkıntılar yaşayabilirsin belki de...

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@JusTiMe

Kesinlikle... Sahil rotası yerine içeriden bir rotaya çalışıyorum. Ama İç Ege yolları çok sıkıcı. Aydın'dan sonrası in çık in çık testere gibi yol. Hepimizi orası telef edecek zaten. Hatta sahil rotasını kullanacak arkadaşlar yokuştan çok mıcır asfalt yüzünden Karayollarının kulaklarını çınlatacak. Fethiye -Kaş - Kemer istikametinde yola papaz eriği boyutlarında mıcır döşemişler.

Hayırlısı olsun artık. Ne diyeyim?

@Ali Kılıç 35.5
İnce lastik kullanmayı aklınızdan bile geçirmeyin demek geliyor içimden. Geçen yıl, kalkan, kaş ve sonrası güzel asfalttı. Bir tek bafa gölü civarı çok iri çakılla soğuk asfalt dökülmüştü. Ben totişi orada bırakmıştım... :)

28 nisanda Dalyan Yüzme yarışı var. Ben bu yarışa katılacağım. Yarışa Istanbul 'dan bisikletle gitmeyi düşünüyorum. Geçen hafta arabayla gittim bu yolda ve ara ara inip yolları kontrol ettim ve yokuşlara inislere baktım. Açıkçası biraz sıkıntılı gördüm. Yolların durumunu sürmeden anlamak zor ama yokuşlar ve özellikle inişler totoyu da kolları da bacakları da telef edecek cinsten. Nisan da bir deneme turu olsun diye bisiklet ile gitme planı yapıyorum. Rotamı oluşturduktan sonra buradan da yazar fikirleri alırım.

Sevgili Arkadaşlar : Birol arkadaşımızın çalışmaları neticesinde, Bisiklet Pro firmasından yarışmada ilk üçe giren bireysel ve takım sporcularına çeşitli hediyeler verilecek. Bunlarla ilgili detayları Birol aktaracak... :)Kendisi şu an tracker cihazını denemek için sibirya platolarında bisiklet sürüyor... :koptum:

@Süper Dede Mümtaz Ağabey,
Birinci olacak arkadaşımız kaçıncı gün Kemer'e ulaşabilir.Herhangi bir öngörün var mı?

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@Süper Dede

Yunus'a handikap koyulması gerek.:tskler:
Mümtaz Ağabey, kendin için öngörün var mı?Ya da hedefin?

@hamlet2006
Bir aksilik olmazsa günlük 300 km hedefim var. Bu da 8 gün civarında oluyor galiba, ama evdeki hesap çarşıya uymaz biliyorsun... :)

@Süper Dede Mümtaz Ağabey,

Benim hedefim ise
Öyle bir efor sarfetmeliyim ki,finiş çizgisini geçtiğimde 1 milimetre daha gidecek takatım kalmasın.Bütün havai fişekleri Hopa ile Kemer arasında patlatmalıyım.Tüm potansiyelimi ortaya çıkarmak;benim yarışım da bu olacak.

Kendimce "günde 200-250 km. sürsem iki haftada İzmir'e varırım" diyorum. Tabi hiç bir sorun olmazsa ?. Kayınoğlan da "gidemezsin o kadar" diyor ?.

@hamlet2006
Güzel, ama bir ip ucu vermek için izin istiyorum. Bir mm daha gidecek takatın kalmayacak şekilde sürersen bitiremezsin. Asla böyle bir hedef koyma kendine. Hiç kimse böyle bir sürüş şekliyle uzun mesafeleri bitiremez. Belki şunu demek istedin, belli bir tempo ile stabil bir sürüş yapıp çok oyalanmadan hedefe odaklı bir yarış stratejisi uygulayacağım. Bu olur. Geçen yıl ttr yarışını bitirenlerin tamamı 250-300 km daha sürecek durumdaydılar. Bunun için antrenmanlarında sürekli kendini test etmelisin. Ne kadar sürünce ve ne hızda ya da nabızda ne kadar gidince yorgunluk oluşuyor. Ona göre de antrenman yapmalısın. Burada konuşulan gibi olmuyor ne yazık ki... :harika::)

Aklıma gelmişken çok önemli bir ip ucu vereyim : Sürüşte yorgunluk hissetmeye başladığınızda mola verirseniz geç kalmış olursunuz.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri