Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@Süper Dede

Günaydın mümtaz dostum ,,

184875 dosyayı görüntüle

Acaip ,hiç üşütmüyor ,yanlız fiat uçmustur şimdi rüzgârlık ,soğuk geçirmiyor,yünlü olmaz pamuklu atlet olmaz termal içe şart kışlık bisiklet forma üste bu ,
kışlık uzun tayt ,ayaklara kılıf ,kışlık eldiven, kar maske derken para tabi bunlar .

184903 dosyayı görüntülebendeki de bu. Aslında çok kaliteli malzeme, içi polar dışı yağmur da geçirmiyor, reflektif bantları var. Eksi değerli hava şartlarında kullandım, inanılmaz derecede koruyor ama benim çok terleme huyum var...

enteresan ben terlemiyorum hiç en fazla kafa terler bende vücuttan aşırı ter asla çıkmaz yazında ,en fazla kafa terler bandana olduğu için teri emer metabolizma farkı var tabi,,bu yürüyüş esnasında 24 km boyunca asla terlemedim,
kışın kuru soğuklarda eğimlerde bisiklet üstünde süratli çıktığımda asla terlemem ,şanslı bir metabolizmaya sahibiz herhalde..bu arada mümtaz dostum sarıkamış şehitleri için sıkı bir olay olacak onu takip ediyorum bakalım ,,

Sevgili ultra mesafe yarışçı arkadaşlarım, sitemizde oluşan küçük problemi giderdik, kayıtlar son hızıyla devam ediyor... :):):)

Kayıtlarda son durum ;
ad-soyad no
Birol Çakır-------------53
Sercan Baltalı--------343
Mümtaz Öztürk----1958
Emre Kalaycı----------61
Kenan Aydoğdu------78
Bulut Tokmak
Tuluyhan Berke Uslu-701
Bahri Kaplan-----------20
Süleyman Çetin-----1512
Abdulkadir Ergin-------13
Jasper Steinberg
Ünal Demir
Abdullah Karagöl----5114
Mehmet Bulak
Cemil Cahit Selimoğlu--10
Mr. Bağlama------------- 7---kayıt formu bekleniyor
Salih Güler---------------33

degerli dostlar , kusura bakmayiniz , sayet tekrar ayni soruyu soruyorsam , ancak yakin zamandir takip edemedim ; bu guzel organizasyonun guzergah detaylari belli oldu mu?
Biz her ne kadar katilamiyor olsak da , ornegin , Istanbul'a yakin bir yerde , sizin konaklamaniz esnasinda sizleri ziyaret edebilir miyiz acaba onu ogrenmek istiyorum ?
Belki size , gonulden bir destek ve sonraki kilometreler icin de size enerji verebilmis oluruz.

@a.valverde
Yarış güzergahında 2 kontrol noktası bulunuyor. 1.si Samsun 2. si Ç.kale. Bu noktalardan kimin ne zaman geçip konaklayacağını kestiremiyeceğiniz için destek çok zor...

@a.valverde
bu tip yarışlarda bırakın toplu sürüşü 2 kişinin arka arkaya sürmesi bile yasak...

ben mesela bir arkadaşım bursaya yetiştiğinde yarışma kuralları çerçevesinde mesela çanakkaleye kadar kendisine eşlik edebiliyor muyum acaba?

@CeRKeZ
kuralları çiğnemeden mümkün, anlık ta olsa drift yaptığınız görülürse diskalifiye olursunuz...

acaip zor iş ,,,, başkasının ,rüzgarında gitmeyecen ,tek basacan ,su kanallarında uyuyacaksın yemek ise ayak üstü ,camiye gideceksin tuvalet ihtiyacın olacak ,efendim mescitte uyuyacaksın duruma göre yada benzincide duracan kafayı koyacan şak uyuyacan 45 dakika sonra tekrar allah ne verdi ise ,üst üste km 'ler sonunda ya biteceksin devrileceksin ya da devrilmeyecek 5 günde 2000 km yapacaksın bu çooooook zor iştir herkesin harcıda değildir,sadece deneyimi olanlar hazırdır 5 günde 1200 km gidenler gibi ,ve hatta 3 günde gidenler gibi bi kere önceden deneyimi olanlar aynen şanslı onlar biliyoı olayın zorluk derecesini ben sadece hissedebilirim ,bi günde 224 km gitmenin ne demek olduğunu aynen bilirim ,22 artı 74 km sonra 15 km eğime dalmanın ne demek olduğunu bilirim 19 kez tekrarlanmış bir deneyim söz konusu,bu zorun adıdır ,kısa mola tempo yapmanın ne demek olduğunu bilirim ,tek olmanın ne demek olduğunu tek sürmenin ne demek olduğunu rüzgara karşı gitmenın ne demek olduğunu bilirim.
zoru tadan bu zevki alan asla bırakamaz,

@Kudret Kurtcebe abi yazdıklarını okuyunca nedense heyecanlanıyorum. İşte bunları yaşamak macera gibi geliyor bana doğru mudur :D Heyecanın doruk noktası gibi daha nice tutkuları hissettiriyor... Daha artık soru sormak gelmiyor aklıma gerekte yok diyorum bunlar yeter bize falan

@Kudret Kurtcebe
İşin en zor yanı da kendinle baş başa kalmak...motive edecek kimse yok, kesinlikle az bir şey çatlak olmak gerekiyor. Kaldı ki bizler en fazla 5 gün yarıştık. Tcr de yarışmış daha deneyimli kardeşlerimizden Burkay Günay ve Berk Okyay'ın 15-16 gün süren yurtdışı maceralarını bir dinlesen aklını kaçırırsın. 2013 yılında Tcr ye ülkemizden ilk katılan Recep Yeşil'in yolun kenarına çekip te ağlaması beni çok etkilemiştir. Hiç bir zaman unutamıyorum. Bence gerçek deneyim Transcontinental race de yarışmak. Neden mi ; 3900 km mesafe ve 55000 metre yükseklik kazanımı dile kolay...Bu sebepten geçmiş yıllara ait Tcr yarışlarının videolarını izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. O zaman bizim gibi kısa mesafe yarışları sayılabilecek ultraları yapanların henüz figüran durumunda olduğunu anlarsınız...

@JusTiMe

yaşamak önemli ,yaşamadan anlamaz insan önce zoru tadacak . ,bi günde 200 km gidenler ne demek istediğimi aynen anlar bi günde 200 km birden gidilemez tabi,bu iş zorlama ile asla olmaz.yıllarca emek vermış bi insan için bi günde 200 km hikayedir,ama boşlama yapmayacak boşlama yapar ise 1 yıl bisiklete binmeyipte birden 200 km 'ye soyunursa ipini çeker ,yıl içinde fazla boşlamalar olmamalı yıl içinde 100 artılar yapılmalı ,bu kış aylarında yürüyüş şarttır keza koşu ,artı treynır şarttır,mtb olanlar aynen ormanlara dalsın 100 artı tabi ,bu kondüsyona bakar ,esasında iki bisikleti olan yaşadı şu açıdan kışın aralık ocak şubat ve martta kesin mtb ve orman parkurlarında aynen idman kısa mola tempo şarttır nisanda aynen yola geçilir 1 yıl boş durulmaz yani,,

@Kudret Kurtcebe
Ama en keyifli turlar da her ne kadar bol acılı olsa da 200km+ turlar oluyor.

@Süper Dede

gerçek deliler bunlar ,,,juliana buhring keza bayan 11 günde londradan istanbula geldi ,alpleri geçti sert eğimleri devirdi bayan hali ile valla helal olsun ,yanlız ikinci yıl kendini sakatladı ,tabi limitlerini kontrol edemedi,dizden sakatlandı sıvı azalması oldu dizlerde ,,

@CeRKeZ

ertesi güne bi 200 km daha devrilir ise onun adı ultra oluyor yunus ve de 5 gün üst üste bunun ne demek olduğunu aynen hissediyorum bu iş çok zordur alt yapısı olmayan aynen dökülür ,,

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri