Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Süper Dede

Yarış sırasında her gün en az 250 km süreceğiz. 20+ bir ortalama hız ile 13 saat eder bu da. Bu durumda ertesi güne kadar vücut kendini nasıl toplayacak? Bu konuda yapılması gerekenler nelerdir? 10 gün boyunca aralıksız bir biçimde bu tempoda sürülecek. Vücudun buna dayanabilmesi ve ertesi güne dinlenmiş bir biçimde çıkabilmesi için ne yapılmalı?

Ben şimdiye kadar hiçbir 200+ turumdan sonra ertesi gün de 200+ yapabilecek bir durumda olamadım. En fazla 50+ daha sürebiliyorum ertesi gün. Neyi yanlış ya da eksik yapıyor olabilirim?

Scudo
@Ali Kılıç 35.5
Antrenman yapmanın amaçlarından biri de toparlanmayı vücuda öğretmek. Uzun antrenmanlarınızdan sonraki gün hafif tempoda sürerek aktif dinlenmeyle, harcadıklarınızı geri kazanmak çok önemli...

@Ali Kılıç 35.5
Ekmeği az yiyosundur. bol bol ekmek ye

Kondisyonun iyiyse tabiki.

Üstelik korkulacak gibi bir durum yok. 42 saatte 760 km yol gittim toplam 26 saat sürmüştüm. geri kalanı yeme içme patlak tamiri ve 3 saat uyku

Bir yerden sonra vücut duruma alışıyor ve ona göre harcamalarını yapıyor. Keşke iktisadi olarak vücudumuz gibi davranabilsek :D

Eğer her gün 250 km sürmeyi planlıyorsanız, bunu belli bir sürüş ve mola zamanlamalarıyla yapmaya çalışın. Tek parça sürüp ertesi güne toparlanma beklemek hata olur. Antrenmanlarınızda % 70-80 dozajlarda 30 dakika ile 2 saat arasında tempo sürüşleri yapın. Bir kaç antrenmanda bir de tempo ve eşik çalışmaları yapın ve iyi dinlenin. Dinlenmeden yapılan antrenmanlar vücudu geri götürmekten başka işe yaramaz. Ayrıca vücudunuzu dinleyin ve istemediği antrenmanı zorla yaptırmayın...

@Süper Dede
ama hocam yani hata sizde. İnsan bi uci'yi arar söyler. Bak uci, biz yarış yapıyoz, ülkeyi baştan başa gezicez der.
Ucicim bucicim
yarışma yapıciim
Haber vermezsem sana
Katılmaz bize Engincim

der..

Aliexpressten almış olduğum ön ışığı bugün teslim aldım ve şu sıralarda test edeyim derken şu resmi çektim. Telefonda bazı sorunlardan dolayı bu kadar berbat şekilde resim çektim :D(link) belirtmek açısından söyleyeyim 4katlı evin en üst katından çekilmiş resimdir :D
Link (link)

Extra suluk veya abur cubur koymak için stem bag denilen bikepackingcilerin kullandığı aparatlardan yapmayı düşünüyorum. @Velespitli Seyyah Sabri Bey'in bu aparatla ilgili çok güzel ve faydalı bir videosu var.

Bu minik çantayı Decathlonda satılan ısı yalıtımlı kılıfından modifiye etmiş.Ürünün linki(üç değişik ebatı var)
(link)

Stem bag örnekleri
188824

188825

Işığın şarj özelliği anladığım kadarıyla yok powerbank ile çalışıyor. Gücünü basit şekilde açıklamak gerekirse en güçlü modunda arabalardaki ön farlar ile aynı parlaklıkta çalışıyor. Tabi beyaz olması daha solgun görünmesini sağlıyor... Yine de bayağı güçlü olduğunu söylemek yanlış olmaz :)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Kayıtlarda son durum
1-Birol Çakır-----------------------------53-x
2-Sercan Baltalı------------------------343
3-Mümtaz Öztürk--------------------1923-x
4-Emre Kalaycı--------------------------61
5-Kenan Aydoğdu-----------------------78-x
6-Bulut Tokmak-------------------------60-x
7-Tuluyhan Berke Uslu----------------701
8-Bahri Kaplan--------------------------20-x
9-Süleyman Çetin--------------------2006
10-Abdulkadir Ergin--------------------13-x
11-Ünal Demir--------------------------14
12-Abdullah Karagöl-----------------5114-x
13-Mehmet Bulak-----------------------11
14-Cemil Cahit Selimoğlu---10/A---Velican Demirel-10/B
15-Okan Karayas------------------------07
16-Salih Güler---------------------------33
17-Coşkun Sarıbaş----------------------18
18-Alperen Yaraş--03/A----Muhammet Kesgin--03/B
19-Buğrahan İpeksoy-------------------22
20-Hamza Torlak------------------------23
21-Serdest Karaaslan--------------------26
22-Melih Şentürk------------------------09
23-Osman Şirin--------------------------01
24-Yunus Özdemir----------------------31
25-Niyazi Güngör-----------------------15
26-Serkan Çiloğlu------------------------59
27-Şenol Kadir Köstekçi-67/A---Burhan Turan--67/B
28-Oktay Yumak-------------------------29-x
29-Birol Kayaalp-------------------------30
30-Mehmet Akif Akbay------------------1917
31-Birol Ildır------------------------------
32-Ali Kılıç--------------------------------35
33-Yüksel Sarıçiçek-----------------------
34-Galip Melek--25/A--Talip Melek--25/B

Yanında x işareti olanlar, yarışa kesin olarak girme şansını elde edenlerdir...

En son durum bu...

Hocam şimdi site açılmıyor. Bir yoğunluk var sanıyorum da ciddi ciddi bir düşüneyim bir bakayım dedim. Başlangıç noktası neresidir?
selamlar, başarılar..

@Şeffaf
Hopa start noktası, Samsun 1. kontrol noktası, Çanakkale 2. kontrol noktası ve Antalya kemer finiş noktası. On iki günde bitirme şansınız var. Temmuz ayının 6'sında gece saat 21:00 da startı vereceğiz inşallah...

Sevgili @Süper Dede
Bu yarışa katılmayı çok istedim. Katılmak için tüm imkanlarımı seferber ettim. Kasım 2018 her şey çok güzel giderken, 2019 pek iyi başlamadı.
Çalıştığım firma küçülme kararı verdi. Diken üstünde bir hayat yaşamaya başladım. İş değişikliği görünüyor ufukta. Yeni iş, izinler ve maddiyat derken...
Maalesef yarışa katılamıyorum. Her şey için çok teşekkür ederim. Sıkı bir takipçiniz olacağım.
@hamlet2006 teşekkür ederim seni yalnız bırakacağım.

@beci
Sevgili @Süper Dede
Bu yarışa katılmayı çok istedim. Katılmak için tüm imkanlarımı seferber ettim. Kasım 2018 her şey çok güzel giderken, 2019 pek iyi başlamadı.
Çalıştığım firma küçülme kararı verdi. Diken üstünde bir hayat yaşamaya başladım. İş değişikliği görünüyor ufukta. Yeni iş, izinler ve maddiyat derken...
Maalesef yarışa katılamıyorum. Her şey için çok teşekkür ederim. Sıkı bir takipçiniz olacağım.
@hamlet2006 teşekkür ederim seni yalnız bırakacağım.

Sağlık olsun, başka bir zaman inşallah...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri