Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@hamlet2006
Çok güzel bir dilek, teşekkürler. Sıkı bir sponsor bulunursa ben RAAM için bir sene özel antrenman yapıp katılmayı düşünürüm. Bu söylemden, katılırsam çok iyi bir derece yaparım, sonucu çıkmasın. Katılırım ve bitirmeye çalışırım demek istiyorum... :)sonuçta 4800 km den bahsediyoruz...:eek:

Scudo
Tam 5 arkadaşın gerçekleştirdiği, "Güney afrika bikepacking" gezisini izliyordum, aklıma bu yarış geldi ki bildirim geldi ?. Tek fark bu elemanlar dağ bisikleti ile her yoldan gidiyorlar ?. Dağ bisikleti özgürlüktür, yol ayrımı yapmaz ?. Nasıl çağrı ??

@CmlCLK
Dağ bisikleti tam maceraya dönüştürüyor meseleyi. Ama biraz daha yorucu oluyor. Yol bisikletimle 200 km yi 7 saat 30 dakika civarlarında tamamlamıştım, aynı mesafeyi sırf meraktan mtb ile de denedim. 8 saat 47 dakika ve çok yoruldum. Ancak acele etmeden keyifle gidersen ve zaman sıkıntın yoksa mtb nin rahatlığı çok güzel...

@CmlCLK
51 kilometrelik bir güzergahı pedal kesmeden
-Yol bisikleti ile 1 saat 59 dakikada
-Şehir bisikleti ile 2 saat 22 dakikada tamamlayabildim.

Mesafe uzadıkça fark açılacaktır @Süper Dede Mümtaz Ağabey'in dediği gibi.Tek merak ettiğim nokta ise 200-220 km mesafe geçildikten sonra Brooks seleli şehir bisikletine binmek mi standart seleli yol bisikletine binmek mi daha az sele ağrısına maruz bırakır?

@hamlet2006
Ben Brooks seleyi çok ayrıntılı inceledim. Hatta üretim aşamasından tutun kullanım aşamalarını iyice araştırdım. Başta ben de B 17 almayı düşünüyordum. Rahatlığı inanılmaz. Hatta taytsız binilebilmesi çok büyük rahatlık. Ancak selenin ömrü max 20.000 km. 10. 000 km den sonra germe civatası sonuna dayanıyor ve çökme başlıyor. Yani Türkçesi ömrü 20.000 km. Ben bir senede bu km yi yaptığımdan bana uygun değil. Ancak cambiyum modeli kauçuk esaslı olduğundan çökme riski yok ama onun da fiyatı çökertiyor. Ben şahsım adına 600 tl seleye veremem. Senede 5-6 bin km yapan için B 17 modeli uygun olur. Dört senede bir sele almak ta kimseye ağır gelmez...

Sayın @hamlet2006 biliyorsun yaz için yol bisikleti aldım. Ama ben bu bisiklet sevdasına dağ bisikleti ile girdim. Hiç bir artısı beni dağ bisikletinden caydıramaz ?. Asfalt, plaj (biraz sıkıntılı oluyor ama ?), yol, tarla, çamurda, batakta, çatakta, her zaman ve her yerde... olay başka yere kaydı sanki ?. İyi günler ?.

@Süper Dede

Mümtaz hocam, Gürkan aynı seleyi senelerdir kullanıyor, 50 bin filan yapmıştır herhalde, hatta Brooks gel sana yenisini verelim dedi de istemedi, sele artık eciş bücüş olmuş ama Gürkan'ın keyfi hâlâ yerinde :) Ama galiba onunki Titanium olanından, belki farkı vardır, bilemedim.

@Süper Dede
mümtaz hocam shimano'nun pro stealth modeli için çok rahat olduğunu söylüyorlar. bir bilginiz var mı bu konuda?

Specialized Power Comp seleye de övgüler var.Uğruna şarkılar,şiirler yazan bisikletçilerin varlığından sözediliyor.Bu selenin fiyatı aklıma geldikçe hep Attila İlhan'ın Aysel için yazdıkları geliyor:kötü:

''aysel git başımdan ben sana göre değilim
ölümüm birden olacak seziyorum
hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim
aysel git başımdan seni seviyorum ''

Attila İlhan'dan farklı olarak üstüne üstlük ben ''biraz da fakirim''. Yine de bundan bir tane alacağım.''Benim olucak (Sıpa)cialized binicem üstüne vurucam kırbacı,vurucam kırbacı.'':D

????

189973

İnşallah bu çözüm olur.Bu sele işi biraz da şans işi.

Son düzenleme:
Mümtaz abi daha önce şu selede huzura kavuştuğunu söylemişti: (link)

Ben de gittim aldım aynısından sanki bana da iyi gelmesini diler gibi. Dediğin gibi totoş işi şans işi :D daha takıp denemedim, kenarda duruyor bir ara monte edeceğim.

@Abdülkadir Ergin
Sanki gökyüzündeki yıldızlar benim için aynı hizaya geliyor gibi.:D
Fizik firmasının ''Spine Concept Evo'' sistemi bana
Fizik Aliante modelini öneriyordu. Mümtaz Ağabey'in önerdiği seleye çok benziyor:harika:Bu riske kesinlikle değer ben de deneyeceğim.
189981
(link)

Her ne kadar 9 dolarlık selede huzuru yakaladığımı söylesem de, sele işi biraz şans işi gibi. Fizik ve specialized gibi çok kaliteli ve de pahalı selelerle benim Ali express den aldığım ucuz sele mukayese kabul etmez. Yaklaşık bir senedir kullanıyorum ve memnunum ama uzun metrajlı binişlerde sele çöküyor. Daha sık ayakta sürmek gerektiriyor. Dolgu malzemesinin de ileri bir teknoloji olduğunu söylemek doğru olmaz. Sert bir süngerle doldurulmuş büyük ihtimal. Beni uzun zaman idare etti ama artık ömrünü doldurdu gibime geliyor. Bunda 82 kilo olmamın da etkisi var. Şimdilerde fizik sele aldım. Yarın gelir. Test eder söylerim nasıl bir şey olduğunu. Bu son seleyle beraber evde ki sele sayısı yediye ulaşıyor... :koptum:

@lightningstrike
Pek bilgim yok. Marka olduğuna göre iyi bir şeydir her halde...

1-Birol Çakır-----------------------------53
2-Mümtaz Öztürk--------------------1923
3-Kenan Aydoğdu----------------------78
4-Bulut Tokmak-------------------------60
5-Bahri Kaplan--------------------------20
6-Abdulkadir Ergin-------------------- 13
7-Abdullah Karagöl------------------5114
8-Oktay Yumak-------------------------29
9-Tuluyhan Berke Uslu----------------701
10-Mehmet Bulak----------------------11
11-Sercan Baltalı----------------------343
12-Şenol Kadir Köstekçi--------------28/A
13-Emre Kalaycı-----------------------61
14-Süleyman Çetin-------------------2006

Güncel liste

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bu sele konusunu sanırım ben çözdüm gibi
Decathlon selesini kullanıyorum. Gayet iyi çökme falan yapmadı (130kg + olduğumu belirteyim :))
Fiyat performans gayet iyi. Fiyatı şuan için uygun 129 TL gibi

TREKKING 900 GEL BİSİKLET SELESİ B'TWIN

190166

Dosyalar

• 1551173844829.png
    1551173844829.png
    18,7 KB · Okunma: 0
Katılırım 122... :eek:
Kondisyonum olsa katılırım...194...:D
Kesin kayıt.......14...:)

Her şeyi son dakikaya bırakma sanatında milletçek bir ekol olduğumuzu düşündüğümüzde yarışçı arkadaşlarımızın da yarın kayıt yaptırarak son dakikada bu sanatlarını özenle icra edeceklerini düşünmekteyim.Yumurta çıkış izni bekliyor,hadi gari.

Yarışma kurallarını, özellikle sürücülerin güvenliklerinin sağlanması adına bir kez daha paylaşma gereği duyduk..

1. 18 yaşını bitiren herkes bu yarışa katılabilir. Yarışa yalnızca, yol bisikleti, mtb ve şehir bisikleti ile katılınabilir. Elektrikli, üç tekerlekli veya yatay durumda sürülen bisikletler yarışa katılamazlar. Tandem bisikletler de bu yarışta kullanılamazlar...
2.Yarış sırasında tüm katılımcılar bisikletinin ve kendinin güvenliğini sağlamakla yükümlüdür.
3.Tüm yarış boyunca trafik kurallarına azami derecede uymak tamamen yarışçının sorumluluğundadır ve zorunludur.

4.Sağlık yönünden bu yarışa katılmasında her hangi bir engeli olmadığını bildirmek yarışmacının sorumluluğundadır. Bu yüzden lisans ya da sağlık raporu yarıştan önce yarış direktörüne ibraz edilmelidir.
5.Yarışma sırasında, zorunlu kontrol noktaları hariç, yarışmacılar istedikleri rotayı kullanabilirler. Bisikletin girmesinin yasak olduğu yerlerden geçmek kesinlikle yasaktır. Aksi durumda tüm sorumluluk yarışçıya aittir.
6.Yarış sırasında motorlu araçlara tutunmak veya rüzgarıdan korunmak maksadıyla arkasında sürmek yasaktır.Tespit edildiğinde diskalifiye uygulanır.
7.Yarışmacılar, birbirlerinin peşi sıra sürüş de yapamazlar. Tespit edildiğinde diskalifiye uygulanır...
8.Yarışmacılar, tüm mekanik gereksinimlerini yanlarında bulundurmakla yükümlüdürler.
9.Yarışmacılar, ön ve arka çakarlı ışık taşıyacaklar ve ayrıca organizasyonun verdiği reflektör bantları bisikletlerin üzerine yapıştıracaklardır. Yarışmacıların taşıdıkları ışıkların aydınlatmaları kuvvetli olacak ve özellikle arka ışık, çakarlı pozisyonda en az 200 metreden görülebilir olacaktır.
10-Yarışmacılar sürüşleri sırasında KASK takmak ve tünellerden geçerken ve hava karardığı andan itibaren reflektörlü yelek giymek zorundadırlar.

11-Yarış, yaklaşık 2270 km yi kapsamaktadır. Bu en kısa rotadır...
12.Yarışmacılar, yarış süresince yeme içme ve konaklamalarını kendileri ayarlayacaktır.
13-Habersiz iki gün hareketsiz kalınması durumu diskalifiye sebebidir...
14-Sürüş tercihleri tamamen sürücünün sorumluluğundadır. Gece veya dinlenmeden, aşırı yorgun ve uykusuz yapılan sürüşlerde oluşabilecek tüm olumsuz durumlardan yarışmacı sorumludur.
15-Tüm yarışmacılar kendilerine verilen tracker cihazını yarış boyunca açık tutmak ve yarış bitiminde sağlam olarak organizasyona teslim etmekle yükümlüdürler.
16-Yarışmacılar iletişimin sağlanması adına cep telefonlarını 24 saat açık tutacaklardır.
17-Takım halinde yarışan çiftler, finişe birlikte girmelidirler. Aksi durumda tek başına finişe gelen takım yarışmacısı klasmana alınmayacak ancak klasman dışı yarışı bitirenler listesinde görülecektir.

9. maddeyi bir katılımcı arkadaşımızın bizi uyarması sebebiyle düzenlemeyi uygun gördük...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
1-Birol Çakır-----------------------------53
2-Mümtaz Öztürk--------------------1923
3-Kenan Aydoğdu----------------------78
4-Bulut Tokmak-------------------------60
5-Bahri Kaplan--------------------------20
6-Abdulkadir Ergin-------------------- 13
7-Abdullah Karagöl------------------5114
8-Oktay Yumak-------------------------29
9-Tuluyhan Berke Uslu----------------701
10-Mehmet Bulak----------------------11
11-Sercan Baltalı----------------------343