Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
Kayıtlarda son durum
Sevgili arkadaşlar, her defasında koskoca listeyi yazmak yerine yalnızca yarışa kesin katılım kazananların isimlerinin olduğu listeyi yayınlayacağız...

1-Birol Çakır-----------------------------53
2-Mümtaz Öztürk--------------------1923
3-Kenan Aydoğdu----------------------78
4-Bulut Tokmak-------------------------60
5-Bahri Kaplan--------------------------20
6-Abdulkadir Ergin-------------------- 13
7-Abdullah Karagöl------------------5114
8-Oktay Yumak-------------------------29
9-Tuluyhan Berke Uslu----------------701

Güncel Liste

10-Mehmet Bulak----------------------11
11-Sercan Baltalı----------------------343

@Süper Dede

Son kayıt tarihi ne zaman?

• Beğen
Tepkiler: sercanbaltalı
@Ali Kılıç 35.5
Şubat sonu katılım ücretlerinin yatırılıp kesin kayıt yaptırılması uygun olur. Zorunlu sebeplerden geciken yarışmacı arkadaşlarımız olursa biraz daha opsiyon tanıyabiliriz... :):harika:

@bisikletgundemi
Osman Şirin var, ancak yayınladığımız liste kayıt ücretini yatırıp kesin kayıt yaptıranlara ait. Bu ay sonuna kadar en azından yirmi kişi daha listeye girecek.
Gökhan Uzuntaş ön kayıt da yaptırmadı. Belki zamanı yoktur...

Güncel Liste

10-Mehmet Bulak----------------------11
11-Sercan Baltalı----------------------343
12-Şenol Kadir Köstekçi--------------28/A

@Süper Dede
Bu liste 40 küsur değil miydi ? İşten dolayı çok detaylı okuyamadım bu aralar. Bu kişiler %100 katılacak son anda işi çıkmayacak kemik kadro mu ?

Bu kadro, katılım ücretini yatırmış ve yarışmaya kesin katılma şansı elde etmiş yarışmacılara ait. Ön kayıtta 125 sayısına ulaşmıştık ama sonra erozyona uğradı liste... :)

@hamlet2006
Tahminime göre en az 15-20 kişi daha eklenecek listeye. Hep yumurta bekleyenler kaldı geriye... :)

@Süper Dede Ben wp den 12 numara demiştim değiştirmemişsiniz eğer bir mahsuru yoksa 12 numara yapabilirisin ???:)

• Beğen
Tepkiler: sercanbaltalı
@Süper Dede

Mümtaz Ağabey,
Bir yerden para gelecekti ben de yatıracaktım;her zamanki gibi gelmedi.:kötü:Anlayacağın yumurta çıktı aslında ama yumurta bildiğin ''kinder sürpriz yumurta'' çıktı.:D
189644

@serdestino
12 numarayı sana yazmışım zaten, nerede göremedin...fakat sen yaş konusunda sıkıntı yaşamayasın...25.05.2001 uygun..

Sevgili arkadaşlar : Antrenmanlarınızı aksatmayın, bu tip yarışlarda " süpürge " aracı yok. Self supported yani " kendin destekli " yarışlarda tüm zorluk ve olumsuzluklarla baş başasınız. Bunları niye anlatıyorum ; her gün az da olsa bir şeyler yapın. Antrenman düzenli olursa çok faydalı oluyor. Haftada 2 gün 200 km yerine her gün 60-70 km yapmak çok daha fazla yararlı olur. Antrenmanlarınızda asla ortalama hızınıza takılmayın. Ortalama hız, 100 km ye kadar olan yarışlarda önemli. 2500 km ve daha fazla ultra mesafelerde hiç bir önemi yok. Antrenmanlarınızda özellikle kaç km de yorulduğunuzu ve ne kadar mola verdiğinizde toparlayıp tekrar sürecek hale geldiğinizi test edin. Yani 100 km yi 3 saatte alıp 2 saat dinlenmek yerine, aynı mesafeyi 4 saatte alıp 15-20 dakika dinlenmek ve toparlamak daha uygun. Bu mesafelerde uzmanlaşmış elit düzeydeki yarışmacılar gün içindeki kısa molaların 15 dakikayı geçmemesi gerekliliğine dikkat çekiyor. Başka bir deyişle, 15 dakikada toparlanıp tekrar sürecek duruma gelebilecek süratte sürün diyorlar. Önünüzdeki uzun bir yokuşu bir an önce bitireyim düşüncesiyle yüksek tempoda asla çıkmayın. Yokuşta kazanacağınız 3-5 dakika düzde size -1 saat olarak geri döner hiç şüpheniz olmasın. Sürekli ekonomik gidin, en az pedalla en fazla mesafeyi almaya çalışın. Yorulunca dinlenmek yerine belli aralıklarla kısa molalar vererek yorulma eşiğinizi uzatabilirsiniz. Asla ve asla uykunuzdan taviz vermeyin. Yirmidört saat içinde 5 saatten ( tek parça ) az uyumak, vücudu yenilemediği gibi halüsinasyonlara sebep oluyor. Kısaca, ultra mesafelerde kondisyon değil, akıl ve psikoloji ön plandadır. Ayrıca içinizde sırt çantasıyla yarışmayı planlayan varsa sakın ha diyorum. Boyun fıtığı riski çok yüksek...
Sadece kendinizle yarışın...

@Süper Dede Mümtaz Ağabey,
Bisiklet dışında yapmamız gereken veya yarış için faydası dokunabilecek bir spor dalı var mı?

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@hamlet2006

@Süper Dede ye sorulmuş ama bende cevaplamak isterim. yarışın başlamasına kabaca 4-5 ay var. evde bacak kuvvetlendirici antremanlar yapabilirsiniz. kuvvetli bir bacak sizi sakatlanmalardan koruyacaktır. internette bir sürü kaynak mevcut. bunun dışında fazla kilo varsa biraz diet sizleri hızlandıracaktır. aynı zamanda bacağa binen yükü de azaltıgı için kramp ve sakatlanma riskini düşürecektir.

ben home made leg exercise diye arattım.

(link)

@srdrmrs
Henüz yeterli olmasa da bacak kaslarımda hissedilir bir gelişme var.
Şu anki özetim:''Bacak kaslarım kalk gidelim diyor diğer tüm kaslarım b*k yeme otur'' diyor Aslında bisiklet üzerinde belirgin bir sırt,omuz,bel vb ağrım yok,sele bölgesi hariç.
Yüz üzerinden değerlendirecek olursam bacaklarım %80,mental gücüm %1500, diğer kaslarım ve uzuvlarım %20-30 gibi.Bu durumda bir dengesizlik olmalı,bunu optimum seviyeye çekmeliyim diye düşünüyorum.Eğer böyle bir dengesizlik olursa diferansiyelsiz araba gibi yerimde döner dururmuyum diye kaygılarım var.Ya da burada da ''Fotosentezdeki gibi minimum kuralı'' mı geçerli olur.Yani bacakları güçlendirme dışında sınırlayıcı faktörler var mıdır?
Bir de fiziksel dayanıklılık geliştirmenin sadece bisiklet üzerinde uzun süre kalmaktan daha fazla bir anlamı olabileceği de aklıma gelmiyor değil. Sözün kısası spor salonunda ağırlık çalışıp,bacak haricindeki kaslarımı da geliştirmeli miyim ekstra olarak koşunun avantajı olabilir mi?

@Şeffaf

Öyle yazması kolay.Gel takım arkadaşım ol ki,molalar da birlikte oynayalım.:harika:

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri